Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2018 16:08

«Μας είπαν Πακιστανούς», καταγγέλλουν οι Έλληνες ιδιοκτήτες εστιατορίου στο Μπέρμιγχαμ

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Τι είπαν οι αδελφοί Κωνσταντινίδη για τις ρατσιστικές επιθέσεις στο μαγαζί και τον ξυλοδαρμό των υπαλλήλων τους

Τους αποκαλούσαν... Πακιστανούς, προσπαθούσαν να σπάσουν με κλωτσιές τη βιτρίνα, ούρησαν στον εξωτερικό τοίχο και διαπληκτίστηκαν με υπαλλήλους. Μία περίεργη κατάσταση βιώνουν το τελευταίο διάστημα Έλληνες ιδιοκτήτες εστιατορίου στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας.

Ο Γρηγόρης και Λαυρέντης Κωνσταντινίδης δημοσιοποίησαν μέσω Facebook τις επιθέσεις που δέχτηκαν. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του η πρώτη επίθεση έγινε από έναν περαστικό άνδρα ο οποίος έσπασε με κλωτσιές το τζάμι στην είσοδο του μαγαζιού. Δύο ημέρες αργότερα ένα ζευγάρι, περνούσε έξω από το μαγαζί.
Ο άνδρας... ούρησε στην πόρτα του εστιατορίου. Οταν οι ιδιοκτήτες του είπαν γιατί το κάνει αυτό, ο άνδρας απομακρύνθηκε αλλά επέστρεψε με ακόμη έναν άνδρα και μια γυναίκα. Οι τρεις τους επιτέθηκαν με βρισιές αλλά και σωματικά και τραυμάτισαν δύο υπαλλήλους - ο ένας μάλιστα έπαθε ζημιά στον ώμο.
Ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης μίλησε στον ΑΝΤ1, αναφέροντας περισσότερες λεπτομέρειες από τα περιστατικά:

«Ο συνάδελφος του είπε ότι το μαγαζί είναι ανοιχτό και τον παρακάλεσε να κάνει την ανάγκη του αλλού και όχι στην πόρτα μας. Αυτός, όντας μεθυσμένος, μάλλον εκνευρίστηκε από την πρόταση του συναδέλφου μου και του επιτέθηκε φραστικά, τον έβρισε. Του είπε να φύγει από την Αγγλία, "δεν πρέπει να είστε εδώ" και χαρακτηριστικά τον αποκάλεσε "Πακιστανό". Είχε ρατσιστικό χαρακτήρα η επίθεση, έγιναν δύο περιστατικά. (Στο πρώτο πάλι) ήταν μεθυσμένοι, δύο άτομα κλώτσησαν όχι μόνο το δικό μας το τζάμι αλλά και δύο μαγαζιά που βρίσκονται δίπλα μας».

Τα αδέρφια Κωνσταντινίδη μετακόμισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν ξέσπασε στη χώρα μας η οικονομική κρίση. Από το 2011 διατηρούν το συγκεκριμένο εστιατόριο μαζί με τα ξαδέλφια τους. «Είχε ρατσιστικό χαρακτήρα η επίθεση, έγιναν δύο περιστατικά» πρόσθεσε ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2018 20:51

Σχετικά Άρθρα

  • Θεσσαλονίκη: Ρατσιστική επίθεση δέχθηκε 23χρονη από το Κονγκό μέσα σε αστικό λεωφορείο – Δύο συλλήψεις
    Θεσσαλονίκη: Ρατσιστική επίθεση δέχθηκε 23χρονη από το Κονγκό μέσα σε αστικό λεωφορείο – Δύο συλλήψεις

    Επίθεση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά δέχθηκε μέσα σε αστικό λεωφορείο, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, μία 23χρονη από το Κονγκό, με δράστες έναν 36χρονο άνδρα και μία 37χρονη γυναίκα.

    Αφορμή φέρεται να στάθηκε μία λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών, με συνέπεια οι δύο δράστες να εξαπολύσουν φραστική επίθεση εναντίον της νεαρής αλλοδαπής με προσβλητικές αναφορές στην καταγωγή και τη θρησκεία της.

    Επιχείρησαν επιπλέον να κινηθούν απειλητικά προς το μέρος της, ενώ η 37χρονη τη χτύπησε στο χέρι, προκαλώντας στην παθούσα τρόμο και ανησυχία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

    Κατόπιν καταγγελίας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς συνέλαβαν τα δύο άτομα και οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο οι συλληφθέντες για την ρατσιστική επίθεση – Ελεύθεροι οι ανήλικοι
    Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο οι συλληφθέντες για την ρατσιστική επίθεση – Ελεύθεροι οι ανήλικοι

    Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι συλληφθέντες για την επίθεση κατά νεαρών, χθες το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους.

    Πρόκειται για 9 από τους συνολικά 21 συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι 12 είναι ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφού τους παρέπεμψε προηγουμένως σε δίκη στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

    Ποινική δίωξη σε όλους τους συλληφθέντες

    Σε όλους τους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δύο εκ των ενηλίκων απαγγέλθηκε επιπλέον κατηγορία για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή (πάλι με ρατσιστικά χαρακτηριστικά).

    Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει και άγνωστους δράστες οι οποίοι διώκονται για απειλή.

    Οι 9 κατηγορούμενοι που παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία, παραμένουν υπό κράτηση και θα οδηγηθούν αύριο στα Δικαστήρια.

    Τέλος, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εξετάζεται εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εναντίον των γονιών των ανηλίκων.

    Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ανάμεσα στους 21 συλληφθέντες είναι 9 Έλληνες και 12 αλλοδαποί (με καταγωγή από την Αλβανία και τη Γεωργία).

    Πηγή: cnn.gr

  • Γκουτέρες: Καταδικάζει το μακελειό στο Μπάφαλο
    Γκουτέρες: Καταδικάζει το μακελειό στο Μπάφαλο

    Μέσω του εκπρόσωπού του κάνει λόγο για «φρίκη» και εκφράζει «τα πιο βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων»

    Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδικάζει σθεναρά τη σφαγή δέκα ανθρώπων από νεαρό ρατσιστή σε σούπερ μάρκετ συνοικίας όπου κατοικούν κυρίως Αφροαμερικανοί στην πόλη Μπάφαλο, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης (βορειοανατολικές ΗΠΑ), ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο εκπρόσωπός του.

    «Ο Γενικός Γραμματέας αισθάνεται φρίκη για τη δολοφονία δέκα ανθρώπων σε μια ποταπή ενέργεια ρατσιστικού βίαιου εξτρεμισμού στο Μπάφαλο», ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του κ. Γκουτέρες, ο Φαρχάν Χακ, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε. Ο κ. Γκουτέρες εκφράζει «τα πιο βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων και ελπίζει ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ SALVATORE DINOLFI
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch