Από τον Μάιο οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει περίπου 14.000 επιπλέον στρατιώτες στην Μέση Ανατολή - Εκδίκηση υπόσχεται το Ιράν - Πολιτική κρίση έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, τους Δημοκρατικούς να διατείνονται ότι ο Τραμπ δεν έχει εξουσιοδότηση να τους οδηγήσει σε πόλεμο με το Ιράν
Η Ουάσινγκτον αποφάσισε, τώρα, να στείλει 3.000 με 3.500 επιπλέον στρατιώτες στην Μέση Ανατολή, για την ενίσχυση της ασφάλειας των αμερικανικών θέσεων στην περιοχή μετά τον φόνο από αμερικανική επιδρομή του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμάνι, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλείται το δίκτυο CNBC.
Tα μέλη αυτά των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ανήκουν σε δύναμη ταχείας αντίδρασης της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των ΗΠΑ, που τέθηκε σε επιφυλακή αμέσως μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, τόνισε αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στο Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τόνισαν ότι χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες ενδέχεται να σταλούν στην περιοχή και τους είχε ειπωθεί να προετοιμάζουν την αποστολή.
Από τον Μάιο οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει περίπου 14.000 επιπλέον στρατιώτες στην Μέση Ανατολή.
Δολοφονία Σουλεϊμανί: Σε επιφυλακή η αστυνομία στη Νέα Υόρκη
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής έχουν τεθεί οι υπηρεσίες ασφαλείας στην πόλη της Νέας Υόρκης, για να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενα αντίποινα του Ιράν.
Η πόλη είναι μονίμως σε επιφυλακή για τρομοκρατικές επιθέσεις, δεδομένης της προϊστορίας της, όμως ο δήμαρχος είπε ότι η απειλή έχει αλλάξει σημαντικά, αν ληφθούν υπόψη οι πόροι που διαθέτει ένα κράτος σαν το Ιράν, σε σύγκριση με μια μη κρατική οργάνωση, όπως είναι η Αλ Κάιντα ή το Ισλαμικό Κράτος.
«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή
Απειλές φτάνουν, μετά τον Ιρανό πρόεδρο και από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν για τον θάνατο του υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί. Συγκεκριμένα, το Σώμα ορκίζεται «σκληρή εκδίκηση».
Η Τεχεράνη θα εκδικηθεί τον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος», προειδοποίησε το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν.
Το Ιράν θεωρεί υπεύθυνες τις ΗΠΑ για τον φόνο του διοικητή της Δύναμης Κοντς, προσθέτει το Συμβούλιο Ασφαλείας που χαρακτηρίζει το αμερικανικό πλήγμα «το χειρότερο λάθος της Ουάσινγκτον» στην περιοχή.
«Το καθεστώς των ΗΠΑ θα είναι υπεύθυνο για τις συνέπειες αυτού του εγκληματικού τυχοδιωκτισμού. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη στρατηγική γκάφα των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή της Δυτικής Ασίας και η Αμερική δεν θα γλιτώσει εύκολα από τις συνέπειές της», πρόσθεσε.