Εθνικές Εκλογές

Αντωνακόπουλος: Ψήφος λογικής και όχι θυμού στις 6 Μαΐου

Αντωνακόπουλος: Ψήφος λογικής και όχι θυμού στις 6 Μαΐου
Να μην επιτρέψουν ο δικαιολογημένος θυμός να επικρατήσει της λογικής στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ζήτησε ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Τάκης Αντωνακόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου
που παραχώρησε το πρωί της Μ. Παρασκευής στο πολιτικό του γραφείο στον Πύργο. Ο κ. Αντωνακόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην διεθνή κατάσταση που επηρεάζει αρνητικά και την Ελλάδα, επισήμανε πως το μεταπολιτευτικό πολιτικό μοντέλο εξάντλησε τα όριά του και είπε πως στις εκλογές της 6ης Μαΐου ο λαός πρέπει να λειτουργήσει με κριτήριο τη διασφάλιση της ομαλής πορείας της χώρας.

Διαβάστε παρακάτω τι ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος

"Πολιτική παραμένει η διαδικασία αντιπαράθεσης ιδεών, απόψεων και προτάσεων. Σαφέστατα η όποια εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη κυβερνητικού σχήματος είναι πολιτικό γεγονός.
Στις μέρες μας η άσκηση πολιτικής δεν περιορίζεται στα εθνικά όρια. Υπερεθνικός θεσμός, όπως η Ευρωπαϊκή ένωση, ο Ο.Η.Ε., η παγκόσμια τράπεζα, ο παγκόσμιος οργανισμός εμπορίου, ο ΟΑΣΑ, το διεθνές ποινικό δικαστήριο κτλ. επηρεάζουν ή ακόμα αποφασίζουν για τα θέματα που αφορούν τις χώρες μέλη τους.

Η συμμετοχή των κρατών μελών φέρει τη δημοκρατική νομιμοποίηση των οργάνων λαϊκής κυριαρχίας σε κάθε επιμέρους κράτος.

Η λογική της συνέχειας του κράτους, του σεβασμού των υπογεγραμμένων συνθηκών αλλά και η συνδιαμόρφωση αναπτυξιακών – οικονομικών κοινωνικών στόχων δεν επιτρέπουν αιφνιδιαστικές μονομερής αποχώρησης από τους συγκεκριμένους θεσμούς.

Επίσης η υποκειμενική δυνατότητα επηρεασμού του παγκόσμιου ή ευρωπαϊκού συστήματος, που διαμορφώνουν τις αντικειμενικές συνθήκες, σχετίζονται στις μέρες μας με τη δύναμη “οικονομικού” πυρός.

Δυστυχώς η ιδεολογία που έχει επικρατήσει είναι ο οικονομικός νεοφιλελευθερισμός με μητροπολιτικό κέντρο τις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών – μελών της Ε.Ε κυβερνάται από συντηρητικά κόμματα. Έτσι λοιπόν το σύστημα δίνει προτεραιότητα στην οικονομία και όχι στην κοινωνία.

Παράλληλα υπάρχει διαχρονικά δημοκρατικό έλλειμμα όσον αφορά την λειτουργία τους και τον τρόπο λήψης αποφάσεων.

Η Ελλάδα, ιστορικά, πολιτιστικά, οικονομικά και θεσμικά ανήκει στη Δύση. Συμμετέχει σε όλους του Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους οργανισμούς. Το Ευρωπαϊκό σύστημα στο οποίο ανήκουμε βρίσκεται σε κρίση χρέους, ουσιαστικά σε τροχιά αποτυχίας (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα και έπονται και άλλες χώρες).

Επίσης το Ελληνικό μεταπολιτευτικό μοντέλο εξάντλησε τα όριά του. Όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, μέσα από λαϊκή στήριξη, δεν κατόρθωσαν να διαμορφώσουν ένα βιώσιμο μοντέλο Ανάπτυξης.

Η πολιτική τάξη, η οικονομική τάξη, το συνδικαλιστικό κίνημα, διαχρονικά απέτυχε. Το πελατειακό σύστημα, η διαφθορά, ο ατομικισμός, ο ναρκισσισμός ήταν για δεκαετίες οι κυρίαρχες αξίες στην πολιτική και στην κοινωνία.

Ο καθένας έχει πολλά παραδείγματα διαχρονικά και από το στενό του περιβάλλον να αναφέρει.
Σήμερα λοιπόν μπροστά στις εκλογές της 6ης Μαΐου πρέπει να λειτουργήσουμε με κριτήριο τη διασφάλιση της ομαλής πορείας της χώρας.

Οι ιστορικές συνθήκες υποδεικνύουν υπεύθυνη διακυβέρνηση της χώρας. Ετερόκλητα πολιτικά σχήματα που επενδύουν στο δικαιολογημένο θυμό των πολιτών, δε βοηθούν με τα συνθήματά τους τον τόπο. Εξάλλου δεκαετίες τώρα η χώρα κυβερνήθηκε με συνθήματα. Πρέπει να επιστρέψουμε στον ρεαλισμό, στην ουσία της πολιτικής.

Είναι σίγουρο ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει λάθη στην αντιμετώπιση της κρίσης. Όλα θα κριθούν από το τελικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν βέβαια οι περιορισμένες δυνατότητες για εφαρμογή πολιτικής ανατρεπτικού χαρακτήρα του ευρύτερου Ευρωπαϊκού και παγκόσμιου μοντέλου.
Ο πειραματισμός σε μια τέτοια εκδοχή πολιτικής αγγίζει τα όρια του τυχοδιωκτισμού αλλά και του πολιτικού μοναχισμού.

Ως σοσιαλιστές δεν συμφωνούμε με τη ασκούμενη πολιτική του ΔΝΤ ούτε της Ε.Ε. Όμως δεν αρνούμαστε τον ιστορικό μας ρόλο να δώσουμε την μάχη για την επιβίωση της πατρίδας μέσα σε αντίξοες ιδεολογικές και πολιτικές συνθήκες.

Η αλλαγή πολιτικών συσχετισμών στην Ε.Ε. μπορεί να δώσει προτεραιότητα σε πολιτικές που έχουν κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Μέχρι τότε, πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των εθνικών αποφάσεων για την διασφάλιση κοινωνικής συνοχής και προοπτικής Ανάπτυξης της Χώρας. Η Ηλεία έχοντας βιώσει όλες τις καταστροφές τα τελευταία χρόνια, χρειάζεται ένα γενναίο πρόγραμμα ΄΄στήριξης΄΄. Για να υπάρξει τέτοιο πρόγραμμα χρειάζονται γενναίες πολιτικές αποφάσεις.

Η ασυνέπεια της πολιτείας με οδήγησαν να μην ψηφίσω μέρος του προϋπολογισμού του 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απουσία σχεδίου Ανασυγκρότησης του Νομού. Ο Τόπος μας έχει δυνατότητες Στον Τουρισμό, στην Αγροτική οικονομία. Αρχ. Ήλιδα- Αρχ. Ολυμπία - Επικ. Απόλλωνας φυσικές ομορφιές αποτελούν ελκυστικό προορισμό τουριστών από όλο τον κόσμο. Η ένταξη της Αρχ. Ήλιδας στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς είναι το ζητούμενο.

Η δημιουργία του μεγάλου Ολυμπιακού πάρκου είναι έργο οραματικού χαρακτήρα.
Οι νέες καλλιέργειες στον Αγροτικό Τομέα είναι πρόκληση για τους νέους Αγρότες.
Περιφερειακή αγορά, γεωργική Σχολή είναι δράσεις απαραίτητες για τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενή τομέα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνακόπουλος.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup