Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2023 08:16

Ηλεία: Συννεφιασμένο φεύγει το 2023, συννεφιασμένο έρχεται και το 2024

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Με ήπιες θερμοκρασίες και συννεφιά φεύγει το 2023, με τον ίδιο καιρό έρχεται το 2024... Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14-15oC.

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες θα συνθέσουν το σκηνικό τόσο για σήμερα Κυριακή όσο και για αύριο Πρωτοχρονιά...

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ, ενώ στα νότια πελάγη θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα εντάσεων 3-5 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Τοπικές βροχές κυρίως στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Αυξημένη υγρασία με περιορισμένη ορατότητα και τοπικά πυκνές ομίχλες.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις. Βροχές θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη και δευτερευόντως σε τμήματα των Κυκλάδων και της Δυτικής Ελλάδας. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα να ψιχαλίσει σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες. Παγετός θα εκδηλωθεί τη νύχτα σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 14, στην Ήπειρο από 2 έως 15, στη Θεσσαλία από 2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 10 έως 16-18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15-16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13-14 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2023 12:08

Σχετικά Άρθρα

  • Ηλεία: Με νεφώσεις την Κυριακή
    Ηλεία: Με νεφώσεις την Κυριακή

    Με νεφώσεις τοπικά αυξημένες θα κυλήσει η Κυριακή στην Ηλεία. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και θα κυμανθεί στους 25-26oC.

    Στα ορεινά του νομού είναι αυξημένη η πιθανότητα ασθενών βροχών μετά το μεσημέρι, κυρίως το απόγευμα και το βράδυ.

    Οι άνεμοι στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες το πρωί στα νότια και βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα στα δυτικά τις θερμές ώρες της ημέρας, ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

    Πιο αναλυτικά:

    Για την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νότια και αργότερα στα δυτικά και βόρεια, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Βόρειο Ιόνιο, Νότια Πελοπόννησο και πιθανόν στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 21 βαθμούς), 14 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 12 έως 24 βαθμούς), 20 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 16 έως 26 βαθμούς στην Κρήτη, 17 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 21 έως 26 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ.

    Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

    Ηλιοφάνεια και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

    Πηγή: meteo.gr - Φωτογραφία: Freepik/wirestock

  • Μαρουσάκης: Φθινοπωρινός ο καιρός τις επόμενες μέρες - Πού θα είναι άστατος και πότε πέφτει ραγδαία η θερμοκρασία
    Μαρουσάκης: Φθινοπωρινός ο καιρός τις επόμενες μέρες - Πού θα είναι άστατος και πότε πέφτει ραγδαία η θερμοκρασία

    Σε άστατο καιρικό μοτίβο παραμένει η χώρα και τις επόμενες ημέρες, με την αστάθεια να επηρεάζει τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, θα οδηγηθούμε σε φθινοπωρινό, φυσιολογικό για την εποχή καιρό.

    Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή, προς τη δυτική βορειοδυτική Ελλάδα θα περάσουν κάτι καταιγίδες προς την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και θα φθάσουν οριακά προς τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και θα επεκταθούν προς τη βόρεια Ελλάδα, κεντρική ανατολική Μακεδονία και Θράκη και λιγότερο προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

    Ωστόσο, στο εσωτερικό θα επικρατήσει καλοκαιρία με θερμοκρασίες έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

    Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

    Στην Αττική, δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο, με λίγα περάσματα συννεφιάς και πολύ μικρή πιθανότητα το απόγευμα να υπάρχουν μπόρες προς τα δυτικά, βορειοδυτικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι πιο άστατος με αρκετές συννεφιές, με μπόρες και βροχές. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 28-29 βαθμούς.

    Ο καιρός τις επόμενες ημέρες - Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

    Το άστατο καιρικό μοτίβο συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο, με φαινόμενα να αναμένονται στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

    Τα περισσότερο έντονα φαινόμενα αναμένονται στην Ήπειρο και στο βόρειο Ιόνιο καθώς το κύμα κακοκαιρίας περνάει πολύ πιο βόρεια από τη χώρα μας.

    Την Κυριακή τα βόρεια τμήματα θα συναντήσουμε κάποιες τοπικές βροχές στα εσωτερικά της Κρήτης και το βόρειο βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στην υπόλοιπη χώρα με ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες.

    Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από την ερχόμενη εβδομάδα

    Από τη Δευτέρα έρχεται ψύχρα, και θα δούμε να πέφτει περισσότερο ο υδράργυρος. Συγκεκριμένα, θα κάνει κρύο στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα βλέπουμε ακόμα και μονοψήφιες θερμοκρασιακές τιμές!

    Μάλιστα, θα δούμε ακόμα και θερμοκρασίες κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου στη βορειοδυτική Ελλάδα και αργά το μεσημέρι στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα το θερμόμετρο θα δείξει 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Ηλεία: Συννεφιασμένη Κυριακή με ισχυρό αεράκι
     Ηλεία: Συννεφιασμένη Κυριακή με ισχυρό αεράκι

    Με αυξημένες νεφώσεις θα κυλήσει η Κυριακή στην Ηλεία. Βαριά σύννεφα θα καλύψουν από νωρίς όλο το νομό ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλά.

    Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 16-18oC στα πεδινά και έως τους 10-11oC στα ορεινά του νομού.

    Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης ενώ προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, αναμένονται την Κυριακή 21 Απριλίου 2024. Θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

    Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και ενδεχομένως στο Βόρειο Αιγαίο ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο καθώς και τμήματα της Βόρειας και Δυτικής Θεσσαλίας και Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις κατά διαστήματα.

    Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 21, στην Ήπειρο από 6 έως 18, στη Θεσσαλία από 8 έως 22, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 10 έως 19, στην υπόλοιπη Στερεά και Πελοπόννησο από 5 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 20, στις Κυκλάδες από 14 έως 20, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 19 και στην Κρήτη από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν νότιοι 5 έως 7 μποφόρ ενώ μετά το απόγευμα θα στραφούν και πάλι σε δυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 5 έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

    Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ και στα νότια 4 έως 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι κι έπειτα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, από το πρωί θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ και στα δυτικά 3 έως 5 μποφόρ ενώ προς το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: meteo.gr - Φωτογραφία: Freepik/wirestock

  • Ηλεία: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και συννεφιά την Τετάρτη
    Ηλεία: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και συννεφιά την Τετάρτη

    Μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία στην Ηλεία την Τετάρτη. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr ο υδράργυρος θα φτάσει στους 24-25oC.

    Αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές του νομού.

    Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024. Πτώση της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

    Πιο αναλυτικά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο βορειοδυτικά και δυτικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο και στο Ιόνιο οι οποίες σταδιακά έως το μεσημέρι θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στην Κρήτη και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων (κυρίως μικρού μεγέθους) υπάρχει κυρίως στα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

    Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 25, στην Ήπειρο από 10 έως 21, στη Θεσσαλία από 16 έως 25, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 12 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 20, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 27, στις Κυκλάδες από 17 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 24 και στην Κρήτη από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το πρωί θα ενισχυθούν και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 5 έως 7 μποφόρ.

    Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με τοπικές, ασθενείς και πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 μποφόρ ενώ από το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι κι έπειτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: meteo.gr - Φωτογραφία: Freepik/standret

  • Ηλεία: Με συννεφιά το Σάββατο
    Ηλεία: Με συννεφιά το Σάββατο

    Με αυξημένες νεφώσεις θα κυλήσει το Σάββατο στην Ηλεία αλλά και διαστήματα με ήλιο. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 15-16oC στα πεδινά και στους 10-12oC στα ορεινά του νομού.

    Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στα βόρεια πελάγη 5-6 μποφόρ.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια χώρα. Μικρή πιθανότητα για λίγα φαινόμενα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Ισχυροί άνεμοι στα Δωδεκάνησα και στο Βόρειο Ιόνιο.

    Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τοπικού χαρακτήρα και σε άλλες περιοχές του ηπειρωτικού κορμού της χώρας.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 15, στην Ήπειρο από 4 έως 17, στη Θεσσαλία από 4 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 16-18 βαθμούς, στα Επτάνησα από 7 έως 16, στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 16 βαθμούς και στην Κρήτη από 6 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βόρειο βορειοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ.

    Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15-16 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14-15 βαθμούς.

    Πηγή: meteo.gr

  • Καιρός: Ανοιξιάτικο τοπίο με την θερμοκρασία να φτάνει τους 18 βαθμούς κελσίου
    Καιρός: Ανοιξιάτικο τοπίο με την θερμοκρασία να φτάνει τους 18 βαθμούς κελσίου

    Αίθριο καιρό με τοπικές συννεφιές και τον υδράργυρο να μην παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή, προβλέπει για σήμερα Σάββατο 9 Μαρτίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Σε όλη τη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα.

    Η ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

    Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο βόρεια Ιόνιο 5 και από τις βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.

    Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 15 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

    Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

    Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά.

    Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας.

    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

    Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά.

    Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

    Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο βόρεια Ιόνιο 5 και από τις νυχτερινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά.

    Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

    Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

    Καιρός: Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις.

    Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

    Καιρός: Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις.

    Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα 5 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά.

    Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

    Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Σάκης Αρναούτογλου: Θερμή εισβολή, αλλά αλλάζει ο καιρός από τις 10/2
    Σάκης Αρναούτογλου: Θερμή εισβολή, αλλά αλλάζει ο καιρός από τις 10/2

    Με άνοδο της θερμοκρασίας μπαίνει η ερχόμενη εβδομάδα. Ο καιρός από τον Σάκη Αρναούτογλου.

    Με αρκετή λιακάδα θα ξημερώσει το Σάββατο με τον καιρό όσο βαδίζουμε στη νέα εβδομάδα να είναι ακόμη πιο ζεστός. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, τα ξημερώματα του Σαββάτου θα έχουμε κάποιες συννεφιές από την Χαλκιδική, μέχρι τις Σποράδες και την Εύβοια με αποτέλεσμα να έχουμε κάποιες μπόρες βροχής και στα ορεινά χιονέρο. Από εκεί και πέρα και όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια, ενώ το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά.

    Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 στα κεντρικά, τους 7 με 13 στα βόρεια και τους 14 στα νότια. Στα δυτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς και στα ανατολικά τους 13 με 14.

    Στην Αττική, θα έχουμε από το πρωί λίγα σύννεφα στα βόρεια του νομού και στη συνέχεια θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί του Σαββάτου οι μπόρες στη Χαλκιδική θα σταματήσουν και στην κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει λιακάδα. Η θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς.

    Την Κυριακή ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος και τα σύννεφα θα κατευθυνθούν στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από εκεί και πέρα και μέχρι και την Τετάρτη θα είναι ανοιξιάτικος με άνοδο της θερμοκρασίας λόγω και των νοτιάδων.

    Πάντως βροχές αναμένονται στα δυτικά, αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στις 8/2. Από τις 10/2 αναμένονται αξιόλογες βροχές στα ΔΒΔ της χώρας και ίσως θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

    Αναλυτικά ο καιρός από τον Σάκη Αρναούτογλου

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Ηλεία: Με συννεφιά φεύγει το 2023
    Ηλεία: Με συννεφιά φεύγει το 2023

    Συννεφιά θα επικρατήσει το Σάββατο και την Κυριακή στην Ηλεία και έτσι φεύγει το 2023. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 15oC στα πεδινά και στους 9oC στα πεδινά.

    Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Νεφώσεις αναμένονται το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

    Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες κυρίως στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στη Θράκη, και στο Ανατολικό και στο Νότιο Αιγαίο. Πιθανότητα πρόσκαιρων, σποραδικών βροχών υπάρχει κατά κύριο λόγο στα νησιά του Ιονίου, του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

    Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 0 έως 15, στη Θεσσαλία από 2 έως 15, στην Ήπειρο από 0 έως 14, στη Δυτική Στερεά από 5 έως 13, στην υπόλοιπη Στερεά από 2 έως 15, στην Πελοπόννησο από 2 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 16, στις Κυκλάδες από 13 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 17 και στην Κρήτη από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στις Κυκλάδες και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

    Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: meteo.gr - Photo by Daria Nepriakhina 🇺🇦 on Unsplash

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο