Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 07:02

Ηλεία: Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού - Βροχές και καταιγίδες τη νύχτα

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται να εκδηλωθούν στην Ηλεία το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 27-28οC, το πρωινό θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, αλλά σταδιακά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις που θα πυκνώσουν και κατά τόπους θα δώσουν φαινόμενα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στον Πατραϊκό τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, στα βορειότερα τμήματα της Στερεάς και της Εύβοιας, στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει και σε τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας, των Σποράδων και της Ανατολικής Πελοποννήσου. Σταδική βελτίωση αναμένεται σε όλες τις περιοχές έως τις βραδινές ώρες εκτός από το Νότιο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο όπου τα φαινόμενα τοπικά αναμένεται να διατηρηθούν έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 24, στην Ήπειρο από 10 έως 27-28, στη Θεσσαλία από 11 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 13 έως 21, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 25, στις Κυκλάδες από 18 έως 23-24, στα Δωδεκάνησα από 18 έως 26-27 και στην Κρήτη από 14 έως 26-28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά και βόρεια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ και μετά τις απογευματινές ώρες από νότιες-νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 13:50

Σχετικά Άρθρα

  • Ηλεία: Άστατος ο καιρός το Σάββατο 19/10
    Ηλεία: Άστατος ο καιρός το Σάββατο 19/10

    Άστατος θα είναι ο καιρός του Σαββάτου στην Ηλεία. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 24-25oC.

    Αυξημένες νεφώσεις θα έχουμε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να διαφαίνεται πιθανότητα βροχής.

    Άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στα νότια τμήματα 6 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Παροδικές νεφώσεις, πυκνότερες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τοπικές βροχές στα Επτάνησα και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά. Ισχυροί ανατολικοί άνεμοι στο Νότιο Ιόνιο. Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

    Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πυκνότερες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα Επτάνησα, φαινόμενα που προοδευτικά θα επεκταθούν σε περιοχές της Ηπείρου και προς το βράδυ σε τμήματα της Δυτικής Στερεάς και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές ή όμβρους υπάρχει επίσης στη Θεσσαλία και στη Δυτική Μακεδονία. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 5 έως 18-19, στη Θεσσαλία από 7 έως 18-20, στην Ήπειρο από 9 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 10 έως 23-25, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 19-21 βαθμούς, στα Επτάνησα από 15 έως 23-24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου στην Κρήτη από 13 έως 20-21 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

    Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά πελάγη 6 μποφόρ.

    Στην Αττική περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς.

    Πηγή: meteo.gr - Φωτογραφία: Freepik/wirestock

  • Ηλεία: Άστατος ο καιρός στα ορεινά - ημιορεινά το Σάββατο
    Ηλεία: Άστατος ο καιρός στα ορεινά - ημιορεινά το Σάββατο

    Άστατος θα είναι ο καιρός στην Ηλεία και κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νομού, το Σάββατο.

    Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεταβολή και θα κυμανθεί στους 25-26oC.

    Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένουμε στα ορεινά και ημιορεινά του νομού, κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

    Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες αρχικά σε ανατολικά και Ιόνιο και τις θερμές ώρες στα υπόλοιπα κυρίως ορεινά ηπειρωτικά, ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

    Πιο αναλυτικά ο καιρός: Για το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και στο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Ανατολική Στερεά και τις θερμές ώρες σε Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Πελοπόννησο και στα υπόλοιπα κυρίως ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Τα φαινόμενα τοπικά στα ηπειρωτικά και στην Εύβοια πιθανόν να είναι ισχυρά, αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 21 βαθμούς), 15 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 13 έως 23 βαθμούς), 20 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 17 έως 26 βαθμούς στην Κρήτη, 18 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 26 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

    Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ορεινά τμήματα περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ.

    Νεφώσεις με παροδικές τοπικές βροχές και βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

    Πηγή: meteo.gr - Φωτογραφία: freepik

  • Ηλεία: Άστατος ο καιρός την Πέμπτη - Αμετάβλητη η θερμοκρασία
    Ηλεία: Άστατος ο καιρός την Πέμπτη - Αμετάβλητη η θερμοκρασία

    Άστατος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη στην Ηλεία, σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr.

    Η θερμοκρασία θα είναι αμετάβλητη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και θα κυμανθεί στους 25-26oC.

    Ασθενείς βροχοπτώσεις αναμένουμε κατά τόπους και κατά διαστήματα κυρίως το απόγευμα της Πέμπτης.

    Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και στο Βόρειο Ιόνιο σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, καθώς επίσης και σε Ιόνιο, Σποράδες και Εύβοια, μέτριοι άνεμοι στο Αιγαίο, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

    Πιο αναλυτικά:

    Για την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε Βόρειο Ιόνιο, Σποράδες, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και τις θερμές ώρες σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς, Πελοποννήσου και πιθανόν της Κρήτης. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 22 βαθμούς), 16 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 11 έως 23 βαθμούς), 20 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 17 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 23 έως 28 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

    Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

    Λίγες νεφώσεις παοδικά αυξημένες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

    Πηγή: meteo.gr

  • Ηλεία: Άστατος ο καιρός την Τετάρτη
    Ηλεία: Άστατος ο καιρός την Τετάρτη

    Άστατος θα είναι ο καιρός στην Ηλεία την Τετάρτη. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 25-26oC.

    Βροχές και τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν κατά τόπους και κατά διαστήματα.

    Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και στο Βόρειο Ιόνιο μέτριοι 4-5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, καθώς επίσης και σε Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο, Εύβοια και τοπικά στην Κρήτη, τοπικά μέτριοι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο και στο Βόρειο Ιόνιο, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

    Πιο αναλυτικά:

    Για την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε Ήπειρο, Ιόνιο, Μακεδονία, Θράκη, νησιά του Βορείου Αιγαίου, Σποράδες, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και πιθανόν σε Βόρεια Πελοπόννησο και στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα σε Ανατολική Θεσσαλία και πιθανόν σε Βόρειο Ιόνιο, Σποράδες και Βόρεια Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 21 βαθμούς), 17 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 18 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 14 έως 21 βαθμούς), 16 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 17 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 23 έως 28 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο μέτριοι 5 μποφόρ.

    Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι τοπικά στα ανατολικά έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

    Νεφώσεις με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες, με βελτίωση από το απόγευμα περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς.

    Πηγή: meteo.gr

  • Ηλεία: Άστατος καιρός με ισχυρούς ανέμους
    Ηλεία: Άστατος καιρός με ισχυρούς ανέμους

    Δροσίζει όλο και περισσότερο στην Ηλεία και το Σάββατο ο υδράργυρος θα υποχωρήσει κι άλλο. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 27-28oC.

    Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στις περισσότερες περιοχές του νομού και κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες.

    Περιορισμένη φαίνεται η πιθανότατα βροχοπτώσεων.

    Στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και ανατολικά με βελτίωση μετά τις μεσημβρινές ώρες. Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Άνεμοι έως 6-7 μποφόρ στα πελάγη.

    Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα και σε τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου με βελτίωση μετά τις μεσημβρινές ώρες.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 27-29, στη Θεσσαλία από 9 έως 27-28, στην Ήπειρο από 8 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 28-29 βαθμούς, στα Επτάνησα από 19 έως 24-25 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου (τοπικά στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου).

    Στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί γενικά άνεμοι έως 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

    Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με πιθανότητα για τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 27-29 βαθμούς (στα ανατολικά του νομού οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να είναι τοπικά έως 2-3 βαθμούς υψηλότερες).

    Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26-27 βαθμούς.

    Πηγή: meteo.gr

  • Ηλεία: Άστατος ο καιρός την Τετάρτη 11/9
    Ηλεία: Άστατος ο καιρός την Τετάρτη 11/9

    Άστατος θα είναι ο καιρός στην Ηλεία, την Τετάρτη με ασθενείς βροχές και διαστήματα με ήλιο ή αραιές νεφώσεις.

    Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 28-29oC.

    Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Τοπικές βροχές και καταιγίδες, με βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι έως 5-6 μποφόρ στα πελάγη.

    Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες σε τμήματα της Θράκης και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 28-29, στη Θεσσαλία από 11 έως 29, στην Ήπειρο από 10 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 29-30 βαθμούς, στα Επτάνησα από 19 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 27-29 βαθμούς Κελσίου.

    Στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.

    Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές ή και καταιγίδες οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 27-28 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26-27 βαθμούς.

    Πηγή: meteo.gr

  • Ηλεία: Με βροχές το απόγευμα της Κυριακής
    Ηλεία: Με βροχές το απόγευμα της Κυριακής

    Άστατος θα είναι ο καιρός στην Ηλεία την Κυριακή. Το πρωινό θα περάσει με ηλιοφάνεια, όμως από το μεσημέρι και μετά κυρίως οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 31-32oC και μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις αυξημένες που θα φέρουν βροχοπτώσεις και τοπικά καταιγίδες.

    Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως προς το βράδυ θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι κι έπειτα. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

    Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά. Σταδιακά, έως το μεσημέρι, οι νεφώσεις θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πλην Θράκης και στο Ιόνιο, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις ίδιες περιοχές. Το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες τα φαινόμενα στην Νότια Ήπειρο στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σημαντική εξασθένηση αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

    Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 31, στη Θεσσαλία από 21 έως 31, στην Ήπειρο από 18 έως 33, στην Στερεά από 20 έως 34, στην Πελοπόννησο από 19 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 31, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 30, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 23 έως 30 και στην Κρήτη από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

    Στην Αττική αναμένονται πρόσκαιρες, τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις, θα υπάρχουν όμως και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 25 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: meteo.gr

  • Ηλεία: Έφερε δροσιά ο Σεπτέμβριος
    Ηλεία: Έφερε δροσιά ο Σεπτέμβριος

    Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου μόλις άρχισε, αλλά κακά τα ψέματα έχουμε ακόμα καλοκαίρι... 32 Αυγούστου συγκεκριμένα, αλλά το θετικό είναι πως επιτέλους μετά από πολύ καιρό δρόσισε.

    Έτσι σήμερα ο καιρός βελτιώνεται στα πεδινά της Ηλείας, αλλά η αστάθεια θα επηρεάσει τα ορεινά και ημιορεινά του νομού κυρίως μετά το μεσημέρι. Βέβαια είναι πολύ πιθανό να δούμε τα σύννεφα να πλησιάζουν περισσότερο τα πεδινά.

    Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 30-32oC.

    Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024 αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

    Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Ιόνιο, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ μετά το απόγευμα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

    Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 33, στη Θεσσαλία από 20 έως 32, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 19 έως 34, στην υπόλοιπη Στερεά από 20 έως 31, στην Πελοπόννησο από 17 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 32, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 29, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 23 έως 29 και στην Κρήτη από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως πρόσκαιρα κατά τόπους θα φτάνουν και τα 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

    Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι ίδιας έντασης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: meteo.gr - Φωτογραφία: Freepik/vecstock

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο