Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 11:56

Ερχεται μίνι-καύσωνας - Τα πρώτα 37άρια για φέτος προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, οι πιο ζεστές ημέρες

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Θα ανέβει σημαντικά ο υδράργυρος από το Σαββατοκύριακο και μετά σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, με την θερμοκρασία να αγγίζει ακόμη και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες από την Κυριακή και τις επόμενες μέρες, με τον καιρό να θυμίζει καλοκαίρι, ενώ το επόμενο Σαββατοκύριακο, αυτό των Ευρωεκλογών, θα είναι με ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Μαρουσάκης: Ανεβαίνει σημαντικά η θερμοκρασία από την Κυριακή -Σκόνη από την Δευτέρα

Η ηλιοφάνεια αναμένεται να κυριαρχήσει σε ολόκληρη τη χώρα, με κάποιες συννεφιές να κάνουν την εμφάνιση τους το απόγευμα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, οι συννεφιές θα πυκνώσουν τις απογευματινές ώρες στη Θράκη, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μπόρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Νότιοι οι άνεμοι σε Ιόνιο και Αιγαίο με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα ανέλθει κοντά στους 29-31 βαθμούς Κελσίου.

Καλές οι καιρικές συνθήκες στην Αττική καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τους ανέμους να πνέουν νότιοι στα 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους 29-30 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος θα είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια μέχρι το απόγευμα, όμως τι πιο βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν κάποιες συννεφιές ιδιαίτερα στα ορεινά και δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιοι με τοπικά μέτριες εντάσεις. Ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 28-29 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Από Σάββατο, αλλά κυρίως την Κυριακή και στη συνέχεια, ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 35-36 βαθμούς, τοπικά ακόμη και τους 37 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία θα είναι αρκετούς βαθμούς (4-6) πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τα πιο θερμά γεωγραφικά διαμερίσματα θα είναι η Θεσσαλία, το εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, η Βοιωτία, το εσωτερικό της Αττικής, στην ανατολική Πελοπόννησο, το ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Οι θερμές αέριες μάζες που θα έρθουν στη χώρα μας από τη βόρεια Αφρική αναμένεται να φέρουν και ποσότητες σκόνης ειδικότερα από την Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, που θα αφορά κυρίως την δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης δεν θα είναι έντονη, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Από την Πέμπτη και στην συνέχεια θα υποχωρήσει σιγά-σιγά το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης, ενώ κατά τη διάρκεια των Ευρωεκλογών οι θερμοκρασίες θα είναι πιο συμβατές με τη μέση θερμοκρασία για την εποχή, ενώ θα σημειωθεί και κάποια αστάθεια, βροχές και μπόρες, στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Ο μετεωρολόγος του OPEN τόνισε ότι η επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας στην κεντρική και νότια χώρα θα είναι μεταξύ 20-23 βαθμών Κελσίου.

Γιαννόπουλος: Ακόμη και 37αρια στα ηπειρωτικά την Τρίτη και την Τετάρτη

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, με κάποια αστάθεια να περιορίζεται στα βορειοανατολικά της χώρας, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι γύρω στα 5 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα είναι πιο ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σήμερα και θα ανέλθει κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα ανέλθει κοντά στους 28-29 βαθμούς Κελσίου, με τους ανέμους να πνέουν νότιοι κοντά στα 4-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα σημειωθούν κάποιες συννεφιές που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις.

Οπως αναφέρει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, οι άνεμοι το Σάββατο δεν θα προβληματίσουν, ενώ η θερμοκρασία θα ανέλθει κοντά στους 33-34 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή ο υδράργυρος θα ανέβει ακόμη περισσότερο, με την θερμοκρασία να ανέρχεται κοντά στους 35 βαθμούς, σε περιοχές που είναι μακριά από τη θάλασσα.

Τη Δευτέρα θα ανέβει και άλλο το θερμόμετρο, με την θερμοκρασία να ξεπερνά τους 35 βαθμούς και να φτάνει ακόμη και τους 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Τέλος, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο την Τρίτη και την Τετάρτη η θερμοκρασία θα ανέβει και άλλο, καθώς στην Αθήνα αναμένεται ο υδράργυρος να ανέλθει στους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα εσωτερικά ηπειρωτικά ακόμη και τους 37 °C.

Αρνιακός: Έρχονται 37αρια από τα μέσα της εβδομάδας -Ευρωεκλογές με αίθριο καιρό

Θα ανέβει σήμερα ο υδράργυρος στη χώρα και θα φτάσει τους 32-33 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το Τάσο Αρνιακό.

Ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 ανέφερε ότι ο υδράργυρος μέχρι και την Πέμπτη θα ανεβαίνει μέρα με τη μέρα, καθώς το Σάββατο η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθμούς Κελσίου, την Κυριακή στους 35, ενώ την Δευτέρα και την Τρίτη τους 36 ακόμη και τους 37 °C. Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα υπάρξει μια μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας, ενώ την επόμενη Παρασκευή ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 33-34 βαθμούς Κελσίου. Το Σαββατοκύριακο των Ευρωεκλογών η θερμοκρασία θα σημειώσει μια μικρή άνοδο στους 34-35 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο καιρός θα είναι αίθριος.

Ο καιρός θα είναι αίθριος και θα θυμίζει καλοκαίρι όλη την επόμενη εβδομάδα, με ηλιοφάνεια και λίγες βροχές και μπόρες στα ορεινά κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 3-5 μποφόρ, χωρίς να προβληματίσουν.

Παράλληλα ο Τάσος Αρνιακός προειδοποίησε ότι λόγω του μικρού χειμώνα που δεν σημειώθηκαν πολλές βροχές ή χιόνια, υπάρχει ξηρασία στο έδαφος, που σημαίνει ότι το καλοκαίρι θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες. Το 2024 τόνισε ότι θα είναι ακόμη πιο ζεστό έτος από το 2023.

ΕΜΥ: Άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα -Έρχονται 35αρια

Θερμός θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, με διαστήματα συννεφιάς και τοπικές βροχές σε Θράκη και Δυτική Μακεδονία, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν τα έξι μποφόρ στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τη πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα Παρασκευή (31/5) γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα καθώς και στην Κρήτη τους 29 με 30 βαθμούς, κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες καθώς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 και τοπικα έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 30 και τοπικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικών διευθύνσεων τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 και στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 και τοπικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα θα πυκνώσουν και πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01-06-2024

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και ενδέχεται στα ορεινά να σημειωθούν κατά τόπους όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 32 με 33 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 34 βαθμούς, στις νησιωτικές περιοχές τους 27 με 29 βαθμούς και στην Κρήτη τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 02-06-2024

Αρχικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 32 με 34 και κατά τόπους τους 35 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 03-06-2024

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο και στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και κατά τόπους τους 36 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 04-06-2024

Αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Πηγή: Ιefimerida.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 10:55

Σχετικά Άρθρα

  • Ο ισχυρός αντικυκλώνας φέρνει άνοδο της θερμοκρασίας - Τι πρέπει να αλλάξει για να έρθουν πολλές βροχές
    Ο ισχυρός αντικυκλώνας φέρνει άνοδο της θερμοκρασίας - Τι πρέπει να αλλάξει για να έρθουν πολλές βροχές

    Τι είναι το πολικό Jetstream και πώς θα επηρεάσει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου - Η πρόγνωση των μετεωρολόγων για τις επόμενες ημέρες

    Δεκαήμερο ανομβρίας αναμένεται στη χώρα με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει από σήμερα εξαιτίας ενός σπάνιου καιρικού φαινομένου.
    Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, πρόκειται για ένα πολικό JetStream, το οποίο θα περάσει πάνω από την Ελλάδα και θα αναγκάσει ακόμα και το χαμηλό στις ακτές της Αφρικής να οπισθοδρομήσει, κάτι πολύ σπάνιο.
    Προς τα μέσα αυτής της εβδομάδος αναπτύσσεται ισχυρός αντικυκλώνας (πεδίο υψηλών πιέσεων) στην ανατολική Ευρώπη τα Βαλκάνια και την χώρα μας, κατάσταση που αποτρέπει τις βροχές.
    Δείτε την ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:
    «Η παρουσία του πολικού JetStream σε πολύ μεγάλα γεωγραφικά πλάτη με Δ-ΝΔ ρεύμα και η απουσία ισχυρών ανέμων στις μέσες και τις ανώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στην περιοχή μας , "αναγκάζει" ακόμη και το χαμηλό που υπάρχει στις ακτές της Αφρικής να γίνει οπισθoδρομούν. Δηλαδή , αντί να κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά , να γυρίσει προς τα πίσω , κάτι το οποίο είναι σπάνιο .

    ✅Προς τα μέσα αυτής της εβδομάδος αναπτύσσεται ισχυρός αντικυκλώνας ( πεδίο υψηλών πέσεων) στην ανατολική Ευρώπη τα Βαλκάνια και την χώρα μας, κατάσταση που αποτρέπει τις βροχές. Kατά τα άλλα διατηρείται ο βοριάς και η θερμοκρασία επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα.

    ✅Από πλευράς συνοπτικής κατάστασης το φετινό φθινόπωρο φέρει πολλά χαρακτηριστικά με αυτό του 1993, όπου τότε η ανομβρία κράτησε μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ενω μετά άλλαξε η κατάσταση» γράφει ο διευθυντής της ΕΜΥ.

    Ο κ. Κολυδάς σε άλλη ανάρτησή του εξηγεί πώς πρέπει να αλλάξει η κυκλοφορίας στην ατμόσφαιρα για να έρθουν πολλές βροχές
    Αναλυτικά η ανάρτηση Κολυδά

    ✅Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι ο οδηγός των μεγάλων συστημάτων στην ατμόσφαιρα είναι το Jet Stream , το οποίο είναι ένα μεγάλο ποτάμι αέρα με υψηλές ταχύτητες, που κατευθύνει την κίνηση των αερίων μαζών.

    ✅Επειδή όλοι δεν είναι μετεωρολόγοι σας ενημερώνουμε με απλά λόγια ότι όταν το Jet Stream αποκτήσει ροή από βορά προς νότο, (δείτε το video) τότε θα αρχίσουν και οι ψυχρές αέριες μάζες να κατευθύνονται προς την Κεντρική Μεσόγειο και να δημιουργούν ευνοικές συνθήκες κυκλογέννεσης. Δηλαδή , τότε θα αρχίσουν να οργανώνονται υετοφόρα χαμηλά να έρχονται προς την περιοχή μας, τα οποία κινούμενα πλέον από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα μπορούν να επηρεάσουν όλη τη χώρα με βροχές.

    Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό καιρικό προγνωστικό μοντέλο, GFS, έκανε ροβλέψεις για την κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών για τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη, βγάζοντας και σενάριο ισχυρής κακοκαιρίας με χαμηλό βαρομετρικό μέσα στο Αιγαίο και άφθονο υετό. Ωστόσο, πρόκειται για ένα ευμετάβλητο σενάριο, καθώς οι καιρικές συνθήκες μπορεί να αλλάξουν αρκετά μέχρι τότε.

    Πιο ασφαλής είναι πρόβλεψη μέχρι και το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου που σύμφωνα με τον κ. Κολυδά θα έχει καλό καιρό με φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή.

    Η πρόγνωση για την 28η Οκτωβρίου

    Φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες προβλέπει ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλιας, για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, όπως έγραψε σε νέα του ανάρτηση.

    Συγκεκριμένα είπε τα εξής:

    «Ούτε ιδιαίτερο κρύο, ούτε 30άρια μέχρι την παρέλαση!
    • Η εβδομάδα που ξεκινά θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο να σημειώνει σταδιακή άνοδο και να φτάνει τους 24 με 25 βαθμούς κυρίως στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο
    • Επιπλέον οι βοριάδες μέσα στο Αιγαίο θα διατηρηθούν στα 7-8 μποφόρ
    • Η πρόγνωση για βροχές προς το παρών είναι απαγοητευτική
    • Η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ καθαρή ,με πολύ καλή ορατότητα και χωρίς ιδιαίτερη υγρασία
    • Ευκαιρία για εξωτερικές δουλειές ,άθληση σε εξωτερικούς χώρους και βόλτες στην ύπαιθρο
    Καλή εβδομάδα!»
    Ο καιρός σήμερα

    Aναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά περιόδους θα είναι περισσότερες στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 18-20, στη Θεσσαλία από 5 έως 20-21, στην Ήπειρο από 8 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 12 έως 25-27, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 22-23 βαθμούς, στα Επτάνησα από 14 έως 25-26 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου στην Κρήτη από 13 έως 21-22 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

    Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και κατά περιόδους στα νότια πελάγη 7 μποφόρ. Άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
    Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία κυρίως το πρωί.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές.
    Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
    Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια.
    Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στις βόρειες Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
    Καιρός: Γενικά αίθριος.
    Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ
    Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
    Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στις Σποράδες βορειοανατολικοί έως 5 με 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ
    Καιρός: Γενικά αίθριος.
    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22-10-2024
    Στις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους.
    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
    Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 με 23 στα βόρεια, τους 23 με 25 στα δυτικά και τους 22 με 24 στις υπόλοιπες περιοχές.

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-10-2024
    Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις κατά τόπους, ενώ μόνο στην Εύβοια και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά πρόσκαιρα από ανατολικές και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24-10-2024
    Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και μόνο στην Κρήτη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-10-2024
    Στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής στις Σποράδες και την Εύβοια.
    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Η ζέστη θα μείνει για όλη την εβδομάδα: Πότε πέφτει η θερμοκρασία - Η πρόγνωση Μαρουσάκη
    Η ζέστη θα μείνει για όλη την εβδομάδα: Πότε πέφτει η θερμοκρασία - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

    Όλη την εβδομάδα επιμένει η ζέστη στη χώρα, με τις θερμοκρασίες να είναι αυξημένες κατά 2-5 βαθμούς Κελσίου από την φυσιολογική θερμοκρασία της εποχής.

    Το σκηνικό θα αλλάξει ωστόσο από την Κυριακή, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, με την θερμοκρασία να πέφτει στη χώρα.

    Κορυφώνεται την Παρασκευή η ζέστη

    Παράλληλα, σύμφωνα με την πρόγνωση και του meteo.gr, σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία έως το Σάββατο 12/10. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατά τις επόμενες ημέρες η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς της χώρα μας. Έτσι, ιδιαίτερα την Παρασκευή 11/10, οπότε αναμένεται η κορύφωση του κύματος ζέστηςη μέγιστη αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 32-34 °C.

    Meteo 1
    Meteo 1
    Meteo 2
    Meteo 2
    Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις ερχόμενες μέρες

    Πέμπτη 10-10-2024

    Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

    Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και δεν αποκλείεται να σχηματιστούν ομίχλες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί κατά 3 με 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας τους 28 με 29 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

    Παρασκευή 11-10-2024

    Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες.

    Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, αλλά στα κεντρικά και τα νότια θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας τους 29 και κατά τόπους τους 31 βαθμούς Κελσίου.

    Σάββατο 12-10-2024

    Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τη βόρεια Εύβοια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν στα βορειοανατολικά μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.

    Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

    Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, ωστόσο στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

    Κυριακή 13-10-2024

    Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Καιρός: Τι είναι το «ινδιάνικο καλοκαίρι» που έρχεται - Θα δούμε 30άρια μέχρι το Σάββατο και μετά πάλι φθινόπωρο
    Καιρός: Τι είναι το «ινδιάνικο καλοκαίρι» που έρχεται - Θα δούμε 30άρια μέχρι το Σάββατο και μετά πάλι φθινόπωρο

    Ερχεται το Indian summer και μετά κρύο - Έως τους 29 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αττική σήμερα

    Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες. Την Παρασκευή 11/10, αναμένεται η κορύφωση του κύματος ζέστης με τη μέγιστη θερμοκρασία να αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 32-34 °C.
    Στους Χάρτες 1 και 2 του meteo παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1500 μέτρων από την μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 για το μεσημέρι της Τετάρτης 09/10 και της Παρασκευής 11/10. Το ύψος των 1500 μέτρων χρησιμοποιείται για την μελέτη των θερμοκρασιακών μεταβολών στο κατώτερο μέρος της ατμόσφαιρας. Με πορτοκαλί/κόκκινο σκιάζονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη της μέσης κλιματικής τιμής και με γαλάζιο/μπλε οι περιοχές όπου θα είναι χαμηλότερη. Σε αυτούς φαίνονται χαρακτηριστικά οι θερμότερες αέριες μάζες πάνω τα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της Ευρώπης και της Μεσογείου. Σημειώνεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος εξαρτάται από πλήθος παραγόντων όπως π.χ. η παρουσία/απουσία νεφώσεων και φαινόμενων και ο άνεμος.

    meteo-kairos-zesti-october

    zesti-october
    Ένα μίνι καλοκαίρι με 30άρια έρχεται μέσα στην εβδομάδα με τη θερμοκρασία να αρχίζει να ανεβαίνει σταδιακά από σήμερα, όμως δεν θα κρατήσει για πολύ.

    Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, ο καιρός μέχρι το Σάββατο θα είναι καλοκαιρινός, ωστόσο από την Κυριακή αναμένεται να αλλάξει, με την θερμοκρασία να έχει αισθητή και απότομη πτώση.

    Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ.Κολυδάς «ινδιάνικο καλοκαίρι» ή το «καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου» αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα και εξηγεί ότι μπορεί ο Οκτώβριος να είναι ένας μηνας μεταβατικός και κάποιες φορές «προθάλαμος» του χειμώνα, αλλά συχνά τυχαίνει, τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη, πολλές ημέρες να χαρακτηρίζονται από ζέστη και ανομβρία.

    «Αυτές οι ημέρες είναι γνωστές ως ινδιάνικο καλοκαίρι (Indian Summer) ή καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου και τέτοιες προβλέπονται το επόμενο χρονικό διάστημα σε πολλές περιοχές της Ευρώπης αλλά και στη χώρα μας» τονίζει.

    Και προσθέτει ότι «κάποιες φορές οι ηλιόλουστες μέρες, όπως φέτος, έρχονται νωρίτερα, καθώς η περίοδος του ξηρού και άνομβρου καιρού εξαρτάται από τη θέση του βαρομετρικού υψηλού (αντικυκλώνα) που καλύπτει την περιοχή μας».

    Δείτε την ανάρτηση του κ. Κολυδά:
    Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγα φαινόμενα την Τετάρτη στα βορειοδυτικά και το Σαββατοκύριακό στα βόρεια. Οι άνεμοι στο τέλος της εβδομάδας γυρίζουν σε βοριάδες και ενισχύονται, κάτι που θα οδηγήσει και την θερμοκρασία σε πτώση από βδομάδα.

    Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά κατά 3 με 5°C. Από την Κυριακή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και την ερχόμενη εβδομάδα θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά.
    Για ήπιο καιρό όλη τη νέα εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες αργά το μεσημέρι, λίγες βροχές προς τα δυτικά, νοτιάδες και αυξημένη υγρασία τη νύχτα και το πρωί, κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

    Όπως αναφέρει:

    «Απ' τα ψηλά στα χαμηλά και από τα πολλά στα λίγα όπως λέει και ο λαός μας...
    Έτσι κι ο καιρός που θα θυμίσει καλοκαίρι τις επόμενες ημέρες για να μας επαναφέρει στο φθινόπωρο στη συνέχεια.
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις...
    Καλημέρα σε όλες και σε όλους!»

    Δείτε την ανάρτηση του κ. Μαρουσάκη
    Ο καιρός σήμερα

    Aναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

    Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 11 έως 27, στη Θεσσαλία από 12 έως 27, στην Ήπειρο από 10 έως 26, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 12 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 24, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 29, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 17 έως 27 και στην Κρήτη από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και τοπικά στα κεντρικά και νότια τμήματά του 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
    Καιρός: Γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
    Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Γενικά αίθριος.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 με 29 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
    Καιρός: Γενικά αίθριος.
    Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 με 29 και τοπικά στη νότια Κρήτη 30 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
    Καιρός: Γενικά αίθριος.
    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 με 28 και στα νότια έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ
    Καιρός: Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ
    Καιρός: Γενικά αίθριος.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Καιρός: Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
    Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 09-10-2024
    Αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, στα δυτικά τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.
    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 26 με 28 και τοπικά τους 29 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 με 30 και τοπικά τους 31 βαθμούς Κελσίου.

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10-10-2024
    Στα δυτικά, την ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί κατά 3 με 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας στα βόρεια τους 29 με 30 και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-10-2024
    Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και την ανατολική νησιωτική χώρα, με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά.
    Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ αλλά βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
    Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-10-2024
    Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, με τοπικές βροχές κυρίως στη Θράκη και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.
    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Έρχεται το «Ινδιάνικο καλοκαίρι» - Πώς αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες
    Έρχεται το «Ινδιάνικο καλοκαίρι» - Πώς αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες

    Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί η μίνι κακοκαιρία που έπληξε πολλές περιοχές της χώρας τις προηγούμενες ημέρες, καθώς προ των πυλών βρίσκεται το «Ινδιάνικο καλοκαίρι» με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

    Ειδικότερα, όπως ανέφερε μέσω ανάρτησής του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός καθώς θα κάνει την εμφάνισή του το «ινδιάνικο καλοκαίρι» ή «καλοκαίρι του Αγίου Δημητρίου».

    «Σε πολλές περιπτώσεις τυχαίνει τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη πολλές ημέρες του Οκτωβρίου να κυλούν με ζεστό και άνομβρο καιρό. Αυτές οι ημέρες είναι γνωστές ως Ινδιάνικο Καλοκαίρι (Indian Summer) ή καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου και τέτοιες προβλέπονται το επόμενο χρονικό διάστημα σε πολλές περιοχές της Ευρώπης αλλά και στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Αναλυτικά, η ανάρτησή του:

    «INDIAN SUMMER H ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ “ΓΑΙΔΟΥΡΟΚΑΛΟΚΑΙΡΟ”

    Έχουμε πολλές φορές αναφέρει ότι ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας μεταβατικός ή ακόμη και προθάλαμος για τον επερχόμενο χειμώνα. Όμως σε πολλές περιπτώσεις τυχαίνει τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη πολλές ημέρες του Οκτωβρίου να κυλούν με ζεστό και άνομβρο καιρό. Αυτές οι ημέρες είναι γνωστές ως Ινδιάνικο Καλοκαίρι (Indian Summer) ή καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου και τέτοιες προβλέπονται το επόμενο χρονικό διάστημα σε πολλές περιοχές της Ευρώπης αλλά και στη χώρα μας.

    Κάποιες φορές οι ηλιόλουστες μέρες όπως φέτος, έρχονται νωρίτερα, καθώς η περίοδος του ξηρού και άνομβρου καιρού εξαρτάται από τη θέση του βαρομετρικού υψηλού (αντικυκλώνα) που καλύπτει την περιοχή μας», σημειώνει ο κ. Κολυδάς.

    Η πρόγνωση των επόμενων ημερών από την ΕΜΥ

    Τρίτη 08/10

    Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν στα κεντρικά και τα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

    Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, το νοτιοανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

    Τετάρτη 09/10

    Αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, στα δυτικά τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 26 με 28 και τοπικά τους 29 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 με 30 και τοπικά τους 31 βαθμούς Κελσίου.

    Πέμπτη 10/10

    Στα δυτικά, την ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί κατά 3 με 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας στα βόρεια τους 29 με 30 και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

    Παρασκευή 11/10

    Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και την ανατολική νησιωτική χώρα, με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ αλλά βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

    Σάββατο 12/10

    Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, με τοπικές βροχές κυρίως στη Θράκη και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Κολυδάς: Ως και 5°C πάνω από το κανονικό οι θερμοκρασίες μέχρι το Σάββατο - Η προοπτική για την επόμενη εβδομάδα
    Κολυδάς: Ως και 5°C πάνω από το κανονικό οι θερμοκρασίες μέχρι το Σάββατο - Η προοπτική για την επόμενη εβδομάδα

    Στο τέλος της εβδομάδας οι άνεμοι γυρίζουν σε βοριάδες, αναφέρει ο διεθυντής της ΕΜΥ

    Ανάρτηση στο Χ για τον καιρό των επόμενων ημερών έκανε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σύμφωνα με τον οποίον οι θερμοκρασίες μέχρι και το Σάββατο «θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά κατά 3 με 5°C».
    Όπως σημειώνει στην ίδια ανάρτηση για τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν «λίγο φαινόμενα την Τετάρτη στα βορειοδυτικά και στα βόρεια το Σαββατοκύριακο».
    Όσον αφορά, τέλος, τον καιρό της επόμενης εβδομάδας, ο κ. Κολυδάς σημειώνει ότι «από την Κυριακή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και την ερχόμενη εβδομάδα θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά».
    Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολύδα για τον καιρό

    Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

    ✅ Σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγα φαινόμενα την Τετάρτη στα ΒΔ και το ΣΚ στα βόρεια.

    ✅Οι άνεμοι Ν-ΝΔ ασθενείς έως μέτριοι που στο τέλος της εβδομάδας γυρίζουν σε βοριάδες και ενισχύονται. Αυτό θα οδηγήσει και την θερμοκρασία σε πτώση από βδομάδα.

    ✅Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά κατά 3 με 5°C. Από την Κυριακή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και την ερχόμενη εβδομάδα θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά.

    Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την Παρασκευή

    Αύριο Τρίτη γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

    Την Τετάρτη αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα στα δυτικά και από το μεσημέρι στα βόρεια θα πυκνώσουν και στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

    Την Πέμπτη στα δυτικά, την ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

    Την Παρασκευή λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Καιρός σήμερα: Αίθριος σε όλη τη χώρα – Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα
    Καιρός σήμερα: Αίθριος σε όλη τη χώρα – Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα

    Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, σήμερα Παρασκευή (27/9). Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, κυρίως στα δυτικά.

    Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ και μόνο στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και κατά τόπους, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

    Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.

    ΑΤΤΙΚΗ
    Καιρός: Αίθριος.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Καιρός: Αίθριος.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
    Καιρός: Αίθριος.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
    Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 και τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Aίθριος με τοπικά περιορισμένες ορατότητες και ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
    Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
    Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Αίθριος.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο και τα Κύθηρα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
    Καιρός: Αίθριος.
    Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
    Καιρός: Αίθριος.
    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ
    Καιρός: Αίθριος.
    Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ηλεία: Σε άνοδο η θερμοκρασία από την Τετάρτη
    Ηλεία: Σε άνοδο η θερμοκρασία από την Τετάρτη

    Ανεβαίνει η θερμοκρασία στην Ηλεία από σήμερα και τις επόμενες ημέρες έως την Κυριακή. Μάλιστα ο υδράργυρος θα φτάσει και τους 30oC αυτές τις ημέρες.

    Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 27-28oC.

    Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 αναμένονται τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

    Πιο αναλυτικά, αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά που το μεσημέρι και απόγευμα θα αυξηθούν. Τις ίδιες ώρες υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών για τα ορεινά ηπειρωτικά.

    Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 29, στη Θεσσαλία από 17 έως 31, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 14 έως 28, στην υπόλοιπη Στερεά από 15 έως 30, στην Πελοπόννησο από 13 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 25, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 30, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 15 έως 28 και στην Κρήτη από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά κατά τόπους έως 5 μποφόρ.

    Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Στον νομό Θεσσαλονίκης αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: meteo.gr - Φωτογραφία: Freepik/cwat2k

  • Μαρουσάκης: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη, αλλά μετά... κρύο - Πότε αλλάζει ο καιρός
    Μαρουσάκης: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη, αλλά μετά... κρύο - Πότε αλλάζει ο καιρός

    Καλοκαιρινό θα είναι το σκηνικό σε όλη τη χώρα μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, με τον υδράργυρο να αγγίζει τοπικά τους 34 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη το απόγευμα της ίδιας ημέρας ένα ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια θα επηρεάσει τη χώρα.

    Σήμερα Τετάρτη (25/09) θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μια αστάθεια, που θα φέρει μπόρες, θα επηρεάσει τα δυτικά και βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κινηθεί στους 28-30 βαθμούς Κελσίου.

    Στην Αττική θα έχουμε αίθριο καιρό. Το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης η θερμοκρασία θα αγγίζει τους 30 βαθμούς Κελσίου.
    Παρόμοιο σκηνικό θα έχουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

    Νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη

    Νέα άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από αύριο Πέμπτη (26/09), αγγίζοντας τους 30-34 βαθμούς Κελσίου. Η Κυριακή θα ξεκινήσει με καλοκαιρινό καιρό, ωστόσο, τις απογευματινές ώρες θα προσεγγίσει ένα ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια, που θα φέρει, απότομες βροχές που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους στη βόρεια Ελλάδα. Την ίδια ώρα θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι, που αυξήσουν τον κίνδυνο φωτιάς στα ανατολικά και τα νότια.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο