Ο Guardian υποστηρίζει ότι ο πρίγκιπας Σαλμάν έστειλε βίντεο με ιό στον Τζεφ Μπέζος μέσω WhatsApp τον Μάιο του 2018 - Πέντε μήνες μετά δολοφονήθηκε ο Κασόγκι και εννέα μήνες μετά δημοσιεύτηκαν πληροφορίες για την προσωπική ζωή του μεγιστάνα
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το κινητό του Μπέζος χακαρίστηκε το 2018 αφού δέχθηκε ένα μήνυμα στο WhatsApp το οποίο φέρεται να του είχε στείλει ο πρίγκιπας Σαλμάν.
Οι πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα αναφέρουν ότι το μήνυμα που έλαβε ο Μπέζος ήταν ένα βίντεο, χωρίς να διευκρινίζεται ποιο ήταν το περιεχόμενό του.
H αποκάλυψη αυτή εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με τις κινήσεις τόσο του Σαλμάν όσο και του στενού κύκλου των συνεργατών του τους μήνες πριν την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου της Washington Post Τζαμάλ Κασόγκι στην Τουρκία, η οποία σημειώθηκε πέντε μήνες μετά το χακαρίσμα του κινητο του εργοδότη του δημοσιογράφου, Τζεφ Μπέζος.
Αν και η εκδοτική εταιρεία του National Enquirer επιμένει στην εκδοχή της ότι πήρε τις πληροφορίες από τον αδερφό της φίλης του Μπέζος, η ομάδα που έστησε ο μεγιστάνας για να ερευνήσει την υπόθεση ανακάλυψε «με μεγάλη πιθανότητα» ότι οι Σαουδάραβες κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη της Washington Post και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες για τον ίδιο πληροφορίες.
Ειδικοί απο τη Σαουδική Αραβία που επικαλείται ο Guardian αναφέρουν ότι κατά την εκτίμησή τους ο Μπέζος έγινε στόχος λόγω της κάλυψης από την Post των εξελίξεων στη Σαουδική Αραβία μέσω των επικριτικών άρθρων του Κασόγκι για τον πρίγκιπα Σαλμάν.
Η πρώτη επίσημη αντίδραση της Σαουδικής Αραβίας ήρθε μέσω της πρεσβείας στις ΗΠΑ η οποία χαρακτήρισε «παράλογες» τις αναφορές ότι το Ριάντ είναι πίσω από το χακάρισμα του κινητού του Μπέζος ζητώντας ενδελεχή έρευνα.