«Βρίσκομαι μια ακόμα φορά στην Ηλεία, μια συμβολική για τις ιδέες μας ημέρα, την 22α Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γης, που μας θυμίζει ότι τοπικές διέξοδοι και λύσεις δεν στέκονται για πολύ αν δεν είναι μέρος ενός μακροχρόνιου σχεδιασμού που λαμβάνει υπόψη τα συμφέρον των επομένων γενεών και του πλανήτη συνολικά.
Στο πλαίσιο μιας τέτοιας ολικής και αειφορικής αντίληψης θέλω να υπογραμμίσω, ότι συνεχής επιδίωξη του συνδυασμού μας για την πολύπαθη τα τελευταία χρόνια Ηλεία είναι η εφαρμογή ενός συνολικού σχεδίου παραγωγικής και οικολογικής ανασυγκρότησης, μετά τις καταστροφές από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, όπως αυτό που έχει εκπονηθεί από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά μένει στο συρτάρι.
Όπως μένουν σ` αυτό αναξιοποίητα και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ του ειδικού Ταμείου Πυροπλήκτων. Θα μπορούσε η Ηλεία μετά από αυτές τις καταστροφές ν` αποτελέσει πρότυπο ανασυγκρότησης, όπως άλλωστε εξαγγέλθηκε, αλλά τελικά τίποτα τέτοιο δεν έγινε. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Η κρίση δίνει την ευκαιρία για να δημιουργηθούν υγιείς καταστάσεις αλλά ως τώρα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο!» τόνισε ο ευρωβουλευτής των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ.
Στη συνέχεια ο Νίκος Χρυσόγελος παρουσίασε στους δημοσιογράφους έναν προς έναν τους Ηλείους υποψηφίους εκφράζοντας την βεβαιότητα όχι μόνο για την άνετη είσοδο του κόμματος στη Βουλή αλλά και για μια σημαντικά καλύτερη επίδοση στο νομό από τις τρεισήμισι ποσοστιαίες μονάδες των περιφερειακών του 2010.
«Η Διονυσία Γιαννοπούλου, ιδιωτική υπάλληλος, ο Γιώργος Γουβιάς, δημοσιογράφος, ο Διονύσης Κράγκαρης, υποθηκοφύλακας Λεχαινών, ο Παναγιώτης Πατσός, αγρότης, ο Νίκος Σακούλης, ιδιωτικός υπάλληλος και η Χλόη Ψυχογιού, φιλόλογος, είναι ενεργοί πολίτες και γνωστοί για τις δράσεις τους.
Δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί αλλά μάχονται για τα προβλήματα των πολιτών αφού είναι οι ίδιοι ενεργοί πολίτες. Και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την ειρηνική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, την αντιμετώπιση της κρίσης και μια κοινωνικά δίκαιη πολιτική μεταρρύθμιση της οικονομίας με δημιουργία θέσεων εργασίας και συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.
Και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν να μάχονται στην περιοχή τους για την εφαρμογή οικονομικών και οικολογικών λύσεων στην διαχείριση των απορριμμάτων, βασισμένων στην διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση, τις ιδέες που προωθούν την προστασία δασών, ακτών και λιμνοθαλασσών καθώς και τον μερικό, τουλάχιστον, επαναπλημμυρισμό των αποξηραμένων λιμνών Μουριάς και Αγουλινίτσας.
Έχοντας πάντα ως θεμελιώδη αφετηρία και λόγο διακριτής ύπαρξης του πολιτικού μας φορέα την αειφορία, την συμφιλίωση δηλαδή του πολιτισμού και της παραγωγής με την ακεραιότητα και τις αντοχές της φύσης». κατέληξε ο κ. Χρυσόγελος.