Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 20:34

Ο Ερντογάν παραπέμπει τον Φετουλάχ Γκιουλέν για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ο Τούρκος εισαγγελέας παραπέμπει τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα και άλλα 27 άτομα για την εκτέλεση του Αντρέι Καρλόφ, στο ρωσικό προξενείο στην Άγκυρα, τον Δεκέμβριο του 2016 - Ποιες κατηγορίες του προσάπτουν

Τον Φετουλάχ Γκιουλέν και άλλα 27 άτομα, τα οποία σχετίζονται με διάφορες τρομοκρατικές -κατά τον ισχυρισμό των τουρκικών αρχών- οργανώσεις, μεταξύ αυτών και της FETO, παραπέμπει για την υπόθεση της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη το 2016, η τουρκική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά και τα οποία επιβεβαίωσε το διεθνές πρακτορείο Reuters, οι τουρκικές εισαγγελικές αρχές θεωρούν τον Φετουλάχ Γκιουλέν ως έναν εκ των βασικών υπόπτων για την οργάνωση της δολοφονίας του Αντρέι Καρλόφ στην Κωνσταντινούπολη, συνδέοντας τη συγκεκριμένη υπόθεση με το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στις 15 Ιουλίου 2016 για την ανατροπή και δολοφονία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο «καταπνίγηκε» μέσα σε ελάχιστες ώρες.

Ο Αντρέι Καρλόφ δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, μέσα στο ρωσικό προξενείο, στην Άγκυρα. Ο ένοπλος δράστης είχε φωνάξει «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και «μην ξεχνάτε το Χαλέπι», ανοίγοντας πυρ εναντίον του Ρώσου πρέσβη.

Ο Ερντογάν και ο Γκιουλέν την περίοδο που ήταν συνεργάτες

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε κατηγορήσει ευθέως τον Φετουλάχ Γκιουλέν ότι κρύβεται πίσω -και- από τη συγκεκριμένη δολοφονική ενέργεια. Τις κατηγορίες είχε απορρίψει ο μουσουλμάνος ιεροκήρυκας, ο οποίος έχει αναζητήσει άσυλο από το 1999 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Φετουλάχ Γκιουλέν και τους άλλους 27 που παραπέμφθηκαν από την τουρκική δικαιοσύνη, είναι για «ανατροπή της συνταγματικής τάξης», «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» και «προμελετημένο φόνο».

Στην έκθεση παραπομπής, ο Τούρκος εισαγγελέας υποστηρίζει ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν και οι συνεργάτες του είχαν σκοπό τη διατάραξη των σχέσεων Άγκυρας-Μόσχας. Τον Δεκέμβριο του 2016, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ήταν ήδη τεταμένες, καθώς είχε προηγηθεί η κατάρριψη ενός ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη λίγες στιγμές μετά την εκτέλεση...
re_gu_1
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 22:35

Σχετικά Άρθρα

  • Πυρά Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Χρησιμοποιούν τρομοκράτες στην Τουρκία - Τι είπε για το χτύπημα στην Άγκυρα
    Πυρά Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Χρησιμοποιούν τρομοκράτες στην Τουρκία - Τι είπε για το χτύπημα στην Άγκυρα

    Λάβρος κατά των Ηνωμένων Πολιτειών εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τες ότι χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις στα εδάφη της Τουρκίας για ίδια συμφέροντα. Την ίδια ώρα το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην εταιρεία TUSAS στην Άγκυρα, την Τετάρτη 23/10, που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή για τα συμφέροντά τους και για την ασφάλεια του Ισραήλ.

    «Είναι πλέον γνωστό ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή για τα δικά τους συμφέροντα και για την ασφάλεια του Ισραήλ», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος που επέστρεφε από τη Ρωσία μετά τη σύνοδο κορυφής των BRICS, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

    Είπε ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία υπό τον ΟΗΕ για την επιβολή ολοκληρωμένου εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, καθώς οι εντεινόμενες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και τον Λίβανο συνεχίζουν να στοιχίζουν εκατοντάδες ζωές καθημερινά.

    Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι ο αριθμός των χωρών που υποστηρίζουν την έκκληση της Άγκυρας για εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ αυξάνεται.

    «Ελπίζουμε να πετύχουμε σε αυτό ως Συμμαχία της Ανθρωπότητας και να ανοίξουμε την πόρτα για διαρκή ειρήνη», πρόσθεσε.

    Τι είπε για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

    Σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση του PKK στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TAI) στην πρωτεύουσα Άγκυρα, η οποία σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 22, σημείωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειές της να «ξεριζώσει τελείως την τρομοκρατία στην πηγή της».

    Μετά την επίθεση, ο τουρκικός στρατός και η υπηρεσία πληροφοριών εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις PKK/YPG στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.

    «Οι τρομοκράτες είναι μαριονέτες. Στόχος μας είναι μια Τουρκία χωρίς τρομοκρατία», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «το PYD/YPG, το συριακό παρακλάδι της τρομοκρατικής ομάδας PKK, που προορίζεται να εγκαταλειφθεί, να απομονωθεί».

    Η τρομοκρατική ομάδα που «εκμεταλλεύεται την αστάθεια στη Συρία σπαταλά τις προσπάθειές της για να επιδιώξει την προστασία ορισμένων δυτικών χωρών», πρόσθεσε.

    Στην 40χρονη εκστρατεία τρομοκρατίας του εναντίον της Τουρκίας, το PKK - που καταγράφεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ - είναι υπεύθυνο για το θάνατο περισσότερων από 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και βρεφών.

    To PKK ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα

    Λίγο νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα σε τουρκική αμυντική εταιρεία, την Τετάρτη 23/10, στην Άγκυρα.

    Σύμφωνα με το Reuters, το PKK σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην εταιρεία TUSAS στην Άγκυρα, που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

    Δύο ήταν οι δράστες της επίθεσης - ένας άνδρας και μια γυναίκα -, οι οποίοι εισήλθαν με αυτόματα όπλα και εκρηκτικά στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS) στην Άγκυρα, την Τετάρτη 23/10.

    Αμέσως οι υποψίες και οι έρευνες στράφηκαν στο PKK, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια να δηλώνει αποφασισμένος να εξαλείψει την οργάνωση.

    Τελικά οι δύο δράστες ταυτοποιήθηκαν ως μέλη του PKK. ΣΥγκεκριμένα επρόκειτο για τη Μινέ Σεβτζίν Αλτσιτσέκ (Mine Sevjin Alçiçek) που ανατινάχθηκε με χειροβομβίδα όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να αποφύγει τη σύλληψη και τον Ali Örek, με την κωδική ονομασία «Rojger» που έπεσε νεκρός από πυρά που αντάλλαξε με άνδρες ασφαλείας των εγκαταστάσεων.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ

  • Ερντογάν: «Η ισραηλινή απειλή πλησιάζει τη χώρα μας»
    Ερντογάν: «Η ισραηλινή απειλή πλησιάζει τη χώρα μας»

    Σε μια ακόμα επανάληψη του γνωστού αφηγήματος περί απειλής από το Ισραήλ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στοχοποίησε και πάλι το εβραϊκό κράτος, ισχυριζόμενος ότι ο κίνδυνος έρχεται όλο και πιο κοντά στα σύνορα της Τουρκίας.

    Μιλώντας στη διάσκεψη για το Μέλλον της Παλαιστίνης στο Συνεδριακό Κέντρο του AKP, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «ο παλαιστινιακός λαός δεν είναι το μόνο θύμα των ρατσιστικών πολιτικών του Ισραήλ. Οι Εβραίοι αφρικανικής καταγωγής έχουν υποστεί τις ίδιες διώξεις».

    Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε, στη συνέχεια, σε παλαιότερη παρέμβασή του στη Γενική Συνέλευση, όπου είχε παρουσιάσει τον χάρτη του Ισραήλ από το 1948, κατηγορώντας το κράτος ότι συνεχίζει την επεκτατική πολιτική του χωρίς να περιορίζεται.

    «Έδειξαν ότι δεν θα ικανοποιούνταν με την κατοχή της Γάζας επιτιθέμενοι στον Λίβανο. Όσο δεν σταματούν το Ισραήλ, το οποίο γίνεται όλο και πιο κακομαθημένο, μπορούμε να μαντέψουμε πού θα φτάσει αυτός ο επεκτατισμός. Ο κίνδυνος του Ισραήλ πλησιάζει τη χώρα μας. Βλέπουμε τον κίνδυνο και λαμβάνουμε κάθε προφύλαξη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

    Κατηγορίες για αδιαφορία του ΟΗΕ

    Επιπλέον, ο Ερντογάν στράφηκε κατά του ΟΗΕ και ειδικότερα του Συμβουλίου Ασφαλείας, κατηγορώντας το για αδράνεια απέναντι στις ισραηλινές επιθέσεις.

    «Με την επίθεση του Ισραήλ στην προσωρινή ομάδα εργασίας του Λιβάνου, αμφισβήτησαν δημόσια τον ΟΗΕ. Πώς θα προστατέψει ο ΟΗΕ τους λαούς της Γάζας και του Λιβάνου, όταν δεν αντιδρά σε αυτές τις επιθέσεις;» δήλωσε.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ
  • Ερντογάν: Η θάλασσα του καθενός φτάνει τόσο μακριά όσο ο ορίζοντας του
    Ερντογάν: Η θάλασσα του καθενός φτάνει τόσο μακριά όσο ο ορίζοντας του

    Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε πριν από λίγο στην τελετή παραλαβής των πτυχίων των αποφοίτων της Ναυτικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη.

    «Η θάλασσα του καθενός φτάνει τόσο μακριά όσο ο ορίζοντας του. Κάποιοι μπορεί να βλέπουν τη "Γαλάζια Πατρίδα" ως ένα "παραμύθι" και κάποιοι μπορεί να κατηγορούν την Τουρκία ότι αναζητά την περιπέτεια. Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα, που κάποιοι αποκαλούν ‘παραμύθι’ μέχρι τέλους».

    «Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστεί το δίκαιο των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας. Θα υλοποιήσουμε ό,τι απαιτούν τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο με αποφασιστικότητα και πίστη, χωρίς να πάρουμε έγκριση από κανέναν, ανεξάρτητα από το ποιος λέει τι».

    "Το γεγονός ότι υπάρχουν σύνορα μεταξύ ημών και των λαών με τους οποίους ζούσαμε μαζί μόλις πριν από έναν αιώνα, δεν σημαίνει ότι θα κόψουμε τους δεσμούς μας με τη γεωγραφία της καρδιάς μας.

    Είμαστε μια χώρα με 78 ηρώα από 34 διαφορετικές χώρες του κόσμου, είμαστε επίσης μια χώρα που φιλοξενεί τους γιους της Γάζας, του Χαλεπίου, της Δαμασκού, της Ιερουσαλήμ, της Κομοτηνής και της Βαγδάτης στο μνημείο των Δαρδανελίων».

    "Σχεδιάζουμε να θέσουμε σε λειτουργία το υποβρύχιο H?z?r Reis το 2025 και το υποβρύχιο Murat Reis το 2026. Θα ολοκληρώσουμε τα υπόλοιπα τρία υποβρύχια μας μέχρι το 2029".

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ερντογάν: Ο Νετανιάχου θα μνημονεύεται όπως ο Χίτλερ και ο Μιλόσεβιτς
    Ερντογάν: Ο Νετανιάχου θα μνημονεύεται όπως ο Χίτλερ και ο Μιλόσεβιτς

    Το όνομα του Νετανιάχου θα καταγραφεί στην Ιστορία όπως του Χίτλερ, του Μιλόσεβιτς, του Κάρατζιτς, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι ο τελευταίος βομβαρδισμός σε προσφυγικό καταυλισμό στη Ράφα έγινε στον απόηχο της έκκλησης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να σταματήσουν οι επιθέσεις.

    Μιλώντας σε εκδήλωση για την 64η επέτειο από το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1960, που ανέτρεψε τον τότε πρωθυπουργό, Αντνάν Μεντερές, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε:

    «Οι γενοκτόνοι εγκληματίες, οι οποίοι έχουν σκοτώσει περισσότερους από 36.000 Παλαιστίνιους αδελφούς μας μέχρι σήμερα, έριξαν βροχή από πυραύλους και βόμβες σε αμάχους σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στη Ράφα, τον οποίο κήρυξαν χθες ασφαλή ζώνη. Αυτή η σφαγή, η οποία έλαβε χώρα μετά την έκκληση του Διεθνούς Δικαστηρίου να σταματήσουν οι επιθέσεις, αποκάλυψε για άλλη μια φορά το αιματηρό και αισχρό πρόσωπο του κράτους-τρομοκράτη.»

    «Καθώς ο Νετανιάχου και το δολοφονικό του δίκτυο δεν μπορούν να κάμψουν την ηρωική αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, πιέζεται στο εσωτερικό της χώρας του και προσπαθεί να παρατείνει την πολιτική του ζωή χύνοντας περισσότερο αίμα».

    O Νετανιάχου «δεν θα μπορέσει να αποφύγει να μνημονεύεται με κατάρες, όπως ο Χίτλερ, ο Μιλόσεβιτς, ο Κάρατζιτς και οι άλλοι Φαραώ της Ιστορίας, τους οποίους μιμείται» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ομοφοβικό παραλήρημα Ερντογάν με αφορμή τη Eurovision: Δεν βλέπεις έναν κανονικό άνθρωπο
    Ομοφοβικό παραλήρημα Ερντογάν με αφορμή τη Eurovision: Δεν βλέπεις έναν κανονικό άνθρωπο

    «Καταλαβαίνουμε πόσο καλή απόφαση λάβαμε κρατώντας την Τουρκία μακριά από αυτό το αίσχος τα τελευταία 12 χρόνια», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Ομοφοβική επίθεση κατά των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τον πρόσφατο διαγωνισμό της Eurovision. «Σε αυτές τις εκδηλώσεις δεν βλέπεις έναν κανονικό άνθρωπο» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

    Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν μίλησε για την υπογεννητικότητα στην Τουρκία και κατήγγειλε την πολιτική πολυεθνικών εταιρειών να προτάσσουν ένα άφυλο είδος ως πρότυπο στους νέους.

    «Ένας από τους τομείς όπου η παγκόσμια επιβολή είναι πιο εμφανής είναι οι πολιτικές εξαφάνισης του φύλου. Γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά σε πόσο τραγικό σημείο έχει φτάσει αυτή η κατάσταση στον κόσμο, στον διαγωνισμό της Eurovision που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Είναι σαφές ότι οι παράξενοι χαρακτήρες που παρουσιάζονται στους νέους ως πρότυπα υπό τη μάσκα της ελευθερίας είναι οι 'δούρειοι ίπποι' της κοινωνικής διαφθοράς», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συνέχισε: «Έχει γίνει σχεδόν αδύνατο σε τέτοιες διεθνείς εκδηλώσεις να συναντήσεις έναν κανονικό άνθρωπο από άποψη ντυσίματος, στάσης και δηλώσεων. Είναι πλέον αποδεκτό από όλους ότι αυτή είναι μια συνειδητή πολιτική. Καταλαβαίνουμε πόσο καλή απόφαση λάβαμε κρατώντας την Τουρκία μακριά από αυτό το αίσχος τα τελευταία 12 χρόνια. Θα συνεχίσουμε να παραμένουμε στην ίδια γραμμή».

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Πρόκληση Ερντογάν ανήμερα της Γενοκτονίας των Ποντίων: «Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή»
    Πρόκληση Ερντογάν ανήμερα της Γενοκτονίας των Ποντίων: «Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή»

    Προκλητικός εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμά του την Κυριακή (19/5) Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων για τους Έλληνες και ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ για τους Τούρκους σημειώνοντας ότι ήταν η απαρχή του πολέμου που οδήγησε στην ανεξαρτησία της Τουρκίας από την εχθρική κατοχή.

    Ο Τούρκος πρόεδρος αφού αναφέρει ότι η 19η Μαΐου 1919 ήταν η ημερομηνία κατά την οποία μπήκε το πρώτο τούβλο στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Τουρκίας, τόνισε:

    «Αυτή η ημερομηνία υπήρξε η σπίθα του πνεύματος της ανεξαρτησίας και του μέλλοντος που ξεσηκώθηκε από κάθε γωνιά της χώρας μας ενάντια στην εχθρική κατοχή του έθνους μας».

    «Σε συνέχεια αυτής της διαδικασίας, κατά την οποία το έθνος μας ξεκίνησε έναν συνολικό αγώνα για την ύπαρξη αποκαλύπτοντας την αντίστασή του ενάντια στην αιχμαλωσία, άρχισε ο αγώνας για την ύπαρξη και τον αφανισμό, ο οποίος ενσωματώθηκε με τις κραυγές είτε ανεξαρτησία είτε θάνατος», ανέφερε ακόμη.

    «Ο πυρσός της ανεξαρτησίας, που άναψε στη Σαμψούντα, εξαπλώθηκε σε όλη την Ανατολία με την Αμάσεια, το Ερζερούμ, τη Σεβάστεια και στη συνέχεια την Άγκυρα», σημείωσε χρακτηριστικά.

    Ο Ερντογάν συνέχισε στο μήνυμά του ως εξής

    «Το νόημα του να στέκεσαι απέναντι στις δυσκολίες και να αγωνίζεσαι μαζί με αποφασιστικότητα και πίστη κρύβεται σε αυτό το πνεύμα. Μπορούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα της χώρας μας για ανάπτυξη, μεγέθυνση και ενδυνάμωση παρά τις κάθε είδους πιέσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, μόνο αν ενστερνιστούμε το πνεύμα, την ουσία, τις αρχές, τα ιδανικά και τους στόχους της 19ης Μαΐου».

    «Με μια τέτοια συνείδηση και αυτοπεποίθηση, εσείς, που είστε οι ήρωες του νέου τουρκικού αιώνα, θα πρέπει να αγκαλιάσετε την ιστορία σας, το παρόν σας, να μείνετε ενωμένοι μεταξύ σας και να αναπτύξετε τον αδελφικό σας νόμο μεταξύ σας. Συγχαίρω τον εορτασμό της 19ης Μαΐου για τον Ατατούρκ, την Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού εσάς, τους νέους μας και το αγαπημένο μας έθνος, και τιμώ για άλλη μια φορά με σεβασμό όλους τους ήρωες του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, ιδιαίτερα τον Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ».

  • Πούτιν για ενέργεια: «Οι Τούρκοι είναι οι πιο αξιόπιστοι εταίροι»
    Πούτιν για ενέργεια: «Οι Τούρκοι είναι οι πιο αξιόπιστοι εταίροι»

    Στις θετικές σχέσεις της Μόσχας με την Αγκυρα και στην καλή συνεργασία με την κυβέρνηση Ερντογάν αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο ρωσικό κρατικό κανάλι Rossiya-1.

    Αναφερόμενος στις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, ο Πούτιν είπε σήμερα ότι οι δυτικές χώρες στοχεύουν να προκαλέσουν μόνιμη ζημιά στη ρωσική οικονομία σταματώντας να αγοράζουν ρωσικό φυσικό αέριο.

    Ερωτώμενος για τις κατηγορίες κατά της Ρωσίας περί περιορισμού των αποστολών ενέργειας, ο Πούτιν είπε: «Δεν περιορίζουμε τίποτα, παρέχουμε τα πάντα. Οι πιο αξιόπιστοι εταίροι είναι οι Τούρκοι. Εδώ, οι αποστολές γίνονται μέσω TurkStream», είπε.

    Επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει αν θα αγοράσει ρωσικό αέριο ή όχι, ο Πούτιν πρόσθεσε: «Αν το χρειαστούν, θα το αγοράσουν, διαφορετικά θα το διαχειριστούμε χωρίς αυτούς. [...] Θα χρειαζόταν μόλις μία εβδομάδα για την επανεκκίνηση του "Nord Stream", αλλά η Γερμανία δεν θέλει».

    Υπενθυμίζεται πως προ ημερών είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ο Πούτιν ενδέχεται να επισκεφθεί την Τουρκία πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία.

    Για την Ουκρανία

    Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης ανέφερε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο για την Ουκρανία. «Αν δεν ήταν η θέση της Δύσης, ο πόλεμος θα είχε τελειώσει πριν από ενάμιση χρόνο. Αλλά αυτοί (οι αρχές στο Κίεβο) δεν ξέρω αν το θέλουν σήμερα».

    Την περασμένη Πέμπτη, 15/2 ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε στο ίδιο κανάλι πως «μετανιώνει που δεν επιτέθηκε στην Ουκρανία νωρίτερα».

    Πηγή: cnn.gr- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ VYACHESLAV PROKOFYEV/ SPUTNIK/ KREMLIN POOL

  • Ερντογάν για την επίσκεψη στην Ελλάδα: Να βρούμε κοινό έδαφος σαν δύο χώρες που μοιράζονται την ίδια θάλασσα
    Ερντογάν για την επίσκεψη στην Ελλάδα: Να βρούμε κοινό έδαφος σαν δύο χώρες που μοιράζονται την ίδια θάλασσα

    Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα - Σκληρά λόγια κατά Νετανιάχου, τον χαρακτήρισε «σφαγέα της Γάζας»

    Για την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, μίλησε ο Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη στη συνεδρίαση του κόμματός του στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, ενώ παράλληλα, βρήκε ξανά την ευκαιρία να επιτεθεί με σκληρά λόγια στον Νετανιάχου, τον οποίο δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «σφαγέα της Γάζας».

    «Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε την πολιτική μας για την αύξηση των φίλων μας και τη μείωση των εχθρών μας. Δεν βλέπουμε τη διπλωματία ως ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος. Είναι φυσικό να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των χωρών. Το κυριότερο είναι η βούληση για την επίλυσή τους πριν μετατραπούν σε αδιέξοδα. Αυτή είναι η προσέγγισή μας για την επίσκεψη που σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε στην Ελλάδα στις 7 Δεκεμβρίου. Διαφωνίες είχαμε χθες και θα έχουμε και σήμερα. Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος ως δύο χώρες που μοιράζονται το ίδιο κλίμα και την ίδια θάλασσα. Υπάρχουν πολλά θέματα στα οποία μπορούμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας. Ελπίζω ότι το ταξίδι μας θα οδηγήσει στο άνοιγμα μιας νέας σελίδας για τις χώρες μας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

    «Οι Ισραηλινοί διέπραξαν γενοκτονία εναντίον 2 εκατομμυρίων ανθρώπων, κόβοντας τους την τροφή, το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό και αφήνοντάς τους σε υπαίθριες φυλακές. Κατέστρεψαν τη Γάζα. Διέπραξαν κάθε είδους βαρβαρότητα. 16 χιλιάδες αδελφοί και αδελφές μας, πάνω από το 70% των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά, πέθαναν από την ισραηλινή επίθεση. Περισσότεροι από 35 χιλιάδες αδελφοί μας τραυματίστηκαν. Τα δύο τρίτα των κτιρίων στη Γάζα καταστράφηκαν. Οι υποδομές εκπαίδευσης και υγείας κατέρρευσαν. Ο Νετανιάχου έχει ήδη γράψει το όνομά του στην ιστορία ως ο σφαγέας της Γάζας» είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος.

    «Αυτό το μαύρο στίγμα έχει κολλήσει και σε όσους υποστήριξαν τον Νετανιάχου. Αυτός ο ντροπιαστικός λεκές δεν θα σβηστεί από την ιστορία. Δεν θα ξεχάσουμε την αναισθησία των δυτικών χωρών, εκτός από μία ή δύο. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να τις καταστήσουμε υπόλογες. Το Ισραήλ θα λογοδοτήσει ενώπιον του νόμου. Στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας από τη Γάζα με όλα μας τα μέσα» πρόσθεσε.

    Πηγή: Protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο