Γεύσεις

Αφράτο Πιτσόψωμο

Αφράτο Πιτσόψωμο
Διαβάστε τη συνταγή του Πάνου Παπαδάκη

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

  • 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες και 1/4)
  • 300 γρ νερό (1 κούπα και 1/4)
  • 8 γρ ξηρή μαγια (2 κτγ)
  • 1/2 κτγ ζάχαρη
  • 2 κτσ ελαιόλαδο
  • 1,5 κτγ αλατι

ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΙΤΣΑΣ

  • Σαλτσα για πίτσα
  • Μιξ τυριων
  • 1 πράσινη πιπερια
  • 1 κόκκινη πιπερια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, την μαγια ,το ελαιολαδο ,την ζάχαρη ,το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός.
  2. Προσθετουμε το αλάτι το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ευπλαστη ζύμη.
  3. Ρίχνουμε 1 κτσ ελαιόλαδο σκεπάζουμε την ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  4. Ανοιγουμε την ζύμη με έναν πλάστη στο μέγεθος από ένα ταψί κουζινας ,την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να τριπλασιάστει σε μέγεθος.
  5. Λαδωνουμε τα χέρια μας και σχηματιζουμε με τα δάχτυλα μας την ζύμη.
  6. Αλειφουμε με σάλτσα πίτσας, ρίχνουμε τα τυριά της αρεσκείας μας, βάζουμε φέτες από μια πράσινη και μια κόκκινη πιπερια.
  7. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 200 c.

Πεντανοστιμο πιτσοψωμο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!!

Καλή σας επιτυχία!

Πηγή: live-kitchen.gr

TAGS:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup