Γεύσεις

Γιαουρτορεβανί με κρέμα λεμονιού

Γιαουρτορεβανί με κρέμα λεμονιού

Το ρεβανί είναι ένα γλυκό που στο οικογενειακό μας τραπέζι ήταν πάντα καλοδεχούμενο.

Ίσως γιατί και η γιαγιά μου συνήθιζε να το φτιάχνει πολύ συχνά!

Κατακίτρινο από τα αυγά το μίγμα γινόταν αφράτο, κάτασπρο και διπλάσιο σε όγκο μετά από το χτύπημα με το σύρμα!!

Τί αντοχή που είχαν οι παλιές νοικοκυρές!

Χτυπούσαν το μίγμα του ρεβανί με το σύρμα, το χέρι πηγαινοερχόταν με ταχύτητα μοναδική για κάμποση ώρα ενώ τα αυγά φούσκωναν και άσπριζαν!

Μπέικιν δεν έμπαινε ποτέ... ήταν κάτι σαν ντροπή, σαν να αποδείκνυε ότι η νοικοκυρά δεν κατάφερε να "χτυπήσει" τόσο το μίγμα που και μόνον ο αέρας που εγκλωβίζονταν έφτανε για να φουσκώσει το γλυκό ενώ ψηνόταν!

Μεζούρες... τα ποτήρια!

"Ένα ποτήρι αυγά (πάντα πολλά) κι άλλο ένα ποτήρι ζάχαρη αλλά προσοχή το αλεύρι να είναι πάντα λίγο παραπάνω!!!" ακούω ακόμα να λέει στη μαμά μου!!!

Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup