Σάββατο, 29 Μαϊος 2021 15:20

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε την εκτέλεση άνδρα διότι... πουλούσε CD με νοτιοκορεάτικες ταινίες και μουσική

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο Λι εκτελέστηκε με πυροβολισμό στην πλατεία, παρουσία 500 ατόμων, ανάμεσά τους η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του - Αναζητούνται τουλάχιστον 20 άτομα που αγόρασαν τα CD της «προπαγάνδας» - Γιατί ο Κιμ διέταξε την «εξάλειψη» των γατών και των περιστεριών

Βόρεια Κορέα 2021... Ένας άνδρας ονόματι Λι, παράγει και πουλάει CD με ταινίες και μουσική για να βγάζει τα προς το ζην. Λίγες ημέρες μετά, ο Λι εκτελείται μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του. Το έγκλημά του; Τα CD που διέθετε ήταν νοτιοκορεάτικες ταινίες και μουσική! Την εκτέλεση διέταξε ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ Ουν, δίνοντας το μήνυμα ότι η Βόρεια Κορέα δεν σκοπεύει να ξεφύγει από την εσωστρέφεια και την παράνοια ενός «ηγέτη» που δεν υπολογίζει τη ζωή ή τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν αρκέστηκε στη διαταγή για την εκτέλεση του Λι. Ζήτησε επιπλέον να γίνει στην πλατεία με πυροβολισμό και να παρακολουθεί σύσσωμη η οικογένεια του άνδρα, προκειμένου να παραδειγματιστούν όλοι και να μην «διαπραχθεί ξανά το σοβαρότατο αυτό αδίκημα».

Ο Λι συνελήφθη στην Wonsan, στην επαρχία Gangwon. Σαράντα ημέρες μετά τη σύλληψή του, εκτελέστηκε με διαταγή του ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ στην πλατεία, παρουσία 500 ατόμων, ανάμεσά τους και η οικογένειά του.

Ο άνδρας που εκτελέστηκε ήταν διευθυντής παραγωγής στην εταιρεία Wonsan Farming Management Commission. Κατηγορήθηκε από τις τοπικές αρχές για αντισοσιαλιστική δράση και εμπόριο Νοτιοκορεατικών προπαγανδιστικών βίντεο. Η κατηγορία των τοπικών αρχόντων ήταν αρκετή, προκειμένου ο Κιμ Γιονγκ Ουν να διατάξει την εκτέλεση του Λι.

Όπως αναφέρθηκε στο κατηγορητήριο, ο Λι συνελήφθη από την τοπική ομάδα ελέγχου, τη στιγμή που πουλούσε παράνομα τα CD με τις νοτιοκορεάτικες ταινίες και τη μουσική. Στην εκτέλεση υποχρεώθηκαν να παρακολουθούν η σύζυγός του, η κόρη και ο γιος του, καθιστώντας ακόμα πιο αποτρόπαια την πράξη.

Σε ανακοίνωσή τους οι βορειοκορεατικές αρχές ανέφεραν ότι «ήταν η πρώτη εκτέλεση για αντισοσιαλιστική δράση στην επαρχία Gangwon, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους». «Δεν πρέπει οι αντιδραστικοί να ζουν χωρίς τον φόβο στην κοινωνία μας», πρόσθεσαν οι βορειοκορεατικές αρχές στην ανακοίνωσή τους.

kim
Το άψυχο σώμα του Λι τοποθετήθηκε σε ένα σακί για άχυρα και ακολούθως μέσα σε ένα κουτί, χωρίς να γίνει κηδεία, ώστε να αναδειχθεί το «ντροπιαστικό του αδίκημα».

Τοπικά Μέσα ανέφεραν ότι οι γνωστοί του Λι και οι γείτονές του ξέσπασαν σε κλάματα όταν είδαν το «τσουβαλιασμένο σώμα» του να το πετάνε σε ένα φορτηγό. Προσπαθούσαν ωστόσο να συγκρατηθούν και να κλαίνε σιωπηλά, καθώς η πιθανότητα να θεωρηθεί ότι ασπάζονται τις «ριζοσπαστικές ιδέες» του Λι, ήταν αρκετά μεγάλη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λι ομολόγησε πως πουλούσε τα CD και USB. Ήδη οι βορειοκορεατικές αρχές έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση των ανθρώπων που προμηθεύτηκαν τα CD από τον Λι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τουλάχιστον 20 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Η ποινή για όλους, όπως αναφέρουν πηγές της Πιονγκγιάνγκ, είναι ο θάνατος.

Στη Βόρεια Κορέα τιμωρείται κάποιος με 7 χρόνια φυλάκιση μόνο και μόνο αν υπάρχει υπόνοια ότι διαπίστωσε ριζοσπαστική κίνηση συμπολίτη του και δεν την ανέφερε στις αρχές.

kim2
Ο Κιμ διέταξε την εξάλειψη των γατών και των περιστεριών

Πρόσφατα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε μία ακόμη διαταγή που έχει προκαλέσει παγκόσμιες αντιδράσεις. Διέταξε την εξάλειψη όλων των γατών και των περιστεριών, καθώς πιστεύει ότι τα συγκεκριμένα ζώα συμβάλλουν στη διασπορά της Covid-19.

Στα σύνορα της χώρας έχουν στηθεί ειδικές ομάδες και σκοπευτές, οι οποίοι πυροβολούν τα πουλιά και τις γάτες, καθώς ο ηγέτης της Πιονγκγιάνγκ πιστεύει ότι «φέρνουν τον ιό από την Κίνα».

Μία οικογένεια τιμωρήθηκε με την κατηγορία ότι απέκρυψε τη γάτα της. Η οικογένεια δήλωσε τη γάτα νεκρή, αλλά οι αρχές δεν πείστηκαν, με συνέπεια να τιμωρηθούν με 20ήμερο εγκλεισμό σε απομόνωση.
Πηγή: protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Μαϊος 2021 14:21

Σχετικά Άρθρα

  • Βόρεια Κορέα: «Εχθρικό κράτος» η Νότια Κορέα, λέει η Πιονγκγιάνγκ - Γιατί άλλαξε το σύνταγμα της χώρας
    Βόρεια Κορέα: «Εχθρικό κράτος» η Νότια Κορέα, λέει η Πιονγκγιάνγκ - Γιατί άλλαξε το σύνταγμα της χώρας

    Αγεφύρωτο το χάσμα μετά και την εξαγγελία του Κιμ Γιονγκ Ουν ν’ απορρίψει πλέον ως εθνικό στόχο την ενοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου

    Η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε τη Νότια Κορέα «εχθρικό κράτος», μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ της χώρας, επιβεβαιώνοντας ότι η εθνική συνέλευσή της έχει τροποποιήσει το σύνταγμα, ευθυγραμμιζόμενη με την εξαγγελία του ηγέτη της χώρας ν’ απορρίψει πλέον ως εθνικό στόχο την ενοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.
    Το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA μετέδωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ανατίναξαν προχθές, τμήματα του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, στο πλαίσιο ανάληψης νόμιμης δράσης κατά ενός εχθρικού κράτους, όπως ορίζεται από το αναθεωρημένο σύνταγμα.
    Τμήματα των εξήντα μέτρων του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου στην πλευρά της Βόρειας Κορέας έχουν τώρα υποστεί ολική καταστροφή στο πλαίσιο «ενός συνολικού αποκλεισμού της επικράτειας» της Βόρειας Κορέας από το Νότο, μετέδωσε το KCNA.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Η Βόρεια Κορέα ανατίναξε τμήματα δρόμων - Στα ύψη η ένταση με τον Νότο
    Η Βόρεια Κορέα ανατίναξε τμήματα δρόμων - Στα ύψη η ένταση με τον Νότο

    Στην ανατίναξη διακορεάτικων δρόμων που βρίσκονται στα σύνορα με τον Νότο - αλλά εντός της επικράτειάς της - ανατίναξε η Βόρεια Κορέα, ως μέτρο οχύρωσης, καθώς η ένταση μεταξύ των δύο χωρών μεγαλώνει.

    Σύμφωνα με τον στρατό της Νότιας Κορέας, μερικά τμήματα του οδικού δικτύου βόρεια από τη στρατιωτική γραμμή οριοθέτησης που χωρίζει τις δύο χώρες, ανατινάχτηκαν.

    Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας έχουν προχωρήσει σε ενίσχυση της επιτήρησης και της ετοιμότητας τους, αντιδρώντας στην ενέργεια της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το ίδιο μήνυμα.

    «Σοβαρή πρόκληση του εχθρού»

    Οι εκρήξεις αυτές, όπως σημειώνει το ABC News σημειώθηκαν μια ημέρα αφότου ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν συγκάλεσε συνάντηση με τους ανώτατους στρατιωτικούς και αξιωματούχους ασφαλείας του. Κατά τη συνάντηση αυτή, ο Κιμ επικαλέστηκε πτήσεις drone της Νότιας Κορέας και τις χαρακτήρισε «σοβαρή πρόκληση του εχθρού» και τόνισε πως έχει καθήκον για «άμεση στρατιωτική δράση» και «αποτρεπτικό πόλεμο» για την υπεράσπιση της κυριαρχίας της χώρας, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας.

    Υπενθυμίζεται πως, η Βόρεια Κορέα νωρίτερα έθεσε το πυροβολικό πρώτης γραμμής και άλλες στρατιωτικές μονάδες σε ετοιμότητα για να εξαπολύσουν πλήγματα στη Νότια Κορέα, εάν βρεθούν ξανά drones πάνω από τη Βόρεια Κορέα. Η Νότια Κορέα αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν έστειλε drones, αλλά προειδοποίησε ότι θα τιμωρήσει αυστηρά τη Βόρεια Κορέα εάν απειληθεί η ασφάλεια των πολιτών της.

    Προειδοποιητικές βολές

    O στρατός της Νότιας Κορέας προχώρησε σήμερα σε προειδοποιητικές βολές νοτίως της αποστρατικοποιημένης ζώνης που χωρίζει τη Νότια Κορέα με τη Βόρεια Κορέα, αντιδρώντας στην κίνηση της Βόρειας Κορέας ν’ ανατινάξει τμήματα του οδικού δικτύου της Κορεατικής Χερσονήσου κοντά στη συνοριακή γραμμή, σύμφωνα με το Μεικτό Στρατιωτικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ KCNA

  • Κιμ Γιονγκ Ουν: Διαμηνύει ότι θα επισπεύσει τις διαδικασίες για να καταστήσει πυρηνική υπερδύναμη τη Βόρεια Κορέα
    Κιμ Γιονγκ Ουν: Διαμηνύει ότι θα επισπεύσει τις διαδικασίες για να καταστήσει πυρηνική υπερδύναμη τη Βόρεια Κορέα

    Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης υπογράμμισε την ανάγκη εκτεταμένης ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του

    Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν διεμήνυσε ότι θα επισπεύσει τις διαδικασίες για να καταστήσει τη χώρα του στρατιωτική υπερδύναμη με πυρηνικά όπλα, τη χρήση των οποίων δεν θα απέκλειε σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση, όπως μεταδίδει σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
    Τα συγκεκριμένα σχόλια έγιναν κατά την ομιλία του Κιμ σε πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με το KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είπε ότι δεν προτίθεται να επιτεθεί στη Νότια Κορέα, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «εάν ο εχθρός αποπειραθεί να κάνει χρήση βίας εναντίον της χώρας μας», ο στρατός της Βόρειας Κορέας θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο χωρίς δισταγμό, κάτι που «δεν αποκλείει τη χρήση πυρηνικών όπλων».
    Ο Κιμ υπογράμμισε την ανάγκη εκτεταμένης ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το KCNA.

    Δεν παρέλειψε επίσης να απευθύνει ευχές στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τα 72α γενέθλιά του. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είπε ότι ο Πούτιν είναι «ο πιο κοντινός σύντροφος», σημειώνοντας πως «οι στρατηγικές σχέσεις συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών θα ανέλθουν σε νέο επίπεδο, με στόχο «την υπεράσπιση της περιφερειακής και παγκόσμιας ειρήνης και της διεθνούς δικαιοσύνης».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr
  • «Χωρίς δισταγμό» θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα αν η χώρα δεχτεί επίθεση δηλώνει ο Κιμ Γιόνγκ Ουν
    «Χωρίς δισταγμό» θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα αν η χώρα δεχτεί επίθεση δηλώνει ο Κιμ Γιόνγκ Ουν

    Η Βόρεια Κορέα θα χρησιμοποιήσει «χωρίς δισταγμό» τα πυρηνικά όπλα που διαθέτει αν υποστεί επίθεση από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, δήλωσε ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν αυτή την εβδομάδα, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

    Η Πιονγκγιάνγκ «θα χρησιμοποιήσει χωρίς δισταγμό όλα τα μέσα στη διάθεσή της, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών όπλων», αν «ο εχθρός» της επιτεθεί, τόνισε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας προχθές Τετάρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο, με φόντο τη συνεχιζόμενη ένταση με τη Σεούλ.

    Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Κιμ αναφερόταν στη συμμαχία της Σεούλ και της Ουάσιγκτον. Η Νότια Κορέα δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα και βασίζεται στην αποτρεπτική ισχύ του βασικού συμμάχου της, των ΗΠΑ.

    Οι δηλώσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν έγιναν αφού η Νότια Κορέα γιόρτασε -την Τρίτη- την ημέρα των ενόπλων δυνάμεων.

    Ο πρόεδρος Γιουν Σοκ-Γελ διεμήνυσε σε εορταστική εκδήλωση πως ο κ. Κιμ θα διακινδύνευε το «τέλος του καθεστώτος του» σε περίπτωση χρήσης πυρηνικού όπλου. Απείλησε πως θα υπάρξει «αποφασιστική και συντριπτική αντίδραση» του στρατού του και της συμμαχίας Σεούλ-Ουάσιγκτον.

    Στη Νότια Κορέα σταθμεύουν δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί στρατιωτικοί.

    Αντιδρώντας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε τον Γιουν «μαριονέτα», σύμφωνα με το KCNA.

    Στα μέσα Σεπτεμβρίου, η Βόρεια Κορέα δημοσιοποίησε, για πρώτη φορά, οπτικό υλικό των εγκαταστάσεων εμπλουτισμού ουρανίου της, ενώ ο Κιμ κάλεσε, για ακόμη μια φορά, να αναπτυχθεί περαιτέρω το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του.

    Οι σχέσεις ανάμεσα στις δυο Κορέες διέρχονται μια από τις πιο τεταμένες περιόδους των τελευταίων ετών. Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε στις αρχές Αυγούστου πως αναπτύσσει 250 εκτοξευτήρες πυραύλων στα σύνορα με τη Νότια Κορέα.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ KCNA EDITORIAL USE ONLY

  • Βόρεια Κορέα: Δημοσίευσαν για πρώτη φορά εικόνες από εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου
    Βόρεια Κορέα: Δημοσίευσαν για πρώτη φορά εικόνες από εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου

    Σε αυτές τις εγκαταστάσεις παράγεται χάρη σε συσκευές φυγοκέντρησης μεγάλης ταχύτητας ουράνιο σε υψηλό ποσοστό εμπλουτισμού, απαραίτητο για την κατασκευή πυρηνικών κεφαλών

    Ο αρχές της Βόρειας Κορέας δημοσίευσαν για πρώτη φορά σήμερα εικόνες από εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου με την ευκαιρία επίσκεψης εκεί του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν. Η Πιονγκγιάνγκ, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη πυρηνική δοκιμή της το 2006 ενώ της έχουν επιβληθεί κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το πυρηνικό της πρόγραμμα, δεν είχε παρουσιάσει ποτέ ως τώρα τις εγκαταστάσεις της.
    Σε αυτές τις εγκαταστάσεις παράγεται χάρη σε συσκευές φυγοκέντρησης μεγάλης ταχύτητας ουράνιο σε υψηλό ποσοστό εμπλουτισμού, απαραίτητο για την κατασκευή πυρηνικών κεφαλών. Ο Κιμ επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Πυρηνικών Όπλων και μια βάση παραγωγής πυρηνικών υλικών για τον στρατό, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο KCNA, χωρίς να διευκρινίσει πού βρίσκονται αυτές οι εγκαταστάσεις ούτε πότε πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη.
    Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης «υπογράμμισε την ανάγκη να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των συσκευών φυγοκέντρησης προκειμένου να αυξηθεί εκθετικά ο αριθμός των πυρηνικών όπλων για την αυτοάμυνα», πρόσθεσε το πρακτορείο, το οποίο μετέδωσε εικόνες που δείχνουν τον Κιμ να επιθεωρεί σειρές από συσκευές φυγοκέντρησης.

    Ο ΟΗΕ έχει επιβάλει κυρώσεις στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, όμως η χώρα αγνοεί τις απαγορεύσεις αυτές κυρίως χάρη στη στήριξη των συμμάχων της, της Κίνας και της Ρωσίας. Η Νότια Κορέα από την πλευρά της κατήγγειλε ότι η Πιονγκγιάνγκ «αποκάλυψε την ύπαρξη εγκατάστασης εμπλουτισμού ουρανίου» και ότι αύξησε την παραγωγή υλικών για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.
    «Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση πολλών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης. Η δημοσίευση των εικόνων αυτών έχει στόχο να στείλει «ένα ισχυρό μήνυμα στην επόμενη κυβέρνηση» των ΗΠΑ, ότι «θα είναι αδύνατο να αποπυρηνικοποιηθεί η Βόρεια Κορέα», όπως εξήγησε ο Χονγκ Μιν αναλυτής στο Κορεατικό Ινστιτούτο για την Εθνική Ενοποίηση.

    «Είναι επίσης ένα μήνυμα προς τις άλλες χώρες να αναγνωρίσουν τη Βόρεια Κορέα ως πυρηνικό κράτος», πρόσθεσε. Η εγκατάσταση που παρουσιάστηκε «είναι πολύ πιθανόν αυτή στην Κανγκσόν», ένα απόρρητο πυρηνικό συγκρότημα κοντά στην Πιονγκγιάνγκ, σημείωσε ο Χονγκ.

    Ωστόσο εκτίμησε ότι δεν είναι πολύ πιθανό η Βόρεια Κορέα να προχωρήσει σύντομα σε νέα πυρηνική δοκιμή. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη στο 38 North ένα πρόγραμμα ανάλυσης για τη Βόρεια Κορέα το οποίο διαχειρίζεται το Stimson Center, η κεντρική εγκατάσταση στην οποία η Πιονγκγιάνγκ προχωρά σε πυρηνικές δοκιμές υπέστη ζημιές από τις απανωτές πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα στα τέλη Ιουλίου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ανησυχητικές απειλές Κιμ Γιονγκ Ουν: Αυξάνει «εκθετικά» το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας
    Ανησυχητικές απειλές Κιμ Γιονγκ Ουν: Αυξάνει «εκθετικά» το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας

    Σε ανησυχητικές απειλές προχώρησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοινώνοντας ότι η Βόρεια Κορέα θα αυξήσει «εκθετικά» το πυρηνικό της οπλοστάσιο για να είναι έτοιμη για πόλεμο με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

    Μιλώντας σε εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης της χώρας ο Κιμ είπε χθες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA, ότι η Πιονγιάνγκ πρέπει να προετοιμάσει «τις πυρηνικές δυνατότητες και την ετοιμότητα να τις χρησιμοποιήσει κατάλληλα οποιαδήποτε στιγμή για να διασφαλίσει τα δικαιώματα ασφάλειας του κράτους».

    Ο Κιμ πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία μια ισχυρή στρατιωτική δύναμη για την αντιμετώπιση των απειλών που συνιστούν οι ΗΠΑ και οι «ακόλουθοί» τους.

    Ο Κιμ ανεβάζει το θερμόμετρο των εντάσεων

    Μολονότι ο Κιμ έχει προβεί και στο παρελθόν σε παρόμοιες απειλές, ειδικοί εκτιμούν ότι ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας θα προχωρήσει πιθανώς σε προκλητικές δοκιμές οπλικών συστημάτων ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

    Ο Κιμ διαμαρτύρεται για τη νέα αμυντική κατευθυντήρια γραμμή μεταξύ των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας που αποβλέπει στην ενσωμάτωση αμερικανικών πυρηνικών όπλων με τα συμβατικά της Σεούλ για την αντιμετώπιση της Πιονγιάνγκ και σε αυτές ακριβώς τις εξελίξεις απέδωσε την απόφασή του για ενίσχυση του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας του. Η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει «μια σοβαρή απειλή» λόγω «της απερίσκεπτης επέκτασης» ενός περιφερειακού στρατιωτικού μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που τώρα εξελίσσεται σε πυρηνικό μπλοκ, είπε.

    Η Νότια Κορέα πρόκειται να φιλοξενήσει σήμερα Τρίτη μια αμυντική συνάντηση με τα μέλη της Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών (UNC). Επικεφαλής της πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης είναι ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα.

    Η Γερμανία έγινε η τελευταία χώρα που εντάχθηκε στη δύναμη αυτή στη Νότια Κορέα τον Αύγουστο. Η δύναμη βοηθά στην αστυνόμευση των βαριά οχυρωμένων συνόρων με τη Βόρεια Κορέα και δεσμεύεται να υπερασπιστεί τον Νότο εάν ξεσπάσει πόλεμος. Η Βόρεια Κορέα, εκνευρισμένη από την είσοδο της Γερμανίας στη δύναμη, έχει στο παρελθόν αποκαλέσει τη UNC «παράνομη πολεμική οργάνωση».

    Η Βόρεια Κορέα ενισχύει το πυρηνικό της οπλοστάσιο

    Η Βόρεια Κορέα έχει ενισχύσει σημαντικά από το 2022 το πρόγραμμα των πυρηνικών όπλων της με αυξανόμενο αριθμό πυραυλικών δοκιμών.

    Αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι μολονότι το καθεστώς του Κιμ έχει ακόμη να ξεπεράσει κάποια τεχνολογικά προβλήματα προκειμένου να αποκτήσει βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ικανούς να πλήξουν τις ηπειρωτικές ΗΠΑ, η Πιονγιάνγκ ήδη διαθέτει εκείνους που μπορούν να πλήξουν στόχους στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Βόρεια Κορέα: O Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε 30 αξιωματούχους για τον θάνατο 4.000 ανθρώπων σε πλημμύρες
    Βόρεια Κορέα: O Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε 30 αξιωματούχους για τον θάνατο 4.000 ανθρώπων σε πλημμύρες

    Οι αξιωματούχοι κατηγορήθηκαν για διαφθορά και παράβαση καθήκοντος από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.

    Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να διέταξε να εκτελεστούν έως και 30 αξιωματούχοι για την αποτυχία τους να αποτρέψουν μαζικές πλημμύρες και κατολισθήσεις το καλοκαίρι που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο περίπου 4.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται η New York Post.

    Ειδικότερα, αξιωματούχος του καθεστώτος του Κιμ δήλωσε ότι 20 έως 30 αξιωματούχοι στη Βόρεια Κορέα κατηγορούνται για διαφθορά και παράβαση καθήκοντος, με το κράτος να τους καταδικάζει σε θανατική ποινή, μετέδωσε η τηλεόραση Chosun.

    «Έχει διαπιστωθεί ότι 20 έως 30 στελέχη στην περιοχή που επλήγη από τις πλημμύρες εκτελέστηκαν ταυτόχρονα στα τέλη του περασμένου μήνα», δήλωσε ανώνυμα αξιωματούχος στο πρακτορείο.

    Οι αναφορές για τις εκτελέσεις δεν επαληθεύτηκαν αμέσως από ανεξάρτητα μέσα.

    Το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας ανέφερε προηγουμένως ότι ο Κιμ διέταξε τις αρχές να «τιμωρήσουν αυστηρά» τους αξιωματούχους μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την επαρχία Τσαγκάνγκ τον Ιούλιο, στοιχίζοντας τη ζωή σε περίπου 4.000 ανθρώπους και εκτοπίζοντας περισσότερους από 15.000 ανθρώπους.

    Μετά τη συνάντηση με τον Κιμ, ο πρώην βορειοκορεάτης διπλωμάτης Lee Il-gyu δήλωσε στην τηλεόραση Chosun ότι ήταν σαφές ότι οι αξιωματούχοι στην επαρχία ήταν «τόσο ανήσυχοι που δεν ξέρουν πότε θα κοπεί ο λαιμός τους».

    Ο Κιμ εθεάθη τον περασμένο μήνα να επιθεωρεί τις κατεστραμμένες περιοχές και να συναντάται με τους κατοίκους, καθώς εκτίμησε ότι θα χρειαστούν μήνες για την ανοικοδόμηση των πλημμυρισμένων γειτονιών.

    Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης τα έβαλε επίσης με τις αναφορές της Νότιας Κορέας για τον αριθμό των νεκρών, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι σκοτώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύονται αναφορές ότι ο Κιμ διέταξε αξιωματούχους να βγουν από τη μέση για μια θεωρούμενη αποτυχία.

    Το 2019, το κράτος φέρεται να εκτέλεσε τον Κιμ Χιοκ Τσολ, τον πυρηνικό απεσταλμένο του στις ΗΠΑ, επειδή απέτυχε να διαπραγματευτεί μια σύνοδο κορυφής μεταξύ του Κιμ και του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

    Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι ο Τσολ βρισκόταν απλώς υπό κρατική επιτήρηση, ανέφερε το CNN.

    Η Βόρεια Κορέα έχει γενικά υψηλό ποσοστό δημόσιων εκτελέσεων, σύμφωνα με τους Korea Times, με το κράτος να πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 10 δημόσιες εκτελέσεις πριν από την πανδημία COVID-19.

    Το δημοσίευμα εκτιμά ότι ο ρυθμός έχει έκτοτε αυξηθεί, με τουλάχιστον 100 εκτελέσεις να πραγματοποιούνται πέρυσι.

    Πηγή: Eidiseis.gr

  • ΟΗΕ: 345 άνθρωποι, ανάμεσά τους 15 γυναίκες, εκτελέσθηκαν στο Ιράν μέσα στο 2024
    ΟΗΕ: 345 άνθρωποι, ανάμεσά τους 15 γυναίκες, εκτελέσθηκαν στο Ιράν μέσα στο 2024

    Τουλάχιστον 345 άνθρωποι, ανάμεσά τους 15 γυναίκες, εκτελέσθηκαν στο Ιράν από την αρχή του έτους, σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

    Πριν από δύο ημέρες, η μη κυβερνητική οργάνωση Iran Human Rights (IHR) με έδρα την Νορβηγία ανακοίνωσε ότι το Ιράν εκτέλεσε στις 7 Αυγούστου δι' απαγχονισμού 29 ανθρώπους, τους 26 σε ομαδική εκτέλεση στην φυλακή Γεζέλ Χεζάρ στο Καράτζ κοντά στην Τεχεράνη.
    Τρεις ακόμη άνδρες εκτελέσθηκαν σε άλλη φυλακή της ίδιας πόλης.\

    Είχαν καταδικασθεί για φόνο, διακίνηση ναρκωτικών και βιασμό.

    «Ο Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Φόλκερ Τουρκ είναι εξαιρετικά ανήσυχος» από τις πληροφορίες, δήλωσε εκπρόσωπός του στην Γενεύη. «Πρόκειται για ανησυχητικά υψηλό αριθμό εκτελέσεων σε τόσο μικρό διάστημα».

    Από την πλευρά της, η Υπατη Αρμοστεία επιβεβαίωσε ότι 38 άνθρωποι εκτελέσθηκαν τον Ιούλιο στο Ιράν, ενώ 345 άνθρωποι, ανάμεσά τους 15 γυναίκες, εκτελέσθηκαν αυτόν τον χρόνο.

    Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το ήμισυ των εκτελέσεων από την αρχή του 2024 αφορούν αδικήματα σχετιζόμενα με τα ναρκωτικά.

    Εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας υπενθύμισε ότι η επιβολή της θανατικής ποινής για εγκλήματα που δεν έχουν σχέση με ανθρωποκτονία εκ προθέσεως είναι ασύμβατη με τους διεθνείς κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
    Απουσία δίκαιων δικών

    Η Υπατη Αρμοστεία ανησυχεί επίσης για την απουσία δίκαιων δικών, την ώρα που σε πληθώρα περιπτώσεων, πολλές είναι οι εκτελέσεις που πραγματοποιούνται χωρίς να έχει ενημερωθεί η οικογένεια και οι δικηγόρος του φυλακισμένου.

    Ο ΟΗΕ έχει επανειλημμένως απευθύνει έκκληση για την επιβολή μορατόριου στις εκτελέσεις μέχρι την κατάργηση μακροπρόθεσμα της θανατικής ποινής.

    Το Ιράν κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί την θανατική ποινή ως μέσο εκφοβισμού απέναντι στο κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος που πυροδοτήθηκε από τον θάνατο της Μάχσα Αμίνι κατά την κράτησή της για παραβίαση των ενδυματολογικών περιορισμών που εφαρμόζονται κατά των γυναικών στην Ισλαμική Δημοκρατία.

    Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίσθηκαν κατά τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις που χαρακτηρίσθηκαν από την Τεχεράνη «ταραχές» ενορχηστρωμένες από την Δύση.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο