Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 14:56

Ηλεία: Κατρακύλησε στους -4οC ο υδράργυρος

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Στους -4οC κατρακύλησε τη νύθχτα της Δευτέρας ο υδράργυρος στην Ηλεία.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Meteo.gr και του Metar.gr και την ενημέρωση από τον Θοδωρή Κονδύλη και το iliakairos.blogspot.gr η χαμηλότερη τιμή καταγράφηκε στην περιοχή του Καράτουλα.

Αρνητικές τιμές του υδραργύρου είχαμε πέρα από τα ορεινά σε Βαρθολομιό, Αμαλιάδα και Ζαχάρω.

kyriaki6

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 17:18

Σχετικά Άρθρα

  • «Τσουχτερό» κρύο με ισχυρούς ανέμους το Σαββατοκύριακο – Πού θα πέσουν «πασπάλες χιονιού»
    «Τσουχτερό» κρύο με ισχυρούς ανέμους το Σαββατοκύριακο – Πού θα πέσουν «πασπάλες χιονιού»

    Ο υδράργυρος φαίνεται ότι υποχωρεί περαιτέρω το Σαββατοκύριακο, ενώ, περιμένουμε και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.

    Αναψαν ήδη τα τζάκια στα βόρεια, εξαιτίας της ραγδαίας πτώσης της θερμοκρασίας σε όλη την επικράτεια. Πάντως, ο υδράργυρος φαίνεται ότι υποχωρεί περαιτέρω το Σαββατοκύριακο, ενώ, αναμένεται να «πέσουν» και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.

    Οι βροχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, θα περιορισθούν κυρίως στη δυτική – βορειοδυτική χώρα, ενώ, τη νέα εβδομάδα οδεύοντας προς το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο καιρός θα «μαλακώσει», με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται κοντά στα κανονικά –για την εποχή– επίπεδα.

    Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου

    Η πρόγνωση για αύριο, Κυριακή 20 Οκτωβρίου

    Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και το πρωί στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6, στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

    Πρόγνωση για τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

    Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στα δυτικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικόί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

    Πρόγνωση για την Τρίτη 22 Οκτωβρίου

    Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στα δυτικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

    Πρόγνωση για Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

    Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και μόνο στις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Μερομήνια: Πλησιάζει βαρυχειμωνιά - O διαφορετικός φετινός χειμώνας
    Μερομήνια: Πλησιάζει βαρυχειμωνιά - O διαφορετικός φετινός χειμώνας

    Τα Μερομήνια προειδοποιούν για την κακοκαιρία που θα «χτυπήσει» την χώρα

    Αλλάζει το «πρόσωπο» του φετινού χειμώνα, και μετά από τους ήπιους των τελευταίων ετών, φαίνεται - τουλάχιστον σύμφωνα με τα μερομήνια - θα είναι βαρύς και από νωρίς θα σαρώσει τη χώρα μας. Το τσουχτερό κρύο αναμένεται να είναι έντονο ακόμα και μέχρι τα μέσα Μαρτίου του 2025.

    Αναλυτικά τα μερομήνια ανά μήνα

    Οκτώβριος 2024: Αξιόλογες βροχές και σε κάποιες περιπτώσεις πάνω από τα συνηθισμένα με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες.

    Νοέμβριος 2024: Χειμερινό σκηνικό από το 2ο μισό και αρκετές βροχές

    Δεκέμβριος 2024: Βροχέρος καιρός, αλλά και χιόνια στα ορεινά, αλλά με ήπιες θερμοκρασίες για την εποχή.

    Ιανουάριος 2025: Σχετικά ήπιος ο μήνας, με λιγότερες βροχές, αλλά στις αρχές θα έχει πιο χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά.

    Φεβρουάριος 2025: Ψύχρα και χιόνια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καιρού

    Μάρτιος 2025: Χωρισμένος στα δύο, με έντονα χειμερινές πινελιές στο 2ο μισό.

  • Έρχεται κρύο με μονοψήφιες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά: 3 έως 5 βαθμούς κάτω από τα κανονικά – Πρόγνωση Κολυδά
    Έρχεται κρύο με μονοψήφιες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά: 3 έως 5 βαθμούς κάτω από τα κανονικά – Πρόγνωση Κολυδά

    Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας έρχεται τις επόμενες ημέρες, όπως προειδοποιεί ο διεθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

    Όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ σε ανάρτησή του, «η διατήρηση των θερμοκρασιών σε επίπεδα κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα κανονικά επίπεδα θα αποτελέσει το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού, ενώ μονοψήφιες ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας αναμένονται στα περισσότερα ηπειρωτικά». Επιπρόσθετα, ο κ. Κολυδάς επισήμανε ότι οι άνεμοι «θα εξασθενήσουν προοδευτικά το Σαββατοκύριακο», ενώ τόνισε ότι οι «βροχές θα είναι λίγες, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια».

    Δείτε την ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

    «Τα οπισθοδρομούντα χαμηλά και το ξεροβόρι. Η διατήρηση των θερμοκρασιών σε επίπεδα κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα κανονικά επίπεδα το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού. Μονοψήφιες ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας στα περισσότερα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι προοδευτικά το Σαββατοκύριακο θα εξασθενήσουν, και θα ενισχυθούν από βδομάδα .

    Οι βροχές πολύ λίγες στα κεντρικά και βόρεια, καθώς τα συστήματα που επηρεάζουν την Κεντρική Μεσόγειο όχι μόνο δεν έρχονται προς την περιοχή μας, αλλά γίνονται οπισθοδρομούντα, δηλαδή κατευθύνονται προς τα δυτικά».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Πρόγνωση Μαρουσάκη: Θα «σπάσει» η ανομβρία - Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
    Πρόγνωση Μαρουσάκη: Θα «σπάσει» η ανομβρία - Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

    Τέλος στην παρατεταμένη ανομβρία θα δώσει το κύμα κακοκαιρίας που πλησιάζει στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μια κακοκαιρία από την Ιταλία αναμένεται να επηρεάσει το Σαββατοκύριακο τα δυτικά τμήματα της χώρας σηματοδοτώντας και το τέλος του αντικυκλώνα που αποτελεί εμπόδιο, ένα φυσικό τείχος, για τη διέλευση των βαρομετρικών χαμηλών.

    Ο μετεωρολόγος του OPEN ξεκαθαρίζει πως αυτός ο αντικυκλώνας θα καταρρεύσει και έτσι ο Νοέμβριος θα είναι ένας μήνας που τα βαρομετρικά χαμηλά θα φτάνουν στη χώρα μας, προειδοποιώντας μάλιστα πως το παρελθόν, έχει διδάξει πως ο Νοέμβριος δίνει πάντα και επικίνδυνα φαινόμενα.

    Βροχές στο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά τμήματα

    Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, το κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει το Σάββατο την Ιταλία θα προσπαθήσει να κινηθεί λίγο πιο ανατολικά, να έρθει σε κόντρα με το πεδίο υψηλών πιέσεων, παρόλα αυτά δεν θα καταφέρει να διασχίσει τη χώρα μας και θα εγκλωβιστεί στα πιο δυτικά τμήματα και άρα τις όποιες βροχές περιμένουμε μέχρι και τέλος εβδομάδας τις αναμένουμε μέσα στο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά τμήματα.

    Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα αποδιοργανώσει σε πρώτη φάση το πεδίο υψηλών πιέσεων.

    Ο καιρός σήμερα

    Για σήμερα, αναμένεται ηλιοφάνεια ενώ μέσα στη νύχτα στην ανατολική Θεσσαλία και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο θα συναντήσουμε κάποιες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο να επιμένει και σήμερα σε υψηλές τιμές 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Θα αρχίσει όμως να υποχωρεί από τα επόμενα 24ωρα για να πάμε λίγο πιο κάτω από την εποχή επίπεδα 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

    Στην Αττική θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια ενώ θα ενισχυθούν σημαντικά και οι βοριάδες. Ο υδράργυρος θα ξεκινήσει από τους 17 βαθμούς και θα φτάσει μέχρι τους 28. Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη με περισσότερες συννεφιές προς το απόγευμα με τον υδράργυρο να φτάνει τους 26 βαθμούς.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Καλάβρυτα: 48 Πρόβατα βρήκαν τραγικό θάνατο από κεραυνό
    Καλάβρυτα: 48 Πρόβατα βρήκαν τραγικό θάνατο από κεραυνό

    Κεραυνός που έπεσε από την πρόσφατη κακοκαιρία χτύπησε και θανάτωσε 48 πρόβατα στην θέση "Πυργάκι" Ανάστασης Καλαβρύτων.

    Τα πρόβατα σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, βρήκαν τραγικό θάνατο όταν κεραυνός χτύπησε δέντρο όπου είχαν μαζευτεί για να προφυλαχθούν από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

    Ο κτηνοτρόφος κ. Σπηλιόπουλος είναι σε απόγνωση βλέποντας τα ζωντανά του να χάνονται σε μια στιγμή.

    Πηγή: KalavrytaNews.com

  • Κακοκαιρία Cassandra: Σαρώνει τη χώρα - Αγωνία για 52χρονο που αγνοείται στην Αιτωλοακαρνανία
    Κακοκαιρία Cassandra: Σαρώνει τη χώρα - Αγωνία για 52χρονο που αγνοείται στην Αιτωλοακαρνανία

    Σαρωτικό ήταν το πέρασμα τηςκακοκαιρίας «Cassandra» από την Αιτωλοακαρνανία. Από τον μεγάλο όγκο νερού που έπεσε δρόμοι πλημμύρισαν και προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια. Την ίδια ώρα, κόκκινο έχει χτυπήσει η αγωνία για 52χρονο που αγνοείται.

    Δρόμοι - ποτάμια στην Αιτωλοακαρνανία - Κλειστή η παλαιά εθνική οδός

    Λόγω των φερτών υλικών έχει κλείσει η παλαιά εθνική οδός στο ύψος τη Στράτου και του Ρίβιου. Συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου εργάζονται από της πρωινές ώρες προς αποκατάσταση των ζημιών, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομάτη του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.Ζημιές έχουν καταγραφεί, επίσης, σε υπόγεια σπιτιών, αποθήκες και σε ποιμνιοστάσια.

    Έρευνες στη Λεπενού για 52χρονο φύλακα που αγνοείται

    Σε εξέλιξη είναι έρευνες από νωρίς το πρωί στη Λεπενού για τον εντοπισμό 52χρονου, που αγνοείται. Είναι πιθανό ο άνδρας να παρασύρθηκε από χείμαρρο, που σχηματίστηκε, κοντά στην επιχείρηση ασφαλτομίγματος, όπου εργάζονταν ως φύλακας.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του agriniopesss, το όχημα του καθώς και ένα μηχάνημα, που ανήκουν στην επιχείρησή έχει εντοπιστεί. Σωστικά συνεργεία αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο σημείο, ανασύροντας πέτρες και λάσπες, για να εντοπιστεί ο 52χρονος. Για να συνδράμει στις έρευνές έσπευσε στην περιοχή και κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΠΟΥΡΟΣ ΜΠΕΝΕΚΟΣ/ EUROKINISSI

  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Επικαιροποιήθηκε όσο η κακοκαιρία Cassandra σαρώνει
    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Επικαιροποιήθηκε όσο η κακοκαιρία Cassandra σαρώνει

    Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 03-10-2024/1200C, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

    Η επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας θα συνοδεύεται σήμερα Σάββατο (05-10-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και έως τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα.

    Πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

    Αναλυτικά:

    Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

    α) Μέχρι το απόγευμα κατά τόπους στη δυτική Στερεά (ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία), τη δυτική Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα) και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

    β) Μέχρι το απόγευμα, στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και την ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στη Θράκη.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αιτωλοακαρνανία - Κακοκαιρία: Ζημιές σε Στράτο, Ρίβιο - Ανησυχία για άτομο που αγνοείται - Έκλεισε η εθνική
    Αιτωλοακαρνανία - Κακοκαιρία: Ζημιές σε Στράτο, Ρίβιο - Ανησυχία για άτομο που αγνοείται - Έκλεισε η εθνική

    Δυσάρεστο αποτύπωμα αφήνει σε τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας η κακοκαιρία Cassandra με τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες της περασμένης νύχτας.

    Έχει προκαλέσει προβλήματα σε Στράτο-κυρίως- και Ρίβιο αλλά και σε άλλα άλλα σημεία σε Ξηρόμερο και Βάλτο (Αμοργιανοί) . Το πλέον ανησυχητικό ωστόσο είναι πως αγνοείται ένα άτομο.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες «έσπασαν» χείμαρροι και από τις κατεβασιές τους έκλεισε τα ξημερώματα η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του Ριβίου και της Στράτου.

    Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες καθαρισμού στον δρόμο και πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξάλλου έχουν πλημμυρίσει 2-3 υπόγεια σπιτιών στη Στράτο και προκλήθηκαν ζημιές σε αποθήκες και σε ζώα.

    Σοβαρότερο όλων όμως είναι το γεγονός πως αγνοείται ένα κάτοικος της περιοχής καθώς φέρεται το όχημα του να παρασύρθηκε από τον χείμαρρο στη Στράτο.

    Σε εξέλιξη είναι εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του.

    Πηγή: Agrinionews.gr - Aitolianews.grAitolianews.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch