Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 22:18

Ουζμπεκιστάν: Σε ζωολογικό της Τασκένδης νεαρή γυναίκα πέταξε ένα κοριτσάκι μέσα σε κλουβί αρκούδας 

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το κοριτσάκι υπέστη τραύματα από την πτώση

Μια νεαρή γυναίκα, που είχε επισκεφθεί έναν ζωολογικό κήπο της Τασκένδης, πέταξε ένα κοριτσάκι που κρατούσε μέσα σ’ ένα κλουβί που φιλοξενεί μια καφέ αρκούδα. Το παιδί δεν τραυματίστηκε από το ζώο, αλλά από την πτώση και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του ζωολογικού κήπου της πρωτεύουσας του Ουζμπεκιστάν.

Το περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, σήμερα το πρωί στις 09:00 ώρα Ελλάδος, όταν μια νεαρή γυναίκα, για άγνωστους λόγους πέταξε ένα κοριτσάκι στο κλουβί της αρκούδας, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Τόσο οι επισκέπτες όσο και οι υπάλληλοι του ζωολογικού προσπάθησαν να εμποδίσουν τη νεαρή γυναίκα όταν αντιλήφθηκαν τι πήγαινε να κάνει αλλά δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα το παιδί να πέσει μέσα στο περίβολο που βρίσκεται το κλουβί της αρκούδας από ύψος 5 μέτρων.

Η καυκάσια καφέ αρκούδα, με το όνομα Ζούζου, φαίνεται ότι παρακολουθούσε τις κινήσεις της νεαρής γυναίκας, όσο εκείνη ήταν ξαπλωμένη στον περίβολο του κλουβιού, όταν πέταξε το μωρό. Στη συνέχεια το ζώο «κατέβηκε αργά στο χαντάκι που υπήρχε, πλησίασε το κοριτσάκι, το μύρισε και απομακρύνθηκε. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι αντέδρασαν άμεσα και άρχισαν στρέφουν την προσοχή της αρκούδας αλλού ώστε να μπει μέσα σ έναν εσωτερικό χώρο, στον οποίο μπήκε αμέσως»

Οι αρμόδιοι απομάκρυναν το παιδί από τον περίβολο, το οποίο εξέτασε μια νοσοκόμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου «το κοριτσάκι τραυματίσθηκε πέφτοντας από ύψος σχεδόν 5 μέτρων και όχι από τα δόντια της αρκούδας» όπως και ότι «κατά την αρχική εξέταση, εκτός από μώλωπες, δεν διαπιστώθηκαν εμφανή σοβαρά τραύματα».

Η αστυνομία διερευνά τα αίτια του περιστατικού αυτού, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή η ηλικία του παιδιού το οποίο βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση. Η διοίκηση του ζωολογικού κήπου δήλωσε ότι θα καλύψει όλες τις ιατρικές δαπάνες που θα απαιτηθούν για την ιατρική περίθαλψη του παιδιού.

Η καφέ αρκούδα Ζούζου, όπως ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος της Τασκένδης, είχε μεταφερθεί στον ζωολογικό κήπο από τον ζωολογικό κήπο του Μπακού το 2017 και αυτό που την διέκρινε είναι ότι είναι «κοινωνική, έχει παιχνιδιάρικη διάθεση και χαίρεται με τους επισκέπτες». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αρκούδα δεν είχε καμία πικρία προς τους ανθρώπους και πως «αυτή η συμπεριφορά του ζώου είναι αποτέλεσμα της ορθής μεταχείρισης του ζώου σε αιχμαλωσία από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου και της ευγενικής και στοργικής συμπεριφοράς του απέναντι στην αρκούδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 21:15

Σχετικά Άρθρα

  • Φρικτή καταγγελία στην Εύβοια: Θύμα κακοποίησης έπεσε παιδί σε νηπιαγωγείο
    Φρικτή καταγγελία στην Εύβοια: Θύμα κακοποίησης έπεσε παιδί σε νηπιαγωγείο

    Την κακοποίηση του παιδιού της σε νηπιαγωγείο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια κατήγγειλε μητέρα.

    Τι καταγγέλλει η μητέρα

    Σύμφωνα με το evima.gr, η μητέρα κατήγγειλε ότι το 4χρονο παιδί της έχει πέσει αρκετές φορές θύμα κακοποίησης από δυο συγκεκριμένα παιδιά του νηπιαγωγείου παραθέτοντας μάλιστα και φωτογραφία με τραυματισμό στο πρόσωπο του παιδιού την οποία ανάρτησε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    «Πρόκειται για δύο μαθητές του νηπιαγωγείου που είναι αδέρφια οι οποίοι δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στα υπόλοιπα παιδιά. Όταν το παιδί μου δέχτηκε τις επιθέσεις, η δασκάλα τυγχάνει να είναι τουαλέτα ή γραφείο. Δεν θα το ανεχθώ άλλο», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα στο evima.gr

    Ενώ κλείνοντας σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της ξεκαθάρισε πως μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα δεν θα πάει ξανά το παιδί της στο σχολείο.

    Πριν από δέκα μέρες 4χρονο αγοράκι είχε δεχτεί ξανά επίθεση στα χέρια από τους συγκεκριμένους μαθητές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα για το συμβάν.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Παραλίγο τραγωδία στη Δυτ. Ελλάδα: Αγοράκι έπεσε και εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο! - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
    Παραλίγο τραγωδία στη Δυτ. Ελλάδα: Αγοράκι έπεσε και εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο! - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

    Μεγάλη επιχείρηση Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ και Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης για τον απεγκλωβισμό ανήλικου παιδιού το οποίο έπεσε σε φρεάτιο πολυκατοικίας στην οδό Πόρου, στο Αγρίνιο.

    Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν το παιδί έχοντας τις αισθήσεις του και το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αγρινίου για εξετάσεις.

    Πηγή: Agriniolike.gr - Tempo24.news

  • Θεσσαλονίκη: Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση ο 14χρονος που έπεσε χθες από ταράτσα πολυκατοικίας
    Θεσσαλονίκη: Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση ο 14χρονος που έπεσε χθες από ταράτσα πολυκατοικίας

    Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ο 14χρονος, ο οποίος έπεσε στο κενό από ταράτσα τετραώροφης πολυκατοικίας, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, η αξονική που έγινε στον ανήλικο έδειξε ότι δεν έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ υποβήθληκε σε χειρουργική επέμβαση για κατάγματα που έφερε στα χέρια και τα πόδια.

    Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποσωληνωθεί και να οδηγηθεί σε θάλαμο του νοσοκομείου.
    Η πτώση του ανήλικου έγινε χθες το απόγευμα σε πολυκατοικία επί της οδού Μολδοβλαχίας, όταν έσπασε προστατευτικό τζάμι στην ταράτσα της πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να βρεθεί στον φωταγωγό.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Καναδάς: Παιδί πέθανε από λύσσα - Μάλλον κόλλησε από νυχτερίδα που μπήκε στο δωμάτιό του
    Καναδάς: Παιδί πέθανε από λύσσα - Μάλλον κόλλησε από νυχτερίδα που μπήκε στο δωμάτιό του

    Ένα παιδί στο Οντάριο του Καναδά πέθανε από λύσσα, που μάλλον κόλλησε από νυχτερίδα, που είχε μπει στο δωμάτιό του.

    «Ξύπνησαν και είδαν μια νυχτερίδα στο υπνοδωμάτιό», δήλωσε ο Δρ Lock, προσθέτοντας ότι οι γονείς δεν εντόπισαν κάποια γρατσουνιά ή δάγκωμα στο παιδί και έτσι δεν του έκαναν το εμβόλιο κατά της λύσσας.

    Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Οντάριο και λίγο αργότερα πέθανε. Η λύσσα είναι μια σπάνια αλλά θανατηφόρα ιογενής ασθένεια που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο από μολυσμένο ζώο, όπως νυχτερίδες, κογιότ, αλεπούδες ή ρακούν.

    Σχεδόν βέβαιος ο θάνατος αν εμφανιστούν τα συμπτώματα

    Μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Λίγες ημέρες αφότου εμφανιστούν τα συμπτώματα ακολουθεί σχεδόν πάντα ο θάνατος του ασθενή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

    Ο Δρ Lock δήλωσε ότι το ποσοστό των νυχτερίδων με λύσσα στην περιοχή του νότιου Οντάριο που εποπτεύει έχει αυξηθεί στο 16% τα τελευταία χρόνια.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πάτρα: Άφησε σπίτι το παιδί του, εκείνο έφυγε και εντοπίστηκε τυχαία από περιπολικό! - Χειροπέδες στον 27χρονο
    Πάτρα: Άφησε σπίτι το παιδί του, εκείνο έφυγε και εντοπίστηκε τυχαία από περιπολικό! - Χειροπέδες στον 27χρονο

    Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στην Πάτρα.

    27χρονος έφυγε από το σπίτι του, αφήνοντας μέσα το 7χρονο αγοράκι του.

    Η συνέχεια όμως ήταν απρόσμενη! Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 το ανήλικο παιδί έφυγε από το σπίτι και βγήκε στους δρόμους χάνοντας ον προσανατολισμό του.

    Πώς εντοπίστηκε; Τυχαία από όχημα της Άμεσης Δράσης που περιπολούσε στην περιοχή.

    Στη συνέχεια οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στο νεαρό πατέρα σχηματίζοντας σε βάρος του δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Τραγωδία στην Κέρκυρα: 14χρονος κατέρρευσε ενώ έπαιζε με τους φίλους του
    Τραγωδία στην Κέρκυρα: 14χρονος κατέρρευσε ενώ έπαιζε με τους φίλους του

    Τραγωδία στην Κέρκυρα με ένα 14χρονο αγόρι να καταρρέει ενώ έπαιζε με τους φίλους του και λίγες ώρες αργότερα να αφήνει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του νησιού που διακομίσθηκε.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το corfutvnews.gr, το παιδί καθώς έπαιζε με τους φίλους του, το βράδυ του Σαββάτου (28/9), αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο από τους γονείς του, έχοντας υποστεί ανακοπή.

    Στις 7 το πρωί της Κυριακής, όπως δήλωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου, Μαντώ Εγγλεζοπούλου, το παιδί κατέληξε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή.

    Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο 14χρονος είχε κάποιο πρόβλημα υγείας.

    Πηγή: cnn.gr

  • Κωνσταντίνος Αργυρός για την εγκυμοσύνη της συντρόφου του: Δεν με αγχώνει καθόλου η πατρότητα, κάποια στιγμή θα γίνει και γάμος
    Κωνσταντίνος Αργυρός για την εγκυμοσύνη της συντρόφου του: Δεν με αγχώνει καθόλου η πατρότητα, κάποια στιγμή θα γίνει και γάμος

    Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε για το παιδί που περιμένει με την Αλεξάνδρα Νίκα

    Ο Κωνσταντίνος Αργυρός παραχώρησε συνέντευξη στην πρεμιέρα της εκπομπής «Το Πρωινό» από το Royal Albert Hall του Λονδίνου, λίγο πριν την πρώτη του μεγάλη συναυλία στην Αγγλία και μίλησε για την καριέρα αλλά και την προσωπική του ζωή.
    Όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό από το protothema.gr στα μέσα του Ιουλίου, ο γνωστός τραγουδιστής θα γίνει πατέρας.
    Μιλώντας για την πατρότητα και το παιδί που περιμένουν με τη σύντροφό του Αλεξάνδρα Νίκα, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, δήλωσε αρχικά: «Ο λόγος που δεν μιλάω για την προσωπική ζωή είναι είναι επειδή προσπαθώ να προστατεύσω τους ανθρώπους που έχω στο πλευρό μου και ενδεχομένως δεν θέλουν να δείξουν τη ζωή τους. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι να θέλουν να δείξουν τη ζωή τους, από τη στιγμή που δεν θέλουν εγώ θα το σεβαστώ».
    Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Αργυρού

    Για το χαρμόσυνο γεγονός εξομολογήθηκε τα εξής: «Έχω μεγαλώσει σε μια πολύ όμορφη οικογένεια, με πολλή αγάπη και αυτή την αγάπη που έχω πάρει θέλω να τη μοιράσω και στη δική μου οικογένεια. Δεν με αγχώνει καθόλου η πατρότητα, από μικρός ήθελα να κάνω οικογένεια. Είμαι πολύ καλός με τα παιδιά. Με φαντάζομαι από μικρός να γίνω μπαμπάς. Τα παιδιά θέλουν αγάπη, δεν με αγχώνει κάτι. Αγάπη και υπομονή. Δεν μπορώ να κρίνω εγώ αν θα πάρει το παιδί μου το μουσικό ταλέντο μου. Ό,τι θέλει ο Θεός. Κάποια στιγμή θα γίνει και γάμος. Δεν γνωρίζω αν θα γίνει πριν ή μετά το παιδί».

    Για τη σύντροφό του Αλεξάνδρα Νίκα, ο τραγουδιστής είπε: «Μακάρι να μπορέσει να έρθει στη συναυλία γιατί έχει τη δική της διαδρομή, με τις δικές της δουλειές. Είναι μια πολύ έξυπνη κοπέλα, σπουδαγμένη. Θα ήθελα όλη η οικογένεια μου να είναι στο Λονδίνο. Δεν είναι ότι αποφεύγουμε τις εμφανίσεις ή τις φωτογραφίσεις, εγώ κοιτάω τη δουλειά μου. Δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσει τόσο πολύ να κινούμαι σε δημόσιες εμφανίσεις. Μου αρέσει να είμαι σπίτι μου».

    Τον Μάρτιο του 2023 έγινε για πρώτη φορά γνωστή η σχέση του τραγουδιστή με την Αλεξάνδρα Νίκα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον καλλιτεχνικό κόσμο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την κόρη του Έλληνα επιχειρηματία Γιώργου Νίκα με την εταιρία αλλαντικών. Μητέρα της είναι η Μιράντα Πατέρα, της γνωστής οικογένειας εφοπλιστών. Η 25χρονη σύντροφος του τραγουδιστή, έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Καλιφόρνια και είναι jet setter. Η ίδια διατηρεί έναν δημοφιλή λογαριασμό στα social media και συγκεκριμένα, οι ακόλουθοί της στο Instagram ανέρχονται στις 64 χιλιάδες.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Θεσσαλονίκη: Βαρύ ιστορικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ είχε οδηγός που παρέσυρε ζευγάρι και το παιδί του
    Θεσσαλονίκη: Βαρύ ιστορικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ είχε οδηγός που παρέσυρε ζευγάρι και το παιδί του

    Παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο ιστορικό του οδηγού που παρέσυρε με ΙΧ ανδρόγυνο και το 2 ετών παιδί τους, στις 11 Σεπτεμβρίου στη Θέρμη.

    Στην ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρεται ότι για το σύνολο των παραβάσεων είχαν επιβληθεί στον 46χρονο οδηγό τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

    Σχετικά με τροχαίο της 11ης Σεπτεμβρίου, η Αστυνομία αναφέρει ότι η υπηρεσία Τροχαίας που επιλήφθηκε ενήργησε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και επέβαλε στον παραβάτη οδηγό τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

    Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οπότε πέραν των ποινικών κυρώσεων επιβλήθηκαν και οι ανάλογες –σύμφωνα με τον ΚΟΚ– διοικητικές κυρώσεις.

    «Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση τροχαίων παραβάσεων, με έμφαση στις περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Έχοντας εντείνει τους ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο και αυξήσει τη βεβαίωση παραβάσεων, επιβάλλει απαρέγκλιτα τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις στους παραβάτες. Η ασφάλεια στους δρόμους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και οι ενέργειες της Τροχαίας στοχεύουν στην πρόληψη των ατυχημάτων και την προστασία της ζωής όλων των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο