Σάββατο, 03 Ιουλίου 2021 07:00

Ηλεία: Ο μαϊστρος μας δρόσισε...

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Από το απόγευμα της Παρασκευής ο μαϊστρος έβαλε τα δυνατά του στην Ηλεία και μας δρόσισε. Σήμερα Σάββατο θα επικρατήσουν καλύτερες συνθήκες, καθώς δροσίζει αρκετά.

Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 33οC στα πεδινά και έως τους 27-29οC στα ορεινά.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Υποχώρηση των ακραία υψηλών θερμοκρασιών και των συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης αναμένουμε το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021. Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα βορειοανατολικά, και πιθανόν στα ορεινά της Πίνδου, της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά:

Για το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία οι οποίες πολύ πιθανόν να παράγουν χαλάζι, κυρίως μικρού μεγέθους. Επίσης τοπικές σύντομες καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν στα ορεινά της Πίνδου και στα ορεινά της Κεντρική Μακεδονίας. Στη Δυτική Ελλάδα νωρίς το πρωί και το βράδυ πολύ πιθανόν η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 21 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 19 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 36 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 23 έως 367 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις γενικά ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μόνο στο Νότιο Αιγαίο θα είναι μέτριοι από δυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ ανατολικά της Ρόδου. Οι άνεμοι στον Κορινθιακό Κόλπο και τη Θάλασσα των Κυθήρων θα πνέουν τοπικά ισχυροί έως 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική και αρκετή ηλιοφάνεια, και μόνο στα βόρεια του νομού θα σημειωθούν τοπικά όμβροι μικρής διάρκειας τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, αρχικά το πρωί μέτριοι έως 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Πηγή: meteo.gr - https://meteo.gr/deltio.cfm

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Ιουλίου 2021 10:12

Σχετικά Άρθρα

  • Τσατραφύλλιας: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει δροσιά και μπουρίνια - Πότε επιστρέφει ο καύσωνας
    Τσατραφύλλιας: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει δροσιά και μπουρίνια - Πότε επιστρέφει ο καύσωνας

    Πολικός αεροχείμαρρος πλησιάζει τη χώρα μας, φέρνοντας και λίγες ανάσες δροσιάς μετά τον πολυήμερο καύσωνα, ωστόσο δεν θα κρατήσει πολύ, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια.

    Μετά τα μπουρίνια και τις καταιγίδες που θα σαρώσουν την χώρα, ο καύσωνας επιστρέφει και πάλι δυναμικός και με ένταση θα σαρώσει τον Αύγουστο.

    Η πρόγνωση του Τσατραφύλλια

    Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος:«Δροσιά με το σταγονόμετρο και μπουρίνια φέρνει ο πολικός αεροχείμαρρος». Θα έρθει άλλος καύσωνας;

    Μετά από τον εξαντλητικό και 15νθήμερο περίπου καύσωνα, ενεργοποιείται η μεταφορά ψυχρότερου αέρα στην περιοχή μας με τη βοήθεια του πολικού αεροχείμαρρου (ποτάμι αέρα στην ανώτερη ατμόσφαιρα) με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να παρουσιάσει πτώση τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, η πτώση της θερμοκρασίας ( η οποία δυστυχώς δεν θα διαρκέσει πολύ) εκτός από τις ανάσες δροσιάς θα προκαλέσει δυνητικά και επικίνδυνες καταιγίδες.

    Πιο συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την πτώση της θερμοκρασίας θα είναι της τάξης των 6-8 βαθμών μέχρι την Παρασκευή .Από το Σαββατοκύριακο σταδιακά θα αρχίσει να ξανά ανεβαίνει (ΟΧΙ σε ανυπόφορα επίπεδα).

    Σε σχέση με την εξέλιξη του καιρού από ο Ιούλιος φαίνεται να μας αποχαιρετά με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες για τις βορειότερες ηπειρωτικές περιοχές και με περισσότερη ζέστη (2-4 βαθμούς πάνω από τα κανονικά) για τις υπόλοιπες.

    Τέλος, 6 παγκόσμια προγνωστικά κέντρα συγκλίνουν στην άποψη ότι η πιθανότητα ο φετινός Αύγουστος να είναι πιο θερμός από τα συνηθισμένα είναι πάνω από 60-70%. Άρα δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να έχουμε και άλλο επεισόδιο καύσωνα».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Καιρός: Ανάσα δροσιάς σε όλη τη χώρα - Προσοχή στα ξαφνικά μπουρίνια
    Καιρός: Ανάσα δροσιάς σε όλη τη χώρα - Προσοχή στα ξαφνικά μπουρίνια

    Υποχωρεί η θερμοκρασία σε όλες τις περιοχές της χώρας σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, με τη βόρεια Ελλάδα να υποδέχεται μπουρίνια και καταιγίδες.που συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους που θα ξεπερνούν κατά τόπους τα 7 μποφόρ. Ενα ψυχρό μέτωπο που κατέρχεται από τα Βαλκάνια θα δώσει όχι μόνο στις γειτονικές χώρες καταιγίδες αλλά και στη βόρεια Ελλάδα σημαίνοντας την προσωρινή λήξη του καύσωνα.

    Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος.

    Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και θα επανέλθει πρόσκαιρα στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, καθώς θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία τους 34 βαθμούς Κελσίου.
    Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
    Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

    ΑΤΤΙΚΗ
    Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες.
    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Καιρός: Γενικά αίθριος.
    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
    Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες.
    Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 και τοπικά 33 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά.
    Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 και στα νησιά Ιονίου έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ
    Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις.
    Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
    Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες.
    Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους με την ίδια ένταση.
    Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
    Καιρός: Γενικά αίθριος.
    Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα το απόγευμα έως 7 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
    Καιρός: Γενικά αίθριος.
    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Μαρουσάκης: Ανάσα δροσιάς πριν τη νέα θερμή εισβολή - Πότε έρχεται, πόσο θα διαρκέσει
    Μαρουσάκης: Ανάσα δροσιάς πριν τη νέα θερμή εισβολή - Πότε έρχεται, πόσο θα διαρκέσει

    Μία ανάσα δροσιάς θα πάρουμε το Σαββατοκύριακο, την οποία, ωστόσο, θα διαδεχθεί ένα νέο κύμα ζέστης, που θα γίνει αισθητό την Τρίτη.

    Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη σήμερα Παρασκευή ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι αίθριος. Τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν κάποιες μπόρες στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο. Σε Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη είναι πιθανό, επίσης, να έχουμε κάποιες βροχές το απόγευμα. Η μέση θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 34-37 βαθμούς Κέλσιου.

    Στην Αττική οι συννεφιές σταδιακά θα υποχωρήσουν και θα ακολουθήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα αγγίζει τους 36 βαθμούς Κέλσιου. Άνεμοι 4-5 μποφόρ με βόρειες διευθύνσεις θα δροσίσουν την ατμόσφαιρα. Στα ανατολικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ προς Κάβο Ντόρο μπορεί να αγγίζουν και τα 7 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε κάποιες μπόρες το πρωί και ίσως και το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 37 βαθμούς Κέλσιου.

    ο Σάββατο μελτέμια,που στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο θα αγγίξουν τα 7 μποφόρ, θα δώσουν μία ανάσα δροσιάς. Ωστόσο, συνίσταται προσοχή, γιατί υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς.

    Την Τρίτη ένα νέο κύμα ζέστης θα πλήξει τη χώρα, φέρνοντας θερμοκρασίες πολύ υψηλότερες από τις αναμενόμενες για την εποχή. Η θερμοκρασία κατά τόπους θα αγγίζει τους 40-43 βαθμούς Κέλσιου. Το νέο κύμα θα διαρκέσει έως την Παρασκευή και θα γίνει αισθητό κυρίως στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα.

    Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

    ΣΑΒΒΑΤΟ 08-06-2024

    • Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό στα βόρεια ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
    • Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 5, στα ανατολικά και τα νότια 5 με 6 και στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
    • Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 32 με 33 και στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΡΙΑΚΗ 09-06-2024

    • Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
    • Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
    • Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Στα ηπειρωτικά θα φάσει τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

    ΔΕΥΤΕΡΑ 10-06-2024

    • Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά - ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας το μεσημέρι - απόγευμα.
    • Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
    • Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.
    • Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

    ΤΡΙΤΗ 11-06-2024

    • Γενικά αίθριος καιρός.
    • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια δυτικοί 4 με 6 και στη βόρεια Ελλάδα νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
    • Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια
    Πηγή: Ethnos.gr
  • Ηλεία: Δροσερή η Κυριακή...
    Ηλεία: Δροσερή η Κυριακή

    Δροσίζει σήμερα στην Ηλεία και υποχωρεί ο υδράργυρος. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 30-31οC.

    Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Αμετάβλητες θερμοκρασίες. Δυτικοί άνεμοι 4-6 μποφόρ στα πελάγη.

    Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021 αναμένονται καλές γενικά καιρικές συνθήκες, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 34-36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 33-34 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο, στον Κορινθιακό και στο Σαρωνικό το δυτικό ρεύμα κατά περιόδους θα ενισχύεται τοπικά στα 6 μποφόρ.

    Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στο Σαρωνικό 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων ή πρόσκαιρης καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς.

    Πηγή: meteo.gr - https://meteo.gr/deltio.cfm

  • Φωτιά στην Πάτρα: Εμπρησμός ή αμέλεια - Τι εξετάζουν οι αρχές - Πού απευθύνονται οι πυρόπληκτοι
    Φωτιά στην Πάτρα: Εμπρησμός ή αμέλεια - Τι εξετάζουν οι αρχές - Πού απευθύνονται οι πυρόπληκτοι

    Βελτιωμένη η εικόνα του μετώπου

    Αυτοψία από τα αρμόδια συνεργεία στις καμένες περιοχές

    Τις πληγές που άφησε πίσω της η καταστροφική και άκρως επικίνδυνη φωτιά στις παρυφές της Πάτρας μετρούν σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής.

    Πέντε σπίτια κάηκαν χθες το μεσημέρι από την καταστροφική φωτιά που εξαπλώθηκε εν ριπή οφθαλμού σε Ελεκίστρα, Σούλι, Καρυά και Ριγανόκαμπο. Σήμερα το πρωί συνεργεια του δήμου Πατρέων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα κάνουν αυτοψία στην περιοχή του Σουλίου, της Καρυάς, της Ελεκίστρας, του Ριγανόκαμπου για να καταγράψουν τις ζημιές σε οικίες και επιχειρήσεις από τις πύρινες φλόγες.

    Σήμερα εργαζόμενοι του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ καταγράφουν τις ζημιές στις υποδομές των περιοχών που κάηκαν, για να προβεί ο Δήμος στην αποκατάστασή τους.

    Από σήμερα το πρωί έχει ξεκινήσει η κατάθεση αιτήσεων, για αποζημιώσεις από το Κράτος, από όσους υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά, στα Γραφεία:

    1. Ανατολικό Διαμέρισμα (Εγλυκάδος 98, τηλ. 2610 225 031)

    2. Κοινότητα Σουλίου (Κοιμήσεως Θεοτόκου, Σούλι, τηλ. 2610 640 157)

    Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων από χθες διαθέτει χώρους φιλοξενίας για πληγέντες από τη φωτιά. Οι ενδιαφερόμενοι για παροχή βοήθειας και φιλοξενία μπορούν να επικοινωνούν με τον Κοινωνικό Οργανισμό στο τηλέφωνο 2610 342995.

    ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

    Είναι πολύ πιθανόν, μετά την πύρινη λαίλαπα, κάποια ζώα της περιοχής που επλήγη να έχουν την ανάγκη της φροντίδας μας. Αν κάποιος εντοπίσει ζώο χτυπημένο, πληγωμένο με εγκαύματα ή ακόμα και τρομαγμένο παρακαλείται να επικοινωνήσει με το αρμόδιο γραφείο του Δήμου μας στο τηλ. 2613 610396, 2613 610251.

    Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής για τα αίτια και τις συνθήκες εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην Ελεκίστρα.

    Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη ενεργοποιήθηκε άμεσα στην Αχαϊα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) .Οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή τα στοιχεία που συγκεντρώνουν και τις μαρτυρίες που θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για το αν η φωτιά ξεκίνησε από εμπρηστική ενέργεια ή από αμέλεια.

    Πηγή: ΤheBest.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

  • Φωτιά στον Ερύμανθο: Επιχειρούν και σήμερα αεροσκάφη στη Δροσιά - Ενεργές εστίες και προσπάθειες οριοθέτησης
    Φωτιά στον Ερύμανθο: Επιχειρούν και σήμερα αεροσκάφη στη Δροσιά - Ενεργές εστίες και προσπάθειες οριοθέτησης

    Σε επιφυλακή και σήμερα η πυροσβεστική

    Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης και καίει δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά της Αχαΐας και η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται.

    «Δόθηκε μάχη από το πυροσβεστικό σώμα, τους πολίτες, το Δήμο και την Περιφέρεια. Από τις 12 το βράδυ κι έπειτα δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, ωστόσο στην περιοχή της Δροσιάς εκδηλώθηκαν κάποιες αναζωπυρώσεις και από το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη», δήλωσε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «η ένταση των ανεμών έχει μειωθεί, αλλά το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και οι εστίες της φωτιάς αρκετές» και πρόσθεσε, «το φαινόμενο δεν έχει την ίδια επιθετικότητα που παρουσίαζε τις προηγούμενες ώρες».

    Επίσης, ο Θεόδωρος Μπαρής συμπλήρωσε πως «περιμένουμε με το πρώτο φως της ημέρας να επιχειρήσουν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, γιατί και σήμερα προβλέπεται να είναι μία δύσκολη ημέρα, λόγω των καιρικών συνθηκών».

    Το χωριό Δροσιά γλίτωσε από την πύρινη λαίλαπα, καθώς οι φλόγες πέρασαν από μέσα χωρίς να κάψουν σπίτια. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε κατοικίες και αγροτικές εγκαταστάσεις στις παρυφές του οικισμού.

    Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας εξακολουθούσαν πάντως, να επιχειρούν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που έχουν ενισχυθεί περαιτέρω, αποτελούμενες από 180 πυροσβέστες με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα.

    Πηγή: TheBest.gr

  • Φωτιά Δροσιά: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Πτέρης για εκκένωση
    Φωτιά Δροσιά: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Πτέρης για εκκένωση

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζητά την απομάκρυνση των κατοίκων ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδρομή.

    Μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έφθασε στα κινητά των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Πτέρης, όπου ζητείται να απομακρυνθούν, ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδρομή.

    Το πύρινο μέτωπο της Δροσιάς του Δήμου Ερυμάνθου, κατευθύνεται προς το σημείο.

    “Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή της Πτέρης, εκκενώστε τώρα προς Σταυροδρόμι”.

    fotia drosia minima

    Πηγή: Pelop.gr

  • Ηλεία: Πτώση της θερμοκρασίας - Πως επηρεάζει η "ψυχρή λίμνη"
    Ηλεία: Πτώση της θερμοκρασίας - Πως επηρεάζει η

    Η κάθοδος της "ψυχρής λίμνης" από την κεντρική Ευρώπη προς το νότο επηρεάζει την Ελλάδα, όχι όμως τόσο την περιοχή της Ηλείας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα δροσίσει αρκετά στο νομό. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρρες του meteo.gr ο υδράργυρος θα κυμανθεί στους 30-31οC.

    Τοπικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές.

    Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Βροχές και καταιγίδες στη ηπειρωτικά. Τοπικά ισχυρά φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια. Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

    Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 35, στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 34 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 16 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 35-36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 32 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

    Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32-33 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν δίνοντας παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς.

    Πηγή: meteo.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο