Εθνικές Εκλογές

Τζαβάρας: Να αφήσω στον τόπο μια καλή μαρτυρία . . .

Τζαβάρας: Να αφήσω στον τόπο μια καλή μαρτυρία . . .
Επισημάνσεις και απαντήσεις σε μια εξαιρετικώς ενδιαφέρουσα συνέντευξη Στις 6 Μαΐου, για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση, θα κριθούν

πολύ περισσότερα ζητήματα εθνικά, κοινωνικά, πολιτικά από όσα είχαν τεθεί ενώπιον της κρίσης του ελληνικού λαού, κατά τη διάρκεια αυτής της Μεταπολίτευσης.

Και στις 7 Μαΐου, ενδεχομένως, τα μηνύματα να είναι πολύ πιο βαρυσήμαντα, από εκείνα που θα βγάλουν τα αποτελέσματα των εκλογών. Για την πατρίδα μας, αυτό που είναι πιο σοβαρό και πρέπει να προβλέπουμε πιο πολύ, είναι το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα.

Μία ημέρα, που κρύβει ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα, πέριξ του οποίου, θα οικοδομηθεί ένα καινούριο μέλλον.

Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξή του ο βουλευτής Ηλείας και τομεάρχης δικαιοσύνης της Ν.Δ κ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος απάντησε και σε μία σειρά άλλων ερωτημάτων όπως παρακάτω:

Για την επόμενη ημέρα των εκλογών και τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν δήλωσε:

"Υπάρχουν διεργασίες που είναι βέβαιο ότι κυοφορούν εκπλήξεις, αλλά και μεγάλες αλλαγές. Στο πολιτικό σύστημα, στις κοινωνικές σχέσεις, στις οικονομικές σχέσεις και στις διοικητικές δομές του κράτους.

Αυτά είναι θέματα, τα οποία, η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση προκύψει από αυτές τις εκλογές, θα τα αντιμετωπίσει. Και θα είναι ίσως εκείνα τα ζητήματα, που θα αποτελέσουν και τις προκλήσεις για να μπορέσει ο τόπος να πάει μπροστά!"

Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Σε σχέση με τη στάση του κόμματός του και τα όσα υποστηρίζονται από ορισμένες πολιτικές πλευρές ο κ. Τζαβάρας σημείωσε:

"Είναι πλαστή και μη στηριγμένη στην αλήθεια και την πραγματικότητα η διάκριση που γίνεται σε μνημονιακές και αντι-μνημονιακές δυνάμεις. Και το λέω με αφορμή τη στάση του κόμματος της Ν.Δ.

Γιατί θα πρέπει να μιλάμε για "μνημονιακή Ν.Δ" όταν είναι δεδομένο, ότι αυτό το κόμμα, τουλάχιστον σε εκείνο το μνημόνιο εξαιτίας της εφαρμογής του οποίου, προέκυψε η δυστυχία του φτωχού, η απελπισία των επαγγελματιών, οι περικοπές των μισθών και συντάξεων, η εξανέμιση των εισοδημάτων, η ύφεση, σε εκείνο λοιπόν το μνημόνιο του Γ. Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου, ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ είπαν όχι.

Και τη στιγμή που εκεί η πολιτική δεν μπορούσε να δώσει λύση, εκεί που δεν μπορούσε να ασκηθεί πολιτική και δεν είχε κανένα άλλο νόημα, από το να αποδεχθεί μία πραγματικότητα και μια ανάγκη και να την διαχειριστεί σωστά, ανάγκη που δημιουργήθηκε εξαιτίας της... τυχοδιωκτικής αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος από πλευράς του κ. Παπανδρέου, τότε λοιπόν ο Σαμαράς ενώ είχε τη δυνατότητα να είναι θεατής των εξελίξεων που οδηγούσαν σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, προτίμησε «να βάλει πλάτη» να απαλλαγεί ο τόπος από έναν επικίνδυνο πρωθυπουργό και ακολούθως να υπάρξει ωφέλεια από το «κούρεμα» του χρέους".

Ερωτηθείς για την πρότασή του που αφορά στην απόλυτη διαφάνεια και τον έλεγχο «πόθεν έσχες» για όλους ο κ. Τζαβάρας, τόνισε:

ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Αισθάνομαι δικαιωμένος, γιατί αυτή η πρόταση που είχα διατυπώσει ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη SIEMENS έγινε αποδεκτή όχι μόνο από τον Πρόεδρο του κόμματος αλλά και από τη Βουλή προσφάτως.

Είχα προτείνει λοιπόν τότε, ότι όλοι όσοι είχαν θητεύσει από το 1974 μέχρι σήμερα στα αξιώματα του Πρωθυπουργού, του υπουργού, του αναπλ. υπουργού, του υφυπουργού, του Γ.Γ. υπουργείου, του αρχηγού κόμματος, θα πρέπει να υποστούν, επανέλεγχο της περιουσιακής τους κατάστασης από Ανεξάρτητη Επιτροπή Δικαστών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα αποκτήματά τους, δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους. Αυτή είναι βασική προϋπόθεση, για την κάθαρση του πολιτικού προσωπικού.

Νομίζω δε, ότι ήδη, με πρόταση νόμου, που έχουμε υπογράψει 75 βουλευτές, και εγώ ήμουν εισηγητής από πλευράς Ν.Δ, υπάρχει ψηφισμένη και δημοσιευμένη στην εφημερίδα της κυβέρνησης και αποτελεί νόμο του κράτους.

ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

"Για τη Ν.Δ μία και μόνο θα είναι η εξεταστική επιτροπή που θα γίνει την επομένη των εκλογών και θα έχει να κάνει με την έρευνα των τυχόν ευθυνών – που είναι δεδομένες βέβαια – όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο καταλήξαμε στο ΔΝΤ και στην πρώτη δανειακή σύμβαση.
Από εκεί δηλαδή, που σήμερα, πηγάζουν πρωτογενώς όλα τα βάσανα αυτού του τόπου".

Τέλος ο κ. Τζαβάρας, σχετικά με το δικό του πολιτικό μέλλον είπε:

"Η πολιτική μου στόχευση είναι μέχρι εκείνο το σκαλοπάτι που θα μου επιτρέψει να κάνω κάτι γι’ αυτό τον τόπο που θα ξεπεράσει με τη λειτουργία του και με την ύπαρξή του τα στενά όρια της προσωρινότητάς μου σε αυτή τη ζωή.

Αυτό που με ενδιαφέρει μέσα από την πολιτική είναι να αφήσω μια καλή μαρτυρία. Και να ξέρετε ότι σκοπός μου δεν είναι να... μακροημερεύσω σε αυτή την πολιτική μου θητεία, γιατί δεν με ενδιαφέρει η επαγγελματική μου τακτοποίηση μέσα από την πολιτική...".

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup