Η Μέι διόρισε νέο υπουργό Brexit και νέα υπουργό Εργασίας – Συνεχίζονται οι επιστολές βουλευτών των Συντηρητικών που υποβάλλουν πρόταση μομφής
Η Τερέζα Μέι προχώρησε σήμερα στον διορισμό του νέου υπουργού Brexit και της νέας υπουργού Εργασίας, που ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από την κυβέρνηση. Υπουργός Brexit, στη θέση του Ντόμινικ Ράαμπ ανέλαβε ο Στίβεν Μπάρκλεϊ, πρώην διευθυντής στην Barclays που εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2010, ψήφισε υπέρ του Brexit και μέχρι στιγμής είχε τη θέση του υφυπουργού Υγείας. Ωστόσο, οι παρεμβάσεις του για το Brexit είναι περιορισμένες. Επίσης, η Άμπερ Ρουντ επιστρέφει στο υπουργικό συμβούλιο και αναλαμβάνει υπουργός Εργασίας, στη θέση της παραιτηθείσας Εσθέρ ΜακΒέι.
Η Μέι θα επιβλέψει τις τελευταίες διαπραγματεύσεις
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Μέι, η Βρετανή πρωθυπουργός θα επιβλέψει προσωπικά τις τελευταίες δέκα ημέρες διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για τις μελλοντικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με το μπλοκ και ο Μπάρκλεϊ θα εστιάσει στην εσωτερική προετοιμασία για το Brexit και να περάσει το σχέδιο συμφωνίας από το κοινοβούλιο.
Συνεχίζεται η συγκέντρωση επιστολών για την πρόταση μομφής
Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η Μαρία Κόλφιλντ, ο Άνταμ Χόλογουεϊ, ο Τζον Γουτινγκντέιλ και ο Κρις Γκριν ενημέρωσαν ότι δεν στηρίζουν πλέον την πρωθυπουργό, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιστολών στις 21, ενώ φήμες αναφέρουν ότι επιπλέον 10 βουλευτές έχουν στείλει επίσης επιστολές.
Σε περίπτωση που οι αντάρτες πιάσουν τον αριθμό των 48 ψήφων, τότε η Μέι θα χρειαστεί 158 ψήφους από το κοινοβούλιο για να παραμείνει στη θέση της.
Πάντως, ορισμένοι βουλευτές εκτιμούν ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην πρωθυπουργό, που δεν θα μπορέσει να επιβιώσει.
Άγνωστες οι κινήσεις του Μπόρις Τζόνσον
Οι Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι δεν θα υπάρξει καλύτερη συμφωνία
Την ίδια ώρα, οι Βρυξέλλες ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα υπάρξει καλύτερη συμφωνάι για το Brexit και απέρριψε τα αιτήματα για πρόσβαση του Ηνωμένου Βασιλείου στο σύστημα εσωτερικής ασφάλειας, που συμπεριλαμβάνει και τη βάση δεδομένων των ονομάτων επιβατών, τη europol και την Eurojust. Μάλιστα, ο Μισέλ Μπαρνιέ υποστήριξε ότι κανένα άλλο κράτος εκτός ζώνης Σένγκεν δεν έχει τέτοιο επίπεδο πρόσβασης.