Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024 03:10

Ξεκινά τις επόμενες ώρες το σαρωτικό πέρασμά της η κακοκαιρία Cassandra: Οι περιοχές στο επίκεντρο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Νέο κύμα κακοκαιρίαςπου έχει ονομαστεί Cassandra, αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα από σήμερα το απόγευμα – βράδυ και θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες, με τα φαινόμενα να επηρεάζουν περιοχές της χώρας μέχρι και τη Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αν και σήμερα θα είναι μια μέρα με ήπιες καιρικές συνθήκες, προς το απόγευμα και το βράδυ θα ενταθούν τα φαινόμενα και το βράδυ προς το βόρειο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά παραθαλάσσια τμήματα της χώρας θα υπάρξουν ισχυρές καταιγίδες, αναφέρει αρχικά.

Αύριο, Παρασκευή, το χαμηλό βαρομετρικό θα κινηθεί πιο ανατολικά τμήματα και θα απασχολήσει τη δυτική Ελλάδα.

Καλοκαιρινό το σκηνικό σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ο υδράργυρος πάντως και σήμερα θα θυμίζει καλοκαίρι με θερμοκρασίες κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο με την ημέρα να κυλά με ηλιοφάνεια και αραιές συννεφιές προς το βράδυ. Οι άνεμοι στρέφονται σε νότιους με 4-5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία ξεκινά από τους 17 και θα φτάσει μέχρι τους 28.

Αντίστοιχο είναι και το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη, με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι τους 26-27 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Αναμένεται μεγάλος όγκος νερού - Ποιες περιοχές θα σαρώσει η κακοκαιρία

Το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται αναμένεται να δώσει μεγάλους όγκους νερού ιδιαίτερα προς τη δυτική Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα χαμηλό βαρομετρικό από την περιοχή της Ιταλίας που θα μετατοπιστεί προς τα ανατολικά – βορειοανατολικά και μέχρι την Δευτέρα θα απασχολήσει ένα μεγάλο τμήμα της χώρας, με τον μεγαλύτερο όγκο νερού να αναμένεται στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, ενώ από την Κυριακή τα έντονα φαινόμενα θα μετατοπιστούν προς την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, ενώ θα κάνει πέρασμα και από άλλες περιοχές το Σάββατο, αλλά με ήπια φαινόμενα.

Κακοκαιρία αλλά ζέστη με 30άρια - Πότε θα βρέξει στην Αττική

Το κύμα κακοκαιρίας θα ανεβάσει ωστόσο τον υδράργυρο αύριο, Παρασκευή και το Σάββατο ιδιαίτερα στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη, με θερμοκρασίες μέχρι και 34 βαθμούς!

Στην Αττική να περάσει το μεσημέρι του Σαββάτου με μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.

Χρειάζεται προσοχή, όπως τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τις επόμενες ημέρες καθώς η κακοκαιρία θα αφήσει μεγάλο όγκο νερού.

Πηγή: Ethnos.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024 09:54

Σχετικά Άρθρα

  • Πρόγνωση Μαρουσάκη: Θα «σπάσει» η ανομβρία - Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
    Πρόγνωση Μαρουσάκη: Θα «σπάσει» η ανομβρία - Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

    Τέλος στην παρατεταμένη ανομβρία θα δώσει το κύμα κακοκαιρίας που πλησιάζει στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μια κακοκαιρία από την Ιταλία αναμένεται να επηρεάσει το Σαββατοκύριακο τα δυτικά τμήματα της χώρας σηματοδοτώντας και το τέλος του αντικυκλώνα που αποτελεί εμπόδιο, ένα φυσικό τείχος, για τη διέλευση των βαρομετρικών χαμηλών.

    Ο μετεωρολόγος του OPEN ξεκαθαρίζει πως αυτός ο αντικυκλώνας θα καταρρεύσει και έτσι ο Νοέμβριος θα είναι ένας μήνας που τα βαρομετρικά χαμηλά θα φτάνουν στη χώρα μας, προειδοποιώντας μάλιστα πως το παρελθόν, έχει διδάξει πως ο Νοέμβριος δίνει πάντα και επικίνδυνα φαινόμενα.

    Βροχές στο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά τμήματα

    Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, το κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει το Σάββατο την Ιταλία θα προσπαθήσει να κινηθεί λίγο πιο ανατολικά, να έρθει σε κόντρα με το πεδίο υψηλών πιέσεων, παρόλα αυτά δεν θα καταφέρει να διασχίσει τη χώρα μας και θα εγκλωβιστεί στα πιο δυτικά τμήματα και άρα τις όποιες βροχές περιμένουμε μέχρι και τέλος εβδομάδας τις αναμένουμε μέσα στο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά τμήματα.

    Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα αποδιοργανώσει σε πρώτη φάση το πεδίο υψηλών πιέσεων.

    Ο καιρός σήμερα

    Για σήμερα, αναμένεται ηλιοφάνεια ενώ μέσα στη νύχτα στην ανατολική Θεσσαλία και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο θα συναντήσουμε κάποιες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο να επιμένει και σήμερα σε υψηλές τιμές 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Θα αρχίσει όμως να υποχωρεί από τα επόμενα 24ωρα για να πάμε λίγο πιο κάτω από την εποχή επίπεδα 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

    Στην Αττική θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια ενώ θα ενισχυθούν σημαντικά και οι βοριάδες. Ο υδράργυρος θα ξεκινήσει από τους 17 βαθμούς και θα φτάσει μέχρι τους 28. Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη με περισσότερες συννεφιές προς το απόγευμα με τον υδράργυρο να φτάνει τους 26 βαθμούς.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Καταιγίδες χτύπησαν και τη Σαχάρα: Γέμισε νερό λίμνη που ήταν ξερή για 50 χρόνια (video)
    Καταιγίδες χτύπησαν και τη Σαχάρα: Γέμισε νερό λίμνη που ήταν ξερή για 50 χρόνια (video)

    Σε ορισμένες περιοχές του Μαρόκο σε δύο ημέρες έπεσε τόσο νερό όσο όλο τον χρόνο

    Μοναδικές εικόνε καταγράφηκαν στη Σαχάρα καθώς οι καταιγίδες που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα γέμισαν μέχρι και λίμνες που ήταν ξερές για 50 χρόνια.
    Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Μαρόκο, στις δύο ημέρες με καταιγίδες τον Σεπτέμβριο έπεσε τόσο νερό σε ορισμένες περιοχές όσο θα έπεφτε ολόκληρο τον χρόνο.

    Ενδεικτική η κατάσταση στο χωριό Ταγκουνίτ, 450 χλμ. νότια της πρωτεύουσας του Μαρόκο, Ραμπάτ, όπου σε 24 ώρες έπεσαν 100 χιλιοστά νερού.

    Στις εικόνες που καταγράφηκαν φαίνεται η λίμνη Ιρίκι που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Τάτα και Ζαγκόρα, να είναι γεμάτη νερό μετά από 50 χρόνια.
    «Έχουν περάσει 30 με 50 χρόνια από τότε που είχαμε τέτοιας έντασης βροχές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» δήλωσε ο διευθυντής της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Μαρόκο.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Καλάβρυτα: 48 Πρόβατα βρήκαν τραγικό θάνατο από κεραυνό
    Καλάβρυτα: 48 Πρόβατα βρήκαν τραγικό θάνατο από κεραυνό

    Κεραυνός που έπεσε από την πρόσφατη κακοκαιρία χτύπησε και θανάτωσε 48 πρόβατα στην θέση "Πυργάκι" Ανάστασης Καλαβρύτων.

    Τα πρόβατα σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, βρήκαν τραγικό θάνατο όταν κεραυνός χτύπησε δέντρο όπου είχαν μαζευτεί για να προφυλαχθούν από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

    Ο κτηνοτρόφος κ. Σπηλιόπουλος είναι σε απόγνωση βλέποντας τα ζωντανά του να χάνονται σε μια στιγμή.

    Πηγή: KalavrytaNews.com

  • Κακοκαιρία Cassandra: Σαρώνει τη χώρα - Αγωνία για 52χρονο που αγνοείται στην Αιτωλοακαρνανία
    Κακοκαιρία Cassandra: Σαρώνει τη χώρα - Αγωνία για 52χρονο που αγνοείται στην Αιτωλοακαρνανία

    Σαρωτικό ήταν το πέρασμα τηςκακοκαιρίας «Cassandra» από την Αιτωλοακαρνανία. Από τον μεγάλο όγκο νερού που έπεσε δρόμοι πλημμύρισαν και προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια. Την ίδια ώρα, κόκκινο έχει χτυπήσει η αγωνία για 52χρονο που αγνοείται.

    Δρόμοι - ποτάμια στην Αιτωλοακαρνανία - Κλειστή η παλαιά εθνική οδός

    Λόγω των φερτών υλικών έχει κλείσει η παλαιά εθνική οδός στο ύψος τη Στράτου και του Ρίβιου. Συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου εργάζονται από της πρωινές ώρες προς αποκατάσταση των ζημιών, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομάτη του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.Ζημιές έχουν καταγραφεί, επίσης, σε υπόγεια σπιτιών, αποθήκες και σε ποιμνιοστάσια.

    Έρευνες στη Λεπενού για 52χρονο φύλακα που αγνοείται

    Σε εξέλιξη είναι έρευνες από νωρίς το πρωί στη Λεπενού για τον εντοπισμό 52χρονου, που αγνοείται. Είναι πιθανό ο άνδρας να παρασύρθηκε από χείμαρρο, που σχηματίστηκε, κοντά στην επιχείρηση ασφαλτομίγματος, όπου εργάζονταν ως φύλακας.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του agriniopesss, το όχημα του καθώς και ένα μηχάνημα, που ανήκουν στην επιχείρησή έχει εντοπιστεί. Σωστικά συνεργεία αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο σημείο, ανασύροντας πέτρες και λάσπες, για να εντοπιστεί ο 52χρονος. Για να συνδράμει στις έρευνές έσπευσε στην περιοχή και κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΠΟΥΡΟΣ ΜΠΕΝΕΚΟΣ/ EUROKINISSI

  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Επικαιροποιήθηκε όσο η κακοκαιρία Cassandra σαρώνει
    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Επικαιροποιήθηκε όσο η κακοκαιρία Cassandra σαρώνει

    Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 03-10-2024/1200C, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

    Η επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας θα συνοδεύεται σήμερα Σάββατο (05-10-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και έως τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα.

    Πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

    Αναλυτικά:

    Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

    α) Μέχρι το απόγευμα κατά τόπους στη δυτική Στερεά (ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία), τη δυτική Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα) και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

    β) Μέχρι το απόγευμα, στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και την ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στη Θράκη.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Κατάκολο - Σκουροχώρι: Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές τα ξημερώματα (photos & video)
    Κατάκολο - Σκουροχώρι: Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές τα ξημερώματα (photos & video)

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Η “Κασσάνδρα” έδειξε νωρίς νωρίς τα “δόντια” της όχι με πλημμυρικά φαινόμενα, μιας και η βροχή δεν έχει έως τώρα προκαλέσει προβλήματα, αλλά με ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή του Αγίου Ανδρέα Κατακόλου, το Κορακοχώρι, το Λεβεντοχώρι, το Σκουροχώρι έως ότου εξασθενήσει.

    Αυτή τη φορά η πορεία που ακολούθησε το φαινόμενο ήταν πίσω από το βουνό του Κατακόλου και όχι μπροστά στο λιμάνι. Η έκταση των ζημιών είναι μεγάλη κυρίως σε δέντρα και λιγότερο σε σπίτια, τουλάχιστον με τις μέχρι τώρα αναφορές.

    Έτσι δέντρα “έσπασαν” και έκλεισαν δρόμους στον Αγ. Ανδρέα, ξεριζώθηκαν ή “έσπασαν” ελαιόδεντρα σε Λεβεντοχώρι - Σκουροχώρι και ζημιές καταγράφονται σε σπίτια τόσο στον Αγ. Ανδρέα, όσο και στο Σκουροχώρι.

    Σε κάποια από τα περιστατικά κλήθηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο Δήμος Πύργου να δράσουν με τις δυνάμεις τους.

    Δείτε video:

    Δείτε φωτογραφίες:

    Anemostrovilos 2

    Anemostrovilos 3

    Anemostrovilos 4

    Anemostrovilos 5

    Anemostrovilos 6

    Anemostrovilos 7

    Anemostrovilos 8

    Anemostrovilos 9

    Anemostrovilos 10

    Anemostrovilos 11

    Anemostrovilos 12

    Anemostrovilos 13

    Anemostrovilos 14

    Anemostrovilos 15

    Anemostrovilos 16

    Anemostrovilos 17

    Anemostrovilos 18

    Anemostrovilos 19

    Anemostrovilos 20

    Anemostrovilos 21

    Anemostrovilos 22

  • Ηλεία: Η ώρα της Κασσάνδρας - Φέρνει βροχές και καταιγίδες
    Ηλεία: Η ώρα της Κασσάνδρας - Φέρνει βροχές και καταιγίδες

    Η "Κασσάνδρα"'έρχεται στην Ηλεία από τα ξημερώματα του Σαββάτου, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αλλά και ισχυρούς ανέμους κατά διαστήματα.

    Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προς το μεσημέρι, ενώ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από το πρωί της Κυριακής.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 24-25oC.

    Νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Νοτιάδες με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης.

    Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, αρχικά αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, φαινόμενα που βαθμιαία θα επεκταθούν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν επίσης στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, με τα φαινόμενα να είναι ασθενέστερα. Παράλληλα, θα εκδηλωθεί μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 12 έως 25-27, στη Θεσσαλία από 14 έως 28, στην Ήπειρο από 14 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 27-29 βαθμούς, στα Επτάνησα από 18 έως 25 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου στην Κρήτη από 16 έως 27-28 βαθμούς, αλλά τοπικά στην Κρήτη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

    Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

    Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με ασθενείς παροδικές τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές και παροδικές καταιγίδες, με πιθανότητα για έντονα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς.

    Πηγή: meteo.gr
  • Αιτωλοακαρνανία - Κακοκαιρία: Ζημιές σε Στράτο, Ρίβιο - Ανησυχία για άτομο που αγνοείται - Έκλεισε η εθνική
    Αιτωλοακαρνανία - Κακοκαιρία: Ζημιές σε Στράτο, Ρίβιο - Ανησυχία για άτομο που αγνοείται - Έκλεισε η εθνική

    Δυσάρεστο αποτύπωμα αφήνει σε τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας η κακοκαιρία Cassandra με τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες της περασμένης νύχτας.

    Έχει προκαλέσει προβλήματα σε Στράτο-κυρίως- και Ρίβιο αλλά και σε άλλα άλλα σημεία σε Ξηρόμερο και Βάλτο (Αμοργιανοί) . Το πλέον ανησυχητικό ωστόσο είναι πως αγνοείται ένα άτομο.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες «έσπασαν» χείμαρροι και από τις κατεβασιές τους έκλεισε τα ξημερώματα η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του Ριβίου και της Στράτου.

    Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες καθαρισμού στον δρόμο και πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξάλλου έχουν πλημμυρίσει 2-3 υπόγεια σπιτιών στη Στράτο και προκλήθηκαν ζημιές σε αποθήκες και σε ζώα.

    Σοβαρότερο όλων όμως είναι το γεγονός πως αγνοείται ένα κάτοικος της περιοχής καθώς φέρεται το όχημα του να παρασύρθηκε από τον χείμαρρο στη Στράτο.

    Σε εξέλιξη είναι εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του.

    Πηγή: Agrinionews.gr - Aitolianews.grAitolianews.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο