Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 07:03

Ηλεία: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία - Φλερτάρει με τους 30oC ο υδράργυρος

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ανεβαίνει ο υδράργυρος στην Ηλεία ακόμα περισσότερο τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 29-30oC.

Γύρη και αφρικανική σκόνη θα επιβαρύνουν και σήμερα την ατμόσφαιρα.

Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Πρόσκαιρες βροχές τις θερμές ώρες της ημέρας στα βορειοανατολικά. Βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται αρχικά καλές καιρικές συνθήκες. Νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές σε περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και πιθανόν σε νησιωτικά τμήματα του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 7 έως 24, στη Δυτική Ελλάδα από 8 έως 28-29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 27-28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 26-28 βαθμούς, στα Επτάνησα από 13 έως 28, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 23-25 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα του νομού 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24-25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr - Φωτογραφία: Freepik/EyeEm

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 11:44

Σχετικά Άρθρα

  • Ηλεία: Άνοδος της θερμοκρασίας και σκόνη
    Ηλεία: Άνοδος της θερμοκρασίας και σκόνη

    Ανεβαίνει ο υδράργυρος στην Ηλεία και ψηλά θα παραμείνει έως την επόμενη εβδομάδα.

    Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, στους 26-28oC.

    Αυξημένη μεταφορά σκόνης θα έχουμε σήμερα, όμως η ατμόσφαιρα καθαρίζει από το Σάββατο.

    Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως προς το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 αναμένονται αραιές νεφώσεις, τοπικά και κατά διαστήματα πυκνότερες. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο.

    Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις που τοπικά κατά διαστήματα, στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο θα είναι πυκνότερες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

    Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 13 έως 30, στη Θεσσαλία από 15 έως 33, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο από 15 έως 29, στην υπόλοιπη Στερεά και Πελοπόννησο από 13 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 26, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 30, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 19 έως 27 και στην Κρήτη από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

    Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που προς το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη έως το πρωί. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: meteo.gr - Φωτογραφία: Freepik/wirestock

  • Η ζέστη θα μείνει για όλη την εβδομάδα: Πότε πέφτει η θερμοκρασία - Η πρόγνωση Μαρουσάκη
    Η ζέστη θα μείνει για όλη την εβδομάδα: Πότε πέφτει η θερμοκρασία - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

    Όλη την εβδομάδα επιμένει η ζέστη στη χώρα, με τις θερμοκρασίες να είναι αυξημένες κατά 2-5 βαθμούς Κελσίου από την φυσιολογική θερμοκρασία της εποχής.

    Το σκηνικό θα αλλάξει ωστόσο από την Κυριακή, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, με την θερμοκρασία να πέφτει στη χώρα.

    Κορυφώνεται την Παρασκευή η ζέστη

    Παράλληλα, σύμφωνα με την πρόγνωση και του meteo.gr, σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία έως το Σάββατο 12/10. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατά τις επόμενες ημέρες η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς της χώρα μας. Έτσι, ιδιαίτερα την Παρασκευή 11/10, οπότε αναμένεται η κορύφωση του κύματος ζέστηςη μέγιστη αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 32-34 °C.

    Meteo 1
    Meteo 1
    Meteo 2
    Meteo 2
    Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις ερχόμενες μέρες

    Πέμπτη 10-10-2024

    Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

    Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και δεν αποκλείεται να σχηματιστούν ομίχλες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί κατά 3 με 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας τους 28 με 29 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

    Παρασκευή 11-10-2024

    Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες.

    Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, αλλά στα κεντρικά και τα νότια θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας τους 29 και κατά τόπους τους 31 βαθμούς Κελσίου.

    Σάββατο 12-10-2024

    Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τη βόρεια Εύβοια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν στα βορειοανατολικά μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.

    Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

    Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, ωστόσο στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

    Κυριακή 13-10-2024

    Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Μαρουσάκης: Επιμένει η ζέστη και τις επόμενες ημέρες - Πότε θα αρχίσουν τα κρύα
    Μαρουσάκης: Επιμένει η ζέστη και τις επόμενες ημέρες - Πότε θα αρχίσουν τα κρύα

    Υψηλές θερμοκρασίες, ηλιοφάνεια και λίγες βροχοπτώσεις αναμένονται τις επόμενες μέρες στη χώρα, με τον καιρό να θυμίζει ακόμα καλοκαιρινό.

    Αναλυτικά, σήμερα, Τρίτη, ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα, με λίγες συννεφιές, στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια τμήματα. Επίσης, η υγρασία είναι αυξημένη ενώ θα κάνει έντονα την εμφάνισή της και η ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

    Οι άνεμοι στρέφονται σε νότιους και ο υδράργυρος αν και ξεκινά από χαμηλές τιμές, αργά το μεσημέρι θα φτάσει τους 27-30 βαθμούς Κελσίου.

    Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

    Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα είναι αισθητή και η υγρασία. Στη Θεσσαλονίκη θα κυριαρχήσει επίσης η ηλιοφάνεια με λίγες αραιές συννεφιές, ενώ το πρωί θα υπάρχει και ομίχλη.

    Φθινόπωρο από τα τέλη Οκτωβρίου

    Σε ερώτηση για το πότε θα κατεβάσουμε τα χειμερινά, ο κ. Μαρουσάκης απάντησε στα τέλη Οκτωβρίου καθώς θα έρθει περισσότερο κρύο και ψυχρές εναέριες μάζες.

    Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

    Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένονται βροχές στη δυτική βορειοδυτική Ελλάδα, προς το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Ωστόσο, τα φαινόμενα δεν θα είναι έντονα, με την υπόλοιπη χώρα να είναι ηλιόλουστη.

    Δείτε τον χάρτη των θερμοκρασιών:

    Χάρτης θερμοκρασία
    Πηγή: Ethnos.gr
  • Ηλεία: Άνοδος της θερμοκρασίας και νοτιάδες πριν την "Κασσάνδρα"
    Ηλεία: Άνοδος της θερμοκρασίας και νοτιάδες πριν την

    Ανεβαίνει πρόσκαιρα η θερμοκρασία σήμερα στην Ηλεία ενώ ενισχύονται και οι νοτιάδες, ανεβάζοντας τον δείκτη επικινδυνότητας για πυρκαγιές στις αρχές του Οκτώβρη.

    Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 27-28oC, τοπικά και στους 29oC.

    Νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο, αλλά προοδευτικά στα βόρεια τμήματα θα ενισχυθούν στα 6-7 μποφόρ.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Υψηλές θερμοκρασίες. Ενισχυμένοι νοτιάδες στο Βόρειο Ιόνιο. Μεταφορά σκόνης στα δυτικά.

    Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, αρχικά αναμένονται λίγες νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια, με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων τοπικών βροχών κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Από τις μεσημεριανές ώρες ωστόσο, ο καιρός στο Βόρειο Ιόνιο θα παρουσιάσει επιδείνωση και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα έντονα φαινόμενα μέχρι αργά το βράδυ θα επεκταθούν στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στα υπόλοιπα Επτάνησα και ενδεχομένως σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Παράλληλα, στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 28-30, στη Θεσσαλία από 12 έως 31-33, στην Ήπειρο από 12 έως 30-32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 29-32 βαθμούς, στα Επτάνησα από 18 έως 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου στην Κρήτη από 16 έως 27-29 βαθμούς Κελσίου.

    Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 μποφόρ,

    Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και από τις απογευματινές ώρες τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29-30 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.

    Πηγή: meteo.gr - Φωτογραφία: Freepik/AbandonedStudio

  • Ηλεία: Ζεστό ΣΚ, δροσίζει από Δευτέρα
    Ηλεία: Ζεστό ΣΚ, δροσίζει από Δευτέρα

    Θερμό θα είναι το Σαββατοκύριακο με τον υδράργυρο να παραμένει ψηλά. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία το Σάββατο θα κυμανθεί στους 27-29oC και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

    Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

    Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει από τη Δευτέρα με ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 αναμένεται αίθριος καιρός. Σχετικά υψηλές γα την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

    Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά. Η ορατότητα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

    Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 31, στη Θεσσαλία από 17 έως 33, στην Ήπειρο από 13 έως 29, στη Στερεά από 14 έως 32, στην Πελοπόννησο από 13 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 33, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 17 έως 31 και στην Κρήτη από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ.

    Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: meteo.gr - Φωτογραφία: Freepik/wirestock

  • Έρευνα: Κατά 170% αυξήθηκαν οι επισκέψεις των παιδιών στα επείγοντα λόγω ζέστης στις ΗΠΑ
    Έρευνα: Κατά 170% αυξήθηκαν οι επισκέψεις των παιδιών στα επείγοντα λόγω ζέστης στις ΗΠΑ

    Αλματώδη αύξηση στις επισκέψεις των παιδιών στα επείγοντα λόγω ζέστης καταγράφηκε στις ΗΠΑ σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο μεγάλα αμερικανικά παιδιατρικά νοσοκομεία.

    Με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης που παρουσιάστηκαν σε εθνικό συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής στο Ορλάντο της Φλόριντα, οι επισκέψεις των παιδιών στα παιδιατρικά νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 170% την τελευταία δεκαετία -από το 2012 ως το 2023.

    Οι ερευνητές ανέλυσαν 542 περιστατικά και διαπίστωσαν αυτή τη μεγάλη αύξηση, από 4,3 περιστατικά ανά 10.000 συνολικές εγγραφές στα τμήματα επειγόντων περιστατικών το 2012 σε 11,6 περιστατικά ανά 10.000.

    Από το σύνολο των περιστατικών που σχετίζονται με τη ζέστη, το 77% είχαν ειδικές διαγνώσεις για τη ζέστη, όπως η θερμική εξάντληση και η θερμοπληξία, αλλά δεν χρειάστηκαν εισαγωγή στο νοσοκομείο (96%).

    Το 24% είχαν διάγνωση ραβδομυόλυσης, μιας βλάβης του μυικού ιστού που συχνά προκαλείται από τη θερμική καταπόνηση ή την παρατεταμένη άσκηση, από τους οποίους το 63% χρειάστηκαν εισαγωγή στο νοσοκομείο.

    Τα περισσότερα παιδιά που προσήλθαν στα νοσοκομεία ήταν μικρότερα σε ηλικία, είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι ισπανόφωνα, να χρησιμοποιούν κρατική ασφάλιση και να ζουν σε περιοχές με χαμηλότερη βαθμολογία στον Δείκτη Παιδικών Ευκαιριών.

    «Καθώς οι ακραίες καλοκαιρινές θερμοκρασίες γίνονται πιο συχνές λόγω της αλλαγής του κλίματος, βλέπουμε αύξηση των ασθενειών που σχετίζονται με τη ζέστη, ιδίως σε ευάλωτες ομάδες, όπως τα παιδιά», δηλώνει η επικεφαλής της έρευνας, γιατρός Τέιλορ Μέριτ.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ SARAH YENESEL

  • Ηλεία: Σε άνοδο η θερμοκρασία - "Μυρίζει" μικρό καλοκαιράκι
    Ηλεία: Σε άνοδο η θερμοκρασία -

    Ανεβαίνει σε καλοκαιρινά επίπεδα ο υδράργυρος και φλερτάρει με τους 30oC την Πέμπτη στην Ηλεία και αναμένεται να ανέβει ψηλότερα έως το Σάββατο.

    Για σήμερα η θερμοκρασία σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr θα κυμανθεί στους 28-29oC.

    Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ ενώ το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

    Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα.

    Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 30, στη Θεσσαλία από 18 έως 31, στην Ήπειρο από 13 έως 29, στη Στερεά από 17 έως 31, στην Πελοπόννησο από 14 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 28, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 32, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 16 έως 29 και στην Κρήτη από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά του τμήματα από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά του τμήματα κατά τόπους έως 5 μποφόρ.

    Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: meteo.gr - Φωτογραφία αρχείου: Freepik/lifeforstock

  • Ρεκόρ ζέστης τον Αύγουστο και για την Ισπανία
    Ρεκόρ ζέστης τον Αύγουστο και για την Ισπανία

    Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, τα τέσσερα τελευταία χρόνια θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα θερμότερα

    Η Ισπανία βίωσε τον «θερμότερο» Αύγουστο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στην ιστορία της, με μέση θερμοκρασία 25 βαθμούς Κελσίου, ανακοίνωσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία Aemet.

    «Ο μήνας Αύγουστος του 2024 ήταν ο πιο θερμός από τότε που ξεκίνησαν να τηρούνται αρχεία στην ισπανική χερσόνησο», ανέφερε σήμερα η υπηρεσία.

    «Με μέση θερμοκρασία 25ºC, ήταν κατά 2ºC πάνω από τον μέσο όρο που καταγράφηκε από το 1991 έως το 2020» και ξεπέρασε «κατά δύο δέκατα του βαθμού τους αντίστοιχους μήνες του 2003 και 2023», που ήταν οι θερμότεροι μέχρι στιγμής, πρόσθεσε η υπηρεσία.

    Με βάση τα στοιχεία που καταγράφηκαν κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, το 2024 αναμένεται να είναι «η θερμότερη χρονιά», «ανάλογη με το 2022», σύμφωνα με την Aemet.

    Τα τέσσερα θερμότερα χρόνια που έχουν καταγραφεί στην Ισπανία θα μπορούσαν να είναι τα τελευταία τέσσερα, ανέφερε η υπηρεσία.

    Τα έτη 2022 και 2024 εμφανίζουν μέση θερμοκρασία 15,8ºC, σύμφωνα με την ίδια πηγή, και «ακολουθούν στενά το 2023 και το 2020 με 15,7ºC».

    Επτά κύματα καύσωνα το 2023

    Αν και είναι συνηθισμένη στις υψηλές θερμοκρασίες, η Ισπανία αντιμετωπίζει όλο και περισσότερους και συχνότερους καύσωνες, μερικές φορές μάλιστα εκτός των καλοκαιρινών μηνών, γεγονός που ανησυχεί τους επιστήμονες.

    Το 2023, σύμφωνα με την Aemet, η χώρα αντιμετώπισε επτά κύματα καύσωνα.

    Από το 1975, η διάρκεια αυτών των επεισοδίων καύσωνα αυξήθηκε κατά τρεις ημέρες ανά δεκαετία στην Ισπανία και η μέση θερμοκρασία αυξήθηκε κατά 2,7 βαθμούς ανά δεκαετία, ανέφερε η υπηρεσία.

    Προκαλούμενη από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και την ανθρώπινη δραστηριότητα, η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει αυξήσει την ένταση, τη διάρκεια και τη συχνότητα των κυμάτων καύσωνα.

    Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα ορατό στην Ευρώπη, μια ήπειρο που θερμαίνεται δύο φορές ταχύτερα από τον μέσο όρο του πλανήτη και της οποίας το κλίμα είναι ήδη τουλάχιστον 1,2°C θερμότερο σε σχέση με την προβιομηχανική περίοδο, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - In.gr - Φωτογραφία: ΑΠΕ-EPA/CHEMA MOYA

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο