Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 10:35

Ηλεία: Χιονίζει στα ορεινά - Λαμπεία, Φολόη, Ανδρίτσαινα ντύνονται στα λευκά

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Από το πρωί έχει αρχίσει να χιονίζει στις περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο στην Ηλεία και όσο περνά η ώρα, το χιόνι κατεβαίνει πιο χαμηλά. Αυτή την ώρα χιονίζει σε Λαμπεία, Φολόη Επικούρειο και Ανδρίτσαινα, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του προγνώστη Θοδωρή Κονδύλη, το χιόνι θα φτάσει έως την περιοχή του Λάλα.

Τα φαινόμενα ξεκίνησαν ήπια τα ξημερώματα, ενώ αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες και να ντύσουν στα λευκά τα ορεινά του νομού.

Η εικόνα είναι από την μετεωρολογική κάμερα του ileiakairos.gr στη Λαμπεία.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 10:38

Σχετικά Άρθρα

  • «Τσουχτερό» κρύο με ισχυρούς ανέμους το Σαββατοκύριακο – Πού θα πέσουν «πασπάλες χιονιού»
    «Τσουχτερό» κρύο με ισχυρούς ανέμους το Σαββατοκύριακο – Πού θα πέσουν «πασπάλες χιονιού»

    Ο υδράργυρος φαίνεται ότι υποχωρεί περαιτέρω το Σαββατοκύριακο, ενώ, περιμένουμε και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.

    Αναψαν ήδη τα τζάκια στα βόρεια, εξαιτίας της ραγδαίας πτώσης της θερμοκρασίας σε όλη την επικράτεια. Πάντως, ο υδράργυρος φαίνεται ότι υποχωρεί περαιτέρω το Σαββατοκύριακο, ενώ, αναμένεται να «πέσουν» και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.

    Οι βροχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, θα περιορισθούν κυρίως στη δυτική – βορειοδυτική χώρα, ενώ, τη νέα εβδομάδα οδεύοντας προς το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο καιρός θα «μαλακώσει», με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται κοντά στα κανονικά –για την εποχή– επίπεδα.

    Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου

    Η πρόγνωση για αύριο, Κυριακή 20 Οκτωβρίου

    Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και το πρωί στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6, στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

    Πρόγνωση για τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

    Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στα δυτικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικόί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

    Πρόγνωση για την Τρίτη 22 Οκτωβρίου

    Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στα δυτικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

    Πρόγνωση για Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

    Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και μόνο στις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Με επιτυχία η ολοκλήρωση του 5ου Foloi Trail Run
    Με επιτυχία η ολοκλήρωση του 5ου Foloi Trail Run

    Ένα ακόμα επιτυχημένο Foloi Trail Run ολοκληρώθηκε την Κυριακή, με αρχή και τέλος στην φιλόξενη πλατεία του χωριού Κούμανης Ηλείας.

    Με μεγάλη συμμετοχή το 5ο Foloi Trail Run «Το φαράγγι των Κενταύρων» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στην Φολόη, το οποίο διοργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Αμαλιάδας «Ορειβατείν» σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

    Πρόκειται για αγώνα ορεινού τρεξίματος με τρείς διαδρομές των 30, 20 και 10χλμ. Στόχος των διοργανωτών είναι η προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και η ανάδειξη και προβολή του φυσικού κάλλους της Φολόης, ενώ ταυτόχρονα ο αγώνας Foloi Trail Run «Το φαράγγι των Κενταύρων», προωθεί τον αθλητικό τουρισμό και προσφέρει επισκεψιμότητα στην περιοχή, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία για περαιτέρω οικοτουριστική ανάπτυξη και εξωστρέφεια σε ένα ευρύτερο κοινό.

    Η διαδρομή που ακολούθησαν οι αγώνες είναι:

    • Oρεινού τρεξίματος, μήκους 20 χλμ.: Φαράγγι Κενταύρων-Λάκκα Ζώρα-Μποκρίλα-Φυτώριο-Ζαίμη-Ροστάμι-Πατουλιά-Έξι δέντρα-Παλιόστανη-Σκληρού-Λάκκα Γιάρμενα-Ράχη Μάγκα-Παλιοκόπρα-Φονικά.
    • Oρεινού τρεξίματος, μήκους 10 χλμ.: Φαράγγι Κενταύρων-Ρέμα Σκόζα-Λάκκα Γιάρμενα-Ράχη Μάγκα-Παλιοκόπρα-Φονικά.
    • Oρεινού τρεξίματος, μήκους 30 χλμ.

    Στους αγώνες παρεβρεύθησαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιώργος Λινάρδος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κούμανη, κ. Βασίλης Παπούλιας και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Τάκης Παρασκευόπουλος.

    Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων εδώ: https://races.chronolog.gr/resultsv4.aspx?ev=d0e6e2019f0c394d861875e88782fa3f&c=3&pp=b15a

    5o foloi run olokl 3

    5o foloi run olokl 2

    5o foloi run olokl 4

    5o foloi run olokl 5

    5o foloi run olokl 6

    5o foloi run olokl 7

    5o foloi run olokl 8

    5o foloi run olokl 9

    (Δελτίο Τύπου)

  • Το 5ο Foloi Trail Run έρχεται την Κυριακή 13 Οκτωβρίου
    Το 5ο Foloi Trail Run έρχεται την Κυριακή 13 Οκτωβρίου

    Έρχεται την Κυριακή 13 Οκτωβρίου το 5ο Foloi Trail Run «Το φαράγγι των Κενταύρων» στην Φολόη, το οποίο διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Αμαλιάδας «Ορειβατείν» σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

    Πρόκειται για αγώνα ορεινού τρεξίματος με τρείς διαδρομές των 30, 20 και 10χλμ. Στόχος των διοργανωτών είναι η προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και η ανάδειξη και προβολή του φυσικού κάλλους της Φολόης, ενώ ταυτόχρονα ο αγώνας Foloi Trail Run «Το φαράγγι των Κενταύρων», προωθεί τον αθλητικό τουρισμό και προσφέρει επισκεψιμότητα στην περιοχή, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία για περαιτέρω οικοτουριστική ανάπτυξη και εξωστρέφεια σε ένα ευρύτερο κοινό.

    Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγώνες είναι:

    • Oρεινού τρεξίματος, μήκους 20 χλμ.: Φαράγγι Κενταύρων-Λάκκα Ζώρα-Μποκρίλα-Φυτώριο-Ζαίμη-Ροστάμι-Πατουλιά-Έξι δέντρα-Παλιόστανη-Σκληρού-Λάκκα Γιάρμενα-Ράχη Μάγκα-Παλιοκόπρα-Φονικά.
    • Oρεινού τρεξίματος, μήκους 10 χλμ.: Φαράγγι Κενταύρων-Ρέμα Σκόζα-Λάκκα Γιάρμενα-Ράχη Μάγκα-Παλιοκόπρα-Φονικά.
    • Oρεινού τρεξίματος, μήκους 30 χλμ.

    5o foloi run 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δάσος Φολόη: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια - Εντοπίστηκε το άτομο που είχε χάσει τον προσανατολισμό του
    Δάσος Φολόη: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια - Εντοπίστηκε το άτομο που είχε χάσει τον προσανατολισμό του

    Κινητοποίηση επικρατεί στην περιοχή του δρυοδάσους της Φολόης πλησίον του ομώνυμου χωριού, για άτομο που ενώ πραγματοποιούσε περίπατο στο δάσος, έχασε τον προσανατολισμό του και δεν μπορεί να επιστρέψει στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε.

    Στην περιοχή ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και κάτοικοι του χωριού Φολόη (Γιάρμενα) και προσωπικό του Δασαρχείου Πύργου, που συμμετέχουν στις έρευνες.

    Νεότερη ανάρτηση

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τον περιπατητή που εντοπίστηκε σώος από τις δυνάμεις που συμμετείχαν στις έρευνες.

  • 6ο Δίβρις Hard Trail Race: 29 Σεπτεμβρίου στη Λαμπεία
    6ο Δίβρις Hard Trail Race: 29 Σεπτεμβρίου στη Λαμπεία

    Στις 29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στη Λαμπεία Ηλείας το 6ο Δίβρις Hard Trail Race, από τον ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΔΙΒΡΙΣ» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

    | ΠΑΡΑΤΑΣΗ εγγραφών έως και Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου |

    Ο Δίβρις htr διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριου του 2019 και είναι μια σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος που λαμβάνει πλέον χώρα κάθε 3η ή 4η Κυριακή του Σεπτεμβρίου στη Λαμπεία (Δίβρη ) Ηλείας. Συγκεκριμένα η κύρια διαδρομή των 31,1χλμ καλύπτει τον μεγαλύτερο όγκο των Λαμπείων όρεων και η intro των 9,3χλμ διέρχεται από το πυκνό ελατόδασος της περιοχής. Από τη φετινή διοργάνωση και στο εξής ο αγώνας θα είναι 2ήμερος με την προσθήκη διαδρομής 16χλμ και παιδικού αγώνα.

    Στόχος των διοργανωτών είναι η προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και η ανάδειξη και προβολή του φυσικού κάλλους της Λαμπείας.

    6o divris hard trail race 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Με επιτυχία στέφθηκε το 2ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Ανδρίτσαινας
    Με επιτυχία στέφθηκε το 2ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Ανδρίτσαινας

    Ο Σύλλογος Νέων Ανδρίτσαινας "Παρράσιοι" είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχή οργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Ανδρίτσαινας, το οποίο έλαβε χώρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πανέμορφη πετρόκτιστη πόλη της Ανδρίτσαινας στις 17 και 18 Αυγούστου. Το Φεστιβάλ ανέδειξε για ακόμα μια φορά την αγάπη της τοπικής κοινότητας για την τέχνη του κινηματογράφου και κατέστη σημείο συνάντησης καλλιτεχνών και σινεφίλ από όλη την Ελλάδα.

    Ανάμεσα στις 160 συμμετέχουσες ταινίες, η ταινία "Η πολυθρόνα στο πεζοδρόμιο" της εξαιρετικής σκηνοθέτιδας Μαίρης Κολώνιας αναδείχθηκε νικήτρια, αποσπώντας το βραβείο κοινού αλλά και τις καλύτερες εντυπώσεις.

    Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ σημαδεύτηκε από την παρουσία της διακεκριμένης σκηνοθέτιδας Διονυσίας Κοπανά, η οποία παρουσίασε το επεισόδιο "Ψέριμος" από τη σειρά ντοκιμαντέρ της στην ΕΡΤ, όπου αναδεικνύει τις προκλήσεις της ζωής στα ακριτικά νησιά και στις απομονωμένες περιοχές της χώρας. Μετά την προβολή ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, η οποία πρόσφερε μοναδικές στιγμές αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής απόψεων. Ας μην ξεχνάμε πως και η ορεινή Ηλεία βρίσκεται ακόμη και σήμερα αντιμέτωπη με αντίστοιχες προκλήσεις.

    Το Φεστιβάλ τίμησε επίσης με την παρουσία του ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, κ. Χρήστος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος υπενθύμισε τον ιστορικό δεσμό που συνδέει την Ανδρίτσαινα με το Φεστιβάλ Ολυμπίας, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της συνέχισης και ενίσχυσης αυτής της συνεργασίας.

    Η φετινή διοργάνωση προσέλκυσε συνάμα πολλούς δημιουργούς και ηθοποιούς, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από τον Σύλλογο μας και τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στην πόλη μας και εκφράστηκαν με θαυμασμό για την φυσική ομορφιά και την ιστορική κληρονομιά της Ανδρίτσαινας.

    Η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ δεν θα ήταν δυνατή λοιπόν χωρίς την πολύτιμη υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και τη συμβολή των κ.κ. Παντελή Παντελόγλου και Χρήστου Κωνσταντόπουλου. Οφείλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά για ακόμη μια φορά τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας, καθώς και τους τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων του Συλλόγου Ανδριτσάνων, του καφέ "Κόκκινος Μύλος", του ξενοδοχείου "Το Αρχοντικόν" και του εστιατορίου "Το Πέυκο", για την οικονομική τους στήριξη.

    Στόχος μας ως Σύλλογος είναι η καθιέρωση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Ανδρίτσαινας ως θεσμό για την ευρύτερη περιοχή, συμβάλλοντας έτσι στην πολιτιστική ανάπτυξη και την προβολή της Ανδρίτσαινας.

    festival tainivn andrits 2

    festival tainivn andrits 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δραγώγι Ανδρίτσαινας: Σοβαρό τροχαίο με έναν νεκρό και έναν τραυματία - αδέρφια, σε εκτροπή αυτοκινήτου
    Δραγώγι Ανδρίτσαινας: Σοβαρό τροχαίο με έναν νεκρό και έναν τραυματία σε εκτροπή αυτοκινήτου

    Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.00 το πρωί της Δευτέρας στο δρόμο που οδηγεί από το Δραγώγι στην Ανδρίσαινα.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δυο άτομα επέβαιναν σε αυτοκίνητο που εξετράπη της πορείας του και στη συνέχεια ανετράπη.

    Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως και οι δυο είναι χωρίς τις αισθήσεις τους ενώ ο ένας παραμένει ακόμα εγκλωβισμένος στο όχημα.

    Στο σημείο κινούνται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

    Νεότερη ενημέρωση

    Ένας άνδρας έχει χάσει τη ζωή του και ένας ακόμα έχει τραυματιστεί στο τροχαίο που συνέβη νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας. Σε μια ευθεία στο δρόμο που οδηγεί από τον Επικούρειο, στο Δραγώγι και την Ανδρίτσαινα, ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο πρανές, στα όρια του δρόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο αδέρφια, 78 ετών ο άντρας που έχασε τη ζωή του και 73 ετών ο τραυματίας.

    Πρόκειται για δύο ετεροδημότες που κατάγονται από το Δραγώγι αλλά αναχωρούσαν για την Αθήνα.

    Το αυτοκίνητο που οδηγούσε το 78χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες χτύπησε σε πέτρα σε ανηφορικό τμήμα της οδού, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη.

    Δείτε video και φωτογραφίες:

    troxaio dragogi 2

    troxaio dragogi 3

    troxaio dragogi 4

    troxaio dragogi 5

    troxaio dragogi 6

  • Μάτεσι Ανδρίτσαινας: Πυρκαγιά έκαψε δύο στρέμματα τα ξημερώματα
    Μάτεσι Ανδρίτσαινας: Πυρκαγιά έκαψε δύο στρέμματα τα ξημερώματα

    Στην απομακρυσμένη Ανδρίτσαινα και στο χωριό Μάτεσι στα όρια Ηλείας και Αρκαδίας, ξέσπασε πυρκαγιά περίπου στη 1.30 τα ξημερώματα.

    Η φωτιά ευτυχώς ελέγχθηκε γρήγορα από την κινητοποίηση του τοπικού περιπολικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και άλλων δυνάμεων από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων με επικεφαλής τον προϊστάμενο Κώστα Δρακόπουλο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έκαψε έκταση δύο στρεμμάτων...

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο