Με την υπογραφή της αναθεωρημένης σύμβασης για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελο, ανοίγει ένα ελπιδοφόρο κεφάλαιο για την περιβαλλοντική προστασία στην Ηλεία. Ταυτόχρονα κλείνει ένας κύκλος του παρελθόντος και μπορούμε πλέον να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τον ρόλο και τους σκοπούς, όσων υποκριτικά χρησιμοποίησαν την Τριανταφυλλιά για να αναρριχηθούν στη δημοτική εξουσία.
Η Τριανταφυλλιά, ως θέση και χώρος επεξεργασίας απορριμμάτων, αποτέλεσε από το 1995 αιτία έντονων αντιπαραθέσεων μεταξύ Πύργου και Αμαλιάδας. Το πολωτικό κλίμα εκείνης της εποχής τροφοδοτήθηκε από την ηγεσία της ιδρυθείσας τότε «Κίνησης Πολιτών Αμαλιάδας», η οποία με το σύνθημα «ΟΧΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ» χειραγώγησε το κίνημα των πολιτών και εκμεταλλεύτηκε με τον πιο κυνικό τρόπο την περιβαλλοντική τους ευαισθησία, προκειμένου να πετύχει ο κ. Λυμπέρης την πολιτική του ανέλιξη και να αναρριχηθεί στον δημαρχιακό θώκο το 1998. Λίγα χρόνια αργότερα, ο ίδιος άνθρωπος, αναλαμβάνοντας πια τον ρόλο του λαοπροδότη του έπους της Τριανταφυλλιάς, σχεδίασε το φαραωνικό έργο του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων με ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα απορριμμάτων τους 60.000 τόνους ετησίως, βάσει των οποίων οι εργολάβοι θα πληρώνονταν ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν ή όχι σκουπίδια, επιβαρύνοντας τους φορολογούμενους πολίτες.
Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις ήταν αυτές που κατάργησαν τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής Λυμπέρη, οι οποίοι εξυπηρετούσαν τα εργολαβικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση, ξεκινώντας τις διαπραγματεύσεις με τους εργολάβους και τον ΦΟΣΔΑ από μηδενική βάση, πέτυχε τη μείωση της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας στους 45.000 τόνους ετησίως, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι πολίτες να απαλλαγούν από την επιβάρυνση 2 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Το ποσό αυτό πολλαπλασιαζόμενο επί 27, που είναι τα χρόνια διάρκειας της σύμβασης, διαμορφώνει το συνολικό όφελος των 54 εκατομμυρίων, τα οποία αφαιρέθηκαν από την τσέπη των εργολάβων υπέρ των φορολογούμενων πολιτών.
Σήμερα, που το έργο ξεκινά στην Τριανταφυλλιά, όλοι γνωρίζουμε το ρόλο του λαοπροδότη, που διαδραμάτισε ο «ηγέτης» της κίνησης πολιτών, ο οποίος επιχειρώντας να εξυπηρετήσει τα εργολαβικά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των συμπολιτών μας, μετέτρεψε το μπαλκόνι της Αμαλιάδας σε « Όρος των Ελαιών».