Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 17:44

Κοροναϊός: Παρά την επιδημία, το κρέας νυχτερίδας παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ινδονησία

Γράφτηκε από
Ad Slot

Το κρέας νυχτερίδας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε κάποιες περιοχές της Ινδονησίας, παρά τις έρευνες που αφήνουν να εννοηθεί ότι ο νέος κοροναϊός από την Κίνα ενδέχεται να προήλθε από τις νυχτερίδες προτού περάσει στους ανθρώπους.

Η φυλή Μιναχάσαν που ζει στο βόρειο Σουλαουέσι χρησιμοποιεί το κρέας νυχτερίδας στο παραδοσιακό της φαγητό με κάρυ με την ονομασία «πανίκι». Σε αυτό χρησιμοποιούνται ολόκληρες οι νυχτερίδες περιλαμβανομένων των κεφαλιών και των φτερών τους.

«(Ο κοροναϊός) δεν επηρέασε τις πωλήσεις», δήλωσε ο έμπορος Στένλι Τιμπουλένγκ από τον πάγκο του στην πόλη Τομοχόν του βόρειου Σιλαουέσι, νότια της πρωτεύουσας της επαρχίας Μανάντο. «Στην πραγματικότητα (…) οι πωλήσεις συνεχίζονται. Πάντα ξεπουλάμε», πρόσθεσε.

Κατά μέσο όρο ο Τιμπουλένγκ πουλάει 50 με 60 νυχτερίδες, ενώ στη διάρκεια εορτών μπορεί να πουλήσει ακόμη και 600.

«Οι νυχτερίδες είναι η αγαπημένη πηγή πρωτεϊνών για τους κατοίκους, κυρίως στο βόρειο Σουλαουέσι», δήλωσε ο Ουίλιαμ Β. Βονγκσό, ειδικός στην κουζίνα της Ινδονησίας και συγγραφέας περισσότερων από έξι βιβλίων. «Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι τα φτερά», πρόσθεσε.

Πρώτα αφαιρούν τους αδένες από τις μασχάλες και τον λαιμό της νυχτερίδας για να ξεφορτωθούν την άσχημη οσμή τους. Μετά τις καίνε για να φύγουν οι τρίχες τους προτού τις κόψουν και τις μαγειρέψουν με βότανα, μπαχάρια και γάλα καρύδας.

Ο κοροναϊός πιστεύεται ότι προήλθε από μια αγορά τροφίμων στην Ουχάν, στην οποία πωλούνταν παρανόμως άγρια ζώα. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι προήλθε από τις νυχτερίδες και μετά πέρασε στους ανθρώπους, πιθανότατα μέσω ενός άλλου είδους.

Προς το παρόν κανένα κρούσμα δεν έχει καταγραφεί στην Ινδονησία, όμως η επιδημία ώθησε αρκετά εστιατόρια της Τζακάρτα να αφαιρέσουν τις νυχτερίδες από το μενού τους.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters - Φωτογραφία: ΑΠΕ/EPA/ROYAL THAI NAVY / HANDOUT

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 12:41

Σχετικά Άρθρα

  • Οδηγός ταξί στο Μπαλί αναγνώρισε τον Εμμανουήλ Καραλή και τρελάθηκε - «Fly Manolo Fly» - Επικό βίντεο
    Οδηγός ταξί στο Μπαλί αναγνώρισε τον Εμμανουήλ Καραλή και τρελάθηκε - «Fly Manolo Fly» - Επικό βίντεο

    Διακοπές στο μαγευτικό Μπαλί στην Ινδονησία κάνει τις τελευταίες ημέρες ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, Εμμανουήλ Καραλής.

    Η σχέση του Καραλή με τα social media είναι γνωστή, με τον ίδιο κατά διαστήματα να δημοσιεύει πιο χαλαρές και χιουμοριστικές στιγμές από την προσωπική του ζωή . Ωστόσο το τελευταίο Instragam story που ανέβασε στον λογαριασμό του είναι πραγματικά επικό, αφού και ο ίδιος ακούγεται ιδιαίτερα ενθουσιασμένος όταν ένας οδηγός ταξί κατάβαλε ότι η κούρσα του ήταν ο Έλληνας αθλητής.

    «Το ότι υπάρχουν άνθρωποι στο Μπαλί που με αναγνωρίζουν, με τρελαίνει» έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του σχετικού βίντεο ο Μανόλο. Μάλιστα όταν ο οδηγός του φώναζε «Fly, Manolo, Fly», ο Καραλής ξέσπασε σε γέλια και απαθανάτισε τη σχετική στιγμή με το κινητό του τηλέφωνο.

    Δείτε το επικό βίντεο που ανήρτησε ο Εμμανουήλ Καραλής:

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • 6η ΥΠΕ: Rapid test στην Ηλεία στις 10/07

    Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι προς το ευρύ κοινό συνεχίζονται εκ μέρους της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ, με στόχο τον εντοπισμό των κρουσμάτων του νέου κορονοιού που δεν φέρουν συμπτώματα, καθώς η διασπορά εξαπλώνεται.

    Την Τετάρτη 10 Ιουλίου θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Περιφερειακό Ιατρείο Ανδραβίδας (κατά τις ώρες 08:30 με 14:30), στο Δημοτικό Σχολείο Στρεφίου (κατά τις ώρες 09:00 με 12:00), στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας (κατά τις ώρες 12:30 με 14:30) και στο Γ.Ν. Πύργου (στον ισόγειο χώρο) (κατά τις ώρες 08:30 με 14:30) για το ευρύ κοινό.

    Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ με rapid tests.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ινδονησία: Κατολίσθηση έθαψε χωριό και χρυσωρυχείο - Τουλάχιστον 10 νεκροί και 40 αγνοούμενοι
    Ινδονησία: Κατολίσθηση έθαψε χωριό και χρυσωρυχείο - Τουλάχιστον 10 νεκροί και 40 αγνοούμενοι

    Τον Μάιο, από πλημμύρες και κατολισθήσεις σκοτώθηκαν πάνω από 50 άνθρωποι στη Δυτική Σουμάτρα

    Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 αγνοούνται αφού οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν κατολίσθηση σε ένα χρυσωρυχείο, στο νησί Κελέβη της Ινδονησίας και η συνεχιζόμενη κακοκαιρία δυσχεραίνει τις προσπάθειες διάσωσης, σύμφωνα με τις αρχές.
    Από την κατολίσθηση, το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Σουβάνα της επαρχίας Γκοροντάλο, σκοτώθηκαν εργαζόμενοι στο παράνομο ορυχείο και κάτοικοι του γειτονικού χωριού, ανέφερε ο Χεριγάντο, ο επικεφαλής της υπηρεσίας διάσωσης Μπασάρνας. «Έχουμε αναπτύξει 164 διασώστες, αστυνομικούς και στρατιώτες, αναζητώντας τους αγνοούμενους», σημείωσε.
    Νωρίτερα, η υπηρεσία του ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 αγνοούνταν, όμως στη συνέχεια αναθεώρησε αυτούς τους αριθμούς.

    Το απόγευμα, αφού έπεσε το σκοτάδι, οι διασώστες διέκοψαν το έργο τους επειδή η σφοδρή βροχόπτωση συνεχιζόταν. Οι διασώστες χρειάστηκε να περπατήσουν περίπου 20 χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σημείο της κατολίσθησης, καθώς ο δρόμος είχε καλυφθεί με ένα παχύ στρώμα λάσπης. «Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε εκσκαφέα, αν είναι εφικτό», πρόσθεσε ο Χεριγιάντο.
    Φωτογραφίες του χωριού, που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία δείχνουν ισοπεδωμένα σπίτια. Από την κατολίσθηση καταστράφηκε επίσης μια γέφυρα. Οι αρχές προειδοποίησαν ότι η βροχή θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο στην επαρχία Γκοροντάλο και ζήτησαν από τους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση.
    Τον Μάιο, από πλημμύρες και κατολισθήσεις σκοτώθηκαν πάνω από 50 άνθρωποι στη Δυτική Σουμάτρα.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Έξαρση του κορωνοϊού: Γιατί εξαπλώνεται η μετάλλαξη FLIRT - Ο καθ. Γκίκας Μαγιορκίνης εξηγεί
    Έξαρση του κορωνοϊού: Γιατί εξαπλώνεται η μετάλλαξη FLIRT - Ο καθ. Γκίκας Μαγιορκίνης εξηγεί

    Το ότι ο COVID-19 ήρθε για να μείνει και θα μας απασχολεί για πολλά ακόμη χρόνια, είναι γνωστό και το έχουν τεκμηριώσει όλοι σχεδόν οι επιστήμονες ανά τον κόσμο.

    Το ότι ωστόσο υπάρχει κάθε καλοκαίρι αναζωπύρωση των κρουσμάτων υπό κάθε νέα μετάλλαξη, είναι λογικό μεν, αλλά συχνά δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε…

    Και όμως θα πρέπει, καθώς οι συναθροίσεις του θέρους, η αποχή από τη χρήση κάθε προστατευτικού μέτρου εδώ και καιρό και οι νέες μεταδοτικές μεταλλάξεις συνηγορούν για μία ακόμη καλοκαιρινή έξαρση.

    Έτσι και το φετινό καλοκαίρι, η έξαρση είναι σημαντική και ενδεχομένως να συνεχισθεί και το επόμενο διάστημα, υπό την ομπρέλα των μεταλλάξεων FLIRT, η οποία μας απασχολεί τους τελευταίους δύο μήνες και εμφανίζει έντονη μεταδοτικότητα.

    Σε ρυθμούς FLIRT κινείται το φετινό καλοκαίρι όλος ο κόσμος, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, υπάρχει και σημαντική αύξηση στις διαγνώσεις, όπως τονίζει στο CNN GREECE ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος προσθέτει, τι τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται μία θερινή έξαρση, η οποία πιθανώς να αυξηθεί περαιτέρω.

    Έχουμε αυτή τη στιγμή, έναν διπλασιασμό στα νούμερα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, τόσο όσον αφορά τις εισαγωγές, όσο και στις διασωληνώσεις και στους θανάτους (472 νέες εισαγωγές και 22 θανάτους, καταγράφει η επιδημιολογική επιτήρηση του ΕΟΔΥ της Πέμπτης 4 Ιουλίου 2024).

    Βεβαίως, να σημειώσουμε, ότι τα κρούσματα είναι σε χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με πέρυσι, αλλά σίγουρα είναι σε αυξητική πορεία. Ο πονόλαιμος, το συνάχι, ο βήχας και ο πυρετός, αποτελούν τα βασικά συμπτώματα της νέας μετάλλαξης του COVID-19.

    Σύμφωνα με τον καθηγητή Μαγιορκίνη, όλα τα κρούσματα τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, σχετίζονται με τη νέα μετάλλαξη της FLIRT, τα γράμματα της οποίας, συνδέονται με τα αμινοξέα που επηρεάζουν την πρωτεΐνη της ακίδας. Η εν λόγω μετάλλαξη έχει ως χαρακτηριστικά, την αυξημένη μεταδοτικότητα και τη διαφυγή από το ανοσοποιητικό σύστημα.

    Σε ερώτηση του CNN GREECE εάν οι επιστήμονες συστήνουν ακόμη και τώρα τον εμβολιασμό, ο καθηγητής Μαγιορκίνης, υπογραμμίζει πώς εάν οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να εμβολιαστούν δεν το έχουν πράξει από το περασμένο φθινόπωρο, τότε θα πρέπει να εμβολιαστούν, με το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του COVID-19, όπως ονομάζεται πλέον το συγκεκριμένο εμβόλιο.

    Αξίζει να σημειωθεί, όπως μας αναφέρει ο καθηγητής, ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο στη Βρετανία, το πραγματοποιούν δύο φορές το χρόνο οι άνθρωποι άνω των 75 ετών και όσοι είναι σε ανοσοκαταστολή. Ο συνομιλητής μας αναφέρει ακόμη πώς οι ευάλωτες ομάδες θα πρέπει επίσης να λάβουν και αντιϊκή θεραπεία ενός πέντε ημερών.

    Σε άλλο σημείο της συζήτησής μας, ο καθηγητής, επισημαίνει ότι οι μεταλλάξεις FLIRT καταγράφονται εδώ και δύο μήνες, δεν αναφέρεται κάτι ιδιαίτερα έντονο στο εξωτερικό, και βέβαια το θετικό είναι ότι το σύστημα υγείας δεν πιέζεται αναφορικά με τις εισαγωγές και τις νοσηλείες.

    Τα δεδομένα του ΕΟΔΥ

    Σύμφωνα, λοιπόν, με τις αναφορές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που εξέδωσε την Πέμπτη, ο αριθμός των νέων εισαγωγών ήταν 472. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 300 και ο αριθμός των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 182. Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν πέντε. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν τρεις και ο αριθμός των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν τέσσερις.

    Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι οχτώ. Ο αριθμός των θανάτων ήταν 22. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν οχτώ και ο αριθμός των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 18.

    Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2.86 παραμένει η JN.1, ενώ στελέχη της BA.2.86 με τις μεταλλάξεις F456L και R346T (νέα κατηγορία παραλλαγμένων στελεχών υπό παρακολούθηση από τις 4/6) εντοπίστηκαν από την εβδομάδα 13/2024, με το ποσοστό ανίχνευσης να παρουσιάζει αυξητική τάση κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

    Πηγή: cnn.gr

  • Πώς η ανακάλυψη της αρχαιότερης σπηλαιογραφίας αλλάζει όσα ξέραμε για τη γέννηση της τέχνης
    Πώς η ανακάλυψη της αρχαιότερης σπηλαιογραφίας αλλάζει όσα ξέραμε για τη γέννηση της τέχνης

    Τρεις άνθρωποι γύρω από έναν αγριόχοιρο. Αυτό απεικονίζει η επιβεβαιωμένη ως παλαιότερη σπηλαιογραφία στον κόσμο, που δημιουργήθηκε πριν από τουλάχιστον 51.200 χρόνια και βρέθηκε στην οροφή ενός ασβεστολιθικού σπηλαίου στο νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας.

    Η ανακάλυψη επιβεβαιώνει ότι η Ευρώπη δεν ήταν η γενέτειρα της τέχνης των σπηλαίων, όπως επί μακρόν είχε θεωρηθεί, σημειώνει ο Independent.

    Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια νέα επιστημονική προσέγγιση για να προσδιορίσουν την ελάχιστη ηλικία της πρόσφατα αποκαλυφθείσας παράστασης στο εσωτερικό του σπηλαίου Leang Karampuang, χρησιμοποιώντας λέιζερ για να χρονολογήσουν ένα είδος κρυστάλλου που ονομάζεται ανθρακικό ασβέστιο και σχηματίστηκε φυσικά στην επιφάνειά της.

    Η παράσταση, στην οποία κυριαρχεί η απεικόνιση ενός αγριόχοιρου διαστάσεων 92 επί 38 εκατοστών, που στέκεται όρθιος μαζί με τρεις μικρότερες ανθρωπόμορφες μορφές, είναι ζωγραφισμένη σε μία μόνο απόχρωση σκούρου κόκκινου χρώματος. Υπάρχουν και άλλες εικόνες χοίρων στο σπήλαιο.

    Η αρχαιότερη αφήγηση

    Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Γκρίφιθ της Αυστραλίας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό Nature, ερμήνευσαν την παράσταση ως μια αφηγηματική σκηνή, γεγονός που, όπως είπαν, θα την καθιστούσε την αρχαιότερη γνωστή απόδειξη αφήγησης ιστοριών στην τέχνη.

    «Το πως οι μορφές των ανθρώπων και του χοίρου είναι τοποθετημένες η μία σε σχέση με την άλλη και ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν ήταν σαφώς σκόπιμο, και μεταδίδει μια αίσθηση δράσης. Κάτι συμβαίνει ανάμεσα σε αυτές τις φιγούρες. Λέγεται μια ιστορία», δήλωσε ο αρχαιολόγος Adam Brumm του Πανεπιστημίου Griffith, συν-συγγραφέας της μελέτης.

    Μέχρι τώρα, η παλαιότερη γνωστή σπηλαιογραφία ήταν αυτή στο σπήλαιο Leang Tedongnge, επίσης στο Σουλαουέζι, πριν από τουλάχιστον 45.500 χρόνια.

    Παλαιότερη από τις ευρωπαϊκές

    Η παράσταση του σπηλαίου Leang Karampuang, τόνισαν οι ερευνητές, προηγείται των σπηλαιογραφιών της Ευρώπης, η παλαιότερη από τις οποίες βρίσκεται στο El Castillo στην Ισπανία και χρονολογείται πριν από περίπου 40.800 χρόνια.

    «Αυτή η ανακάλυψη της πολύ παλιάς τέχνης των σπηλαίων στην Ινδονησία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Ευρώπη δεν ήταν η γενέτειρα της τέχνης των σπηλαίων, όπως είχε θεωρηθεί επί μακρόν», σχολίασε ο Brumm.

    «Υποδηλώνει επίσης ότι η αφήγηση ιστοριών ήταν ένα πολύ παλαιότερο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας, και ειδικότερα της ιστορίας της τέχνης, από ό,τι είχε αναγνωριστεί προηγουμένως», πρόσθεσε.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ινδονησία: 36χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα στο στομάχι πύθωνα – Πώς τη βρήκαν
    Ινδονησία: 36χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα στο στομάχι πύθωνα – Πώς τη βρήκαν

    Νέο περιστατικό στην Ινδονησία με πύθωνα να καταπίνει άνθρωπο.

    Νεκρή μέσα στην κοιλιά ενός πύθωνα που την είχε καταπιεί ολόκληρη, βρέθηκε μία 36χρονη στην Ινδονησία και συγκεκριμένα στην επαρχία του Νότιου Σουλαουέζι.

    Ειδικότερα, η νεαρή γυναίκα εξαφανίστηκε αφού έφυγε από το σπίτι της το πρωί της Τρίτης (2/7) για να αγοράσει φάρμακα για το άρρωστο παιδί της, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι συγγενείς της, ανήσυχοι, πήγαν να την αναζητήσουν.

    Ο σύζυγός της ανακάλυψε τα παπούτσια και το παντελόνι της πεσμένα στο έδαφος περίπου 500 μέτρα από το σπίτι τους στο χωριό Σιτέμπα.

    «Λίγο μετά, εντόπισε ένα ερπετό, περίπου δέκα μέτρα από το μονοπάτι. Το ερπετό ήταν ακόμα ζωντανό», δήλωσε στο AFP ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, ο Ιντούλ, ο οποίος, όπως συνηθίζεται στη χώρα, χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα.

    Ο σύζυγος υποψιάστηκε τι είχε συμβεί αφού παρατήρησε την «πολύ μεγάλη» κοιλιά του πύθωνα, πρόσθεσε ο Ιγιάνγκ, ένας αξιωματούχος του χωριού. Στη συνέχεια κάλεσε τους κατοίκους του χωριού να τον βοηθήσουν να ανοίξει το στομάχι του ερπετού και τότε εμφανίστηκε το σώμα της γυναίκας του.

    Τέτοια περιστατικά είναι εξαιρετικά σπάνια, αλλά αρκετοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ινδονησία τα τελευταία χρόνια από πύθωνες που τους κατάπιαν.

    Στις αρχές Ιουνίου, μια 45χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο στομάχι ενός δικτυωτού πύθωνα (Σ.τ.Σ: ο δικτυωτός πύθωνας είναι ένα είδος πύθωνα ιθαγενές στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία, το μακρύτερο φίδι στον κόσμο και το τρίτο βαρύτερο), μήκους περίπου πέντε μέτρων. Το περιστατικό εκείνο σημειώθηκε στην ίδια επαρχία του Νότιου Σουλαουέζι, που ονομάζεται επίσης Κελέβη, αλλά σε άλλο χωριό.

    Τον περασμένο χρόνο, κάτοικοι της περιοχής Τινάνγκεα, στα νοτιοανατολικά του νησιού Σουλαουέζι, σκότωσαν έναν πύθωνα οκτώ μέτρων, όταν διαπίστωσαν ότι προσπαθούσε να στραγγαλίσει και να καταπιεί έναν αγρότη.

    Το 2018, μια 54χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα σε έναν πύθωνα επτά μέτρων στην κοινότητα Μούνα, στα νοτιοανατολικά της ίδιας περιοχής. Τον προηγούμενο χρόνο, πύθωνας 4 μέτρων έφαγε έναν αγρότη στο δυτικό Σουλαουέζι σε μια φυτεία φοινικέλαιου.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Νοσοκομείο Πύργου: Ραγδαία αύξηση νοσηλείας κρουσμάτων κορωνοϊού - Νοσηλεύονται δώδεκα ασθενείς
    Νοσοκομείο Πύργου: Ραγδαία αύξηση νοσηλείας κρουσμάτων κορωνοϊού - Νοσηλεύονται δώδεκα ασθενείς

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση βρίσκεται το Νοσοκομείο Πύργου μετά την ξαφνικήα και μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων covid που έχουν σημειωθεί και στην περιοχή. Ήδη, ενώ πριν μερικές βδομάδες δεν υπήρχε ούτε ένας ασθενής με κορωνοϊό, σήμερα νοσηλεύονται 12 ασθενείς, με ήπια συμπτώματα αλλά υποκείμενα νοσήματα. Την ίδια στιγμή, το επιστημονικό συμβούλιο και η επιτροπή λοιμώξεων της Ν.Μ. Πύργου θα προχωρήσει σε ανακοίνωση συντήρησης των μέτρων προφύλαξης και κυρίως για τους επισκέπτες.

    Για ξαφνική, μεγάλη αύξηση του αριθμού νοσηλειών με κορωνοϊό κάνει λόγο ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Σπύρος Πολίτης αλλά παράλληλα εμφανίζεται καθησυχαστικός καθώς όπως δηλώνει στο ilialive.gr, όλες οι περιπτώσεις είναι ελεγχόμενες και κανένας ασθενής δεν έχει εισαχθεί στη ΜΕΘ. «Παρατηρείται μια σημαντική αύξηση του αριθμού νοσηλίων covid τις τελευταίας δύο εβδομάδες. Ενώ πριν δεν είχαμε ούτε έναν ασθενή, τώρα νοσηλεύονται 12! Οι περισσότεροι, είναι ασθενείς και με υποκείμενα νοσήματα αλλά δεν χρήζουν εντατικής. Ήδη ορισμένοι ασθενείς έχουν πάρει και εξιτήριο. Τα συνήθη συμπτώματα είναι πυρετός και βήχας και όλες οι περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με αντιϊκά φάρμακα.» εξηγεί ο κ. Πολίτης.

    Ανακοίνωση για την συντήρηση της αυστηροποίησης των μέτρων θα εκδώσει το επιστημονικό συμβούλιο και η επιτροπή λοιμώξεων του Νοσοκομείου Πύργου, καθώς μπορεί η νομοθεσία να μην έχει αλλάξει, ωστόσο οι πολίτες έχουν… χαλαρώσει αρκετά στις συνήθειές τους. «Θα συντηρήσουμε την αυστηροποίηση των μέτρων σχετικά με τη χρήση μάσκας, τον έλεγχο των επισκεπτηρίων και την υποχρεωτική επίδειξη rapid test πριν την είσοδο» συνεχίζει ο κ. Πολίτης.

    Έτσι, η χρήση μάσκας αλλά και η διενέργεια rapid test είναι επιβεβλημένη για τους επισκέπτες του Νοσοκομείου, ενώ οι επισκέψεις σε ασθενείς περιορίζονται μόνο σε συγγενικά πρόσωπα πρώτου βαθμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Ν.Μ. Πύργου διενεργούνται καθημερινά, Δευτέρα-Παρασκευή, rapid test και ώρες 8: 30 έως 14: 30

  • Ινδονησία: 45χρονη που αγνοούνταν βρέθηκε νεκρή στην κοιλιά πύθωνα πέντε μέτρων
    Ινδονησία: 45χρονη που αγνοούνταν βρέθηκε νεκρή στην κοιλιά πύθωνα πέντε μέτρων

    Η μητέρα τεσσάρων παιδιών είχε εξαφανιστεί το βράδυ της Πέμπτης

    Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στην κοιλιά ενός πύθωνα, που την είχε καταβροχθίσει, στην κεντρική Ινδονησία, ανακοίνωσε σήμερα ένας τοπικός αξιωματούχος.

    Ο σύζυγος της Φαρίντα, ηλικίας 45 ετών, και κάτοικοι του χωριού Καλέμπανγκ, στην επαρχία Νότιο Σουλαουέσι, ανακάλυψαν χθες το πτώμα της στο εσωτερικό ενός πύθωνα, που είχε μήκος περίπου πέντε μέτρων. Η μητέρα τεσσάρων παιδιών είχε εξαφανιστεί το βράδυ της Πέμπτης και έρευνες είχαν ξεκινήσει για τον εντοπισμό της, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του χωριού, Σουάρντι Ρόσι.

    Οι κάτοικοι του χωριού «χτένισαν» την περιοχή και σύντομα εντόπισαν «έναν πύθωνα με μεγάλο στομάχι», είπε ο Ρόσι. «Αποφάσισαν να ανοίξουν το στομάχι και τότε εμφανίστηκε το κεφάλι της γυναίκας». Τέτοιου είδους περιστατικά είναι εξαιρετικά σπάνια, όμως άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ινδονησία τα τελευταία χρόνια, αφότου τους έχουν καταβροχθίσει πύθωνες.

    Τον περασμένο χρόνο, κάτοικοι της περιοχής Τινανγκέα, στο νοτιοανατολικό Σουλαουέσι, σκότωσαν έναν πύθωνα οκτώ μέτρων, ο οποίος είχε στραγγαλίσει και φάει έναν αγρότη. Το 2018, μία 54χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο εσωτερικός ενός πύθωνα μήκους επτά μέτρων στο νοτιοανατολικό Σουλαουέσι.

    Πηγή: protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch