Επικρατείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου επεσήμανε ότι ιδιαίτερα στους δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, αλλά και στο δήμο Ζαχάρως το οδικό δίκτυο σε αρκετά σημεία καθίσταται επικίνδυνο ή αδιάβατο, λόγω των κατολισθήσεων και καθιζήσεων που έχει υποστεί.
Στην απάντησή του το Υπουργείο Εσωτερικών σημείωνε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας έλαβε για το 2011 από το Υπουργείο Εσωτερικών 17.680.759 Ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Το ποσόν αυτό αφορά, πέραν των λειτουργικών δαπανών Π.Ε Ηλείας και την κάλυψη επενδυτικών αναγκών της, συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών για τη βελτίωση, τη συντήρηση και την αποκατάσταση του οδικού δικτύου του Νομού.
Η ανάπτυξη των ορεινών περιοχών του Νομού Ηλείας θα έπρεπε να αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή. Ωστόσο, δυσάρεστη πραγματικότητα είναι η απαξίωση και η εγκατάλειψη των ορεινών χωριών και των κατοίκων τους. Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα στηρίξει με διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια και προγράμματα τη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και το εισόδημα των τοπικών κοινωνιών για να αντιμετωπίσουμε την εσωτερική μετανάστευση, τη φυγή των νέων και την εγκατάλειψη του τόπου μας.
Επιπλέον, το οδικό δίκτυο πρέπει να βελτιωθεί άμεσα στα σημεία που παρουσιάζει προβλήματα, έτσι ώστε Έλληνες και ξένοι τουρίστες να μπορούν να έχουν εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στο Ναό του Επικουρείου Απόλλωνος, ο οποίος αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και αρχαιολογικός χώρος παγκοσμίου ενδιαφέροντος.