Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 17:45

Αυστραλία: Έχασε τη ζωή του εθελοντής πυροσβέστης - Δύο άλλοι τραυματίστηκαν

Γράφτηκε από
Ad Slot

Οι εθελοντές πυροσβέστες επιχειρούσαν την κατάσβεση πυρκαγιάς περίπου 70 χιλιόμετρα ανατολικά του Όλμπερι στη Νέα Νότια Ουαλία

Ένας Αυστραλός εθελοντής πυροσβέστης έχασε σήμερα τη ζωή του και δύο άλλοι υπέστησαν εγκαύματα όταν ανετράπη το φορτηγό τους εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και εν μέσω των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα.

Οι εθελοντές πυροσβέστες επιχειρούσαν την κατάσβεση πυρκαγιάς περίπου 70 χιλιόμετρα ανατολικά του Όλμπερι στη Νέα Νότια Ουαλία, ανέφεραν στο Twitter οι πυροσβεστικές αρχές.

Στην πολιτεία της Βικτόριας, όπου αναμένεται να επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες στη διάρκεια της νύχτας, ισχύουν 11 προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο πυρκαγιών, ενώ οι φωτιές απειλούν και την Νότια Αυστραλία και την Τασμανία.

CAN WE PLEASE SPREAD AWARENESS !!! australia is on fire and our prime minister has done nothing to help except go on vacation to hawaii!! the flora and fauna of our country is being burnt as we speak! lives have been lost and nothing is being done pic.twitter.com/xiZv43fhKM

— ‏ًTAETAE AND JOSHUA DAY (@daeguthot) 22 Δεκεμβρίου 2019
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 12:38

Σχετικά Άρθρα

  • Φωτιά στον Άγιο Κυπριανό Λακωνίας - Επί τόπου πέντε αεροσκάφη
    Φωτιά στον Άγιο Κυπριανό Λακωνίας - Επί τόπου πέντε αεροσκάφη

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς δεν βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή

    Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Άγιος Κυπριανός, του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στην Λακωνία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση.
    Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ και 14 οχήματα, ενώ πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.
    Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς δεν βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κρυόβρυση: Πυρκαγιά σε υψόμετρο 1700 μέτρων στην “αλπική” ζώνη
    Κρυόβρυση: Πυρκαγιά σε υψόμετρο 1700 μέτρων στην “αλπική” ζώνη

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Μια από τις “περίεργες” πυρκαγιές που αντιμετωπίζουν το φθινόπωρο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, είναι και αυτή που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στις πλαγιές του Ερυμάνθου, πάνω από την Κρυόβρυση της Δημοτικής Ενότητας Λασιώνος του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στα 1700 μέτρα υψόμετρο…

    Ουσιαστικά σε μια περιοχή χωρίς ιδιαίτερη βλάστηση, στην αλπική ζώνη του βουνού, η φωτιά ξέσπασε από “άγνωστη” μέχρι στιγμής αιτία, χωρίς να έχει προηγηθεί το πέρασμα κάποιας κακοκαιρίας για να ξεκινήσει για παράδειγμα, από κεραυνό, αλλά ούτε σε αυτό το υψόμετρο υπάρχει κάποιο δίκτυο που θα μπορούσε επίσης να την προκαλέσει.

    Στο σημείο επιχειρούν ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πεζοπόρα τμήματα και ομάδες ΕΜΟΔΕ, αλλά και τέσσερα εναέρια μέσα, δύο αεροσκάφη Canadair και δύο αεροσκάφη PZL.

    Στην πυρκαγιά επικεφαλής είναι ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Αρχιπύραρχος Περικλής Κουλκουβίνης και ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Πύραρχος Γιώργος Κωνσταντακόπουλος.

    Fotia Erimanthos 2

  • Φωτιά στην Αχαΐα: Στο νοσοκομείο δασοκομάντο -Ένιωσε αδιαθεσία από τους πυκνούς καπνούς
    Φωτιά στην Αχαΐα: Στο νοσοκομείο δασοκομάντο -Ένιωσε αδιαθεσία από τους πυκνούς καπνούς

    Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα οδηγήθηκε δασοκομάντο ο οποίος επιχειρούσε για κατάσβεση φωτιάς στο Πετρωτό Αχαΐας.

    Ένιωσε αδιαθεσία από τους πυκνούς καπνούς

    Ο πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία από τους πυκνούς καπνούς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

    Για την κατάσβεση της φωτιάς στο σημείο κινητοποιήθηκαν νωρίτερα 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 6ηςΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

    Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10.30 στο Πετρωτό στη θέση Αγία Παρασκευή, κινητοποιώντας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

    Στην συγκεκριμένη περιοχή όπου είχε εκδηλωθεί φωτιά και την προηγούμενη εβδομάδα, επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Ρωγοί Καλαβρύτων: Άδειασαν στάχτη πήγαν να κάψουν το χωριό
    Ρωγοί Καλαβρύτων: Άδειασαν στάχτη πήγαν να κάψουν το χωριό

    Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στους Ρωγούς Καλαβρύτων σε πρανές μέσα στο κέντρο του χωριού.

    Η πυρκαγιά σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, ξέσπασε από στάχτη τζακιού που κάποιος άδειασε χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες.

    Η εκδήλωση πηρκαγιάς ανέδειξε και άλλο ένα πρόβλημα αφού το μισό χωριό δεν είχε νερό...

    Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 οχήματα και 6 άντρες αποσόβησε τα χειρότερα.

  • Φωτιά τώρα στην Αγία Παρασκευή Πετρωτού Αχαΐας - Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα
    Φωτιά τώρα στην Αγία Παρασκευή Πετρωτού Αχαΐας - Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα

    Η φωτιά καίει τώρα σε δασική έκταση - Στην ίδια περιοχή είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά και την προηγούμενη εβδομάδα

    Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Αγία Παρασκευή Πετρωτού Αχαΐας.
    Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 6ηςΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα και 2 αεροσκάφη.
    Επί τόπου μεταβαίνει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πατρών.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Θλιβερή έρευνα: Η ρύπανση από τον καπνό των φωτιών μπορεί να σκοτώσει άλλους 12.000 ανθρώπους ετησίως
    Θλιβερή έρευνα: Η ρύπανση από τον καπνό των φωτιών μπορεί να σκοτώσει άλλους 12.000 ανθρώπους ετησίως

    Σύμφωνα με νέα έρευνα, ο καπνός που εισπνέουμε από τις πυρκαγιές, εκτιμάται ότι θα σκοτώσει επιπλέον 12.000 ανθρώπους ετησίως.

    Η παγκόσμια θέρμανση αυξάνει ιδιαίτερα τον κίνδυνο θανάτου από τον καπνό των πυρκαγιών στην Αυστραλία, τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη και τα βόρεια δάση της Ασίας, διαπίστωσε μια μελέτη μοντελοποίησης.

    Μια ξεχωριστή μελέτη ανέφερε ότι μεταξύ 2003 και 2019 η παγκόσμια θέρμανση αύξησε την έκταση του πλανήτη που καίγεται σχεδόν κατά 16%, αλλά άλλες ανθρώπινες ενέργειες, όπως η εκκαθάριση δασών και σάβανων για δρόμους ή γεωργία, μείωσαν τη συνολική καμένη έκταση κατά 19%.

    100.000 άνθρωποι πέθαιναν κάθε χρόνο από την αναπνοή καπνού

    Και οι δύο μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nature Climate Change και που τις επικαλείται η Guardian, διαχώρισαν την επίδραση που είχε η προσθήκη εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα στις πυρκαγιές, σε σύγκριση με άλλες ανθρώπινες ενέργειες, όπως η εκκαθάριση της γης.

    Η μελέτη - με επικεφαλής τον Δρ Chae Yeon Park του Εθνικού Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών Μελετών της Ιαπωνίας - εκτιμά ότι στη δεκαετία του 2010 σχεδόν 100.000 άνθρωποι πέθαιναν κάθε χρόνο από την αναπνοή καπνού από πυρκαγιές που περιέχουν μικροσκοπικά σωματίδια, γνωστά ως PM2.5, τα οποία μπορούν να διεισδύσουν στους πνεύμονες και στην κυκλοφορία του αίματος.

    Σύμφωνα με το theguardian, ο τρόπος με τον οποίο η παγκόσμια θέρμανση συμβάλλει σε αυτούς τους θανάτους ήταν δύσκολο να κατανοηθεί, διότι, ενώ οι θερμότερες θερμοκρασίες και η χαμηλότερη υγρασία αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιών, άλλες άμεσες ανθρώπινες παρεμβάσεις - όπως ο κατακερματισμός των δασών και των σαβανών - μειώνουν την έκταση που μπορεί να καεί ή να καταστείλουν την εξάπλωση της φωτιάς.

    Για να ξεπεράσουν το πρόβλημα, οι ερευνητές εξέτασαν τρία μοντέλα της παγκόσμιας βλάστησης και της πυρκαγιάς υπό τις σημερινές κλιματικές συνθήκες και τα συνέκριναν με ένα μοντέλο στο οποίο είχαν αφαιρεθεί οι επιπτώσεις της σύγχρονης κλιματικής αλλαγής.

    Αν και τα αποτελέσματα διέφεραν, οι συγγραφείς από οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Κίνας, διαπίστωσαν ότι σε όλες τις περιπτώσεις η παγκόσμια θέρμανση προκαλεί αύξηση του αριθμού των θανάτων από ανθρώπους που αναπνέουν PM2,5 από πυρκαγιές.

    Σε ορισμένες περιοχές η αύξηση της θερμοκρασίας ήταν ο κύριος παράγοντας

    Ο καθηγήτης Hilary Bambrick, διευθύντης του Εθνικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Υγείας του Πληθυσμού στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, δήλωσε ότι εκατομμύρια άνθρωποι στην Αυστραλία εκτέθηκαν σε επικίνδυνα και παρατεταμένα επίπεδα ρύπανσης από τον καπνό κατά τη διάρκεια των μαύρων καλοκαιρινών πυρκαγιών το 2019 και το 2020.

    «Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες θανάτους εκείνη την εποχή και πιθανότατα θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία πολλών», δήλωσε ο Bambrick, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη.

    «Η μελέτη αυτή αναδεικνύει έναν μόνο από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η κλιματική αλλαγή κάνει κακό στην υγεία μας. Η κατανόηση επιπτώσεων όπως αυτές θα μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε καλύτερα το μέλλον».

    Μια ξεχωριστή μελέτη, με επικεφαλής επιστήμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο, διαπίστωσε ότι η παγκόσμια θέρμανση αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιών, ιδίως στην Αυστραλία, τη Σιβηρία και τις αφρικανικές σαβάνες.

    Ο Seppe Lampe, του Vrije Universiteit Brussel, δήλωσε ότι ενώ οι ανθρώπινες δραστηριότητες που αλλάζουν το τοπίο συμβάλλουν στη μείωση της έκτασης του πλανήτη που καίγεται, «η επίδραση της κλιματικής αλλαγής συνεχίζει να αυξάνεται».

    Ο καθηγητής Wim Thiery, συν-συγγραφέας της μελέτης στο VUB, δήλωσε ότι ο ρυθμός με τον οποίο η κλιματική αλλαγή αυξάνει την έκταση που καίγεται «αυξάνεται κάθε χρόνο».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κορυφή - Κατασβήστηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής
    Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κορυφή

    Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην τοπική κοινόνητα Κορυφής, το μεσημέρι της Κυριακής.

    Η φωτιά καίει πλησιόν παλιότερα καμένης έκτασης και ήδη έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πύργο και την Αμαλιάδα.

    Νεότερη ενημέρωση

    Η φωτιά κατασβέστηκε χωρίς να προλάβει να επεκταθεί και να απειλήσει την ευρύτερη περιοχή.

    pyrkagia koryfi 1

    pyrkagia koryfi 2

    Περισσότερα σε λίγο…

  • Μητσοτάκης για φωτιές: Η δυσκολότερη χρονιά των τελευταίων 40 ετών – Φέτος κάηκαν λιγότερα στρέμματα από τον μ.ο της 20ετίας
    Μητσοτάκης για φωτιές: Η δυσκολότερη χρονιά των τελευταίων 40 ετών – Φέτος κάηκαν λιγότερα στρέμματα από τον μ.ο της 20ετίας

    «Αυτή η χρονιά αναμενόταν δύσκολη κλιματολογικά, ήταν όμως αντικειμενικά η πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων 40 ετών», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στη Βουλή για τις φωτιές του καλοκαιριού.

    «Είχαμε συστηματικά υψηλότερες θερμοκρασίες του μέσου όρου, υπερβολικά μεγάλη ξηρασία, έντονους ανέμους και όλα αυτή ήρθαν σε συνέχεια μιας περιόδου εντεταμένης ανομβρίας, με ελάχιστο χιόνι στα βουνά μας. Με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν συνθήκες που γνωρίζαμε από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου ότι θα ήταν ιδιαίτερα προβληματικές», συνέχισε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως:

    «Αυτές τις συνθήκες, ως αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης θα καλούμαστε να αντιμετωπίζουμε με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα από εδώ και στο εξής. Το αποτέλεσμα είναι πως είχαμε τον κρατικό μηχανισμό σε ετοιμότητα για ένα 6μηνο και με δύσκολες πυρκαγιές να εκδηλώνονται και στα τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου».

    «Κάηκαν λιγότερα στρέμματα φέτος»

    Συνολικά, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «είχαμε 9.101 φωτιές φέτος. Σε σχέση με 7.163 πέρυσι. Πέρυσι κάηκαν 1.754.000 στρέμματα, φέτος κάηκαν 440.000 στρέμματα, με μέσο όρο τα τελευταία 20 χρόνια κάτι παραπάνω από 500.000 στρέμματα. Ήμασταν δηλαδή κάτω από τον μέσο όρο της τελευταίας 20ετίας».

    «Δεν νομίζω πως μπορεί κάποιος να δέχεται πως θα περάσουμε ένα καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές στη χώρα. Αυτός αντιβαίνει και στην κοινή λογική», σημείωσε και τόνισε πως «στα στρέμματα που καίγονται το θέμα είναι το να μην χάνουμε παραγωγικά δάση. Είχαμε λιγότερα στρέμματα ανά πυρκαγιά. 48 στρέμματα αντί του 58 κατά μέσο όρο της τελευταίας 20ετίας. Και ναι, είχαμε και φέτος πολύ λιγότερες καμένες δασικές εκτάσεις. Πχ στην Αττική, από τα 100.000 στρέμματα που κάηκαν τα 10.000 ήταν πραγματικό δάσος. Τα υπόλοιπα ήταν βραχώδης θαμνώδεις εκτάσεις, πιο εύκολες τουλάχιστον ως προς τη φυσική αναγέννηση», σημείωσε χαρακτηριστικά και έδωσε ως παραδείγματα την Πορτογαλία που μέσα σε 4 μέρες κάηκαν 1,3 εκατομμύρια στρέμματα και την πρόσφατη πυρκαγιά στο Τέξας των ΗΠΑ.

    «Οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης απειλούν όλο τον πλανήτη»

    «Οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης απειλούν όλο τον πλανήτη, οι επιθέσεις θα είναι όλο και πιο συχνές και η Μεσόγειος είναι μια περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο της κλιματικής κρίσης, η οποία θα δοκιμάζεται όλο και πιο συχνά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    4 + 1 πυλώνες για την κυβερνητική δράση

    Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός συνόψισε την κυβερνητική δράση σε 4+1 πυλώνες.

    «Πρόληψη. Μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι έγινε μια έκθεση που αναφερόταν στην ανάγκη να δίνουμε πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην πρόληψη, κάτι που ιστορικά στην πατρίδα μας δεν συνέβαινε. Και αυτό έκανε η κυβέρνηση με μεγάλη συστηματικότητα, αξιοποιώντας και πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόγραμμα Anti Nero 1,2,3 με σχεδόν 400 εκατ. ευρώ να διατίθενται σε πρόληψη.

    Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε συμμάχους τους πολίτες, δεν αρκεί μόνο το κράτος, για να φροντίζουν και οι ίδιοι τις περιουσίες τους. Η πλατφόρμα για τον καθαρισμό των οικοπέδων είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 830.000 ιδιοκτήτες να δηλώσουν ότι καθάρισαν τα οικόπεδα τους, είχαμε 8.000 καταγγελίες για ακαθάριστες περιοχές στον περιαστικό ιστό. Ήταν μια συλλογική επιτυχία της χώρας και μια αναγνώριση της κοινωνίας ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από το κράτος. Και ότι σε αυτή την προσπάθεια μαζί με τη συλλογική υπάρχει και ατομική ευθύνη».

    Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός τόνισε πως έχουμε «αυστηροποιήσει πολύ τις ποινές για εμπρησμό, έστω και αν αυτοί προκαλούνται από αμέλεια».

    «Παράλληλα δίνουμε κίνητρα για να ασφαλίζουν οι πολίτες τα σπίτια τους έναντι φυσικών καταστροφών και γι' αυτούς ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται στο 10%», επισήμανε.

    Συνέχισε λέγοντας πως «για την κατάσβεση πήραμε δύο πρωτοβουλίες: η αξιοποίηση της τεχνολογίας για την επιτήρηση, τον άμεσο εντοπισμό και τη γρήγορη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Για πρώτη φορά είχαμε στην Αττική drones που πετούσαν 24 ώρες το 24ωρο. Για πρώτη φορά τις επικίνδυνες ημέρες του καλοκαιριού είχαμε έμφορτα αεροσκάφη και ελικόπτερα για να κάνουν προσβολές σε πρώτο χρόνο μια φωτιά πριν να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Με τον τρόπο αυτό σβήσαμε τη συντριπτική πλειοψηφία, άνω του 98% σβήστηκε όταν ήταν ακόμα μικρές».

    «Η χώρα μας έχει αποκτήσει μια κουλτούρα εκκενώσεων»

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο 112 «όπου έγιναν εκκενώσεις όπου κρίθηκε απαραίτητο. Η χώρα μας έχει αποκτήσει μια κουλτούρα εκκενώσεων που θέτει την προστασία της ανθρώπινης ζωής σε απόλυτα πρώτη προτεραιότητα».

    Σε ό,τι αφορά τα έργα που έχουν γίνει ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έχουν εγκριθεί 18 παρεμβάσεις αντιδιαβρωτικών έργων και δύο ανάδοχοι θα προχωρήσουν σε αναδασώσεις γύρω από την μονή Πεντέλης και το Αστεροσκοπείο. Ταυτόχρονα, σημαντική πρόοδος έχει γίνει και στην αποκατάσταση των ζημιών.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Τσουκαλάς