Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 08:22

Σοκαριστικό βίντεο: Ταϊλανδός σκοτώνει εν ψυχρώ την πρώην σύζυγό του

Γράφτηκε από
Ad Slot

«Το φονικό συνέβη λόγω της παραληρηματικής ζήλειας του ένοπλου προς την πρώην σύζυγό του» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας

Σοκ προκαλεί το βίντεο με τη στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας μιας 28χρονης στην Ταϊλάνδη από τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος.

Το φονικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε οδοντιατρική κλινική στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόνγκ.

Στο βίντεο φαίνεται ο κουστουμαρισμένος δολοφόνος να μπαίνει στην κλινική και να κατευθύνεται προς την 28χρονη Κουντάι Τσατάι, η οποία εργαζόταν ως γραμματέας στην κλινική.

Ξαφνικά ο άνδρας βγάζει ένα όπλο και εκτελεί την άτυχη 28χρονη.

Από τα πυρά τραυματίστηκε και άλλος ένας άνθρωπος που νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι «το φονικό συνέβη λόγω της παραληρηματικής ζήλειας του ένοπλου προς την πρώην σύζυγό του».
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 09:25

Σχετικά Άρθρα

  • Ισχυρές πλημμύρες στην Ταϊλάνδη: Επιστρατεύτηκαν ακόμα και ελέφαντες για την διάσωση κατοίκων (video)
    Ισχυρές πλημμύρες στην Ταϊλάνδη: Επιστρατεύτηκαν ακόμα και ελέφαντες για την διάσωση κατοίκων (video)

    Aπό σφοδρές πλημμύρες χτυπήθηκε η Ταϊλάνδη με ...ελέφαντες να σπεύδουν στην συνδρομή της εκκένωσης κατοίκων στις πιο ευάλωτες περιοχές, όπως κατέγραψε κάμερα.

    Αρκετές επαρχίες στην κεντρική Ταϊλάνδη βρέθηκαν αντιμέτωπες με πλημμύρες την Κυριακή

    Η βροχή σταμάτησε στη βόρεια πόλη Τσιάνγκ Μάι, αλλά πολλοί άνθρωποι, ιδίως οι ηλικιωμένοι, παρέμειναν αποκομμένοι από τις πλημμύρες που σε ορισμένες περιοχές είχαν ύψος μέχρι τη μέση ή και περισσότερο. Εθελοντικές ομάδες διάσωσης, που συχνά ταξίδευαν με βάρκα, εργάστηκαν για να τους προμηθεύσουν με τρόφιμα ή να τους απομακρύνουν.

    Περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση, το ηλεκτρικό ρεύμα διακόπηκε σε ορισμένες γειτονιές για λόγους ασφαλείας, μετέδωσε το πρακτορείο Associate Press.

    Ελέφαντες στην Ταϊλάνδη αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες

    Εντυπωσιακό βίντεο καταγράφει την στιγμή που κάτοικοι μετακινούνται με ελέφαντες για να αποφύγουν τα χειρότερα, απέναντι στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

    Οι κεντρικές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Μπανγκόκ, έχουν προειδοποιηθεί για πιθανές πλημμύρες, καθώς η Υπηρεσία Άρδευσης σχεδιάζει να απελευθερώσει νερό από το φράγμα Chao Phraya για να το διατηρήσει κάτω από τη χωρητικότητά του. Οι τελευταίες πλημμύρες στο Τσιάνγκ Μάι ξεκίνησαν όταν ο ποταμός Πινγκ, ο οποίος τρέχει κατά μήκος της ανατολικής άκρης της πόλης, άρχισε να ξεπερνά τις όχθες του την Παρασκευή.

    Ετήσιο πρόβλημα τα πλημμυρικά φαινόμενα

    Οι πλημμύρες αποτελούν ετήσιο πρόβλημα σε πολλές περιοχές της Ταϊλάνδης κατά την περίοδο των μουσώνων.

    Η ανησυχία παρέμενε για τα ζώα που βρίσκονται σε πάρκα και καταφύγια στα περίχωρα του Τσιάνγκ Μάι. Οι περισσότεροι από τους 125 ελέφαντες που κρατούνταν στο πάρκο Elephant Nature Park της πόλης οδηγήθηκαν σε ασφαλές μέρος, αν και ορισμένοι δραπέτευσαν μόνοι τους για να αναζητήσουν υψηλότερο έδαφος.

    Φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης έδειχναν ελέφαντες μέσα σε νερό τόσο βαθύ που μετά βίας μπορούσαν να κρατήσουν το κεφάλι τους πάνω από αυτό. Τα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον δύο ελέφαντες βρέθηκαν νεκροί και αρκετοί ακόμη αγνοούνται.

    Πηγή: Iefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MAEJO RESCUE ASSOCIATION HANDOUT

  • Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο στην Ταϊλάνδη - Νεκρά 25 άτομα, ανάμεσά τους παιδιά ηλικίας 9-10 ετών
    Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο στην Ταϊλάνδη - Νεκρά 25 άτομα, ανάμεσά τους παιδιά ηλικίας 9-10 ετών

    Στο λεωφορείο επέβαιναν 38 παιδιά και έξι καθηγητές - 19 (16 μαθητές, τρεις καθηγητές) διασώθηκαν

    Λεωφορείο που μετέφερε μαθητές έπιασε σήμερα φωτιά σε περίχωρα της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους ότι περίπου 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
    Η αστυνομία δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει άμεσα τον αριθμό των νεκρών αλλά ο υπουργός Εσωτερικών Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι περίπου 25 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους παιδιά ηλικίας 9-10 ετών.
    Ο υπουργός Μεταφορών Σουρίγια Τζουνγκρουνγκρουανγκίτ, που μετέβη στο σημείο της τραγωδίας, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι 19 επιβάτες από τους 44 (38 παιδιά και έξι καθηγητές) διασώθηκαν. Δεκαέξι μαθητές και τρεις δάσκαλοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για να τους παρασχεθεί βοήθεια, δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι τα αιτία της πυρκαγιάς είναι υπό διερεύνηση.

    Σε εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται πυκνός καπνός να βγαίνει από το λεωφορείο, τμήματα του οποίου φλέγονταν. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε στη συνέχεια.
    Η πρωθυπουργός Παετονγκτάρν Σιανουάτρα δήλωσε ότι οι μαθητές βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή και προέρχονταν από την επαρχία Ουτάνι Τανί σε απόσταση 200 χμλ βορείως της πρωτεύουσας.

    «Ως μητέρα, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτερα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των τραυματιών και των νεκρών», δήλωσε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Θρίλερ στη Ταϊλάνδη: Ίχνη κυανίου και στα έξι φλιτζάνια τσαγιού στο ξενοδοχείο με τους νεκρούς τουρίστες
    Θρίλερ στη Ταϊλάνδη: Ίχνη κυανίου και στα έξι φλιτζάνια τσαγιού στο ξενοδοχείο με τους νεκρούς τουρίστες

    Σε ένα απίστευτο θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τους έξι νεκρούς τουρίστες στο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Hyatt Erawan στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, τη Μπανγκόκ με την αστυνομία να δίνει στη δημοσιότητα νέα συγκλονιστικά στοιχεία.

    Οι έξι άνθρωποι, τέσσερις Βιετναμέζοι και δύο Αμερικανοί, που έχασαν τη ζωή τους σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στην Ταϊλάνδη δηλητηριάστηκαν από κυάνιο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Οι έξι τουρίστες βρέθηκαν νεκροί από εργαζόμενους στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Erawan στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ αργά την Τρίτη (16.07.2024). Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ήταν νεκροί για 24 ώρες μέχρι τότε.

    Όπως ανακοινώθηκε στα ποτήρια των έξι θυμάτων βρέθηκαν ίχνη κυανίου με τις αρχές να εκτιμούν ότι πίσω από τη δηλητηρίαση βρίσκεται ένας από τους νεκρούς και το κίνητρο να εντοπίζεται στα χρέη που είχε.

    Σύμφωνα με το BBC δύο από τα έξι θύματα είχαν δανείσει δεκάδες εκατομμύρια μπατ σε κάποιο από τα άλλα θύματα, μία γυναίκα, για επενδύσεις (σ.σ. 10 εκατομμύρια μπατ ισούνται με 280.000 δολάρια).

    Σύγχυση και μυστήριο είχε περικυκλώσει νωρίτερα τη ζοφερή ανακάλυψη των σορών, με τις τοπικές αναφορές να αναφέρουν αρχικά ότι υπήρξε πυροβολισμός. Η αστυνομία αργότερα απέρριψε αυτές τις αναφορές.

    Τώρα προκύπτει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι μπορεί να είχε συμβεί.

    Το χρονικό και η ύποπτη γυναίκα

    Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας της Μπανγκόκ, στρατηγός Noppassin Poonsawat είπε ότι η ομάδα είχε κάνει check in στο ξενοδοχείο ξεχωριστά το Σαββατοκύριακο και τους δόθηκαν πέντε δωμάτια – τέσσερα στον έβδομο όροφο και ένα στον πέμπτο.

    Είχε προγραμματιστεί να κάνουν check out τη Δευτέρα, αλλά δεν το έκαναν.

    Δύο από τα θύματα, η Sherine Chong, 56 ετών, και ο Dang Hung Van, 55 ετών, είναι Αμερικανοί πολίτες. Οι άλλοι τέσσερις ήταν υπήκοοι του Βιετνάμ: Η Thi Nguyen Phuong, 46 ετών, ο σύζυγός της Hong Pham Thanh, 49 ετών, η Thi Nguyen Phuong Lan, 47 ετών, και ο Dinh Tran Phu, 37 ετών.

    Το απόγευμα της Δευτέρας βρίσκονταν και οι έξι στο δωμάτιο του πέμπτου ορόφου.

    Παρήγγειλαν φαγητό και τσάι, τα οποία παραδόθηκαν στο δωμάτιο γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (08:00 BST) τα οποία παρέλαβε η κ. Chong – η οποία ήταν το μόνο άτομο στο δωμάτιο εκείνη τη στιγμή.

    Σύμφωνα με τον αναπληρωτή αρχηγό της αστυνομίας, ένας σερβιτόρος προσφέρθηκε να φτιάξει τσάι στους καλεσμένους, αλλά η κυρία Chong αρνήθηκε. Η σερβιτόρα θυμήθηκε ότι «μιλούσε πολύ λίγο και ήταν εμφανώς υπό πίεση», είπαν οι αρχές.

    Ο σερβιτόρος αργότερα έφυγε από το δωμάτιο.

    Στη συνέχεια, η υπόλοιπη ομάδα άρχισε να μπαίνει στο δωμάτιο, όλοι τους, μεταξύ 14:03 και 14:17. Κανείς άλλος δεν πιστεύεται ότι μπήκε στο δωμάτιο εκτός από αυτούς τους έξι.

    Η αστυνομία λέει ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις πάλης, ληστείας ή παραβίασης της πόρτας.

    Αργότερα βρήκαν ίχνη κυανίου και στα έξι φλιτζάνια τσαγιού.

    Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία δείχνουν πιάτα με άθικτα τρόφιμα σε ένα τραπέζι στο δωμάτιο, μερικά από τα οποία είναι ακόμα καλυμμένα με μεμβράνη.

    Υπήρχε ένα έβδομο όνομα στην κράτηση, την οποία η αστυνομία αναγνώρισε ως τη μικρότερη αδερφή ενός εκ των θυμάτων. Είχε φύγει από την Ταϊλάνδη την περασμένη εβδομάδα για την παραθαλάσσια πόλη Ντα Νανγκ του Βιετνάμ και δεν εμπλέκεται στο περιστατικό, είπε η αστυνομία.

    Οι συγγενείς που μίλησαν την αστυνομία είπαν ότι η Thi Nguyen Phuong και ο Hong Pham Thanh, ένα ζευγάρι, είχαν μια επιχείρηση οδοποιίας και είχαν δώσει χρήματα στην κυρία Chong για να επενδύσει σε ένα έργο κτιρίου νοσοκομείου στην Ιαπωνία.

    Η αστυνομία υποπτεύεται ότι ο Dinh Tran Phu, μακιγιέρ με έδρα το Ντα Νανγκ, είχε επίσης «εξαπατηθεί» για να κάνει μια επένδυση. Η μητέρα του είπε στο BBC Vietnamese ότι είχε ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη την Παρασκευή και τηλεφώνησε στο σπίτι την Κυριακή για να πει ότι έπρεπε να παρατείνει τη διαμονή του μέχρι τη Δευτέρα. Αυτό ήταν το τελευταίο που είχε ακούσει από εκείνον. Έκτοτε δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.

    Η κυρία Chong είχε προσλάβει τον κ. Tran ως τον προσωπικό της make-up artist για το ταξίδι, είπε ένας από τους μαθητές του στο BBC Vietnamese. Ο πατέρας του είπε στα βιετναμέζικα μέσα ενημέρωσης ότι ο γιος του προσλήφθηκε την περασμένη εβδομάδα από μια Βιετναμέζα για να ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη.

    Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ βοηθά τις αρχές της Ταϊλάνδης στην έρευνα, δήλωσε η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης.

    Πηγή: newsit.gr

    Πληροφορίες από BBC

  • Ταϊλάνδη: Μεγάλη φωτιά σε αγορά με ζώα - Εκτιμάται ότι απανθρακώθηκαν 1.000
    Ταϊλάνδη: Μεγάλη φωτιά σε αγορά με ζώα - Εκτιμάται ότι απανθρακώθηκαν 1.000

    Η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα με τις αρχές της Ταϊλάνδης να ανακοινώνουν ότι δεν υπάρχει άνθρωπος ανάμεσα στα θύματα.

    Τουλάχιστον 1.000 ζώα βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ξέσπασε φωτιά στην διάσημη στην Ταϊλάνδη ανοιχτή αγορά Chatuchak τα ξημερώματα της Τρίτης με αποτέλεσμα να καταστραφούν τουλάχιστον 100 καταστήματα.
    Όπως αναφέρει το BBC ανάμεσα στα ζώα που απανθρακώθηκαν βρίσκονται πουλιά, σκυλιά, γάτες και φίδια τα οποία βρήκαν τον θάνατο ενώ ήταν σε κλουβιά.
    Η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα με τις αρχές της Ταϊλάνδης να ανακοινώνουν ότι δεν υπάρχει άνθρωπος ανάμεσα στα θύματα.
    «Ξαφνικά η περιοχή γέμισε καπνούς, δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε» δήλωσε ιδιοκτήτης καταστήματος ο οποίος περιγράφει ότι ξύπνησε και τελικά γλίτωσε από τις κραυγές των ζώων.
    Το κομμάτι της αγοράς, πάντως, στο οποίο ξέσπασε η φωτιά θεωρείται αμφιλεγόμενο με συχνούς ελέγχους ύστερα από καταγγελίες για τον τρόπο διαβίωσης των ζώων.

    Συνολικά στο τμήμα της αγοράς που καταστράφηκε βρίσκονται 118 καταστήματα σε μια έκταση 1.400 τ.μ. ενώ την αγορά αυτή επισκέπτονται τα Σαββατοκύριακα ως και 200.000 τουρίστες.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ταϊλάνδη: Ο καύσωνας συνεχίζεται - 30 νεκροί από τη ζέστη από την αρχή της χρονιάς
    Ταϊλάνδη: Ο καύσωνας συνεχίζεται - 30 νεκροί από τη ζέστη από την αρχή της χρονιάς

    Οι αρχές της Μπανγκόκ συνέστησαν εκ νέου σήμερα στους εκατομμύρια κατοίκους της ταϊλανδικής πρωτεύουσας να μείνουν στα σπίτια τους

    Ο καύσωνας συνεχίζεται στην Ταϊλάνδη, όπου η θερμοκρασία αναμένεται να φτάνει σήμερα γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ τριάντα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από την αρχή της χρονιάς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.
    Οι αρχές της Μπανγκόκ συνέστησαν εκ νέου σήμερα στους εκατομμύρια κατοίκους της ταϊλανδικής πρωτεύουσας να μείνουν στα σπίτια τους λόγω των σημαντικών κινδύνων για την υγεία από την ακραία ζέστη. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η αισθητή θερμοκρασία, η οποία υπολογίζεται βάσει δείκτη στον οποίο λαμβάνεται υπόψη ο αέρας ή η υγρασία πέραν της θερμοκρασίας, ξεπερνά τους 52 βαθμούς Κελσίου στην Μπανγκόκ, σύμφωνα με τις αρχές της.
    Ο υδράργυρος έφτασε χθες, Τετάρτη, τους 43,0 βαθμούς Κελσίου στην Λαμπάνγκ, στη βόρεια Ταϊλάνδη, σύμφωνα με το εθνικό μετεωρολογικό ινστιτούτο, το οποίο προβλέπει για σήμερα παρόμοια επίπεδα θερμοκρασίας, τα οποία βρίσκονται κοντά στο ρεκόρ που καταγράφηκε πέρυσι, όταν το θερμόμετρο έδειξε 44,6 βαθμούς Κελσίου.
    Οι αρχές της επαρχίας Ούντον Θάνι, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, εξέδωσαν επίσης προειδοποίηση για τον κίνδυνο που εγκυμονούν οι υψηλές θερμοκρασίες. Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το καιρικό φαινόμενο Ελ Νίνιο.
    Κι άλλες χώρες στην νοτιοανατολική Ασία αντιμετωπίζουν αυτήν την εβδομάδα κύμα ακραίας ζέστης, όπως το Μπανγκλαντές, η Μιανμάρ και οι Φιλιππίνες, όπου χιλιάδες σχολεία ανέστειλαν τα μαθήματα δια ζώσης. Στη Μιανμάρ, η θερμοκρασία έφτασε χθες στα ύψη, με το θερμόμετρο να δείχνει 45,9 βαθμούς Κελσίου, και η χώρα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει παρόμοιες θερμοκρασίες σήμερα.
    Στην Ταϊλάνδη, τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την 1η Ιανουαρίου ως τις 17 Απριλίου φέτος λόγω της ζέστης, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, ενώ ο αντίστοιχος απολογισμός για όλη την περσινή χρονιά ανερχόταν σε 37.
    «Η ζέστη προκαλεί αφυδάτωση στον οργανισμό του ανθρώπου, πράγμα πολύ επικίνδυνο, ειδικά για τις ευάλωτες ομάδες», δήλωσε ο Ντίρεκ Χαμπαΐν, αναπληρωτής διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας ελέγχου ασθενειών. Το 2023 ήταν η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ στον κόσμο. Στην Ασία, ο αντίκτυπος των κυμάτων ακραίας ζέστης είναι ολοένα και πιο μεγάλος, υπογράμμισε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO).
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ NARONG SANGNAK
  • Ταϊλάνδη: «Εισβολή» χιλιάδων μακάκων αναστάτωσε μια πόλη - Λουκέτο στις επιχειρήσεις, οι κάτοικοι κλείστηκαν στα σπίτια τους
    Ταϊλάνδη: «Εισβολή» χιλιάδων μακάκων αναστάτωσε μια πόλη - Λουκέτο στις επιχειρήσεις, οι κάτοικοι κλείστηκαν στα σπίτια τους

    Πάνω από 3.500 μαϊμούδες έκαναν επιδρομή σε πόλη της κεντρικής Ταϊλάνδης αναγκάζοντας αρκετά καταστήματα και επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο ή να μετεγκατασταθούν, με τους επενδυτές να σταματούν κάθε δραστηριότητα στην επαρχία Λόπμπουρι.

    Οι μακάκοι, όπως τονίζει η εφημερίδα «The Sun», είχαν επιθετικές διαθέσεις, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή κοντεύουν να αναλάβουν τον έλεγχο οι μαϊμούδες. Ήδη ντόπιοι τράπηκαν σε φυγή, ενώ άλλοι αναγκάστηκαν να κλειστούν έντρομοι στα σπίτια τους, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να προστατευτούν από τους μακάκους. «Ζούμε σε ένα κλουβί, αλλά οι μαιμούδες είναι έξω», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η κάτοικος της περιοχής Λόπμπουρι Kuljira Taechawattanawanna.

    Κατάληψη της κεντρικής επαρχίας της Ταΐλάνδης από αντιμαχόμενες συμμορίες μαϊμούδων

    Η κεντρική επαρχία της Ταιλάνδης αναγκάστηκε να δημιουργήσει πολλές απαγορευμένες ζώνες σε όλη την πόλη, καθώς ορισμένες από αυτές, έχουν καταληφθεί από αντιμαχόμενες συμμορίες μαϊμούδων. Αρχικά, οι ντόπιοι προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά τα ζώα παρέχοντάς τους junk food (πρόχειρο φαγητό), αλλά αυτό το σχέδιο απέτυχε κάνοντας τους μακάκους ακόμα πιο βίαιους. Πολλοί έδιναν στις μαϊμούδες γλυκά, ανθρακούχα ποτά και λιχουδιές με δημητριακά και ζάχαρη που είναι γνωστό ότι καθιστά πιο υπερκινητικές και σεξουαλικά ενεργές. «Τα ζαχαρούχα τρόφιμα μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα των μαϊμούδων και να ενισχύσουν την αναπαραγωγή τους», λέει ο Σάτιπονγκ Καμταπτιμ, από το Τμήμα Εθνικών Πάρκων της χώρας.

    Πιο βίαιοι οι πίθηκοι προς τους ανθρώπους μετά τα lockdown

    Οι μαϊμούδες έχουν ήδη την ικανότητα να αναπαράγονται δύο φορές το χρόνο και η πρόσληψη ζάχαρης ενίσχυσε την τάση αυτή. Πάντως, πριν από την πανδημία της νόσου Covid, μαϊμούδες και άνθρωποι ζούσαν αρμονικά στην πόλη - οι μακάκοι προσέλκυαν τουρίστες στην πόλη με τους τουρίστες να αγοράζουν μπανάνες για να ταΐσουν τα ζώα και να ποζάρουν μαζί τους. Αλλά αυτή η ισορροπία γρήγορα κατέρρευσε όταν τα lockdown σταμάτησαν τη σταθερή ροή του τουρισμού, αφήνοντας τους μακάκους απελπισμένους για μια νέα πηγή τροφής.

    «Οι μαϊμούδες είναι πιο πεινασμένες και επιθετικές από πριν», δήλωσε στην εφημερίδα «Guardian» ο Σομσάκσρι Τζάνον, πωλητής υπαίθριας αγοράς. «Παίρνουν ό,τι μπορούν. Χτένα, καθρέφτη. Αν αφήσω το φαγητό χωρίς επίβλεψη κλέβουν και το φαγητό».«Έχουν συνηθίσει τόσο πολύ να τους ταΐζουν οι τουρίστες», δήλωσε στο Reuters ο Σουπακάρν Κάεβτσοτ, κτηνίατρος στο επάγγελμα. «Με την αποχώρηση των τουριστών, έχουν γίνει πιο επιθετικοί, πολεμώντας τους ανθρώπους για να φάνε έτσι ώστε να επιβιώσουν», συμπλήρωσε.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Ταϊλάνδη: Ένα μικρό λιοντάρι βγήκε βόλτα με μια Bentley, έγινε viral, και η παράνομη κάτοχος του ζώου συνελήφθη
    Ταϊλάνδη: Ένα μικρό λιοντάρι βγήκε βόλτα με μια Bentley, έγινε viral, και η παράνομη κάτοχος του ζώου συνελήφθη

    Η Σαουανγκίτ Κοσουγκνέρν από την Ταϊλάνδη κατηγορείται ότι παραβίασε τον νόμο για το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους.

    Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε μια Ταϊλανδέζα για παράνομη κατοχή ενός μικρού λιονταριού, ανακοίνωσε την Παρασκευή (26/01) η Αστυνομία της Ταϊλάνδης, μετά την προβολή βίντεο στο ίντερνετ που έγινε ανάρπαστο, το οποίο δείχνει το λιονταράκι μέσα σε μια Bentley σε δρόμο τουριστικής πόλης.

    Η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για το βίντεο, το οποίο είχε πάνω από 2,6 εκατομμύρια προβολές στο ίντερνετ. Σε αυτό φαινόταν ένα λιονταράκι μέσα σε μια λευκή Bentley που κυκλοφορούσε στους δρόμους της δημοφιλούς στους ταξιδιώτες πόλης Πατάγια.

    Η Σαουανγκίτ Κοσουγκνέρν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατηγορείται ότι παραβίασε τον νόμο για το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους «έχοντας στην κατοχή της χωρίς άδεια ζώο προστατευόμενου είδους», διευκρινίζει η Αστυνομία στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook. «Τη συλλάβαμε βάσει του νόμου περί προστασίας των άγριων ζώων του 2019», προσθέτει.

    Βάσει του νόμου, στην Ταϊλανδέζα μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 100.000 μπατ (περίπου 2.600 ευρώ) και ποινή φυλάκισης ενός έτους.

    Η Σαουανγκίτ Κοσουγκνέρν δήλωσε στην Αστυνομία ότι αγόρασε το λιονταράκι από μια άλλη γυναίκα έναντι 250.000 μπατ, αλλά δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει επίσημο έγγραφο για την αγορά του ελλείψει πληροφοριών για το φύλο του ζώου.

    Η ίδια είπε ότι το κρατούσε σε σπίτι που νοίκιαζε από έναν υπήκοο της Σρι Λάνκα. Αυτός, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο να οδηγεί την Bentley, απελάθηκε στη χώρα του, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων και Άγριας Ζωής.

    Το κείμενο δημοσιεύθηκε αρχικά στο olafaq.gr.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ταϊλάνδη: Έκτακτο σχέδιο δράσης κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
    Ταϊλάνδη: Έκτακτο σχέδιο δράσης κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

    Δικαστήριο της Ταϊλάνδης έδωσε σήμερα εντολή στην κυβέρνηση να προτείνει εντός 90 ημερών ένα έκτακτο σχέδιο δράσης κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η οποία αναμένεται να φτάσει σε υψηλά επίπεδα τους προσεχείς μήνες στο βασίλειο.

    Το διοικητικό δικαστήριο της Τσιάνγκ Μάι, στον βορρά, κάλεσε την κυβερνητική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για το περιβάλλον να παρουσιάσει «βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα πρόληψης για την καταπολέμηση της ρύπανσης», σύμφωνα με την ετυμηγορία του.

    Οι δικαστές έκριναν εξάλλου ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, υπό τον απόστρατο στρατηγό Πραγιούθ Τσαν-Ο-Τσα, είχε «αμελήσει το καθήκον της και είχε αντιδράσει με μεγάλη βραδύτητα» στην επιδείνωση της κατάστασης.

    Ένωση κατοίκων της Τσιάνγκ Μάι, στην οποία μετέχουν πανεπιστημιακοί και ακτιβιστές, κατέθεσε αγωγή πέρυσι, έπειτα από σοβαρό επεισόδιο ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο βασίλειο.

    Η Μπανγκόκ και η Τσιάνγκ Μάι βρίσκονται μεταξύ των πόλεων που έχουν την μεγαλύτερη ρύπανση στον κόσμο, λόγω του καπνού από τις δασικές πυρκαγιές και τις καύσεις αγροτικών υπολειμμάτων καλλιεργειών, όπως και από τις εκπομπές των οχημάτων και της βιομηχανίας.

    Ο νέος πρωθυπουργός Σρέτα Ταβισίν, ο οποίος ορκίστηκε τον Αύγουστο, δεσμεύτηκε να θέσει την καταπολέμηση της ρύπανσης του αέρα μεταξύ των προτεραιοτήτων του.

    Η κυβέρνησή του υπέβαλε στις αρχές Ιανουαρίου σχέδιο νόμου προς αυτήν την κατεύθυνση, το οποίο προβλέπει κυρίως την επιβολή προστίμων σε αυτούς που μολύνουν την ατμόσφαιρα πέραν κάποιων ορίων.

    Η Μπανγκόκ βρισκόταν σήμερα το πρωί στην δέκατη θέση των πόλεων με τη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση στον κόσμο, σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα IQAir.

    Η ατμοσφαιρική ρύπανση αναμένεται να κορυφωθεί τους ερχόμενους μήνες ως τον Απρίλιο, στη διάρκεια της ξηρής περιόδου του έτους.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ DIEGO AZUBEL

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch