Εργάστηκε ως οικοδόμος για να βοηθήσει τον πατέρα του στην αποπληρωμή του χρέους του, ενώ με την σύζυγό του απέκτησαν τέσσερα παιδιά - Σε αντίθεση με άλλους διοικητές της δύναμης Κουντς, συνήθως δεν φορούσε την επίσημη στρατιωτική στολή ακόμη κι όταν ήταν στο πεδίο της μάχης
Ο επικεφαλής της επίλεκτης ιρανικής Δύναμης Κουντς και αρχιτέκτονας της αυξανόμενης στρατιωτικής επιρροής της Τεχεράνης στη Μέση Ανατολή υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί γεννήθηκε στην περσική επαρχία Κερμάν.
Στα νιάτα του εργάστηκε ως γυμναστής. Με την σύζυγό του απέκτησαν τέσσερα παιδιά: δύο γιους και δύο κόρες.
Σε αντίθεση με άλλους διοικητές της δύναμης Κουντς, συνήθως δεν φορούσε την επίσημη στρατιωτική στολή ακόμη κι όταν ήταν στο πεδίο της μάχης.
Ο 62χρονος άντρας με την γκρίζα γενειάδα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών, σχολιάζει ο γαλλικός Τύπος.
«Για τους σιίτες στη Μέση Ανατολή, είναι ένας συνδυασμός Τζέιμς Μποντ, Έρβιν Ρόμελ και Lady Gaga», γράφει ο πρώην αναλυτής της CIA Κένεθ Πολάκ, σε ένα πορτρέτο που γράφτηκε για το αμερικανικό περιοδικό «Time» που τον είχε αναδείξει ως έναν από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο το 2017.
Στην πατρίδα του ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής, κάτι σαν ροκ σταρ, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien». Μάλιστα υπήρξαν φήμες ότι θα κατέβαινε υποψήφιος στις εκλογές του 2021 κάτι που όμως που ο ίδιος είχε απορρίψει.
Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν εδώ και μήνες από κοντά τις μετακινήσεις του στρατηγού Σουλεϊμανί και θα μπορούσαν να τον είχαν σκοτώσει πολύ νωρίτερα. Το Πεντάγωνο εξήγησε πως ο Ιρανός στρατηγός «προετοίμαζε σχέδια επιθέσεων σε Αμερικανούς διπλωμάτες και στρατιωτικούς στο Ιράκ και σε όλη την περιοχή».
«Για τη Δύση, ήταν (...) υπεύθυνος για την εξαγωγή της ισλαμικής επανάστασης του Ιράν, για την υποστήριξη τρομοκρατών (...) και τη διεξαγωγή των πολέμων του Ιράν στο εξωτερικό» σημείωνε ο πρώην αναλυτής της CIA Κένεθ Πόλακ στο πορτρέτο του Σουλεϊμανί που συνέταξε για λογαριασμό του περιοδικού Time στο πλαίσιο του αφιερώματος στις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως το 2017.