Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 20:08

Τελεσίγραφο ΒΒC σε Τζόνσον: «Ή θα δώσεις συνέντευξη στον Άντριου Νιλ ή δεν θα πας στον Άντριου Μαρ»

Γράφτηκε από
Ad Slot

Το BBC έθεσε όρους στον Βρετανό πρωθυπουργό που θέλει να δώσει συνέντευξη στη δημοφιλή εκπομπή του Άντριου Μαρ – Ο Άντριου Νιλ, που ο Τζόνσον θέλει να αποφύγει, έχει επίμονο και επιθετικό στυλ συνέντευξης

Τους όρους του έθεσε το BBC για τη συμμετοχή του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, στην δημοφιλή εκπομπή του Άντριου Μαρ.

Μόνο εάν παραχωρήσει συνέντευξη στον «σκληρό» δημοσιογράφο Άντριου Νιλ, τότε θα του επιτραπεί η παρουσία στη δημοφιλή εκπομπή του Μαρ, ήταν το μήνυμα που έστειλε το βρετανικό δίκτυο στο κόμμα των Τόρις.

Πηγή του BBC δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «The Independent»: «Το BBC αρνήθηκε την προσφορά του κόμματος των Συντηρητικών να εμφανιστεί ο πρωθυπουργός στην εκπομπή του Άντριου Μαρ μέχρις ότου συμφωνήσει για μία συνέντευξη στον Άντριου Νιλ».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν έχει ακόμη συμφωνήσει για το αν θα δώσει συνέντευξη στον δημοσιογράφο του BBC, Άντριου Νιλ, το στυλ συνεντεύξεων του οποίου είναι εξαιρετικά επίμονο και επιθετικό.

Χθες, το δίκτυο Channel 4 τοποθέτησε ένα γλυπτό της Γης από πάγο, στη θέση του Μπόρις Τζόνσον για να τονίσει την απουσία του από το ντιμπέιτ για την κλιματική αλλαγή.

Την ίδια μεταχείριση επιφύλαξε το κανάλι και στον επικεφαλής του κόμματος Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος επίσης δεν εμφανίστηκε στο ντιμπέιτ.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 19:48

Σχετικά Άρθρα

  • Ύπνος: Ειδικοί στη Βρετανία ζητούν την κατάργηση της αλλαγής ώρας δύο φορές τον χρόνο
    Ύπνος: Ειδικοί στη Βρετανία ζητούν την κατάργηση της αλλαγής ώρας δύο φορές τον χρόνο

    Ο κιρκάδιος ρυθμός και ο ύπνος επηρεάζονται αρνητικά από τις αλλαγές, γι' αυτό έχει σημασία να ισχύει καθιερωμένη ώρα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους

    Μια ομάδα ερευνητών ύπνου από τη Βρετανική Εταιρεία Ύπνου καλεί την κυβέρνηση της Βρετανίας να καταργήσει τις αλλαγές της ώρας που πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο, λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που έχουν στον ύπνο και την υγεία του κιρκάδιου ρυθμού.

    Ο ύπνος επηρεάζεται θετικά από το φυσικό φως της ημέρας και αρνητικά από τις αλλαγές

    Αφού εξέτασε τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία ότι η καλή λειτουργία του κιρκάδιου ρυθμού και ο ύπνος επηρεάζονται θετικά από το φυσικό φως της ημέρας και αρνητικά από τις αλλαγές της ώρας δύο φορές τον χρόνο και ιδίως όταν τα ρολόγια μετακινούνται μπροστά την άνοιξη, η Βρετανική Εταιρεία Ύπνου συνιστά την κατάργηση των αλλαγών αυτών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Σε δήλωσή της, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Journal of Sleep Research», η Εταιρεία «συνιστά ανεπιφύλακτα» η κανονική ώρα να ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

    Η λέκτορας Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde, Μέγκαν Κρόφορντ, σημειώνει ότι σε περίπτωση που επικρατήσει η θερινή ώρα όλο τον χρόνο, αυτό θα είναι «μια λανθασμένη ιδέα από την άποψη του ύπνου και της κιρκάδιας υγείας».

    Ο παράγοντας του φυσικού φωτός

    «Τα πρωινά είναι η ώρα που τα ρολόγια του σώματός μας έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για φως για να παραμείνουν σε συγχρονισμό. Στα δικά μας γεωγραφικά πλάτη δεν υπάρχει πλεονάζον φως ημέρας για εξοικονόμηση κατά τους χειμερινούς μήνες και δεδομένης της επιλογής μεταξύ του φυσικού φωτός το πρωί και του φυσικού φωτός το απόγευμα, τα επιστημονικά στοιχεία ευνοούν το φως το πρωί» προσθέτει.

    Ο Μάλκολμ βον Σαντζ, καθηγητής Χρονοβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Northumbria και μέλος του ερευνητικού κέντρου Northumbria Centre for Sleep Research, εξηγεί ότι «ζητώντας να ισχύει η καθιερωμένη ώρα για όλο τον χρόνο, η Εταιρεία τονίζει ότι το φυσικό φως της ημέρας το πρωί είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της βέλτιστης ευθυγράμμισης των ρολογιών του σώματός μας με την ημέρα και τη νύχτα, η οποία είναι απαραίτητη για τον βέλτιστο ύπνο και τη συνολική υγεία».

    Όπως εξηγεί, «η επαναφορά της μόνιμης καθιερωμένης ώρας θα σήμαινε ότι τα ρολόγια μας θα ήταν στενά ευθυγραμμισμένα με την ηλιακή ώρα και ενώ θα σήμαινε νωρίτερα ηλιοβασιλέματα το καλοκαίρι, θα υπήρχαν πρόσθετα οφέλη για την υγεία από τη βελτίωση του ύπνου και της κιρκάδιας ευθυγράμμισης, λόγω της αυξημένης έκθεσης στο πρωινό ηλιακό φως από το φθινόπωρο έως την άνοιξη.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - In.gr

  • ΚΕΟΣΟΕ: Πρόσθετα διοικητικά κόστη για τα κρασιά στην αγγλική αγορά
    ΚΕΟΣΟΕ: Πρόσθετα διοικητικά κόστη για τα κρασιά στην αγγλική αγορά

    Στις 30 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της παρουσίασης του φθινοπωρινού Finance Act, η βρετανική κυβέρνηση ενδέχεται να αποφασίσει να παρατείνει το μορατόριουμ στο φορολογικό σύστημα μετά το Brexit που αποφασίστηκε από τους προκατόχους της. Στο μεταξύ, οι μεγάλοι έμποροι λιανικής προειδοποιούν τους πελάτες τους για τους μεγάλους κινδύνους που ενυπάρχουν σε αυτό το σύστημα, δηλώνει με σημερινή ανακοίνωσή της η ΚΕΟΣΟΕ.

    Τον Αύγουστο του 2023, τέθηκε σε ισχύ μια νέα μέθοδος υπολογισμού του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά, οδηγώντας στη μεγαλύτερη αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη Βρετανία εδώ και 50 χρόνια. Για να εξομαλύνει τον αντίκτυπο αυτού του μέτρου από τις σοβαρές συνέπειες, η κυβέρνηση εκείνη την εποχή έθεσε σε εφαρμογή μια μεταβατική περίοδο, που λήγει την 1η Φεβρουαρίου.

    Από την ημερομηνία αυτή και πέρα, το μεμονωμένο εύρος από 11,5% έως 14,5% αλκοόλ – όπου όλα τα κρασιά φορολογούνται με τον συντελεστή που ισχύει για κρασιά αλκοολικού βαθμού 12,5%, δηλαδή με 2,67 £ ή 3,20 ευρώ ανά φιάλη – θα αντικατασταθεί με αυξήσεις ανά 0,1%/ανά βαθμό αλκοόλ. Εάν τα κρασιά αλκοολικού βαθμού 12% φορολογούνται με 2,56 £ ανά φιάλη, ποσό πιο συμφέρον από ό,τι σήμερα, στα 12,7% vol, ενώ ο φόρος αυξάνεται σε 2,71 £ ή 3,09 £ για ένα κρασί που περιέχει 14,5% vol, σύμφωνα με το Wine & Spirit Trade Association που εκπροσωπεί περισσότερους από 300 παραγωγούς, εισαγωγείς, εμπόρους και μεταφορείς κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών.

    Δημοσιονομική και διοικητική επιβάρυνση

    Αυτή δεν είναι η μόνη συνέπεια αυτού του μέτρου. Όχι μόνο απλούστευση του φορολογικού συστήματος δεν υπάρχει, όπως ισχυρίστηκε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά βρετανικές εταιρείες επισημαίνουν σημαντική διοικητική επιβάρυνση που συνδέεται με τα 30 φορολογικά κλιμάκια που δυνητικά επηρεάζουν τα κρασιά μεταξύ 11,5% και 14,5% αλκοόλ. Σε επιστολή προς τους πελάτες της, η βρετανική εταιρεία λιανικής Majestic (περισσότερα από 200 σημεία πώλησης) εκτιμά ότι «εταιρείες όπως η δική μας θα πρέπει να κάνουν εξαψήφιες επενδύσεις μόνο και μόνο για να αναπτύξουν συστήματα ικανά να διαχειρίζονται αυτή τη νέα προσέγγιση. Συνέπεια: τα ποσά αυτά πρέπει απαραίτητα να επιβαρύνουν τις τιμές των κρασιών στο στάδιο της λιανικής πώλησης. Επιπλέον, οι τιμές θα διαφέρουν ανάλογα με τον τρύγο, διότι οποιαδήποτε αλλαγή στον αλκοολικό τίτλο ενός κρασιού – που προκαλείται για παράδειγμα από τις κλιματικές συνθήκες της χρονιάς – θα συνοδεύεται από αύξηση ή μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης». Τέλος, η Majestic αναμένει μια αποδέσμευση ορισμένων παραγωγών από τη βρετανική αγορά λόγω της δυσκινησίας του νέου συστήματος: «Τα μικρά κτήματα που παράγουν υπέροχα κρασιά αναμφίβολα δεν θα τροποποιήσουν τα συστήματα που υπάρχουν για γενιές, ώστε να προσαρμοστούν μόνο στη βρετανική αγορά».

    Μεγάλη πτώση των φορολογικών εσόδων

    Μαζί με τη Majestic συντάσσονται κορυφαίοι εισαγωγείς και έμποροι όπως οι Laithwaites, The Wine Society και Cambridge Wine Merchants. Ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ξεκινήσουν μια εκστρατεία ενημέρωσης στις αρχές Οκτωβρίου με σκοπό να προειδοποιήσουν τους πελάτες τους για μελλοντικές εξελίξεις και να τους παροτρύνουν να επικοινωνήσουν με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους, ώστε η κυβέρνηση να αλλάξει πορεία και, τουλάχιστον, να διατηρήσει το μορατόριουμ.

    Οι βρετανοί επαγγελματίες προβάλλουν ένα ισχυρό επιχείρημα: «Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2023 και Αυγούστου 2024, τα στοιχεία της Φορολογικής και Τελωνειακής Υπηρεσίας δείχνουν ότι τα έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο αλκοόλ μειώθηκαν συνολικά κατά 1,3 δισεκατομμύρια λίρες (1,55 δισεκατομμύρια ευρώ) από το ένα έτος στο άλλο. Η πτώση μόνο για τα κρασιά ανέρχεται σε 238 εκατομμύρια £ (284 εκατομμύρια ευρώ). Αυτό συνέβη, μετά από «αύξηση άνω του 10% στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα οινοπνευματώδη και τις μπύρες και τουλάχιστον 20% για τα περισσότερα κρασιά», σημειώνει η WSTA. Και σημειώνει ότι «προς το παρόν, η νέα κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία ένδειξη για την πρόθεσή της να διατηρήσει οριστικά τη μείωση».

    Πηγή: Etheas.gr

  • Μέση Ανατολή - BBC: Τι κρύβει η διαρροή των εγγράφων από τις ΗΠΑ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
    Μέση Ανατολή - BBC: Τι κρύβει η διαρροή των εγγράφων από τις ΗΠΑ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

    Είναι τα έγγραφα αυθεντικά; - Διαρροή εκ των έσω ή κυβερνοεπίθεση; - Επιπτώσεις και ενδεχόμενη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

    Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων τα οποία αποκάλυπταν λεπτομέρειες για την επικείμενη απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν. Οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν την αρχική πηγή που διέρρευσε τα έγγραφα στο Telegram τα οποία φέρονται να βασίζονται σε δορυφορικές.
    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι «βαθιά ανήσυχος» για τη διαρροή, χωρίς όμως να έχει ακόμη καθοριστεί εάν πρόκειται για χάκινγκ ή για εσωτερική διαρροή.
    Τα έγγραφα φέρονται να περιγράφουν τις προετοιμασίες του Ισραήλ για ένα πλήγμα κατά του Ιράν, με πληροφορίες που συλλέχθηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών των ΗΠΑ στις 15 και 16 Οκτωβρίου. Η διαρροή αυτών των εγγράφων αποτελεί σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας, καθώς αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τις προετοιμασίες του Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν, μια κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.
    Το BBC σε ανάλυσή του επιχειρεί να σκιαγραφήσει όλα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής:

    Είναι τα έγγραφα αυθεντικά;

    Οι στρατιωτικοί αναλυτές που εξέτασαν τα έγγραφα σημειώνουν ότι η γλώσσα και οι επικεφαλίδες που χρησιμοποιούνται είναι συνεπείς με παρόμοια διαβαθμισμένα έγγραφα που έχουν αποκαλυφθεί στο παρελθόν. Τα έγγραφα φέρουν τη σήμανση «Top Secret» και το ακρωνύμιο «FGI», που σημαίνει «Foreign Government Intelligence» (Πληροφορίες από Ξένη Κυβέρνηση).

    Τα έγγραφα φαίνεται να έχουν διανεμηθεί σε υπηρεσίες πληροφοριών της συμμαχίας «Five Eyes», η οποία περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Το ακρωνύμιο «TK» που εμφανίζεται στα έγγραφα αναφέρεται στον όρο «Talent Keyhole», κωδικό που καλύπτει πληροφορίες που προέρχονται από δορυφόρους και σχετίζονται με τις υπηρεσίες Signals Intelligence (SIGINT) και Imagery Intelligence (IMINT).

    Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα;

    Τα έγγραφα παρουσιάζουν μια συνολική εκτίμηση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για τις προετοιμασίες του Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν, βασιζόμενη σε πληροφορίες που συλλέχθηκαν στις 15 και 16 Οκτωβρίου από την NGA. Ένα από τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος είναι η αναφορά σε δύο συστήματα βαλλιστικών πυραύλων αέρος-εδάφους (ABLM): το Golden Horizon και το Rocks.

    Το σύστημα Rocks είναι ένας πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς που κατασκευάζεται από την ισραηλινή εταιρεία Rafael και μπορεί να πλήξει στόχους τόσο πάνω όσο και κάτω από το έδαφος. Το Golden Horizon φαίνεται να αναφέρεται στο σύστημα Blue Sparrow, με εμβέλεια περίπου 2.000 χιλιομέτρων.

    Αυτή η αναφορά υποδηλώνει ότι η ισραηλινή αεροπορία σκοπεύει να πραγματοποιήσει μια εκτεταμένη επίθεση, παρόμοια με εκείνη που πραγματοποίησε τον Απρίλιο σε ιρανικό ραντάρ κοντά στο Ισφαχάν. Με την εκτόξευση των πυραύλων από μεγάλη απόσταση, το Ισραήλ θα μπορούσε να αποφύγει την ανάγκη να πετάξει πάνω από γειτονικές χώρες, όπως η Ιορδανία.

    Ωστόσο, τα έγγραφα δεν περιλαμβάνουν ενδείξεις ότι το Ισραήλ σκοπεύει να ενεργοποιήσει το πυρηνικό του οπλοστάσιο. Όπως σημειώνει το BBC, κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν αναγνωρίζει ποτέ δημοσίως ότι ο στενός σύμμαχός της, το Ισραήλ, διαθέτει πυρηνικά όπλα, οπότε αυτό έχει προκαλέσει κάποια αμηχανία στην Ουάσιγκτον.

    Τι δεν αποκαλύπτουν τα έγγραφα;

    Παρά τις αποκαλύψεις, τα έγγραφα δεν περιέχουν λεπτομέρειες σχετικά με τους στόχους που σκοπεύει να πλήξει το Ισραήλ ή το χρονοδιάγραμμα της επίθεσης. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει εκφράσει την αντίθεσή της σε επιθέσεις που θα στοχεύουν ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις ή πετρελαϊκές υποδομές, γεγονός που αφήνει ως πιθανότερους στόχους στρατιωτικές βάσεις του Ιράν, ιδίως εκείνες που ανήκουν στους Φρουρούς της Επανάστασης (IRGC) και τη δύναμη Basij.

    Παράλληλα, η καθυστέρηση της επίθεσης από πλευράς Ισραήλ είναι αξιοσημείωτη. Πολλοί ανέμεναν ότι η επίθεση θα είχε ήδη πραγματοποιηθεί, ειδικά μετά την υπόσχεση του Ισραήλ για αντίποινα κατά του Ιράν. Ωστόσο, όπως και τον Απρίλιο, όταν το Ιράν απάντησε με επίθεση 300 drones και πυραύλων μετά από ισραηλινό πλήγμα στη Δαμασκό, το Ισραήλ φαίνεται να προχωρά με προσοχή, ενδεχομένως λόγω των ανησυχιών των ΗΠΑ για κλιμάκωση λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

    Διαρροή ή κυβερνοεπίθεση;

    Υπάρχουν υπόνοιες ότι η διαρροή αυτών των εγγράφων ενδέχεται να έγινε σκόπιμα από κάποιον που ήθελε να αποτρέψει τα σχέδια του Ισραήλ για επίθεση στο Ιράν. Το Ιράν, το οποίο διαθέτει εξελιγμένες δυνατότητες στον κυβερνοπόλεμο, αποτελεί επίσης πιθανό ύποπτο για κυβερνοεπίθεση. Εάν τα έγγραφα είναι αυθεντικά, καταδεικνύουν ότι, παρά τις στενές σχέσεις άμυνας μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ, η Ουάσιγκτον συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις στρατιωτικές προετοιμασίες του Ισραήλ.

    Επιπτώσεις και ενδεχόμενη κλιμάκωση

    Αν και δεν είναι σαφές πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί η επίθεση, οι πληροφορίες που περιέχονται στα έγγραφα δείχνουν ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για ένα εκτεταμένο στρατιωτικό πλήγμα. Η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε ένταση, και αν η επίθεση λάβει χώρα, αναμένεται να δημιουργήσει μια νέα περίοδο ακραίας αστάθειας στην περιοχή.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ATEF SAFADI
  • Μοιράζει λεφτά ο Μασκ μέχρι τις εκλογές των ΗΠΑ - Σε ποιους θα δίνει 1.000.000 δολάρια την ημέρα!
    Μοιράζει λεφτά ο Μασκ μέχρι τις εκλογές των ΗΠΑ - Σε ποιους θα δίνει 1.000.000 δολάρια την ημέρα!

    Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ υποσχέθηκε να δίνει 1 εκατομμύριο δολάρια κάθε μέρα μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου σε κάποιον που θα έχει υπογράψει στο Ίντερνετ την αίτησή του υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην οπλοκατοχή, τα οποία εγγυάται το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

    Μάλιστα δεν έχασε χρόνο και έδωσε μια επιταγή 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε κάποιον που παρευρισκόταν στην εκδήλωσή του στην Πενσιλβάνια την οποία οργάνωσε με στόχο να συγκεντρώσει υποστήριξη για τον ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ. Ο νικητής ήταν ένας άνδρας ονόματι Τζον Ντρέερ, σύμφωνα με το προσωπικό της εκδήλωσης. Το μόνο κριτήριο, σύμφωνα με τον Μασκ, ήταν ότι είχε υπογράψει την αίτησή του ιδίου υπέρ της πρώτης και της δεύτερης τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος, που εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

    «Παρεμπιπτόντως, ο Τζον δεν είχε ιδέα», είπε ο ιδρυτής της Tesla την ώρα που έδινε στον Ντρέερ την επιταγή.

    Ο Μασκ χρησιμοποιεί τον πλούτο του για να επηρεάσει τις εκλογές υπέρ του Τραμπ

    Τα χρήματα αυτά είναι το τελευταίο παράδειγμα του πώς ο Μασκ χρησιμοποιεί τον εντυπωσιακό πλούτο του για να επηρεάσει την πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση για την προεδρία ανάμεσα στον Τραμπ και τη δημοκρατική αντίπαλό του Κάμαλα Χάρις.

    «Μου φαίνεται ωραίος τρόπος για να ξοδεύω χρήματα», δήλωσε ακόμα ο πολυδισεκατομμυριούχος, ο οποίος κατηγόρησε και πάλι τους Δημοκρατικούς για «λογοκρισία».

    Ο Μασκ ίδρυσε την America PAC, μια οργάνωση πολιτικής δράσης που έχει στόχο να υποστηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ για την προεδρία. Η οργάνωση βοηθάει στην κινητοποίηση και την εγγραφή ψηφοφόρων για να ψηφίσουν τον Τραμπ σε διαφιλονικούμενες πολιτείες που μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα, όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι δυσκολεύεται να πετύχει τους στόχους της.

    Η εκδήλωση στο Χάρισμπεργκ ήταν η τρίτη σε ισάριθμες ημέρες στην Πενσιλβάνια, όπου ο Μασκ ενθαρρύνει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν εκ των προτέρων και να πείσουν και άλλους να κάνουν το ίδιο.

    Σφοδρή κριτική κατά της Χάρις

    Χθες, Σάββατο, είπε πως, αν κερδίσει η Χάρις, θα είναι «οι τελευταίες εκλογές», υπονοώντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα υπάρχουν πια.

    Δήλωσε επίσης ότι οι δύο απόπειρες δολοφονίας του Τραμπ αποδεικνύουν πως ταράζει τα νερά και ενοχλεί το κατεστημένο με τρόπους που η Χάρις δεν το κάνει. Πρόσθεσε πως γι' αυτό κανένας δεν προσπαθεί να σκοτώσει την Χάρις.

    «Το να δολοφονήσεις μια μαριονέτα δεν έχει αξία», δήλωσε ο Μασκ επαναλαμβάνοντας ένα «επιχείρημα» που είχε διατυπώσει σε καταχώρισή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

    Η αίτηση, την οποία ο Μασκ ζητάει από τους πολίτες να υπογράψουν, αναφέρει: «Η Πρώτη και η Δεύτερη Τροπολογίες εγγυώνται την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα της οπλοκατοχής. Υπογράφοντας, δηλώνω την υποστήριξή μου στην Πρώτη και τη Δεύτερη Τροπολογία».

    Οι παρευρεθέντες στη χθεσινή εκδήλωση έπρεπε να υπογράψουν την αίτηση, επιτρέποντας έτσι στην America PAC να αποκτήσει τα στοιχεία περισσότερων εν δυνάμει ψηφοφόρων τους οποίους έχει αρκετές πιθανότητες να πείσει να πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν τον Τραμπ.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Παραδοχή Βρετανίας: Η Ουκρανία στα πρόθυρα να χάσει τον πόλεμο - Διπλωματικό «άκυρο» από ΝΑΤΟ στο σχέδιο Ζελένσκι
    Παραδοχή Βρετανίας: Η Ουκρανία στα πρόθυρα να χάσει τον πόλεμο - Διπλωματικό «άκυρο» από ΝΑΤΟ στο σχέδιο Ζελένσκι

    «Πολύ σοβαρή» η κατάσταση στο πολεμικό μέτωπο, ενώ ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν πείθει τη Δύση με το «σχέδιο νίκης»

    Καθώς ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσπαθεί να πείσει τη Δύση για το «σχέδιο νίκης» του, το οποίο μέχρι τώρα αξιολογείται ως μη ρεαλιστικό, η κατάσταση στα πεδία των μαχών φαίνεται πως έχει πάρει δραματική τροπή για την Ουκρανία. Βρετανικές πηγές παραδέχονται με διαρροές πως το Κίεβο βρίσκεται στο χείλος της οριστικής ήττας.

    Συγκεκριμένα, ανώτερος αξιωματικός του βρετανικού στρατού, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας στην Daily Express, ανέφερε ότι «η Ουκρανία είναι στα πρόθυρα να χάσει τον πόλεμο». «Είναι πολύ σοβαρό», πρόσθεσε.

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η κατάσταση σε ολόκληρη την πρώτη γραμμή του μετώπου, αλλά και στο Κούρσκ, όπου οι Ρώσοι ανακτούν σταδιακά τα εδάφη που κατέλαβε ο ουκρανικός στρατός, προκαλεί φόβους για καταστροφή της Ουκρανίας

    Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος λίγο πριν αναχωρήσει για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει σύντομα. «Κάτι είναι στα σκαριά», είπε το βράδυ της Τετάρτης στην Μπρατισλάβα.

    Στις Βρυξέλλες ο Ζελένσκι για Σύνοδο ΝΑΤΟ και ΕΕ

    Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, αλλά και για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου αναμένεται να παρουσιάσει το αποκαλούμενο «σχέδιο νίκης».

    Το εν λόγω σχέδιο έχει παρουσιαστεί ήδη στους ηγέτες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας, αλλά η ανταπόκριση δεν ήταν αναμενόμενη. Μάλιστα διαρροές το χαρακτήριζαν ως μια λίστα «ευσεβών πόθων» χωρίς ρεαλιστική βάση σε αρκετά του σημεία.

    Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ομιλία του στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας, ανέδειξε τους πέντε βασικούς άξονες του σχεδίου, το οποίο σε γενικές γραμμές προβλέπει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά και ενεργή συμμετοχή της Συμμαχίας ώστε η χώρα να λάβει ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας.

    Με δυτικό εξοπλισμό, βάσει του σχεδίου, η Ουκρανία θα μετατραπεί σε μια ισχυρή στρατιωτική δύναμη – αντίστοιχη με το Ισραήλ – ώστε να λειτουργεί ως δύναμη αποτροπής έναντι της Ρωσίας. Επιπλέον προβλέπει την άδεια χρήσης όπλων μεγάλου βεληνεκούς για χτυπήματα βαθιά εντός του ρωσικού εδάφους.

    Το διπλωματικό «άκυρο» από ΝΑΤΟ και η αντίδραση της Μόσχας

    Σχολιάζοντας το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι, η Μόσχα περιορίστηκε στο να καλέσει τον ουκρανό πρόεδρο «να συνέλθει» και «να συνειδητοποιήσει τη ματαιότητα της πολιτικής του». «Θα πρέπει να αντιληφθεί τις αιτίες που οδήγησαν σ' αυτή τη σύγκρουση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Νμίτρι Πεσκόφ, υπενθυμίζοντας πως η Ρωσία εξακολουθεί να αντιτίθεται κατηγορηματικά στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, που αποτελεί και ένα από τα βασικά σημεία του σχεδίου του Β. Ζελένσκι.

    Το σχέδιο ωθεί το ΝΑΤΟ σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, και πρόσθεσε πως τα όσα παρουσίασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο κοινοβούλιο θα οδηγήσουν σε καταστροφή τον ουκρανικό λαό.

    Ενδεικτικό του κλίματος στη Δύση για το σχέδιο του Ζελένσκι είναι πως ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ μετά την δημόσια παρουσίασή του από τον Ουκρανό Πρόεδρο στο κοινοβούλιο της έσπευσε να πάρει αποστάσεις… με «διπλωματικό» τρόπο. Όπως ανέφερε ο Μαρκ Ρούτε, το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να πει εάν στηρίζει το σχέδιο στο σύνολό του, καθώς «αυτό θα ήταν λίγο δύσκολο γιατί υπάρχουν θέματα που πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα».

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ SERGEI ILNITSKY
  • Ανδρουλάκη ψήφισε η Ηλεία - Τα τελικά αποτελέσματα σε 16 εκλογικά τμήματα
    Ανδρουλάκη ψήφισε η Ηλεία - Τα τελικά αποτελέσματα σε 16 εκλογικά τμήματα

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικράτησε και στην Ηλεία με ποσοστό 53,68% έναντι του Χάρη Δούκα με ποσοστό 46,36%.

    Τα τελικά αποτελέσματα σε 16 εκλογικά τμήματα στην Ηλεία έχουν ως εξής:

    Εκλογικά Τμήματα

    Ψήφισαν

    Ανδρουλάκης

    Δούκας

    Πύργος 1

    399

    190

    199

    Πύργος 2

    319

    143

    173

    Πύργος 3

    303

    142

    157

    Αμαλιάδα 1

    232

    129

    91

    Αμαλιάδα 2

    288

    145

    143

    Αμαλιάδα 3

    398

    233

    155

    Ανδρίτσαινα

    57

    34

    23

    Αρχ. Ολυμπία

    322

    174

    142

    Βάρδα

    242

    144

    98

    Γαστούνη

    366

    194

    168

    Ζαχάρω

    365

    172

    188

    Καράτουλα

    196

    70

    124

    Κρέστενα

    280

    200

    78

    Λεχαινά

    332

    170

    156

    Πανόπουλο

    129

    62

    64

    Σιμόπουλο

    251

    164

    86

    Σύνολο

    4479

    2366

    2045

  • Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ο Δούκας συνεχάρη τον Ανδρουλάκη για την ξεκάθαρη νίκη
    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ο Δούκας συνεχάρη τον Ανδρουλάκη για την ξεκάθαρη νίκη

    Ο Χάρης Δούκας συνεχάρη τηλεφωνικά τον κ. Ανδρουλάκη. Τον ευχαρίστησε λέγοντας του ότι «προχωράμε όλοι μαζί.»

    Αδιαμφισβήτητος νικητής ο Νίκος Ανδρουλάκης εκλέγεται πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τη διαφορά να μην επιτρέπει καμία αμφιβολία. Ο Χάρης Δούκας έσπευσε να τον συγχαρεί δηλώνοντας μάλιστα «προχωράμε όλοι μαζί».

    Πηγή: in.gr

  • Κατρίνης: Ψήφισε στον Πύργο - "Ελεύθερα και ανεπηρέαστα οι πολίτες θα επιλέξουν αυτόν που θεωρούν καλύτερο για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ" (photos & video)
    Κατρίνης: Ψήφισε στον Πύργο -

    Ψηφίζουν για το δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου αρχηγού, οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος στον πρώτο γύρο, Μιχάλης Κατρίνης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και αυτή τη φορά στον Πύργο, στο εκλογικό τμήμα που υπάρχει στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

    Εκεί τον περίμεναν φίλοι και συνεργάτες, ενώ συνομίλησε και με αρκετούς πολίτες που συμμετέχουν στη διαδικασία.

    Ο κ. Κατρίνης στη δήλωσή του κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ελεύθερα και ανεπηρέαστα να αποφασίσουν για το ποιος αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα, αποφεύγοντας σαφώς να πάρει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, ανάμεσα σε Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα.

    Δείτεο το video με τις δηλώσεις του:

    Δείτε φωτογραφίες:

    Katrinis2 2

    Katrinis2 3

    Katrinis2 4

    Katrinis2 5

    Katrinis2 6

    Katrinis2 7

    Katrinis2 8

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο