ΜΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
Γεννήθηκε στον Πύργο το 1949. Το 1967 εισάγεται στη Νομική Σχολή Αθηνών. Από τις πρώτες μέρες τις δικτατορίας συμμετέχει ενεργά στο αντιδικτατορικό κίνημα μέσα από τις γραμμές του Ρήγα Φεραίου . Αντιπρόεδρος της Ελληνοευρωπαϊκής Κίνησης Νέων Ε.Κ.Ι.Ν. και εκπρόσωπός της στη δίκη για την διάλυσή της από το δικαστήριο της Χούντας το 1972. Μέλος της επιτροπής κατάληψης της Νομικής, το Φεβρουάριο του 1973, συντάσσει τον όρκο των φοιτητών. Συλλαμβάνεται τέσσερις φορές και βασανίζεται για 99 μέρες στο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Με την αμνηστία του Αυγούστου 1973 απολύεται και στρατεύεται αναγκαστικά. Μετά το Πολυτεχνείο συλλαμβάνεται και βασανίζεται πάλι στην ΕΣΑ. Απολύεται, διαφεύγει στο εξωτερικό, καταγγέλλει τα βασανιστήρια και ζει εξόριστος, συνεχίζοντας τον αγώνα του στη Δυτική Ευρώπη. Μάρτυρας κατηγορίας στο στρατοδικείο, στις δίκες των βασανιστών μετά την πτώση της χούντας. Στη μεταπολίτευση συμμετέχει στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Από το έτος 1980 ασκεί δικηγορία στον Πύργο. Στις βουλευτικές εκλογές του 1996 υποψήφιος βουλευτής του Συνασπισμού στην Ηλεία. Στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου του 2001 υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία. Το 2006 εκλέγεται Δήμαρχος Πύργου με ποσοστό 49,39% και επανεκλέγεται το 2010 με 52,29%. Σήμερα είναι Δήμαρχος Πύργου. Η θητεία του ως Δήμαρχος Πύργου στηρίχθηκε σε τρεις άξονες: Οικονομική εξυγίανση του Δήμου και διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Προγραμματισμός και εκτέλεση μεγάλων έργων υποδομών που διασφαλίζουν μια ασφαλή και αναπτυξιακή πορεία. Δημιουργία ευρύτατου δικτύου κοινωνικών δομών και άνοιγμα του δήμου στην κοινωνία και τους πολίτες με τη δημιουργία σχέσεων ελευθερίας, δημοκρατίας, ισονομίας και αλληλεγγύης. Είναι παντρεμένος με την Κρινιώ Τσάφα, δικηγόρο στην Αμαλιάδα , και έχει δύο παιδιά, την Μαρία–Νεφέλη Γαλανοπούλου, συμβολαιογράφο και τον Άγγελο, αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων.
ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
Γεννήθηκε στον Αετο Αιτ/νιας το 1965. Ζει μόνιμα στην Πάτρα από το 1986. Πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής του Σχολης Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ. Εργάζεται στην ΑLPHA BANK .Στέλεχος στον τομέα χρηματοδότησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Με πλούσια Πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα στην περιοχή.
Διατέλεσε μελος της Γραμματείας της Νομαρχιακης Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΙΑΣ. Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπή Δυτικής Ελλάδος. Μελος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος ενότητας Αχαΐας από το 2010.
ΒΑΣΙΛΑΣ ΜΑΡΚΟΣ
Εκπαιδευτικός-Δ/ντης Δημοτικού σχολείου Λουτρού Αιτωλοακαρνανίας. Μεταπτυχιακός τίτλος. Τίτλος: Σπουδές στην εκπαίδευση: Εκπ. Ίδρυμα: ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο). Πρόσθετοι τίτλοι σπουδών: Τίτλος Διδασκαλείου Εκπαίδευσης Μαράσλειο Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Επιστημονική δραστηριότητα: Οργάνωση εκπαιδευτικών συνεδρίων, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων ή συμμετοχή σε αυτά με την ιδιότητα του εισηγητή, του μέλους της επιστημονικής ομάδας ή του επιμορφωτή. Πρωτοβουλίες σε σχέση με το εκπαιδευτικό έργο, υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εφαρμογή καινοτομιών, σχετική με την εκπαίδευση διοικητική ή καθοδηγητική εμπειρία. Ως Δ/ντής σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων έγινε πρόταση και λειτούργησε η σχολική μας μονάδα το 1998 ως διευρυμένου ωραρίου με δύο τμήματα και στη συνέχεια ως ολοήμερο. Έγινε αίτηση ένταξης της σχολικής μας μονάδας στο πρόγραμμα κοινωνία της πληροφορίας για προμήθεια Η/Υ και δημιουργήθηκε η πρώτη αίθουσα πληροφορικής στο 4ο Γρ. Πρωτ. Εκπαίδευσης Αιτ/νίας. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές του 1998 και υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Μενιδίου στις εκλογές του 2002 . Από το 2002 μέχρι το 2006 δημοτικός σύμβουλος και αρχηγός της αντιπολίτευσης του Δήμου Μενιδίου. Εκλέχτηκε Δήμαρχος Μενιδίου στις Δημοτικές εκλογές του 2006 και από την 1-1-2007 μέχρι 31/12/2010 ήταν Δήμαρχος Μενιδίου. Από 1/1/2011 -31-12-12 ήταν Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Αμφιλοχίας. Από 1-1-2013 έως σήμερα είναι πρόεδρος δύο νομικών προσώπων του δήμου Αμφιλοχίας του ΚΕ. ΚΑ.Δ.Α. (Κέντρο κοινωνικής ανάπτυξης δήμου Αμφιλοχίας) και της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Αμφιλοχίας.