ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ
Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου. Βελτίωση των υποδομών του Μουσείου, δημιουργία υποδομών ΑΜΕΑ, νέα μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη (προθήκες ευρημάτων- αναδιάταξη και παρουσίας νέων εκθεμάτων). Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά έργα για την Ηλειακή Πρωτεύουσα το οποίο σε συνδυασμό με το ιστορικό κέντρο της πόλης αναμένεται να γίνει βασικό σημείο τουριστικής αναφοράς και πόλος έλξης των επισκεπτών.
Ανακαθορισμός Ζωνών Α΄ και Β΄ Προστασίας αρχαιολογικού χώρου Αρχαίας Ολυμπίας. Λύση σε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της , το οποίο περιλαμβάνει την σμίκρυνση των περιοχών αρχαιολογικής απαγόρευσης δόμησης και την αποδέσμευση περιοχών εντός του σχεδίου πόλης, χωρίς την παραμικρή υποχώρηση στην προστασία του αρχαιολογικού χώρου. Πρόκειται για τεράστιας σημασίας παρέμβαση, που επιλύει ένα σοβαρό και μακροχρόνιο πρόβλημα το οποίο εμπόδιζε για δεκαετίες ολόκληρες την πολεοδομική ανάπτυξη της Αρχαίας Ολυμπίας.
Ολοκλήρωση και εγκαινίαση της κύριας αίθουσας Α1 και της μόνιμης έκθεσης «Η εποχή των Ιπποτών- Οι σταυροφόροι στον Μοριά» του κάστρου Χλεμουτσίου Κυλλήνης. Μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο της εποχής της Φραγκοκρατίας που προξενεί ήδη το ελληνικό και παγκόσμιο ενδιαφέρον !
Κήρυξη ως νεώτερου μνημείου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Πύργου και ένταξη στο ΕΣΠΑ της στατικής του επάρκειας, της αποκατάστασης του και της συντήρησης του πλαστικού διακόσμου του. Ξεχωριστός για την Ηλεία και για την Ελλάδα ιστορικός Ναός που διαθέτει ρυθμό Βασιλικής άνευ τρούλου και με την ολοκλήρωση της αποκατάστασής του θα είναι από τα σπάνια νεώτερα μνημεία της Εκκλησίας μας.
Έναρξη του έργου αποκάλυψης και ανάδειξης του Γυμνασίου της Αρχαίας Ολυμπίας, χωροθέτησης νέας εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο και εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των επισκεπτών, προστασίας και ανάδειξης του Ιερού της Δήμητρας Χαμύνης και τέλος ανάδειξης του αναλήμματος των θησαυρών του Κρόνιου Λόφου. Η συγκεκριμένη αποκάλυψη, είναι παγκόσμιας σημασίας με το επόμενο βήμα να είναι η επιδίωξη της ενοποίησης του αρχαιολογικού χώρου με το Μουσείο της Αρχ. Ολυμπίας.
Έγκριση μελετών αποκατάστασης και αλλαγής χρήσης μειζόνων νεώτερων μνημείων της Ηλείας, όπως του Δημοτικού θεάτρου Αμαλιάδας και του πρώην Γενικού Νοσοκομείου Πύργου- Μανωλοπούλειο. Αξιοποιείται έτσι το κτιριακό συγκρότημα των παλαιών φυλακών της Αμαλιάδας και μετατρέπεται σε έναν πολυχώρο πολιτισμού και δραστηριοτήτων, ενώ και το παλαιό κτήριο του Νοσοκομείο Πύργου που παρέμενε ανενεργό σύντομα θα είναι πνεύμονας εξαιρετικών λειτουργιών για τον αντίστοιχο Δήμο.
Στερέωση και αποκατάσταση των βυζαντινών μνημείων της Ηλείας με σημαντικά έργα που αφορούν στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Φραγκαβίλλας Αμαλιάδας, Ιερού Ναού Παναγιάς Καθολικής Γαστούνης, Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ζούρτσας Νέας Φιγαλείας, Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου Δάφνης. Παράλληλα διαμορφώνεται ο περιβάλλων χώρος της Φραγκαβίλλας και προχωρά η συντήρηση των τοιχογραφιών, των ξύλινων τμημάτων και του μαρμάρινου διακόσμου. Ανάδειξη επίσης, του μνημείου Αγίας Σοφίας στην Ανδραβίδα με υποβολή της μελέτης του αρχιτέκτονα φωτισμού Μπιντώ.
Χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ της συνέχισης των εργασιών του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα μοναδικό μνημείο για το οποίο αναλαμβάνονται και άλλες πρωτοβουλίες ανάδειξης στον παγκόσμιο χώρο.
Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος για μαθητές και Νέους στην Αρχαία Ολυμπία με σεμινάρια και παραστάσεις αρχαίου δράματος και με συμμετοχές από όλο τον κόσμο .Συνεργασία για το συγκεκριμένο θέμα με το Ίδρυμα Κακογιάννη.