Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 09:25

Τρόμος: Σήκωσε την ξύλινη καλύβα του και βρήκε από κάτω δεκάδες κροταλίες

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Την τρομάρα της ζωής του πέρασε ένας εργάτης όταν βρήκε μια φωλιά με δεκάδες κροταλίες κάτω από μια καλύβα στο ράντσο του στο Τέξας.

Ο Μπόμπι Κάουαν πήγε με δυο φίλους του για να κάνουν επισκευές σ’ έναν ανεμόμυλο στο κτήμα του στο Γκόρμαν, όταν πρόσεξαν έναν κροταλία να σέρνεται κάτω από μια παλιά, εγκαταλελειμένη καλύβα. Τότε αποφάσισαν να χρησιμοποιούσουν ένα ανυψωτικό μηχάνημα για να σηκώσουν την καλύβα για να απομακρύνουν το φίδι. Αλλά προς έκπληξή τους αντίκρισαν δεκάδες κροταλίες κουλουριασμένους κι άλλους να κρέμονται από τα ξύλα σ’ ένα βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

«Φρικάραμε για να χρησιμοποιήσω την κατάλληλη λέξη», είπε ο Κάουαν στην εφημερίδα San Antonio Express.«Εκπλαγήκαμε. Μόλις σηκώσαμε το κτίσμα, το αφήσαμε να πέσει πάλι στη θέση του. Ήταν τόσα πολλά τα φίδια».

Λίγο αργότερα, ωστόσο, οι τρεις φίλοι αποφάσισαν να ξανασηκώσουν την καλύβα, επιτρέποντας στον έναν απ’ αυτούς να βιντεοσκοπήσει τη φωλιά των κροταλιών.

«Ξέραμε ότι δεν κινδυνεύαμε και τόσο αν δεν πλησιάζαμε πολύ κι έτσι κοιτάζαμε από μακριά», είπε ο Κάουαν.

Τελικά, χρησιμοποιώντας μακριά ραβδιά και κάδους απορριμμάτων οι τρεις άνδρες έπιασαν τα φίδια και τα πέταξαν σε άλλη, απόμερη περιοχή, μακριά από φάρμες για να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι και ζώα.

Ο Κάουαν είπε ότι μέτρησε τουλάχιστον 36 κροταλίες, αλλά κατά τη γνώμη του πρέπει να ήταν πάνω από 50.

Τις εικόνες κατέγραψαν πριν από μερικές μέρες και τις ανέβασαν στο Διαδίκτυο, με το βίντεο να γίνεται viral με πάνω από τρία εκατομμύρια «κλικ».

Πηγή: iefimerida.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 09:58

Σχετικά Άρθρα

  • Τρόμος για μοτοσικλετιστή στην Ηγουμενίτσα: Φίδι τυλίχθηκε εν κινήσει στο τιμόνι της μηχανής
    Τρόμος για μοτοσικλετιστή στην Ηγουμενίτσα: Φίδι τυλίχθηκε εν κινήσει στο τιμόνι της μηχανής

    Αντιμέτωπος με ένα τρομακτικό περιστατικό ήρθε μοτοσικλετιστής στην Ηγουμενίτσα, όταν επιστρέφοντας από τη δουλειά του με το δίκυκλο που οδηγούσε, διαπίστωσε πως στο τιμόνι είχε τυλιχθεί ένα φίδι.

    Ο οδηγός συνειδητοποίησε την παρουσία του ερπετού ενώ βρισκόταν εν κινήσει, αφού ένιωσε ένα ξαφνικό σκούντημα στο χέρι του. Τότε είδε ένα φίδι τυλιγμένο στο τιμόνι, το κεφάλι του οποίου ακουμπούσε το χέρι.

    Ο δικυκλιστής σταμάτησε τη μηχανή του στο πλάι του δρόμου και απομακρύνθηκε.

    Έπειτα κάλεσε δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που κατάφεραν να εντοπίσουν το ερπετό, που κρύφτηκε στη μηχανή και να το απομακρύνουν, όπως μετέδωσε το thespro.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Σοκαριστικό τροχαίο στο Τέξας: Νήπια εκσφενδονίστηκαν κατά τη σύγκρουση στη μέση του δρόμου (video)
    Σοκαριστικό τροχαίο στο Τέξας: Νήπια εκσφενδονίστηκαν κατά τη σύγκρουση στη μέση του δρόμου (video)

    Σοκαριστικό τροχαίο ατύχημα καταγράφηκε από κάμερα σε αυτοκινητόδρομο του Τέξας την περασμένη Κυριακή, όταν τζιπ συγκρούστηκε με άλλο όχημα με αποτέλεσμα δύο μικρά παιδιά, ηλικίας 1 και 4 ετών, να εκσφενδονιστούν στον δρόμο. Ευτυχώς, και τα δυο παιδιά είναι καλά στην υγεία τους.

    Ειδικότερα, όπως καταγράφεται σε που ανήρτησε ο Βίκτορ Κόρντοβα, ο οποίος επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά, τα δύο νήπια με πάνες είναι ξαπλωμένα στον αυτοκινητόδρομο I-10 με δυο άντρες να τρέχουν προς το μέρος τους. Στην αρχή ο Κόρντοβα φοβήθηκε πως τα παιδιά είχαν σκοτωθεί, ωστόσο σύντομα ησύχασε βλέποντάς τα νήπια να κινούνται, αν και τρομοκρατημένα. Ευτυχώς, κανένα από τα διερχόμενα αμάξια δεν χτύπησε τα παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου παραμένουν μέχρι σήμερα.

    Το γραφείο του σερίφη δήλωσε ότι η έρευνα για το περιστατικό δεν έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο δεν αποκλείεται να απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος του 25χρονου πατέρα, επειδή δεν είχε φροντίσει να κάθονται τα παιδιά του σε ειδικό, εγκεκριμένο καρεκλάκι για το αυτοκίνητο.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • ΗΠΑ: Πάνω από 1,3 εκατ. νοικοκυριά στο Τέξας παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά την καταιγίδα Μπέριλ
    ΗΠΑ: Πάνω από 1,3 εκατ. νοικοκυριά στο Τέξας παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά την καταιγίδα Μπέριλ

    Θυελλώδεις άνεμοι, σφοδρές βροχοπτώσεις και πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην πολιτεία

    Περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο Τέξας παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα, τέσσερις ημέρες αφότου η καταιγίδα Μπέριλ έπληξε την πολιτεία, συνοδευόμενη από θυελλώδεις ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις, προκαλώντας την αγανάκτηση των κατοίκων, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλές θερμοκρασίες.
    Περίπου 1,1 εκατομμύρια των καταναλωτών που παραμένουν στο σκοτάδι είναι πελάτες της εταιρείας CenterPoint Energy, του μεγαλύτερου παρόχου της πολιτείας, βάσει των στοιχείων από τον ιστότοπο PowerOutage.us.
    Αν και η εταιρεία ηλεκτροδότησης αποκατέστησε το ρεύμα σε 1,16 εκατομμύρια πελάτες μετά την καταιγίδα, βρίσκεται στο επίκεντρο επικρίσεων με επίκεντρο τις προετοιμασίες της ενόψει της Μπέριλ. Σε μια επιστολή προς το CentrePoint, το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Σίλβια Γκαρσία αποκάλεσε την αργή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης μια κρίση δημόσιας υγείας.
    Η εταιρεία CenterPoint ανακοίνωσε σήμερα πως αναμένει ότι το ρεύμα θα αποκατασταθεί σε επιπλέον 400.000 καταναλωτές έως αύριο και σε άλλους 350.000 καταναλωτές έως την Κυριακή. Συνολικά, 2,26 εκατομμύρια καταναλωτές βρέθηκαν στο σκοτάδι κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

    «Τα συνεργεία έχουν καταγράψει εκτεταμένες καταστροφές έπειτα από πτώσεις δέντρων κατά μήκος του δικτύου. Τα δέντρα στην ευρύτερη περιοχή του Χιούστον ήταν ιδιαίτερα ευάλωτα, έπειτα από τρία χρόνια ασυνήθιστων καιρικών συνθηκών, μεταξύ άλλων πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ξηρασία και ισχυρές βροχοπτώσεις την περασμένη Άνοιξη», τονίζει η εταιρεία CenterPoint σε ένα δελτίο τύπου.


    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CARLOS RAMIREZ
  • ΗΠΑ: Μετά την καταιγίδα Μπέριλ, η ζέστη «χτυπά» το Τέξας - Δεν έχουν κλιματισμό, έχουν ξεμείνει και από καύσιμα
    ΗΠΑ: Μετά την καταιγίδα Μπέριλ, η ζέστη «χτυπά» το Τέξας - Δεν έχουν κλιματισμό, έχουν ξεμείνει και από καύσιμα

    Η τροπική καταιγίδα Μπέριλ έπληξε το Τέξας, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 5 ανθρώπων, πλημμυρίζοντας λεωφόρους και καταστρέφοντας σπίτια

    Εκατομμύρια Αμερικανοί στο νοτιοανατολικό Τέξας βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλές θερμοκρασίες σήμερα, χωρίς τη δυνατότητα του κλιματισμού, καθώς η τροπική καταιγίδα Μπέριλ βύθισε στο σκοτάδι μεγάλο μέρος της περιοχής.
    Περίπου 2,3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Poweroutage.us, την ώρα που οι θερμοκρασίες προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 38 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
    «Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μεγάλο τμήμα του νοτιοανατολικού Τέξας, μετά τον τυφώνα Μπέριλ, το να μην υπάρχει κλιματισμός θα μπορούσε να προκαλέσει επικίνδυνες συνθήκες», ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία στο δελτίο της για την περιοχή, με τον υδράργυρο να αναμένεται να φθάσει στους 40 βαθμούς Κελσίου.
    Η τροπική καταιγίδα Μπέριλ έπληξε χθες το Τέξας, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 5 ανθρώπων, πλημμυρίζοντας λεωφόρους, καταστρέφοντας σπίτια και προκαλώντας ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

    Ο κάτοικος του Χιούστον Ρέιμοντ Μίλερ, ηλικίας 46 ετών, δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα τα τρόφιμα στο ψυγείο του να χαλάσουν.
    «Έκανε πολλή ζέστη, δεν μπορούσα να κοιμηθώ και η υγρασία καθιστά πολύ δύσκολο (ακόμα) και το να αναπνεύσω στο διαμέρισμά μου. Το ότι άνοιξα τα παράθυρα χθες το βράδυ δεν βοήθησε, ίσως να ήταν και χειρότερα», είπε ο Μίλερ.

    Ο Μίλερ πρόσθεσε πως σήμερα σκοπεύει να κάτσει μαζί με τον σκύλο του στο αυτοκίνητό του, που διαθέτει κλιματισμό, το ντεπόζιτο του οποίου, όμως, είναι σχεδόν άδειο.

    «Δεν υπάρχουν διαθέσιμα καύσιμα. Όλοι έχουν ξεμείνει από καύσιμα», είπε. «Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά αυτήν τη στιγμή… Είναι αναμφίβολα δύσκολα. Τα πάντα εξελίσσονται σε μια κρίση αυτή τη στιγμή».

    Οι πολίτες στο Τέξας αποτελούν μονάχα ένα μικρό ποσοστό εκ των 123 εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη τη χώρα, στους οποίους οι αρχές απηύθυναν σήμερα συστάσεις για τη ζέστη. Στο μεγαλύτερο μέρος των δυτικών ΗΠΑ, από το Σιάτλ έως την Καλιφόρνια και την Αριζόνα, αναμένεται να καταγραφούν υψηλές θερμοκρασίες.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CARLOS RAMIREZ
  • Τυφώνας Μπέριλ: Οκτώ νεκροί σε Τέξας και Λουιζιάνα - Εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
    Τυφώνας Μπέριλ: Οκτώ νεκροί σε Τέξας και Λουιζιάνα - Εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

    Φονικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα Μπέριλ από το Τέξας και τη Λουιζιάνα.

    Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νοτιοανατολικό Τέξας και τη Λουιζιάνα, ενώ διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε σχεδόν τρία εκατομμύρια νοικοκυριά με τους αξιωματούχους να υπογραμμίζουν ότι θα χρειαστούν μέρες για να αποκατασταθούν οι βλάβες στο δίκτυο.

    Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις κομητείες Χάρις και Μοντγκόμερι του Τέξας, ενώ ένας ακόμη θάνατος επιβεβαιώθηκε στη γειτονική Λουιζιάνα.

    Ο Μπέριλ έπληξε τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες ως τυφώνας κατηγορίας 1 και στη συνέχεια εξασθένησε.

    Οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν για καταστροφικούς ανέμους, βροχή έως και 38 εκατοστά και «απειλητικά», όπως αναφέρει το BBC, για τη ζωή κύματα καταιγίδας.

    Περισσότερες από 1.100 πτήσεις ακυρώθηκαν στο κεντρικό αεροδρόμιο του Χιούστον τη Δευτέρα, σύμφωνα με το flightaware.com.

    Η καταιγίδα προκάλεσε τουλάχιστον 10 θανάτους στην Καραϊβική.

    Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις κομητείες Χάρις και Μοντγκόμερι του Τέξας, ενώ ένας ακόμη θάνατος επιβεβαιώθηκε στη γειτονική Λουιζιάνα.

    Ένας 53χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν οι άνεμοι έριξαν καλώδια ρεύματος και έριξαν ένα δέντρο στο σπίτι του στην κομητεία Χάρις, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η στέγη του.

    Στην ίδια κομητεία, η οποία περιλαμβάνει τμήματα του Χιούστον, η 73χρονη γιαγιά Μαρία Λορέντο αναφέρθηκε νεκρή αφού ένα δέντρο έπεσε στη στέγη του σπιτιού της, σύμφωνα με το θυγατρικό δίκτυο του CBS KHOU.

    Η οικογένεια της Λορέντο δήλωσε στον ειδησεογραφικό σταθμό ότι βρισκόταν στο σπίτι με τον γιο της, τη σύζυγό του και τα δύο εγγόνια της, ηλικίας δύο και επτά ετών, όταν έπεσε το δέντρο. Κανένα άλλο μέλος της οικογένειας δεν τραυματίστηκε.

    Επίσης, στην κομητεία Χάρις, ένας υπάλληλος του αστυνομικού τμήματος του Χιούστον, ο Ράσελ Ρίτσαρντσον, 54 ετών, πνίγηκε αφού προσπάθησε να περάσει μέσα από τα υψηλά νερά στο δρόμο για τη δουλειά του, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Ένα άλλο άτομο έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά σε σπίτι που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από κεραυνό, δήλωσε ο δήμαρχος του Χιούστον.

    Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης στην κομητεία Μοντγκόμερι. Οι αρχές λένε ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω του ενώ οδηγούσε ένα τρακτέρ και δύο άστεγοι πέθαναν όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στη σκηνή τους, αναφέρει το KHOU.

    Το Χιούστον είναι μια παράκτια πόλη με χαμηλό υψόμετρο, γεγονός που την καθιστά επιρρεπή στις πλημμύρες.

    Οι συνεχείς ταχύτητες ανέμου στην περιοχή του Χιούστον έφτασαν τα 120 χλμ/ώρα με ριπές ανέμου που έφτασαν τα 87 χλμ/ώρα καθώς η καταιγίδα χτύπησε.

    Στη Λουιζιάνα, όπου πάνω από 30.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω της καταιγίδας, ένα άτομο σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο σπίτι της στην πόλη Μπέντον, σύμφωνα με τον τοπικό σερίφη.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CARLOS RAMIREZ

  • Τέξας: Τουλάχιστον ένας νεκρός από την τροπική καταιγίδα Μπέριλ
    Τέξας: Τουλάχιστον ένας νεκρός από την τροπική καταιγίδα Μπέριλ

    Οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν περισσότερες από 1.300 πτήσεις

    Η τροπική καταιγίδα Μπέριλ σαρώνει το Τέξας συνοδευόμενη από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις σήμερα, οδηγώντας στο κλείσιμο λιμανιών διακίνησης πετρελαίου, στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και αφήνοντας περισσότερα από 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με τις τοπικές εταιρείες ηλεκτροδότησης και τον ιστότοπο PowerOutage.us.
    Η τροπική καταιγίδα εξασθένισε από κυκλώνας, αφότου αφίχθη στην παράκτια πόλη Ματαγκόρντα, στο Τέξας νωρίς σήμερα το πρωί, σφυροκοπώντας τις ακτές με επικίνδυνα κύματα θύελλας και σφοδρές βροχοπτώσεις, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC).
    Η καταιγίδα, που αναμένεται να εξασθενίσει περαιτέρω καθώς μετακινείται στην ενδοχώρα, δημιούργησε ένα καταστροφικό μονοπάτι περνώντας από την Τζαμάικα, τη Γρενάδα, τον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες την περασμένη εβδομάδα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 ανθρώπους και διαλύοντας κτίρια.
    Στο Τέξας, ο σερίφης της κομητείας Χάρις Εντ Γκονζάλεζ ανέφερε σήμερα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τον θάνατο ε
    Στο Τέξας, την πολιτεία με τη μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, η βιομηχανία ενέργειας προετοιμάστηκε για το πέρασμα της Μπέριλ, με την ισχυρή καταιγίδα να επιβραδύνει τη δραστηριότητα των διυλιστηρίων και να οδηγεί στην εκκένωση σταθμών παραγωγής.

    «Επικίνδυνα για τη ζωή κύματα θύελλας και ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν τμήματα του Τέξας. Καταστροφικοί άνεμοι πλήττουν τις ακτές και μετακινούνται προς την ενδοχώρα» ανέφερε το NHC, προσθέτοντας πως η Μπέριλ αναμένεται να εξασθενίσει.
    Μετά τις προειδοποιήσεις ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια φονική καταιγίδα για τις κοινότητες, οι κάτοικοι έσπευσαν να καλύψουν τα παράθυρα και να συγκεντρώσουν αποθέματα καυσίμων και άλλων αναγκαίων προμηθειών.

    Πριν από το ξημέρωμα, σφοδροί άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν πόλεις, όπως το Γκάλβεστον, το Σάρτζεντ, το Λέικ Τζάκσον και το Φρίπορτ, σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα.
    Η καταιγίδα ενισχύθηκε σε κυκλώνα Κατηγορίας 1 προτού φθάσει στο Τέξας, όμως σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται τώρα να εξασθενίσει σύντομα.

    Ο κυβερνήτης του Τέξας Νταν Πάτρικ κήρυξε χθες 120 κοινότητες σε εν δυνάμει περιοχές καταστροφής ενόψει της καταιγίδας και προειδοποίησε ότι ο κυκλώνας θα είναι φονικός για τους ανθρώπους που θα βρεθούν απευθείας στην πορεία του.
    Η πόλη του Γκάλβεστον, στο νοτιοανατολικό Χιούστον, έδωσε εντολή για εθελούσια εκκένωση ορισμένων περιοχών και σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφονται ουρές αυτοκινήτων να εξέρχονται από την πόλη.

    Τα σχολεία ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν ενώ προσεγγίζει η καταιγίδα. Οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν περισσότερες από 1.300 πτήσεις.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CARLOS RAMIREZ
  • ΗΠΑ: Το Τέξας προετοιμάζεται για το πέρασμα της καταιγίδας Μπέριλ - Εκκενώσεις και διακοπές στην ηλεκτροδότηση
    ΗΠΑ: Το Τέξας προετοιμάζεται για το πέρασμα της καταιγίδας Μπέριλ - Εκκενώσεις και διακοπές στην ηλεκτροδότηση

    Οι ισχυρότεροι άνεμοι που συνοδεύουν τον Μπέριλ πνέουν με ταχύτητα σχεδόν 120 χιλιομέτρων την ώρα

    Πολλές παράκτιες περιοχές του Τέξας στις ΗΠΑ εκκενώθηκαν έπειτα από προειδοποιήσεις για πλημμύρες και διακοπές στην ηλεκτροδότηση καθώς πλησιάζει ο Μπέριλ, η ένταση του οποίου ενισχύθηκε την περασμένη νύκτα σε κυκλώνα κατηγορίας 1.
    Ο Μπέριλ, ο πιο πρόωρος κυκλώνας κατηγορίας 5 που έχει καταγραφεί ποτέ, έπληξε την προηγούμενη εβδομάδα την Τζαμάικα, τη Γρενάδα, τον Άγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων και σοβαρές υλικές ζημιές.
    Η ισχύς της καταιγίδας μειώθηκε αφού πέρασε από την Καραϊβική, αλλά ενισχύθηκε και πάλι πάνω από τα ζεστά νερά του Κόλπου του Μεξικού.
    «Οι ισχυρότεροι άνεμοι που συνοδεύουν τον Μπέριλ πνέουν με ταχύτητα σχεδόν 120 χιλιομέτρων την ώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο Μπέριλ έγινε κυκλώνας. Αναμένουμε να ενισχυθεί περαιτέρω προτού φτάσει στις ακτές του Τέξας», ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC) στην πιο πρόσφατη ενημέρωσή του.
    Το NHC προειδοποίησε επίσης για το ενδεχόμενο σχηματισμού ανεμοστρόβιλων σε κάποιες περιοχές του Τέξας, όπως το Χιούστον, μια πόλη 2,3 εκατ. κατοίκων που βρίσκεται στην τροχιά του κυκλώνα. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ σοβαρά τον Μπέριλ», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Τζον Γουίτμιρ.
    Οι κάτοικοι του Χιούστον θα πρέπει να γνωρίζουν ότι «οι συνθήκες υπό τις οποίες κοιμάστε σήμερα το βράδυ θα είναι διαφορετικές από αυτές υπό τις οποίες θα ξυπνήσετε αύριο το πρωί», τόνισε.
    Πολλές παράκτιες περιοχές της πολιτείας τέθηκαν χθες, Κυριακή, σε κατάσταση συναγερμού. Ο Μπέριλ πρόκειται να πλήξει νωρίς σήμερα το πρωί, τοπική ώρα, τις πόλεις Κόρπους Κρίστι και Γκάλβεστον. Βροχοπτώσεις έως και 380 χιλιοστά αναμένονται σε κάποιες περιοχές του Τέξας, επεσήμανε το NCH, τονίζοντας ότι ενδεχομένως να σημειωθούν ξαφνικές πλημμύρες.

    Οι αρχές της κομητείας Νιούσις, όπου βρίσκεται το Κόρπους Κρίστι, ζήτησαν από τους τουρίστες που πήγαν στην περιοχή για να απολαύσουν τις παραλίες της, να απομακρυνθούν από την πόλη. Στη γειτονική πολιτεία Ρεφιούτζιο, που ακόμη δεν έχει ανακάμψει πλήρως μετά το πέρασμα του κυκλώνα Χάρβεϊ το 2017, οι αρχές εξέδωσαν εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης το Σάββατο. Στο Γκάλβεστον κάποιες περιοχές εκκενώθηκαν, με βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δείχνουν ουρές από αυτοκίνητα που εγκατέλειπαν την πόλη.
    Ο μεταβατικός κυβερνήτης της πολιτείας Νταν Πάτρικ ζήτησε από τους Τεξανούς να παραμείνουν σε εγρήγορση, να συμμορφώνονται με τις εντολές των τοπικών αρχών και να απομακρύνονται το συντομότερο δυνατό από τις επικίνδυνες περιοχές.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CARLOS RAMIREZ
  • Τέξας: Τρόμος σε παραλία, καρχαρίας επιτέθηκε και τραυμάτισε τέσσερα άτομα (video)
    Τέξας: Τρόμος σε παραλία, καρχαρίας επιτέθηκε και τραυμάτισε τέσσερα άτομα (video)

    Τέσσερα ξεχωριστά περιστατικά με τον καρχαρία, συμπεριλαμβανομένων δύο δαγκωμάτων, αναφέρθηκαν στα ανοικτά του θερέτρου South Padre Island

    «Τρόμο» σκόρπισε σε όσους απολάμβαναν τα μπάνια τους στα νερά των νότιων ακτών του Τέξας, ένας καρχαρίας που τραυμάτισε 4 ανθρώπους στις 4 Ιουλίου.
    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του υπεύθυνου του τμήματος Προστασίας Πάρκων και Άγριας Ζωής του Τέξας, Κρις Ντάουντι, ο οποίος μίλησε στο ειδησεογραφικό μέσο ABC, τέσσερα ξεχωριστά περιστατικά με τον καρχαρία, συμπεριλαμβανομένων δύο δαγκωμάτων, αναφέρθηκαν στα ανοικτά του θερέτρου South Padre Island.
    Δείτε βίντεο, έντρομοι οι λουόμενοι μετά τις επιθέσεις:
    Σε ένα από τα περιστατικά, το αστυνομικό τμήμα του South Padre Island δήλωσε ότι έλαβε κλήση που ανέφερε ένα «σοβαρό» δάγκωμα καρχαρία στο πόδι περίπου στις 11 π.μ. τοπική ώρα την Πέμπτη, 4 Ιουλίου, που είναι, επίσης, και η μέρα της Ανεξαρτησίας των Αμερικανών από τους Βρετανούς.

    Πλάνα από έναν παραθεριστή που υπήρξε μάρτυρας του ενός εκ των τεσσάρων περιστατικών δείχνουν έναν καρχαρία να κολυμπά κοντά στην ακτή, στην περιοχή που φέρεται να έγινε η επίθεση. Το θύμα έλαβε ιατρική φροντίδα από τοπικούς γιατρούς, προτού μεταφερθεί στο πλησιέστερο κέντρο υγείας.
    Αμερικανικά ειδησεογραφικά μέσα έκαναν, έπειτα, λόγο και για δεύτερο άτομο που δαγκώθηκε από τον καρχαρία, ένας άλλος γρατζουνίστηκε, ενώ ένας τέταρτος (εκ του συνόλου) απέκτησε τραυματισμούς στην προσπάθειά του να αποκρούσει το ζώο. Το δεύτερο θύμα του δαγκώματος μεταφέρθηκε επίσης στο κέντρο υγείας στο Μπράουνσβιλ, ενώ ο ένας από τους άλλους δύο τραυματίες μεταφέρθηκε αεροπορικώς για «περαιτέρω θεραπεία», ανακοίνωσε η αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης.

    Ο καρχαρίας έχει διαφύγει σε ανοιχτά νερά και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο σχέδιο για τον περιορισμό του, δήλωσε ο υπεύθυνος Προστασίας Πάρκων και Άγριας Ζωής στο ABC News, ενώ η πυροσβεστική, το λιμενικό και η αστυνομία έκαναν περιπολίες στην περιοχή μετά την επίθεση. Αξίζει να αναφερθεί ότι, όπως δήλωσαν και οι ειδικοί, οι επιθέσεις καρχαριών και η παρουσία τους εν γένει δεν είναι συνηθισμένες στην περιοχή, ως εκ τούτου, πλέον οι παραθεριστές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
    Δείτε βίντεο, ο καρχαρίας κολυμπά στα ρηχά:
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch