Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 07:32

Ηλεία: Με νεφώσεις ο καιρός την Τετάρτη

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν την Τετάρτη στην Ηλεία με αυξημένες όμως νεφώσεις κυρίως τις απογευματινές ώρες. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 26-28οC.

Στο Ιόνιο αναμένονται μεταβλητοί άνεμοι με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Αίθριος γενικά καιρός με αραιές νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές βρο΄χες ή και καταιγίδες στα βορειοδυτικά ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Μικρή περαιτέρω άνοδος ως προς τις ελάχιστες θερμοκρασίες στα βορειοανατολικά. Άνεμοι βόρειοι με εντάσεις έως 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο αυξημένες κυρίως στα δυτικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα σε ορεινά τμήματα κυρίως της Ηπείρου να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 10 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 9 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 25-27 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με παροδικά αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί με εντάσεις εώς 3-4 και στα ανατολικά εώς 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφω΄σεις, παροδικά πιο αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δια΄φορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 12:34

Σχετικά Άρθρα

  • Ηλεία: Με νεφώσεις την Κυριακή
    Ηλεία: Με νεφώσεις την Κυριακή

    Με νεφώσεις τοπικά αυξημένες θα κυλήσει η Κυριακή στην Ηλεία. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και θα κυμανθεί στους 25-26oC.

    Στα ορεινά του νομού είναι αυξημένη η πιθανότητα ασθενών βροχών μετά το μεσημέρι, κυρίως το απόγευμα και το βράδυ.

    Οι άνεμοι στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες το πρωί στα νότια και βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα στα δυτικά τις θερμές ώρες της ημέρας, ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

    Πιο αναλυτικά:

    Για την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νότια και αργότερα στα δυτικά και βόρεια, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Βόρειο Ιόνιο, Νότια Πελοπόννησο και πιθανόν στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 21 βαθμούς), 14 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 12 έως 24 βαθμούς), 20 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 16 έως 26 βαθμούς στην Κρήτη, 17 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 21 έως 26 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ.

    Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

    Ηλιοφάνεια και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

    Πηγή: meteo.gr - Φωτογραφία: Freepik/wirestock

  • Πέφτει η θερμοκρασία σήμερα στις περισσότερες περιοχές - Πού αναμένονται καταιγίδες, αναλυτική πρόγνωση
    Πέφτει η θερμοκρασία σήμερα στις περισσότερες περιοχές - Πού αναμένονται καταιγίδες, αναλυτική πρόγνωση

    Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται σήμερα, Δευτέρα (5/8), με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες.

    Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι - απόγευμα στα ορεινά και πιθανόν τις πρωινές ώρες σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Θεσσαλίας και της βόρειας Εύβοιας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς - τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38, στο Ιόνιο και την Κρήτη τους 35 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

    Αναλυτικά ο καιρός ανά περιοχή σύμφωνα με την ΕΜΥ:

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες. Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά και έως τις πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία - κυρίως στην περιοχή της Χαλκιδικής.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά βόρειοι έως 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 με 36 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
    Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 με 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Στερεά και τα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Στη βόρεια Εύβοια αυξημένες νεφώσεις και τις πρωινές ώρες, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά βόρειοι έως 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

    Καιρός: Αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
    Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στην Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

    Καιρός: Γενικά αίθριος.
    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες. Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα και τις Σποράδες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως το μεσημέρι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 με 38 βαθμούς και στις Σποράδες έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό στα δυτικά και βόρεια να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε ειναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες βόρειοι έως 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Ηλεία: Με νεφώσεις η Δευτέρα
    Ηλεία: Με νεφώσεις η Δευτέρα

    Με νεφώσεις, τοπικά αυξημένες θα κυλήσει η Δευτέρα στην Ηλεία και παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και τις επόμενες ημέρες.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 27-28oC. Η αφρικανική σκόνη θα κάνει την εμφάνισή της ξανά με μικρότερες συγκεντρώσεις.

    Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας το μεσημέρι και απόγευμα. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

    Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά της Πίνδου και της Κρήτης και στη Δυτική Μακεδονία το μεσημέρι και απόγευμα. Πιθανότητα σποραδικών βροχών υπάρχει κατά τις ίδιες ώρες και στη υπόλοιπη Μακεδονία, Ήπειρο και Θεσσαλία. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες.

    Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 12 έως 28, στην Ήπειρο από 14 έως 28, στη Θεσσαλία από 13 έως 28, στη Στερεά και Πελοπόννησο από 14 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 27, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 16 έως 26, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 29, στις Κυκλάδες από 17 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 25 και στην Κρήτη από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στις Κυκλάδες κατά τόπους έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ.

    Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: meteo.gr

  • Καιρός: Λιώνουν τα χιόνια, ανεβαίνει η θερμοκρασία - Πού αναμένονται βροχές
    Καιρός: Λιώνουν τα χιόνια, ανεβαίνει η θερμοκρασία - Πού αναμένονται βροχές

    Νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, βροχές σε ορισμένες περιοχές διαδέχονται τα χιόνια των προηγούμενων ημερών σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόβλεψη για την Παρασκευή (2/2). Παράλληλα αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα το θερμόμετρο θα φθάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

    Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη, από αργά το απόγευμα στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία και τις Σποράδες και από το βράδυ στην Εύβοια.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

    Αττική
    • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.
    • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ στα ανατολικα.
    • Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
    Θεσσαλονίκη
    • Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες.
    • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
    • Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου.
    Μακεδονία, Θράκη
    • Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνότερες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη και από αργά το απόγευμα στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
    • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
    • Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόνησσος
    • Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνότερες. Από το βράδυ γενικά αίθριος.
    • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
    • Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόνησσος

    • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το βράδυ στην Εύβοια.
    • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
    • Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 14 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.
    • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ.
    • Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα

    • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια. Από το μεσημέρι βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.
    • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς.
    • Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία

    • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από αργά το απόγευμα στις Σποράδες.
    • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
    • Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Αίθριος ο καιρός και σήμερα: Λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές – Η πρόγνωση της ΕΜΥ
    Αίθριος ο καιρός και σήμερα: Λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

    Συνεχίζονται οι ηλιόλουστες μέρες και την Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου καθώς, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός δε θα παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές.

    Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις.

    Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και κυρίως τις πρωινές ώρες θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μόνο τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φθάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 17 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.\

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

    • Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
    • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
    • Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    • Καιρός:Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
    • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.
    • Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    • Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
    • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
    • Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

    • Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
    • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση.
    • Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

    • Καιρός: Τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές και βελτίωση από το βράδυ.
    • Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
    • Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ

    • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
    • Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι τοπικά έως 5 μποφόρ.
    • Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

    • Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
    • Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
    • Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    • Καιρός: Γενικά αίθριος.
    • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
    • Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
    Πηγή: Εthnos.gr
  • Ηλεία: Ελαφρώς βελτιωμένος ο καιρός με νεφώσεις
    Ηλεία: Ελαφρώς βελτιωμένος ο καιρός με νεφώσεις

    Ελαφρώς βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στην Ηλεία την Πέμπτη. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14-15oC.

    Βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν στα ορεινά, ενώ στα πεδινά αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

    Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα νότια 4 έως 6 μποφόρ όμως από τις πρώτες πρωινές ώρες θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σε μεγάλο μέρος της χώρας την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023. Άνεμοι πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ στα Δωδεκάνησα. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

    Πιο αναλυτικά, βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν, στα νότια τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στο Νότιο Ιόνιο και στο Αιγαίο. Από το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν στο Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο και θα εξασθενήσουν. Καταιγίδες με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων αναμένονται στο Νότιο Ιόνιο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Αιγαίο οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια θα είναι σχετικά αυξημένες.

    Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 1 έως 13, στη Θεσσαλία από 5 έως 14, στην Ήπειρο από 2 έως 14, στη Στερεά από 4 έως 15, στην Πελοπόννησο από 6 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 17, στις Κυκλάδες από 10 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 18 και στην Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 5 έως 7 μποφόρ όμως από το πρωί και από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ.

    Στην Αττική αναμένονται βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και στα δυτικά 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: meteo.gr - Φωτογραφία: Unsplash

  • Ηλεία: Αίθριος ο καιρός την Τετάρτη με αραιές νεφώσεις
    Ηλεία: Αίθριος ο καιρός την Τετάρτη με αραιές νεφώσεις

    Αίθριος παραμένει ο καιρός και την Τετάρτη στην Ηλεία. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 21-22oC. Αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν από το μεσημέρι και μετά, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές στα ορεινά τη νύχτα.

    Στο Ιόνιο θα πνέουν επίσης άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 3-4 μποφόρ.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Λίγες τοπικές βροχές στη Βόρεια Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο. Πολύ καλές καιρικές συνθήκες στην υπόλοιπη χώρα. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Ενισχυμένοι βοριάδες το βράδυ στα βόρεια. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

    Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις ο οποίες θα δώσουν τοπικές βροχές στη Δυτική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 23, στην Ήπειρο από 6 έως 22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 23-25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 23 και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 22-23 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25-27 βαθμούς Κελσίου.

    Στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-5 μποφόρ, αλλά από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5-6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 4-5 μποφόρ. Δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 6 μποφόρ θα επικρατήσει στον Κορινθιακό.

    Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς, αλλά προς το βράδυ θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς.

    Πηγή: meteo.gr - Photo by engin akyurt on Unsplash

  • Ηλεία: Με νεφώσεις το Σάββατο
    Ηλεία: Με νεφώσεις το Σάββατο

    Καλός θα είναι ο καιρός το Σάββατο στην Ηλεία με αμετάβλητες θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14-15οC.

    Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στις περισσότερες περιοχές του νομού, τοπικά αυξημένες κυρίως στα ορεινά.

    Οι άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 και προοδευτικά τοπικά 5 μποφόρ.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα και από το βράδυ στα δυτικά. Τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά με λίγα χιόνια σε ορεινά τμήματα. Περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

    Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα, στην Ανατολική Κρήτη και πιθανόν στις Νοτιοανατολικές Κυκλάδες και στα νοτιότερα τμήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα ανατολικά και στο Αιγαίο, με πιθανότητα για βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στην Εύβοια, στις Σποράδες και στη Χαλκιδική. Από τις απογευματινές ο καιρός στα δυτικά θα παρουσιάσει προοδευτική επιδείνωση με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα Επτάνησα και ενδεχομένως σε παράκτια τμήματα της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 12, στην Ήπειρο από -1 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 15 βαθμούς, στα Επτάνησα από 5 έως 15 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 14-15 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

    Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13-14 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11-12 βαθμούς.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο