Την «Πέτρινη Αρχόντισσα της Ηλείας», την Ανδρίτσαινα, επισκέφθηκε ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος και Υπουργός, υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Ηλείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου έτυχε θερμής υποδοχής.
Συνομίλησε με κατοίκους της Ανδρίτσαινας και της γύρω περιοχής, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του αγροτικού τομέα, της εστίασης, του εμπορίου και του τουρισμού. Συνοδευόμενος από τους Αντιδήμαρχους Ανδρίτσαινας κ. Μιλτιάδη Γεωργακόπουλο και Αλιφείρας κ. Κωνσταντίνο Τσαρουχά, συναντήθηκε με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αστυνόμο Β’ κ. Ιωάννη Βασιλόπουλο που τον ξενάγησε και τον ενημέρωσε για τη δράση του τμήματος.
Στελέχωση του Κέντρου Υγείας
Νωρίτερα ο κ. Αβραμόπουλος είχε επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου συνομίλησε με τον διευθυντή κ. Γιώργο Μανέτα, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που υπάρχουν, με βασικότερο όλων την υποστελέχωσή του, γεγονός που καθιστά αδύνατη την λειτουργία του τα Σαββατοκύριακα.
Άμεσα ο κ. Αβραμόπουλος επικοινώνησε με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννη Καρβέλη που τον πληροφόρησε πως έχει ήδη εισηγηθεί και τελεί υπό έγκριση στο Υπουργείο Υγείας η προκήρυξη μιας μόνιμης θέσης, ιατρού Γενικής Ιατρικής, για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας.
Στην Ιστορική Βιβλιοθήκη και στον Επικούριο Απόλλωνα
Η κ. Αντωνία Βλαχούση, προϊσταμένη της Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας υποδέχτηκε και τον κ. Αβραμόπουλο επισημαίνοντάς του το μείζον θέμα της έλλειψης προσωπικού τονίζοντας ότι δεν υπάρχει νυχτερινή φύλαξη στο κτίριο από το 2011, αφού δεν αντικαταστάθηκε ο φύλακας μετά τη συνταξιοδότηση του.
«Στην Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας που χρονολογείται από το 1840, ξαναείδα τα προεπαναστατικά, επαναστατικά και μετεπαναστατικά χειρόγραφα του εξαιρετικού ιστορικού αρχείου της, τα βιβλία της συλλογής του Κωνσταντίνου «Αγαθόφρονα» Νικολόπουλου, σημαντικού φιλολόγου και ευρυμαθή λογίου της διασποράς και αυτά της συλλογής του Ευάγγελου Καλλιανώτη, Αρκά, ομογενή διακεκριμένου επιχειρηματία» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.
Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του, ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα, ένας από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους της αρχαιότητας, στο βραχώδες τοπίο των Βασσών της Φιγαλείας, όπου με αρχαιολόγους, συντηρητές και αρχαιοφύλακες συζήτησαν για την τεράστια αρχαιολογική αξία του, για τα μοναδικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του, καθώς και για την πορεία του αναστηλωτικού έργου.