Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 08:44

Μαρουσάκης: Σκαμπανεβάσματα του καιρού όλη την εβδομάδα - Πού θα βρέξει σήμερα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η ημέρα μπορεί να ξεκίνησε με ήπιες καιρικές συνθήκες ωστόσο θα καταστεί άστατος σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα καθώς περνάει μια διαταραχή από σήμερα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Οι βροχές θα επικεντρωθούν στα κεντρικά, βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ η θερμοκρασία παραμένει σε καλά επίπεδα, στους 15-17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική δεν αναμένουμε κάτι αξιόλογο και το μεσημέρι με απόγευμα θα αναπτυχτούν λίγες νεφώσεις και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη η ημέρα ξεκίνησε με ήπιο καιρό ωστόσο αναμένονται μέσα στην ημέρα τοπικές βροχές, χωρίς τα φαινόμενα να προβληματίζουν. Ο υδράργυρος θα φτάσει έως τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Η εβδομάδα που ξεκίνησε θα είναι άστατη καιρικά με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Αύριο, Τρίτη, θα δούμε στην Πελοπόννησο και την Μακεδονία βροχές και καταιγίδες.

Την Τετάρτη ολοκληρώνει την δράση της η κακοκαιρία με τα πιο έντονα φαινόμενα στα δυτικά, κεντρικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα.

Από την Πέμπτη θα υπάρξει μια βελτίωση του καιρού ωστόσο θα παραμείνουν οι άστατες καιρικές συνθήκες μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: Ethnos.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 09:26

Σχετικά Άρθρα

  • Καιρός: Ο αντικυκλώνας βάζει εμπόδια στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία - Η νέα πρόγνωση Μαρουσάκη
    Καιρός: Ο αντικυκλώνας βάζει εμπόδια στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία - Η νέα πρόγνωση Μαρουσάκη

    Τι καιρό θα κάνει σήμερα - Ποιοι πρέπει να προσέχουν

    Δεν αλλάζει η ατμοσφαιρική κυκλοφορία σύμφωνα με τη νέα πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο αντικυκλώνας έχει καλύψει μεγάλο τμήμα της Ευρώπης και στην ουσία εμποδίζει τις κακοκαιρίες από την περιοχή της δυτικής και βορειοδυτικής Ευρώπης να κινηθούν όπως φυσιολογικά πρέπει για την εποχή μας.

    Επομένως, σύμφωνα πάντα με τον μετεωρολόγο του OPEN έχει προκύψει μια ατμοσφαιρική κυκλοφορία που δεν συμβαδίζει με την εποχή στην οποία βρισκόμαστε, με αποτέλεσμα την παρατεταμένη ανομβρία, την καλοκαιρία στις θερμοκρασίες εκτός από το «βοριαδάκι» που διανύουμε τις τελευταίες ημέρες.

    Πιο συγκεκριμένα, οι βοριάδες σήμερα Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα ενισχυθούν μέσα στο Αιγαίο. Στην ξηρά δεν θα αντιμετωπίσει κανείς πρόβλημα παρά μόνο σε κάποιες ορεινές περιοχές που θα υπάρξουν βροχές. Σημαντική πτώση θερμοκρασίας θα σημειωθεί στην Τρίπολη, φτάνοντας τους -1 βαθμούς Κελσίου.

    Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με κάποιες συννεφιές προς τα ανατολικά και βόρεια, με τους ανέμους να φτάνουν μέχρι και τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί από τους 14 μέχρι τους 23 βαθμούς Κελσίου.

    Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες με μερικές συννεφιές το μεσημέρι και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από τους 10 μέχρι τους 20 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Καιρός: Έρχεται ολική αλλαγή στο σκηνικό - Πρόγνωση Τσατραφύλλια με ακριβή ημερομηνία
    Καιρός: Έρχεται ολική αλλαγή στο σκηνικό - Πρόγνωση Τσατραφύλλια με ακριβή ημερομηνία

    Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Γιώργο Τσατραφύλλια

    Μία ανάρτηση για την εξέλιξη του καιρού το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και την πορεία του μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου έκανε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

    Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

    «Μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου με σημαντικό έλλειμα βροχοπτώσεων..."

    Καλησπέρα φίλοι μου!

    Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου με σημαντικό έλλειμα βροχοπτώσεων.Για παράδειγμα οι δύο προηγούμενοι μήνες (Σεπ-Οκτ ) κύλησαν με περίπου 40% λιγότερο νερό για την Αττική , 90% για τις Κυκλάδες , 75% για την Κρήτη και 80% για τη Θεσσαλονίκη σε σχέση με κλιματικά δεδομένα.

    Επιπλέον η πρόγνωση για αξιόλογες βροχές τις επόμενες ημέρες είναι απαγοητευτικές.Ας ελπίσουμε αυτό που αρχίζει να διαφαίνεται για αλλαγή του καιρού και κάποιες βροχές από τις 5/11 και μετά να διατηρηθεί.
    ??Για τον καιρό του τριημέρου και της παρέλασης ισχύει αυτό που έχουμε πει εδώ και ημέρες.Αρκετή ηλιοφάνεια, βοριαδάκι μέχρι 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασιακό ταβάνι τους 24-25 βαθμούς!

    Τα Fake news για κακοκαιρίες και αναβολή παρελάσεων για άλλη μια φορά εντοπίστηκαν και απομονώθηκαν.Σε αυτό πρέπει πάντα να συμβάλλουμε όλοι μας!

    Στην εποχή της άφθονης πληροφορίας οφείλουμε να είμαστε αυστηροί σε αυτό που διαβάζουμε και να απαιτούμε πάντα να υπάρχει τεκμηριώμένο επιστημονικό υπόβαθρο και κατάρτιση από αυτόν που το λέει χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.»

    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Μερομήνια: Πλησιάζει βαρυχειμωνιά - O διαφορετικός φετινός χειμώνας
    Μερομήνια: Πλησιάζει βαρυχειμωνιά - O διαφορετικός φετινός χειμώνας

    Τα Μερομήνια προειδοποιούν για την κακοκαιρία που θα «χτυπήσει» την χώρα

    Αλλάζει το «πρόσωπο» του φετινού χειμώνα, και μετά από τους ήπιους των τελευταίων ετών, φαίνεται - τουλάχιστον σύμφωνα με τα μερομήνια - θα είναι βαρύς και από νωρίς θα σαρώσει τη χώρα μας. Το τσουχτερό κρύο αναμένεται να είναι έντονο ακόμα και μέχρι τα μέσα Μαρτίου του 2025.

    Αναλυτικά τα μερομήνια ανά μήνα

    Οκτώβριος 2024: Αξιόλογες βροχές και σε κάποιες περιπτώσεις πάνω από τα συνηθισμένα με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες.

    Νοέμβριος 2024: Χειμερινό σκηνικό από το 2ο μισό και αρκετές βροχές

    Δεκέμβριος 2024: Βροχέρος καιρός, αλλά και χιόνια στα ορεινά, αλλά με ήπιες θερμοκρασίες για την εποχή.

    Ιανουάριος 2025: Σχετικά ήπιος ο μήνας, με λιγότερες βροχές, αλλά στις αρχές θα έχει πιο χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά.

    Φεβρουάριος 2025: Ψύχρα και χιόνια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καιρού

    Μάρτιος 2025: Χωρισμένος στα δύο, με έντονα χειμερινές πινελιές στο 2ο μισό.

  • Τσατραφύλλιας: Νέα πτώση της θερμοκρασίας το ΣΚ, στο μηδέν στα ορεινά - Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης
    Τσατραφύλλιας: Νέα πτώση της θερμοκρασίας το ΣΚ, στο μηδέν στα ορεινά - Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης

    Πρόγνωση για το πώς θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες μέρες έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

    Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Alpha και του Weather2Go.gr, παρόλο που θα υπάρξουν χαμηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές, ακόμα και αρνητικές στα ορεινά, δεν θα σημειωθούν βροχές παρά μόνο στη δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα. Ακόμη κάνει λόγο για «πασπάλες χιονιού» στα ορεινά των παραπάνω περιοχών.

    Όσον αφορά τον καιρό για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια, «η θερμοκρασία θα βρεθεί κοντά στα κανονικά επίπεδα, ενώ η πρόβλεψη για βροχή είναι πάλι απογοητευτική».

    Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

    «Φθινόπωρο κατά το ήμισυ…

    Μπορεί η θερμοκρασία να έχει πέσει αισθητά στις περισσότερες περιοχές και μάλιστα το Σ/Κ αναμένεται νέα πτώση, ωστόσο οι βροχές από αυτή τη μεταβολή του καιρού θα είναι πολύ λίγες και αφορούν κυρίως τη δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα. Στα ορεινά των περιοχών αυτών (1.800 και υψηλότερα) θα δούμε και πασπάλες χιονιού.

    Επίσης το Σ/Κ θα δούμε και αρνητικές θερμοκρασίες στα ορεινά της βόρειας χώρας με αποτέλεσμα η θέρμανση να είναι απαραίτητη.
    Τ

    η νέα εβδομάδα οδεύοντας προς το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο καιρός θα "μαλακώσει" αφού η θερμοκρασία θα βρεθεί κοντά στα κανονικά επίπεδα ενώ η πρόβλεψη για βροχή είναι πάλι απογοητευτική.
    Καλό Σ/Κ!».

    Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ ανά ημέρα

    Ο καιρός το Σάββατο (19/10)

    Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) αυξημένες νεφώσεις και κυρίως στα δυτικά τοπικές βροχές.
    Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αυξηθούν και στη δυτική Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανοιχτά από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 21 με 23 βαθμούς και και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
    Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία μέχρι το απόγευμα. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.
    Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Θρακικό βορειοανατολικοί 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 5 έως 20 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του βόρειου Ιονίου και την Ήπειρο.
    Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανοιχτά του Ιονίου από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά.
    Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
    Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη θα αυξηθούν και στη δυτική Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές από τις απογευματινές ώρες.
    Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
    Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα είναι κατά περιόδους και κατά τόπους αυξημένες.
    Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 4 με 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ
    Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά.
    Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στις Σποράδες 5 με 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στις Σποράδες η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 5 βαθμούς υψηλότερη.

    ΑΤΤΙΚΗ
    Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών την νύχτα προς την Κυριακή.
    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6.
    Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι και το απόγευμα. Το βράδυ σχεδόν αίθριος.
    Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Ο καιρός την Κυριακή (20/10)
    Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και το πρωί στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6, στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

    Ο καιρός τη Δευτέρα (21/10)
    Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στα δυτικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

    O καιρός την Τρίτη (22/10)
    Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στα δυτικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.
    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

    Ο καιρός τη Τετάρτη (23/10)
    Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και μόνο στις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Μαρουσάκης: Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι - Κακοκαιρία από την Ιταλία στα δυτικά
    Μαρουσάκης: Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι - Κακοκαιρία από την Ιταλία στα δυτικά

    Υποχωρεί ο υδράργυρος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα, με τον καιρό να είναι αίθριο με μερικές νεφώσεις, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, για τα υπόλοιπα αρκετά 24ωρα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όσον αφορά την νότια Ευρώπη ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο φαίνεται ότι έχει αρχίσει να επηρεάζει την κεντρική Μεσόγειο.

    Το κύμα κακοκαιρίας θα απασχολήσει την Ιταλία και θα αρχίσει να κινείται πιο ανατολικά, για να δώσει κάποια φαινόμενα προς το Ιόνιο και τα δυτικότερα ηπειρωτικά. Παράλληλα ανατολικά και βόρεια αναπτύσσεται ένα πεδίο υψηλών πιέσεων, ο «εμποδιστής», που στην ουσία του κλείνει τον δρόμο, το εμποδίζει και έτσι δεν μπορεί η κακοκαιρία να μετατοπιστεί πιο ανατολικά.

    Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

    Σήμερα, οι συννεφιές θα μονοπωλήσουν σε μερικά γεωγραφικά διαμερίσματα και ίσως δώσουν κάποιες λίγες βροχές προς τα δυτικά και προς τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας περιμένουμε μέσα στο Αιγαίο, ιδιαίτερα προς τα ανατολικά τμήματα. Ο υδράργυρος ξεκινάει από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί της Παρασκευής, ιδιαίτερα προς την δυτική Μακεδονία στους 3 βαθμούς Κελσίου, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 18°C αργά το μεσημέρι, ενώ στα υπόλοιπα γεωγραφικά τμήματα η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23-26 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, θα επικρατήσουν δυνατοί βοριάδες στο Αιγαίο, οι εντάσεις των οποίων θα φτάσουν ακόμη και τα 7 μποφόρ, ιδιαίτερα προς τα κεντρικά τμήματά του.

    Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

    Στην Αττική δεν αναμένουμε κάτι το ιδιαίτερο με λίγες συννεφιές κατά διαστήματα, ενώ θα υπάρξουν σαφώς διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία ξεκίνησε σε χαμηλά επίπεδα το πρωί κοντά στους 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 23°C. Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειο βορειοανατολικοί με μεγάλες εντάσεις ιδιαίτερα προς τα ανατολικά τμήματα.

    Στη Θεσσαλονίκη οι συννεφιές θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, οι οποίοι θα πνέουν στα 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία ξεκίνησε από τους 10 βαθμούς Κελσίου το πρωί της Παρασκευής και θα «σκαρφαλώσει» στους 18°C αργά το μεσημέρι.

    Ο «αντικυκλώνας» μας προστατεύει από την κακοκαιρία της Ιταλίας

    Τι επόμενες ημέρες, μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα επιμείνουν οι βοριάδες οι οποίοι θα πνέουν θυελλώδεις στο Αιγαίο, ενώ παράλληλα θα μεταφέρουν την πιο ψυχρή αέρια μάζα στην χώρα μας. Αυτός ο «αντικυκλώνας» θα εμποδίσει την κακοκαιρία της Ιταλίας να έρθει προς την χώρα μας. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κινηθούν κοντά στους 22-24 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα.

    Από αύριο, Σάββατο, το κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία θα προσπαθήσει να χτυπήσει και την χώρα μας, ιδιαίτερα προς την περιοχή της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, με κάποιες καταιγίδες οι οποίες δεν θα προβληματίσουν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα σημειωθεί κάτι το αξιόλογο.

    Κάποιες ήπιες βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους προς τα ηπειρωτικά το Σάββατο και την Κυριακή, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο, με τους βοριάδες και την πτώση της θερμοκρασίας, να θυμίζουν φθινοπωρινό καιρό.

    Δείτε την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Μαρουσάκης: Αισθητή αλλαγή του καιρού με θυελλώδεις ανέμους από σήμερα - Πού και πότε θα βρέξει
    Μαρουσάκης: Αισθητή αλλαγή του καιρού με θυελλώδεις ανέμους από σήμερα - Πού και πότε θα βρέξει

    Πέφτει η θερμοκρασία από σήμερα με τον υδράργυρο να έρχεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα ενώ οι θυελλώδεις βοριάδες θα επικρατήσουν σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη. Το πρόβλημα της ανομβρίας όμως παραμένει.

    Ο καιρός σήμερα

    Σήμερα, Πέμπτη, δυνατοί βοριάδεςμέσα στο Αιγαίο που θα φτάνουν τα 6-7 και προς τα κεντρικά τμήματα ακόμη και τα 8 μποφόρ. Καλύτερο το επίπεδο ανέμων στα Δυτικά τμήματα όπου η οροσειρά της Πίνδου εμποδίζει από τα ανατολικά να φτάσει εκεί ο άνεμος. Η θερμοκρασία θα πέσει ειδικά στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα που δεν θα ξεπεράσουμε τους 20-24 βαθμούς, δυτικότερα εκεί που ο άνεμος λειτουργεί σαν καταβάτης θα δούμε το υδράργυρο κοντά στους 28 βαθμούς.

    Στην Αττική θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια με παροδικές συννεφιές οι οποίες θα είναι περισσότερες προς τα ανατολικά και βόρεια. Και εδώ θα επικρατήσει ο καιρός του βοριά. Ο υδράργυρος σε πτώση, 16-17 το πρωί και γύρω στους 24 το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης. Γενικότερα δεν θα ξεπεράσει τους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε συννεφιές χωρίς βροχές. Οι άνεμοι πιο ήπιοι στο Θερμαΐκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις. Θα επικρατήσει ένας βόρειος βορειανατολικός άνεμος στα πιο ανατολικά και νότια θαλάσσια τμήματα του νομού. Ο υδράργυρος δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 19 με 20 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

    Θα βρέξει τις επόμενες ημέρες;

    Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη «η Δυτική Ελλάδα θα βρεθεί στα όρια επηρεασμού ενός πολύ ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού που θα απασχολήσει την Κεντρική και Νότια Ιταλία, παρόλα αυτά θα φέρει κύματα βροχών μέσα στο Ιόνιο, το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά. Κατά τ'άλλα η ανομβρία στις υπόλοιπες περιοχές θα συνεχιστεί»

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πρόγνωση Μαρουσάκη: Θα «σπάσει» η ανομβρία - Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
    Πρόγνωση Μαρουσάκη: Θα «σπάσει» η ανομβρία - Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

    Τέλος στην παρατεταμένη ανομβρία θα δώσει το κύμα κακοκαιρίας που πλησιάζει στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μια κακοκαιρία από την Ιταλία αναμένεται να επηρεάσει το Σαββατοκύριακο τα δυτικά τμήματα της χώρας σηματοδοτώντας και το τέλος του αντικυκλώνα που αποτελεί εμπόδιο, ένα φυσικό τείχος, για τη διέλευση των βαρομετρικών χαμηλών.

    Ο μετεωρολόγος του OPEN ξεκαθαρίζει πως αυτός ο αντικυκλώνας θα καταρρεύσει και έτσι ο Νοέμβριος θα είναι ένας μήνας που τα βαρομετρικά χαμηλά θα φτάνουν στη χώρα μας, προειδοποιώντας μάλιστα πως το παρελθόν, έχει διδάξει πως ο Νοέμβριος δίνει πάντα και επικίνδυνα φαινόμενα.

    Βροχές στο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά τμήματα

    Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, το κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει το Σάββατο την Ιταλία θα προσπαθήσει να κινηθεί λίγο πιο ανατολικά, να έρθει σε κόντρα με το πεδίο υψηλών πιέσεων, παρόλα αυτά δεν θα καταφέρει να διασχίσει τη χώρα μας και θα εγκλωβιστεί στα πιο δυτικά τμήματα και άρα τις όποιες βροχές περιμένουμε μέχρι και τέλος εβδομάδας τις αναμένουμε μέσα στο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά τμήματα.

    Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα αποδιοργανώσει σε πρώτη φάση το πεδίο υψηλών πιέσεων.

    Ο καιρός σήμερα

    Για σήμερα, αναμένεται ηλιοφάνεια ενώ μέσα στη νύχτα στην ανατολική Θεσσαλία και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο θα συναντήσουμε κάποιες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο να επιμένει και σήμερα σε υψηλές τιμές 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Θα αρχίσει όμως να υποχωρεί από τα επόμενα 24ωρα για να πάμε λίγο πιο κάτω από την εποχή επίπεδα 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

    Στην Αττική θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια ενώ θα ενισχυθούν σημαντικά και οι βοριάδες. Ο υδράργυρος θα ξεκινήσει από τους 17 βαθμούς και θα φτάσει μέχρι τους 28. Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη με περισσότερες συννεφιές προς το απόγευμα με τον υδράργυρο να φτάνει τους 26 βαθμούς.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Μαρουσάκης: Ψυχρές αέριες μάζες φέρνει ο «Ωμέγα Εμποδιστής» - Πότε πέφτει η θερμοκρασία
    Μαρουσάκης: Ψυχρές αέριες μάζες φέρνει ο «Ωμέγα Εμποδιστής» - Πότε πέφτει η θερμοκρασία

    Ανομβρία και λίγες βροχοπτώσεις θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος εξήγησε τι είναι ο «Ωμέγα Εμποδιστής» και πότε θα φέρει ένα πιο φθινοπωρινό σκηνικό.

    Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος, θα δούμε ελάχιστες βροχοπτώσεις, κατά κανόνα προς τα ανατολικά τμήματα. Αίτιο για την εξέλιξη του καιρούαποτελεί ο «Ωμέγα Εμποδιστής» που έχει καλύψει μεγάλο κομμάτι της νότιας και κεντρικής Ευρώπης και εμποδίζει τα συστήματα κακοκαιριών να έρθουν από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

    Πότε πέφτει αισθητά η θερμοκρασία

    Η πτώση της θερμοκρασίας έρχεται από την Τετάρτη και στη συνέχεια καθώς τότε, ο «Ωμέγα Εμποδιστής» δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για να ενισχύονται οι βοριάδες στο Αιγαίο, οι οποίοι θα φτάνουν τα 6 με 7, τοπικά και 8 μποφόρ. Το ίδιο σύστημα φέρνει ψυχρές αέριες μάζες από την ανατολική και βορειοανατολική Ευρώπη.

    Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία να πέσει, 20 με 23 βαθμούς. Θα έχει αρκετή ψύχρα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, τονίζει ο μετεωρολόγος.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο