Κόσμος

Γερμανία : Οι οικογενειακοί γιατροί αμφιβάλλουν ότι μπορεί να τηρηθεί η ημερομηνία εισαγωγής του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Γερμανία : Οι οικογενειακοί γιατροί αμφιβάλλουν ότι μπορεί να τηρηθεί η ημερομηνία εισαγωγής του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Η Γερμανική Ένωση Οικογενειακών Γιατρών αμφιβάλλει για το αν μπορεί να τηρηθεί η προγραμματισμένη ημερομηνία εισαγωγής ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

«Υπάρχουν λίγα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό θα είναι διαθέσιμο μέχρι τις αρχές της θερινής τουριστικής περιόδου. Δεδομένων των γραφειοκρατικών απαιτήσεων και άλλων θλιβερά περίπλοκων διαδικασιών, μπορεί κανείς να έχει βάσιμες αμφιβολίες ως προς το εάν οι πομπώδεις ανακοινώσεις (των Γερμανών πολιτικών) θα συνοδεύονται εγκαίρως και από τις ανάλογες πράξεις», δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Ούλριχ Βάιγκελντ σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερνό φύλλο της εφημερίδας «Augsburger Allgemeine».

«Ανεξάρτητα από αυτό, οι οικογενειακοί γιατροί σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επιβαρυνθούν με περισσότερη γραφειοκρατία. Οι γιατροί χρειάζονται χρόνο για τους ασθενείς τους και σίγουρα δεν μπορούν να μεταβάλλουμε τα ιατρεία μας σε γραφείο έκδοσης πιστοποιητικών-διαβατηρίων της χώρας. Είναι ακόμη πιο σημαντικό το γεγονός ότι η κίτρινη κάρτα εμβολιασμού η οποία εξακολουθεί να αναγνωρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) παραμένει έγκυρη ως απόδειξητου εμβολιασμού ενός πολίτη», τόνισε ο ιατρός.

Η Γερμανία προτίθεται να εισαγάγει ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορονοϊό μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούνιο. Για όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως, ο εμβολιασμός τους πρέπει να μετατρέπεται σε αναλογικό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ωστόσο, κυκλοφορούν ήδη ψεύτικα αναλογικά πιστοποιητικά εμβολιασμού και για την αντιμετώπιση του θέματος κρίνεται σκόπιμη η έκδοση ψηφιακού πιστοποιητικού παράλληλα με το αναλογικό. Αυτό όμως συνεπάγεται μια ιδιαίτερη και ενδεχομένως χρονοβόρα διαδικασία την οποία πρέπει να διεκπεραιώνουν ο ίδιοι οι γιατροί.

Χτες πάντως, οι γερμανικές Αρχές Ασφαλείας τόνιζαν ότι το χάρτινο πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορεί μεν εύκολα να πλαστογραφηθεί αλλά όχι και να διαπιστωθεί εύκολα η πλαστογραφία. Επομένως ο έλεγχος στα σύνορα ή λ.χ. στα αεροδρόμια καθίσταται δύσκολος. Γι αυτό και προτείνουν την πρόσβαση στα ψηφιακά δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ του Βερολίνου ώστε νε επιβεβαιώνεται ότι πράγματι κάποιος έχει εμβολιαστεί.

Πηγές: Augsburger Allgemeine, Handelsblatt, Neue Osnabruecker Zeitung - AΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup