Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 09:43

Ανατροπή σκάφους ανοικτά της Φλόριντα - Μεγάλη επιχείρηση για τους 39 αγνοούμενους

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το σκάφος είχε αποπλεύσει από τις νήσους Μπίμινι στις Μπαχάμες

Επιχείρηση διάσωσης στήθηκε σήμερα για τον εντοπισμό 39 ανθρώπων που αγνοούνται μετά την ανατροπή του σκάφους στο οποίο επέβαιναν το Σάββατο, σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή.

Το σκάφος, το οποίο είχε αποπλεύσει από τις νήσους Μπίμινι στις Μπαχάμες, ανετράπη περίπου 70 χιλιόμετρα του Fort Pierce Inlet Park εξαιτίας κακοκαιρίας, ανέφερε η αμερικανική ακτοφυλακή στο Twitter, σημειώνοντας ότι υπάρχουν υποψίες για επιχείρηση που ξεκίνησαν διακινητές παράτυπων μεταναστών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι διασώστες έμαθαν για το ατύχημα το πρωί της Τρίτης, όταν ένας βαρκάρης, ο οποίος περιγράφεται ως «καλός Σαμαρείτης», βρήκε έναν άνδρα επάνω στο ανατραπέν σκάφος.

#UPDATE @USCG crews are still searching. The good Sam notified #USCG Sector #Miami watchstanders, Tuesday, at approx. 8 a.m. after rescuing a man on a capsized vessel. Multiple cutters & aircraft are searching from #Bimini, #Bahamas to #FortPierce Inlet.

More updates follow. pic.twitter.com/kCVQ4LCaTe

— USCGSoutheast (@USCGSoutheast) January 25, 2022

Πηγή: Cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 09:46

Σχετικά Άρθρα

  • Αύξηση των σαρκοβόρων βακτηρίων στη Φλόριντα μετά από τους τυφώνες Χέλεν και Μίλτον
    Αύξηση των σαρκοβόρων βακτηρίων στη Φλόριντα μετά από τους τυφώνες Χέλεν και Μίλτον

    Στη Φλόριντα των ΗΠΑ παρατηρήθηκε αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σαρκοβόρων βακτηρίων μετά τους καταστροφικούς τυφώνες Χέλεν και Μίλτον, σύμφωνα με τα στοιχεία του πολιτειακού Τμήματος Υγείας.

    Οι κομητείες Χίλσμπορο και Πινέλας στην περιοχή του Κόλπου της Τάμπα – οι οποίες πλημμύρισαν ένα καταστροφικό κύμα καταιγίδας – είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση του βακτηρίου Vibrio vulnificus που συνήθως απαντάται στα ζεστά παράκτια ύδατα, αλλά τα επίπεδα συγκέντρωσης μπορούν να αυξηθούν με έντονες βροχοπτώσεις ή πλημμύρες. Πριν ο τυφώνας Χέλεν φτάσει στην ξηρά στις 26 Σεπτεμβρίου, δεν είχε αναφερθεί κανένα κρούσμα στην κομητεία Πινέλας και ένα στην κομητεία Χίλσμπορο. Τώρα, το Πινέλας έχει 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα και το Χίλσμπορο επτά.

    Η Φλόριντα είχε έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα Vibrio vulnificus τον Σεπτέμβριο πριν από την άφιξη του τυφώνα Χέλεν, αλλά ο αριθμός τους αυξήθηκε σε 24 μέχρι το τέλος του μήνα. Μετά το χτύπημα των τυφώνων υπήρξαν 38 επιβεβαιωμένα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να ανέλθει σε 76 φέτος.

    Οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν από το Vibrio vulnificus με την κατάποση ή την έκθεση ανοικτών πληγών σε μολυσμένο νερό ή με την κατανάλωση ακατάλληλα μαγειρεμένων θαλασσινών. Τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ηπατική νόσο και ανοιχτές πληγές διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης.

    Από τα 150 έως 200 κρούσματα Vibrio vulnificus που αναφέρονται στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ κάθε χρόνο, περίπου ένας στους πέντε ανθρώπους πεθαίνει από τη μόλυνση, μερικές φορές μέσα σε μία ή δύο ημέρες από την ασθένεια.

    Το Τμήμα Υγείας της Φλόριντα είχε εκδώσει ανακοίνωση πριν από την άφιξη του τυφώνα Μίλτον, προτρέποντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να αποφεύγουν τα νερά των πλημμυρών, όπου τα βακτήρια Vibrio μπορούν να πολλαπλασιαστούν γρήγορα.

    Συνιστά στους ανθρώπους να αποφεύγουν να κολυμπούν ή να περπατούν στα νερά των πλημμυρών. Εάν κάποιος πρέπει να έρθει σε επαφή με δυνητικά μολυσμένο νερό, θα πρέπει να καλύψει τυχόν πληγές με αδιάβροχο επίδεσμο και να πλυθεί καλά μετά.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας τυφώνας προκαλεί έξαρση των λοιμώξεων από Vibrio vulnificus στη Φλόριντα. Στον απόηχο του τυφώνα Ιαν το 2022, υπήρξαν 29 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το σύνολο της πολιτείας σε 65 τον Οκτώβριο.

    Με πληροφορίες από: Flesh-eating bacteria cases rise in Florida after hurricanes Helene and Milton by Caroline Jaime, CNN

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
  • Καλάβρυτα: Δρόμος-καρμανιόλα το σημείο του ατυχήματος - «Ήταν αναμενόμενο, έχουμε προειδοποιήσει»
    Καλάβρυτα: Δρόμος-καρμανιόλα το σημείο του ατυχήματος - «Ήταν αναμενόμενο, έχουμε προειδοποιήσει»

    Ο πρόεδρος της Βλασίας, Παναγιώτης Λιβάνης, μιλώντας στο Newsbomb.gr για την κατάσταση των δρόμων στα Καλάβρυτα και συγκεκριμένα στο σημείο του ατυχήματος, τόνισε ότι το σημείο είναι επικίνδυνο και ότι έχουν καταγραφεί πολλά ατυχήματα στο παρελθόν

    Το πρωί της Παρασκευής, 18 Οκτωβρίου, 15 άτομα βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον τρόμο στα Καλάβρυτα, όταν ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας μαζί με πέντε μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς, βγήκε εκτός δρόμου και έπεσε σε βάθος 7 μέτρων. Το περιστατικό συνέβη στη διαδρομή Πάτρα-Καλάβρυτα, λίγο μετά τη Βλασία, κοντά στο χωριό Μάνεσι.

    Ο οδηγός του λεωφορείου, σε κατάσταση σοκ, εξήγησε στο Newsbomb.gr ότι ενώ οδηγούσε, ένα αυτοκίνητο που ερχόταν κατά πάνω του τον ανάγκασε να κάνει έναν ελιγμό προς τα δεξιά. «Ερχόταν ένα αυτοκίνητο και έκανα λίγο δεξιά για να το αποφύγω. Εκείνη τη στιγμή, άκουγα ουρλιαχτά από τα παιδιά μέσα. Ευτυχώς, δεν έπαθαν ούτε γρατζουνιά», περιέγραψε χαρακτηριστικά.

    Ο δρόμος όπου συνέβη το ατύχημα δεν είναι άγνωστος για την περιοχή. Ο Πρόεδρος της Βλασίας, Παναγιώτης Λιβάνης, μιλώντας στο Newsbomb.gr για την κατάσταση των δρόμων στην περιοχή, τόνισε ότι το σημείο είναι επικίνδυνο και ότι έχουν καταγραφεί πολλά ατυχήματα στο παρελθόν. «O συγκεκριμένος δρόμος είναι καρμανιόλα», είπε, αναφερόμενος στο σημείο του δυστυχήματος. Θυμήθηκε ότι παλαιότερα, μια νταλίκα είχε πέσει σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο, ενώ και ο ίδιος, όταν ήταν μαθητής, είχε γίνει μάρτυρας άλλου τροχαίου με λεωφορείο στην ίδια περιοχή. «Όταν έγινε αυτό το τροχαίο, το λεωφορείο είχε τρακάρει και τρία παιδιά είχαν τραυματιστεί», ανέφερε, εξηγώντας ότι το συγκεκριμένο σημείο παραμένει επικίνδυνο εδώ και δεκαετίες.

    Παρά τις επανειλημμένες αναφορές και τις επισκέψεις των αρμόδιων Αρχών στην περιοχή, τίποτα δεν έχει γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση του δρόμου. «Έρχονται συνεχώς βουλευτές, το βλέπουν, υπόσχονται, και στο τέλος δεν γίνεται τίποτα», είπε απογοητευμένος ο Παναγιώτης Λιβάνης. Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι τοπικές Αρχές έχουν υποβάλλει αιτήματα για τη βελτίωση της σήμανσης και των γραμμών στους δρόμους, καθώς και για τη διόρθωση των γουβών, αλλά οι υποσχέσεις δεν έχουν μετατραπεί σε δράση. «Κάθε μέρα η κατάσταση χειροτερεύει και κάθε μήνα μένουμε στο ίδιο σημείο», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ληφθούν μέτρα άμεσα.

    Ο οδηγός του λεωφορείου που ενεπλάκη στο ατύχημα ανέφερε στο Newsbomb.gr επίσης ότι η κατάσταση των δρόμων είναι δύσκολη. «Ο δρόμος είναι στενός, μόνο 6 μέτρα πλάτος, και το λεωφορείο δεν χωράει καλά», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το ατύχημα προκλήθηκε όταν το άλλο όχημα ήρθε κατά πάνω τους με μεγάλη ταχύτητα. Παρά το σοκ του, ο οδηγός διατήρησε την ψυχραιμία του και κάλεσε αμέσως τις αρχές, οι οποίες έφτασαν γρήγορα στο σημείο. «Πήρα αμέσως την αστυνομία, την πυροσβεστική και το ασθενοφόρο. Ήρθαν γρήγορα, σε 10-15 λεπτά», είπε.

    Η ψυχολογική πίεση, ωστόσο, παραμένει έντονη. «Δεν μπορώ να κάνω σύντομα αυτή τη διαδρομή. Δεν είμαι σε ψυχολογική κατάσταση να οδηγήσω», δήλωσε ο οδηγός, φανερώνοντας την επιβάρυνση που του άφησε το περιστατικό. Ο Λιβάνης συμφώνησε ότι το ατύχημα αποτελεί μια ευκαιρία για να προωθηθούν άμεσα λύσεις. «Τώρα που έγινε το ατύχημα, είναι ευκαιρία να το τρέξουμε κι εμείς από την Περιφέρεια, γιατί αυτός ο δρόμος είναι περιφερειακός, όχι δημοτικός», τόνισε, εξηγώντας ότι οι αρμοδιότητες είναι μπερδεμένες και συχνά αυτό οδηγεί σε αδράνεια.

    Πηγή: Newsbomb.gr

  • Καλάβρυτα: "Έσπασα με το πόδι μου το παρμπρίζ για να βγουν οι μαθητές" - Τι λέει ο οδηγός του λεωφορείου που ανατράπηκε στο Μάνεσι 
    Καλάβρυτα:

    Σε δηλώσεις του στο tempo24.news ο οδηγός του λεωφορείου που εξετράπη και ανατράπηκε πέφτοντας από ύψος έξι μέτρων περίπου στο δρόμο Πατρών Καλαβρύτων λίγο μετά τη Βλασία, λέει πως έγινε το τροχαίο.

    Υποστηρίζει πως η εκτροπή από την πορεία του οχήματος έγινε όταν ο ίδιος προσπάθησε να αποφύγει άλλο όχημα που είδε να έρχεται και για να μη γίνει μετωπική σύγκρουση έκανε ελιγμό ο οποίος οδήγησε στην εκτροπή και την ανατροπή του λεωφορείου.

    Μόλις το όχημα ακινητοποιήθηκε, ο ίδιος έσπασε με το πόδι του το παρμπρίζ προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι πέντε μαθητές και οι δύο εκπαιδευτικοί.

    Όπως έγραψε από το πρωί το tempo24.news aπό θαύμα γλύτωσαν μαθητές και επιβάτες όταν το λεωφορείο που τους μετάφερε έπεσε σε χαράδρα, στην περιοχή των Καλαβρύτων.

    Tο υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βλασία Καλάβρυτα , κοντά στο χωριό Μάνεσι εξετράπη της πορείας του, για άγνωστο λόγο και έπεσε σε χαράδρα, μικρού βάθους.

    Μέσα στο λεωφορείο επέβαιναν 5 μαθητές , δύο εκπαιδευτικοί και ταξιδιώτες που πήγαιναν στα Καλάβρυτα.

    Από τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχει τραυματίας, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες βοηθώντας ο ένας τον άλλον κατάφεραν να απεγκλωβιστούν, ενώ στο σημείο έσπευσαν Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ

    Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήδη επικοινώνησαν με τους οικείους τους λέγοντάς τους πως "είναι καλα", βέβαια οι περισσότεροι είχαν υποστεί σοκ από το ατύχημα.

    Παράλληλα άλλο λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ μετάφερε μαθητές και επιβάτες στα Καλάβρυτα και μεταβαίνουν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

    Kalavrita Leoforeio 2

    Kalavrita Leoforeio 3

    Kalavrita Leoforeio 4

    Πηγή: Tempo24.news
  • Καλάβρυτα: Παραλίγο τραγωδία με ανατροπή λεωφορείου που μετέφερε μαθητές
    Καλάβρυτα: Παραλίγο τραγωδία με ανατροπή λεωφορείου που μετέφερε μαθητές

    Παραλίγο τραγωδία στο πρωινό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ με επιβάτες 5 μαθητές και 2 δασκάλες του σχολείου Καλαβρύτων που εκτελούσε το σχολικό δρομολόγιο Πάτρα - Καλάβρυτα.

    Το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του στο ύψος της Ροδέας και ανετράπη. Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του kalavrytanews.com.

    Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας Καλαβρύτων και της Πυροσβεστικής. Για προληπτικούς και μόνο λόγους όλοι οι επιβάτες μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων.

    Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήδη επικοινώνησαν για να τους ενημερώσουν οτι είναι καλά, ωστόσο είναι όλοι σοκαρισμένοι από το ατύχημα.

    'Αλλο λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ μετάφερε μαθητές και επιβάτες στα Καλάβρυτα.

    Δεν υπάρχει ανησυχία για την υγεία των επιβατών

  • Απόλυτη καταστροφή άφησε πίσω του ο τυφώνας Μίλτον: Καρέ-καρέ η επόμενη μέρα στη Φλόριντα
    Απόλυτη καταστροφή άφησε πίσω του ο τυφώνας Μίλτον: Καρέ-καρέ η επόμενη μέρα στη Φλόριντα

    Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον από τη Φλόριντα. Ο τυφώνας άφησε πίσω του τουλάχιστον 16 νεκρούς, δρόμους που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και ισοπεδωμένα σπίτια και δημόσιες υποδομές στην περιοχή Τάμπα.

    Τα συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν για να διασώσουν άτομα, που ίσως παραμένουν εγκλωβισμένα στα συντρίμμια. Την ίδια ώρα, περίπου 2,5 εκατ. σπιτονοικυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμαστην πολιτεία, με τις εταιρείας ενέργειας να δουλεύουν για την αποκατάσταση του.

    Μια από τις πιο δραματικές στιγμές ήταν όταν αστυνομικοί στο Χίλσμπορο, ανέβασαν στη βάρκα τους ένα 14χρονο αγόρι, που επέπλεε σε ένα κομμάτι από φράχτη.

    Στον κόλπο του Μεξικό ελικόπτερο της ακτοφυλακής διέσωσε έναν άνδρα, που από τη στιγμή που η βάρκα του παρασύρθηκε από τα ορηματικά νερά, επέπλεε πάνω σε ένα φορητό ψυγειάκι. Σύμφωνα με την υπηρεσία ο άνδρας επέζησε από ανέμους ταχύτητάς 121-145 χλμ την ώρα και κύματα ύψους 7,6 μέτρων.

    Οι Αρχές είχαν χαρακτηρίσει τον Μίλτον τυφώνα του αιώνα, ωστόσο, ευτυχώς, φτάνοντας στη Φλόριντα εξασθένησε σε τυφώνα κατηγορίας 3. Πλέον έχει κατευθυνθεί στον Ατλαντικό Ωκεανό.
    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
  • Απόλυτη καταστροφή άφησε πίσω του ο τυφώνας Milton στη Φλόριντα - 15 νεκροί, εκατομμύρια χωρίς ρεύμα (video drone)
    Απόλυτη καταστροφή άφησε πίσω του ο τυφώνας Milton στη Φλόριντα - 15 νεκροί, εκατομμύρια χωρίς ρεύμα (video drone)

    Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του Μίλτον από τις παράκτιες περιοχές - Oι άνεμοι στη Φλόριντα παραμένουν ισχυροί, ειδικά κατά μήκος της ανατολικής ακτής

    Η Φλόριντα μετρά τις πληγές της καθώς ξεκίνησε η αποτίμηση των καταστροφών που προκάλεσε ο τυφώνας Μίλτον, με τις αρχές να αναμένουν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.
    Ο αριθμός των νεκρών από το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον αυξήθηκε σε τουλάχιστον 15, μετά την ανακοίνωση ενός ακόμα θανάτου στην κομητεία Πολκ της Φλόριντα, η οποία βρίσκεται ανατολικά της Τάμπα.
    Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του Μίλτον από τις παράκτιες περιοχές, καθώς η Σαρασότα, το Φορτ Μάγιερς και η Βενετία υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το κύμα καταιγίδας, που έφτασε τα 3 μέτρα. Παράλληλα, ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν κτίρια, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων της τοπικής αστυνομίας, ενώ άνεμοι ταχύτητας 193 χλμ./ώρα μετέτρεψαν αυτοκίνητα, δέντρα και αντικείμενα σε επικίνδυνα βλήματα.
    Δείτε βίντεο drone - Οι καταστροφές που άφησε πίσω του ο Milton

    Ο τυφώνας Μίλτον, αφού διέσχισε τη Φλόριντα, εξασθένησε ραγδαία στα ψυχρότερα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού και πλέον έχει χάσει τα τροπικά του χαρακτηριστικά. Το φαινόμενο ονομάζεται πλέον "μετατροπικό σύστημα Μίλτον" και έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε μικρή ύφεση, αρκετά ανατολικά των ακτών της Φλόριντα.

    Παρά την απομάκρυνσή του, οι άνεμοι στη Φλόριντα παραμένουν ισχυροί, ειδικά κατά μήκος της ανατολικής ακτής. Ωστόσο, αναμένεται να υποχωρήσουν μέσα στην ημέρα της Παρασκευής, με τον καιρό να παραμένει γενικά ξηρός για το μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας τις επόμενες ημέρες.

    Παρόλο που η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί, υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχοπτώσεις την Παρασκευή στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Φλόριντα, οι οποίες σε ορισμένα σημεία μπορεί να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται από καταιγίδες.

    Περισσότερα από δύο εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις είναι χωρίς ρεύμα και χιλιάδες άνθρωποι έχουν διασωθεί από πλημμυρισμένες περιοχές

    Συγκλονιστικές επιχειρήσεις διάσωσης

    Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται με τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, να επιβεβαιώνει πως έχουν ήδη σωθεί 340 άτομα και 49 κατοικίδια.
    Σημαντική ήταν η διάσωση ενός 14χρονου αγοριού, το οποίο βρέθηκε να επιπλέει πάνω σε κομμάτι φράχτη στα πλημμυρισμένα νερά.

    Σε άλλη επιχείρηση διάσωσης, πλήρωμα της αμερικανικής ακτοφυλακής εντόπισε έναν άνδρα να κρατιέται από ένα φορητό ψυγείο στον Κόλπο του Μεξικού, περίπου 50 χιλιόμετρα από την ακτή, αφού η βάρκα του παρουσίασε βλάβη πριν ο Μίλτον φτάσει στη Φλόριντα.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
  • Στους 15 οι νεκροί του τυφώνα Μίλτον - Άνδρας διασώθηκε πάνω σε ψυγείο 50 χιλιόμετρα από την ακτή της Φλόριντα (video)
    Στους 15 οι νεκροί του τυφώνα Μίλτον - Άνδρας διασώθηκε πάνω σε ψυγείο 50 χιλιόμετρα από την ακτή της Φλόριντα (video)

    Περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, τουλάχιστον 1000 άνθρωποι και 105 ζώα διασώθηκαν

    Ο αριθμός των νεκρών από το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον αυξήθηκε σε τουλάχιστον 15, μετά την ανακοίνωση ενός ακόμα θανάτου την Πέμπτη στην κομητεία Πολκ της Φλόριντα, η οποία βρίσκεται ανατολικά της Τάμπα.
    Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές έως τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 6 άνθρωποι στην κομητεία Σεντ Λούσι, 4 στην Βολούσια, 2 στην Πινέλλας και από ένας στις Σίτρους, Χίλσμπορο και Πολκ.

    Περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ τουλάχιστον 1000 άνθρωποι και 105 ζώα διασώθηκαν στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

    Τελευταία διάσωση αφορούσε έναν άνδρα που βρισκόταν πάνω σε έναν καταψύκτη που επέπλεε σε απόσταση περίπου 50 χλμ από την ακτή.

    Η αμερικανική ακτοφυλακή κατέβηκε από ελικόπτερο και κολύμπησε στον άνδρα, ο οποίος βρέθηκε γονατισμένος πάνω στη συσκευή της κουζίνας στον Κόλπο του Μεξικού στα ανοικτά του Longboat Key, στη Νότια Φλόριντα.
    Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Τάμπα για ιατρική περίθαλψη.

    «Αυτός ο άνδρας επέζησε σε ένα εφιαλτικό σενάριο ακόμη και για τον πιο έμπειρο ναυτικό», δήλωσε ο υποπλοίαρχος Dana Grady, της ακτοφυλακής των ΗΠΑ.

    «Επέζησε χάρη στο σωσίβιο, τον ραδιοφάρο εντοπισμού θέσης έκτακτης ανάγκης και ένα ψυγείο».
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
  • Σκηνικό αποκάλυψης στη Φλόριντα μετά το πέρασμά του τυφώνα Μίλτον: Φόβοι για πολλούς νεκρούς, ζημιές και πλημμύρες (upd)
    Σκηνικό αποκάλυψης στη Φλόριντα μετά το πέρασμά του τυφώνα Μίλτον: Φόβοι για πολλούς νεκρούς, ζημιές και πλημμύρες (upd)

    Ο τυφώνας Μίλτον σφυροκοπά την πολιτεία της Φλόριντα με ανέμους που ξεπερνούσαν σε ταχύτητα τα 250 χιλιόμετρα την ώρα. Το ξέσπασμα του τυφώνα συνοδεύτηκε από ανεμοστρόβιλους και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ πλημμύρισαν δρόμοι.

    Ο τυφώνας Μίλτον έσπασε κάθε ρεκόρ, καθώς η Εθνική Υπηρεσία Καιρού των ΗΠΑ εξέδωσε 125 ανακοινώσεις για ανεμοστρόβιλους, οι περισσότεροι που έχουν εκδοθεί ποτέ σε μία ημέρα στη Φλόριντα. Παράλληλα, ρεκόρ χιλιετίας σημειώνουν τα 456 χιλιοστά ύψος βροχής που καταγράφηκαν στην περιοχή. Όσοι έφυγαν από τα σπίτια τους βρίσκονται σε καταφύγια. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Αϊτής, 80.000 άνθρωποι κατέφυγαν σε υποδομές προστασίας, έχοντας μαζί και τα κατοικίδια τους.

    Δραματικές ήταν και οι στιγμές που οι αρχές και οι διασώστες προσπαθούσαν να απομακρύνουν ανθρώπους, την ώρα που οι βροχές και οι άνεμοι ήταν σε πλήρη ισχύ. Στη Φλόριντα κάποιοι δημοσιογράφοι επιχείρησαν να μεταδώσουν ζωντανή εικόνα μέσα στη βροχή.

    Εννέα επιβεβαιωμένοι νεκροί

    Ο τυφώνας Μίλτον κατευθύνεται προς το Ορλάντο, αφού πέρασε από τις νοτιοδυτικές ακτές της Φλόριντα αφήνοντας πίσω του πλημμυρισμένους δρόμους, εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ρεύμα και τουλάχιστον 9νεκρούς

    Μπάιντεν: «Η βοήθεια είναι καθ' οδόν»

    Ανάρτηση στο Χ έκανε ο Τζο Μπάιντεν έκανε σχετικά με την αντίδραση της κυβέρνησής του στον τυφώνα στη Φλόριντα. «Προς όλους όσοι επηρεάζονται από τον τυφώνα Μίλτον: Σας καλώ να μείνετε μέσα και μακριά από τους δρόμους. Τα κατεβασμένα καλώδια ρεύματος, τα συντρίμμια και τα ξεπλυμένα οδοστρώματα δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες. Η βοήθεια είναι καθ' οδόν, αλλά μέχρι να φτάσει καταφύγετε σε κάποιο μέρος μέχρι οι τοπικοί αξιωματούχοι να σας πουν ότι είναι ασφαλές να βγείτε έξω», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

    Η στιγμή που ο τυφώνας χτυπά τη Disney World στο Ορλάντο

    Από τη σφοδρότητα του τυφώνα Μίλτον, που χτύπησε τη Φλόριντα των ΗΠΑ, δε γλίτωσαν, φυσικά, τα θεματικά πάρκα του Walt Disney World resort στο Ορλάντο.

    Ο Μίλτον, που ανήκει στις καταιγίδες κατηγορίας 3, «χτύπησε» τις ακτές της αμερικανικής πολιτείας με ανέμους άνω των 100 μιλίων την ώρα, προκαλώντας ανεμοστρόβιλους, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες. Ήδη, στην κομητεία Σεντ Λούσι έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερις θάνατοι. Πάνω από τρία εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ ο τυφώνας επελαύνει αφήνοντας πίσω του καταστροφές.

    Η Disneyland, που εδρεύει στο Ορλάντο, εκτός από τα θεματικά πάρκα έχει, στις εγκαταστάσεις της και ξενοδοχεία και θέρετρα. Τα πάρκα της σπανιότατα κλείνουν. Αυτό ακριβώς, όμως, συνέβη χθες και σήμερα. «Παρακαλούμε προετοιμαστείτε να βρείτε καταφύγιο σε εσωτερικούς χώρους στο δωμάτιό σας ή στο κτίριό σας ξεκινώντας στις 20:30, καθώς η καταιγίδα αναμένεται να ενταθεί. Τα θεματικά πάρκα της Walt Disney World, τα υδάτινα πάρκα, οι προσφορές αναψυχής και τα Disney Springs είναι πλέον κλειστά μέχρι την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου», ήταν η σχετική ανακοίνωση με τους αναλυτές την Τρίτη (08/10) να προβλέπουν ότι, το κλείσιμο της Walt Disney World, για λόγους ασφάλειας από την κακοκαιρία, θα μειώσει τα κέρδη του κολοσσού της Disney κατά 150 έως 200 εκατομμύρια δολάρια, αυτό το τρίμηνο.

    Όσοι από τους επισκέπτες δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν τη Disneyland παρέμειναν κλεισμένοι στα ξενοδοχεία τους και ανέβασαν στα social media βίντεο, φωτογραφίες και ενημερώσεις από το χάος που προκάλεσε ο Μίλτον στην περιοχή. Χρήστης του TikTok δήλωσε ότι βρίσκεται, με την παρέα του, «ασφαλείς στο δωμάτιο», ανεβάζοντας ένα βίντεο που έδειχνε τη σφοδρή βροχή να πέφτει σαν αιωρούμενη κουρτίνα έξω από το παράθυρό ενώ, οι φοίνικες στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου, έδειχναν έτοιμοι να ξεριζωθούν από τον αέρα. Όπως εξήγησε ο ίδιος, μέρος του προσωπικού του ξενοδοχείου, παρέμεινε εκεί κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

    Βίντεο με την καταρρακτώδη βροχή έξω από τα δωμάτιά τους μοιράστηκαν και άλλοι χρήστες που διέμειναν στα ξενοδοχεία της Disneyland. Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου διένειμαν συσκευασίες με τα μεσημεριανά γεύματά τους ενώ, σε ορισμένα από τα ξενοδοχεία, τα μέλη του ειδικού προσωπικού της «ομάδας Hurricane», φρόντισαν για την ψυχαγωγία των παιδιών – φιλοξενούμενων, ενώ έξω επικρατούσε το χάος.

    Η επέλαση του Μίλτον, ωστόσο, δεν ήταν όσο σφοδρή φοβήθηκαν όλοι καθώς, περίπου 90 λεπτά αφότου έφτασε στην ακτή της Φλόριντα, χαρακτηρίστηκε «καταιγίδα κατηγορίας 2». Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, υποβαθμίστηκε σε «καταιγίδα κατηγορίας 1».

    @justthemeparks Hurricane Milton is here at Walt Disney World! We’re staying safe in our room at the Art of Animation & hope everyone else in Florida is safe too! We’d also like to say a huge thank you to all the cast members who are working through the hurricane and those who kept the Magic Kingdom open this morning! The small queue’s definitely helped distract us! ❤️😂 Trust us to time our vacation during a hurricane! 🌀 #hurricanemilton #wdw #waltdisneyworld #artofanimation #disneyparks #themeparks ♬ original sound - justthemeparks

    Χωρίς ρεύμα εκατομμύρια σπίτια

    Ο τυφώνας Μίλτον έπληξε τη δυτική ακτή της Φλόριντα με ισχυρές καταιγίδες καταστρέφοντας σπίτια και προκαλώντας διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς κινείται με ανατολική κατεύθυνση.

    Ο αριθμός των σπιτιών και των επιχειρήσεων χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα έχει ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο, σύμφωνα με ιστότοπο παρακολούθησης.

    Ενδεικτικό της ποσότητας του νερού που έπεσε το στοιχείο που κατέγραψε μετεωρολόγος του BBC σύμφωνα με το οποίο στην Τάμπα έπεσαν 452 χιλιοστά βροχής «μια βροχόπτωση που συμβαίνει μια φορά τα 1.000 χρόνια».

    Αναφορές για νεκρούς

    Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για 3 εκατομμύρια σπίτια χωρίς ρεύμα, τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς από ανεμοστρόβιλο που χτύπησε πριν να φτάσει ο Μίλτον στη Φλόριντα και τουλάχιστον 125 σπίτια κατεστραμμένα, αριθμοί που, πάντως, όλοι φοβούνται ότι θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες.

    Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κομητεία Σεντ Λούσι καθώς ο κυκλώνας Μίλτον πλήττει τη Φλόριντα από τη νύχτα, μετέδωσε σήμερα το CNN, επικαλούμενο αξιωματούχους της κομητείας, σε νεότερο προσωρινό απολογισμό από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα. Ο κυκλώνας ισοπέδωσε ένα κτίριο που στέγαζε μια κοινότητα συνταξιούχων στην κομητεία, δήλωσε ο τοπικός σερίφης στο CNN.

    Ο κυκλώνας Μίλτον διασχίζει σήμερα τη Φλόριντα των ΗΠΑ και, μολονότι υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, παραμένει πολύ επικίνδυνος, προκαλώντας κατά το πέρασμά του ανεμοστρόβιλους, πλημμύρες, καταστρέφοντας σπίτια και αφήνοντας 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μόλις δύο εβδομάδες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ελίν.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο