Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 09:53

Ινδονησία: Ανακαλύφθηκε η αρχαιότερη σπηλαιογραφία ζώου στον κόσμο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ένας αγριόχοιρος ηλικίας τουλάχιστον 45.500 ετών

Η ζωγραφική ενός άγριου χοίρου, που ανακαλύφθηκε στον τοίχο ενός δυσπρόσιτου σπηλαίου της νήσου Σουλαουέζι της Ινδονησίας και η οποία χρονολογείται πριν από τουλάχιστον 45.500 χρόνια, ίσως και χιλιάδες χρόνια νωρίτερα, είναι η αρχαιότερη σπηλαιογραφία ζώου στον κόσμο και γενικότερα η αρχαιότερη αναπαραστατική ζωγραφιά σπηλαίου που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Το 2019, η ίδια επιστημονική ομάδα είχε ανακαλύψει σε άλλη τοποθεσία στο ίδιο νησί την αρχαιότερη έως τότε σπηλαιογραφία, ηλικίας τουλάχιστον 43.900 ετών. Στο μέλλον, οι ερευνητές ευελπιστούν ότι θα ανακαλύψουν ακόμη αρχαιότερες σπηλαιογραφίες στο Σουλαουέζι.

Ζωγραφισμένη με σκουροκόκκινη ώχρα, η φυσικού μεγέθους ζωγραφιά στο σπήλαιο Λεάνγκ Τεντόνγκε σε μία απομακρυσμένη κοιλάδα του νησιού, μία ώρα περπάτημα από τον κοντινότερο δρόμο, φαίνεται να αποτελεί μέρος της διήγησης μίας ευρύτερης σκηνής, που περιλαμβάνει άλλους δύο χοίρους, εν μέρει μόνο διατηρημένους. Οι εν λόγω κοντοπόδαροι αγριόχοιροι, που επιβιώνουν ακόμη ως είδος, αποτελούν κατ' εξοχήν στόχο των κυνηγών στο νησί της Ινδονησίας εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Όπως ανέφεραν μέλη της τοπικής απομονωμένης κοινότητας Μπούγκις, είναι η πρώτη φορά που μάτια Δυτικών είδαν την εικόνα με τα ζώα στο σπήλαιο. Αλλά και οι ντόπιοι δεν είχαν μάθει για την ύπαρξη του σπηλαίου έως το 2017, όταν ανακαλύφθηκε.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Μαξίμ Ομπέρ του αυστραλιανού Πανεπιστημίου Γκρίφιθ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science Advances», σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Οι δημιουργοί της ζωγραφισμένης εικόνας είναι άγνωστοι. Είναι πιθανό -αλλά όχι βέβαιο- ότι η ζωγραφιά έγινε από τον Homo sapiens. Όπως είπε ο Ομπέρ, «οι άνθρωποι που τη ζωγράφισαν ήταν πλήρως σύγχρονοι, σαν κι εμάς, είχαν όλη την ικανότητα και τα εργαλεία για να ζωγραφίσουν ό,τι τους άρεσε».

Η εικόνα του αρσενικού χοίρου έχει μέγεθος 136 επί 54 εκατοστά, δηλαδή μήκος σχεδόν ενάμισι μέτρου, ενώ κοντά της υπάρχουν τα χρωματιστά αποτυπώματα δύο ανθρώπινων χεριών, από τα οποία οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να εξάγουν δείγματα αρχαίου DNA.

«Η ανακάλυψη ενισχύει τις ενδείξεις ότι η πρώτη σύγχρονη τέχνη των σπηλαίων από τους ανθρώπους δεν εμφανίστηκε κατά την εποχή των πάγων στην Ευρώπη, όπως εδώ και καιρό εκτιμάτο, αλλά αρκετά πιο νωρίς», σημείωσε ο αρχαιολόγος Άνταμ Μπρουμ του Πανεπιστημίου Γκρίφιθ.

Η ζωγραφιά είναι η αρχαιότερη με μορφή ζώου παγκοσμίως, αλλά όχι η αρχαιότερη που έχει γίνει από άνθρωπο. Αυτή είναι ένα σχέδιο που βρέθηκε στη Νότια Αφρική και έχει ηλικία περίπου 73.000 ετών.

Είναι ασαφές πότε οι πρόγονοι του ανθρώπου έφθασαν στην Ινδονησία και στα άλλα νησιά της νοτιοανατολικής Ασίας. Μετά τη μαζική «έξοδο» από την Αφρική, οι μετανάστες του παρελθόντος εκτιμάται ότι διέσχισαν αυτά τα νησιά με κάποιο τρόπο και έφθασαν στην Αυστραλία περίπου πριν 65.000 χρόνια.

Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση:
https://advances.sciencemag.org/content/7/3/eabd4648

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-Maxime Aubert

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 09:28

Σχετικά Άρθρα

  • Οδηγός ταξί στο Μπαλί αναγνώρισε τον Εμμανουήλ Καραλή και τρελάθηκε - «Fly Manolo Fly» - Επικό βίντεο
    Οδηγός ταξί στο Μπαλί αναγνώρισε τον Εμμανουήλ Καραλή και τρελάθηκε - «Fly Manolo Fly» - Επικό βίντεο

    Διακοπές στο μαγευτικό Μπαλί στην Ινδονησία κάνει τις τελευταίες ημέρες ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, Εμμανουήλ Καραλής.

    Η σχέση του Καραλή με τα social media είναι γνωστή, με τον ίδιο κατά διαστήματα να δημοσιεύει πιο χαλαρές και χιουμοριστικές στιγμές από την προσωπική του ζωή . Ωστόσο το τελευταίο Instragam story που ανέβασε στον λογαριασμό του είναι πραγματικά επικό, αφού και ο ίδιος ακούγεται ιδιαίτερα ενθουσιασμένος όταν ένας οδηγός ταξί κατάβαλε ότι η κούρσα του ήταν ο Έλληνας αθλητής.

    «Το ότι υπάρχουν άνθρωποι στο Μπαλί που με αναγνωρίζουν, με τρελαίνει» έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του σχετικού βίντεο ο Μανόλο. Μάλιστα όταν ο οδηγός του φώναζε «Fly, Manolo, Fly», ο Καραλής ξέσπασε σε γέλια και απαθανάτισε τη σχετική στιγμή με το κινητό του τηλέφωνο.

    Δείτε το επικό βίντεο που ανήρτησε ο Εμμανουήλ Καραλής:

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Ινδονησία: Κατολίσθηση έθαψε χωριό και χρυσωρυχείο - Τουλάχιστον 10 νεκροί και 40 αγνοούμενοι
    Ινδονησία: Κατολίσθηση έθαψε χωριό και χρυσωρυχείο - Τουλάχιστον 10 νεκροί και 40 αγνοούμενοι

    Τον Μάιο, από πλημμύρες και κατολισθήσεις σκοτώθηκαν πάνω από 50 άνθρωποι στη Δυτική Σουμάτρα

    Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 αγνοούνται αφού οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν κατολίσθηση σε ένα χρυσωρυχείο, στο νησί Κελέβη της Ινδονησίας και η συνεχιζόμενη κακοκαιρία δυσχεραίνει τις προσπάθειες διάσωσης, σύμφωνα με τις αρχές.
    Από την κατολίσθηση, το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Σουβάνα της επαρχίας Γκοροντάλο, σκοτώθηκαν εργαζόμενοι στο παράνομο ορυχείο και κάτοικοι του γειτονικού χωριού, ανέφερε ο Χεριγάντο, ο επικεφαλής της υπηρεσίας διάσωσης Μπασάρνας. «Έχουμε αναπτύξει 164 διασώστες, αστυνομικούς και στρατιώτες, αναζητώντας τους αγνοούμενους», σημείωσε.
    Νωρίτερα, η υπηρεσία του ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 αγνοούνταν, όμως στη συνέχεια αναθεώρησε αυτούς τους αριθμούς.

    Το απόγευμα, αφού έπεσε το σκοτάδι, οι διασώστες διέκοψαν το έργο τους επειδή η σφοδρή βροχόπτωση συνεχιζόταν. Οι διασώστες χρειάστηκε να περπατήσουν περίπου 20 χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σημείο της κατολίσθησης, καθώς ο δρόμος είχε καλυφθεί με ένα παχύ στρώμα λάσπης. «Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε εκσκαφέα, αν είναι εφικτό», πρόσθεσε ο Χεριγιάντο.
    Φωτογραφίες του χωριού, που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία δείχνουν ισοπεδωμένα σπίτια. Από την κατολίσθηση καταστράφηκε επίσης μια γέφυρα. Οι αρχές προειδοποίησαν ότι η βροχή θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο στην επαρχία Γκοροντάλο και ζήτησαν από τους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση.
    Τον Μάιο, από πλημμύρες και κατολισθήσεις σκοτώθηκαν πάνω από 50 άνθρωποι στη Δυτική Σουμάτρα.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πώς η ανακάλυψη της αρχαιότερης σπηλαιογραφίας αλλάζει όσα ξέραμε για τη γέννηση της τέχνης
    Πώς η ανακάλυψη της αρχαιότερης σπηλαιογραφίας αλλάζει όσα ξέραμε για τη γέννηση της τέχνης

    Τρεις άνθρωποι γύρω από έναν αγριόχοιρο. Αυτό απεικονίζει η επιβεβαιωμένη ως παλαιότερη σπηλαιογραφία στον κόσμο, που δημιουργήθηκε πριν από τουλάχιστον 51.200 χρόνια και βρέθηκε στην οροφή ενός ασβεστολιθικού σπηλαίου στο νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας.

    Η ανακάλυψη επιβεβαιώνει ότι η Ευρώπη δεν ήταν η γενέτειρα της τέχνης των σπηλαίων, όπως επί μακρόν είχε θεωρηθεί, σημειώνει ο Independent.

    Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια νέα επιστημονική προσέγγιση για να προσδιορίσουν την ελάχιστη ηλικία της πρόσφατα αποκαλυφθείσας παράστασης στο εσωτερικό του σπηλαίου Leang Karampuang, χρησιμοποιώντας λέιζερ για να χρονολογήσουν ένα είδος κρυστάλλου που ονομάζεται ανθρακικό ασβέστιο και σχηματίστηκε φυσικά στην επιφάνειά της.

    Η παράσταση, στην οποία κυριαρχεί η απεικόνιση ενός αγριόχοιρου διαστάσεων 92 επί 38 εκατοστών, που στέκεται όρθιος μαζί με τρεις μικρότερες ανθρωπόμορφες μορφές, είναι ζωγραφισμένη σε μία μόνο απόχρωση σκούρου κόκκινου χρώματος. Υπάρχουν και άλλες εικόνες χοίρων στο σπήλαιο.

    Η αρχαιότερη αφήγηση

    Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Γκρίφιθ της Αυστραλίας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό Nature, ερμήνευσαν την παράσταση ως μια αφηγηματική σκηνή, γεγονός που, όπως είπαν, θα την καθιστούσε την αρχαιότερη γνωστή απόδειξη αφήγησης ιστοριών στην τέχνη.

    «Το πως οι μορφές των ανθρώπων και του χοίρου είναι τοποθετημένες η μία σε σχέση με την άλλη και ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν ήταν σαφώς σκόπιμο, και μεταδίδει μια αίσθηση δράσης. Κάτι συμβαίνει ανάμεσα σε αυτές τις φιγούρες. Λέγεται μια ιστορία», δήλωσε ο αρχαιολόγος Adam Brumm του Πανεπιστημίου Griffith, συν-συγγραφέας της μελέτης.

    Μέχρι τώρα, η παλαιότερη γνωστή σπηλαιογραφία ήταν αυτή στο σπήλαιο Leang Tedongnge, επίσης στο Σουλαουέζι, πριν από τουλάχιστον 45.500 χρόνια.

    Παλαιότερη από τις ευρωπαϊκές

    Η παράσταση του σπηλαίου Leang Karampuang, τόνισαν οι ερευνητές, προηγείται των σπηλαιογραφιών της Ευρώπης, η παλαιότερη από τις οποίες βρίσκεται στο El Castillo στην Ισπανία και χρονολογείται πριν από περίπου 40.800 χρόνια.

    «Αυτή η ανακάλυψη της πολύ παλιάς τέχνης των σπηλαίων στην Ινδονησία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Ευρώπη δεν ήταν η γενέτειρα της τέχνης των σπηλαίων, όπως είχε θεωρηθεί επί μακρόν», σχολίασε ο Brumm.

    «Υποδηλώνει επίσης ότι η αφήγηση ιστοριών ήταν ένα πολύ παλαιότερο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας, και ειδικότερα της ιστορίας της τέχνης, από ό,τι είχε αναγνωριστεί προηγουμένως», πρόσθεσε.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ινδονησία: 36χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα στο στομάχι πύθωνα – Πώς τη βρήκαν
    Ινδονησία: 36χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα στο στομάχι πύθωνα – Πώς τη βρήκαν

    Νέο περιστατικό στην Ινδονησία με πύθωνα να καταπίνει άνθρωπο.

    Νεκρή μέσα στην κοιλιά ενός πύθωνα που την είχε καταπιεί ολόκληρη, βρέθηκε μία 36χρονη στην Ινδονησία και συγκεκριμένα στην επαρχία του Νότιου Σουλαουέζι.

    Ειδικότερα, η νεαρή γυναίκα εξαφανίστηκε αφού έφυγε από το σπίτι της το πρωί της Τρίτης (2/7) για να αγοράσει φάρμακα για το άρρωστο παιδί της, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι συγγενείς της, ανήσυχοι, πήγαν να την αναζητήσουν.

    Ο σύζυγός της ανακάλυψε τα παπούτσια και το παντελόνι της πεσμένα στο έδαφος περίπου 500 μέτρα από το σπίτι τους στο χωριό Σιτέμπα.

    «Λίγο μετά, εντόπισε ένα ερπετό, περίπου δέκα μέτρα από το μονοπάτι. Το ερπετό ήταν ακόμα ζωντανό», δήλωσε στο AFP ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, ο Ιντούλ, ο οποίος, όπως συνηθίζεται στη χώρα, χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα.

    Ο σύζυγος υποψιάστηκε τι είχε συμβεί αφού παρατήρησε την «πολύ μεγάλη» κοιλιά του πύθωνα, πρόσθεσε ο Ιγιάνγκ, ένας αξιωματούχος του χωριού. Στη συνέχεια κάλεσε τους κατοίκους του χωριού να τον βοηθήσουν να ανοίξει το στομάχι του ερπετού και τότε εμφανίστηκε το σώμα της γυναίκας του.

    Τέτοια περιστατικά είναι εξαιρετικά σπάνια, αλλά αρκετοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ινδονησία τα τελευταία χρόνια από πύθωνες που τους κατάπιαν.

    Στις αρχές Ιουνίου, μια 45χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο στομάχι ενός δικτυωτού πύθωνα (Σ.τ.Σ: ο δικτυωτός πύθωνας είναι ένα είδος πύθωνα ιθαγενές στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία, το μακρύτερο φίδι στον κόσμο και το τρίτο βαρύτερο), μήκους περίπου πέντε μέτρων. Το περιστατικό εκείνο σημειώθηκε στην ίδια επαρχία του Νότιου Σουλαουέζι, που ονομάζεται επίσης Κελέβη, αλλά σε άλλο χωριό.

    Τον περασμένο χρόνο, κάτοικοι της περιοχής Τινάνγκεα, στα νοτιοανατολικά του νησιού Σουλαουέζι, σκότωσαν έναν πύθωνα οκτώ μέτρων, όταν διαπίστωσαν ότι προσπαθούσε να στραγγαλίσει και να καταπιεί έναν αγρότη.

    Το 2018, μια 54χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα σε έναν πύθωνα επτά μέτρων στην κοινότητα Μούνα, στα νοτιοανατολικά της ίδιας περιοχής. Τον προηγούμενο χρόνο, πύθωνας 4 μέτρων έφαγε έναν αγρότη στο δυτικό Σουλαουέζι σε μια φυτεία φοινικέλαιου.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ινδονησία: 45χρονη που αγνοούνταν βρέθηκε νεκρή στην κοιλιά πύθωνα πέντε μέτρων
    Ινδονησία: 45χρονη που αγνοούνταν βρέθηκε νεκρή στην κοιλιά πύθωνα πέντε μέτρων

    Η μητέρα τεσσάρων παιδιών είχε εξαφανιστεί το βράδυ της Πέμπτης

    Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στην κοιλιά ενός πύθωνα, που την είχε καταβροχθίσει, στην κεντρική Ινδονησία, ανακοίνωσε σήμερα ένας τοπικός αξιωματούχος.

    Ο σύζυγος της Φαρίντα, ηλικίας 45 ετών, και κάτοικοι του χωριού Καλέμπανγκ, στην επαρχία Νότιο Σουλαουέσι, ανακάλυψαν χθες το πτώμα της στο εσωτερικό ενός πύθωνα, που είχε μήκος περίπου πέντε μέτρων. Η μητέρα τεσσάρων παιδιών είχε εξαφανιστεί το βράδυ της Πέμπτης και έρευνες είχαν ξεκινήσει για τον εντοπισμό της, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του χωριού, Σουάρντι Ρόσι.

    Οι κάτοικοι του χωριού «χτένισαν» την περιοχή και σύντομα εντόπισαν «έναν πύθωνα με μεγάλο στομάχι», είπε ο Ρόσι. «Αποφάσισαν να ανοίξουν το στομάχι και τότε εμφανίστηκε το κεφάλι της γυναίκας». Τέτοιου είδους περιστατικά είναι εξαιρετικά σπάνια, όμως άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ινδονησία τα τελευταία χρόνια, αφότου τους έχουν καταβροχθίσει πύθωνες.

    Τον περασμένο χρόνο, κάτοικοι της περιοχής Τινανγκέα, στο νοτιοανατολικό Σουλαουέσι, σκότωσαν έναν πύθωνα οκτώ μέτρων, ο οποίος είχε στραγγαλίσει και φάει έναν αγρότη. Το 2018, μία 54χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο εσωτερικός ενός πύθωνα μήκους επτά μέτρων στο νοτιοανατολικό Σουλαουέσι.

    Πηγή: protothema.gr

  • Ινδονησία: Νέες εκρήξεις στο ηφαίστειο Ίμπου
    Ινδονησία: Νέες εκρήξεις στο ηφαίστειο Ίμπου

    Τρεις νέες εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στο ηφαίστειο Ίμπου στην ανατολική Ινδονησία, το οποίο είναι πολύ ενεργό από την αρχή της χρονιάς, με αποτέλεσμα στήλη τέφρας να υψωθεί 5 χιλιόμετρα πάνω από την κορυφή του, σύμφωνα με τις αρχές.

    Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν διαδοχικά, η πρώτη λίγο μετά τη 1:00 (τοπική ώρα, 19:00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια στις 7:46 και στις 8:11 τοπική ώρα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εθνική Υπηρεσία Ηφαιστειολογίας και Γεωλογίας.

    Από την πρώτη έκρηξη μια στήλη τέφρας έφθασε σε ύψος άνω των 5 χιλιομέτρων από την κορυφή ενώ η τελευταία έκρηξη διήρκεσε περίπου δύο λεπτά, διευκρίνισε στην ανακοίνωση ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μουχάμαντ Ουάφιντ.

    Το ηφαίστειο, στο οποίο έχουν σημειωθεί περίπου εκατό εκρήξεις από την αρχή της χρονιάς, έχει τεθεί αυτή τη στιγμή στο πιο υψηλό από τα τέσσερα επίπεδα συναγερμού του ινδονησιακού συστήματος. Οι αρχές είχαν αυξήσει στο μέγιστο το επίπεδο του συναγερμού στα μέσα Μαΐου.

    Ο πληθυσμός έχει κληθεί να μην εισέρχεται σε μια ζώνη αποκλεισμού που εκτείνεται σε απόσταση τεσσάρων έως επτά χιλιομέτρων γύρω από τον κρατήρα, να φοράει αναπνευστικές μάσκες και να προστατεύει τα μάτια.

    Το Ίμπου είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ινδονησίας. Πέρυσι καταγράφηκαν περισσότερες από 21.000 εκρήξεις του.

    Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του 2022, περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι ζουν στο νησί Χαλμαχέρα.

    Στις 17 Μαΐου, εκατοντάδες άνθρωποι που ζούσαν κοντά στο ηφαίστειο απομακρύνθηκαν προληπτικά έπειτα από μια νέα έκρηξη η οποία είχε οδηγήσει στην αύξηση του συναγερμού στο ανώτατο επίπεδο.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ PVMBG/ HANDOUT

  • Ινδονησία: Σε αυξημένο συναγερμό για το ηφαίστειο Ίμπου - Εκτοξεύει στάχτη σε ύψος πέντε χιλιομέτρων
    Ινδονησία: Σε αυξημένο συναγερμό για το ηφαίστειο Ίμπου - Εκτοξεύει στάχτη σε ύψος πέντε χιλιομέτρων

    Σε κόκκινο συναγερμό είναι οι Αρχές στην Ινδονησία καθώς η δραστηριότητα του ηφαιστείου Ίμπου κλιμακώνεται μέρα με την ημέρα.

    Το ηφαίστειο σε μία από τις μεγαλύτερες εκρήξεις του το 2024 εκτοξεύει στάχτη σε ύψος πέντε χιλιομέτρων.

    Η ηφαιστειολογική υπηρεσία σε ανακοίνωσή της προειδοποίησε επίσης τους κατοίκους της περιοχής να μην πλησιάσουν το ηφαίστειο, που βρίσκεται στο απομακρυσμένο νησί Χαλχαμέρα.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ PVMBG/ HANDOUT

  • Ινδονησία: Απίστευτη γκάφα σε αεροδρόμιο - Υπάλληλος έπεσε όταν απομάκρυναν τη σκάλα από το αεροπλάνο
    Ινδονησία: Απίστευτη γκάφα σε αεροδρόμιο - Υπάλληλος έπεσε όταν απομάκρυναν τη σκάλα από το αεροπλάνο

    Απίστευτη γκάφα που μπορούσε να προκαλέσει και σοβαρό ατύχημα συνέβη σε αεροδρόμιο στην Ινδονησία καθώς υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας TransNusa έπεσε από το αεροσκάφος Airbus A320 καθώς δυο συνάδελφοί του απομάκρυναν την σκάλα χωρίς να τον ενημερώσουν.

    Στο βίντεο φαίνονται δύο μέλη του προσωπικού εδάφους του αεροδρομίου να μετακινούν τη σκάλα. Στο κάδρο εμφανίζεται ο υπάλληλος, ο οποίος στέκεται δίπλα στην πόρτα του αεροσκάφους και κοιτάζει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Λίγο αργότερα και ενώ κάνει βήμα πίσω θεωρώντας ότι η σκάλα βρίσκεται ακόμη στη θέση της πέφτει στο κενό.

    Παραβίασαν τους κανονισμούς ασφαλείας

    Το περιστατικό προκάλεσε έρευνα ενώ οι υπεύθυνοι δεσμεύτηκαν ότι θα ληφθούν μέτρα για να αποφευχθούν τέτοια ατυχήματα στο μέλλον, σύμφωνα με το Aviation.be.

    Μετά την πτώση του ο υπάλληλος διακομίστηκε σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση., Ευτυχώς δεν υπέστη σοβαρά τραύματα σύμφωνα με ινδονησιακά ΜΜΕ.

    Πάντως, ειδικοί κάνουν λόγο για παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας, σύμφωνα με τους οποίους δεν επιτρέπεται η απομάκρυνση της σκάλας από αεροσκάφος όσο η πόρτα είναι ακόμη ανοικτή.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Τσουκαλάς