Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 16:23

Δείτε βίντεο: Σόου Κιμ Γιονγκ Ουν που δίνει εντολή για εκτόξευση πυραύλου και μετά πανηγυρίζει

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Hwasong-17 της Βόρειας Κορέας διήνυσε απόσταση 1.090 χιλιομέτρων προτού πλήξει στόχο στη θάλασσα δυτικά των ακτών της Ιαπωνίας

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε δύο βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα social media στην αρχή ενορχηστρώνει και στη συνέχεια θριαμβολογεί για την εκτόξευση «νέου τύπου» διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Hwasong-17, στο πλαίσιο δοκιμής, για την οποία ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δήλωσε ότι είχε στόχο να δείξει την ισχύ της πυρηνικής δύναμης της Πιονγκγιάνγκ και να αποτρέψει οποιεσδήποτε στρατιωτικές κινήσεις των ΗΠΑ.

Η Βόρεια Κορέα γνωστοποίησε ότι προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός “νέου τύπου” διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) Hwasong-17 για να ενισχύσει την πυρηνική της αποτροπή κατά του “αμερικανικού ιμπεριαλισμού”, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο της Πιονγκγιάνγκ (KCNA).

BREAKING: North Korea's state-run television shows edited footage of Kim Jong Un guiding the test-launch of what the country referred to as the Hwasong-17 ICBM.

Latest story: https://t.co/belL7EdPUl
(Video: KCTV) pic.twitter.com/APifRhtJVr

— NK NEWS (@nknewsorg) March 25, 2022

Μάλιστα, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο δημοσίευσε ένα μονταρισμένο βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Κιμ Γιόνγκ Ουν μαζί με δύο αξιωματικούς, να ελέγχουν την εκτόξευση του ICBM, με τα πλάνα να θυμίζουν κινημ παραγωγή» και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να δίνει σόου πριν και μετά

Η εκτόξευση έγινε για να ενισχύσει την πυρηνική της αποτροπή κατά του «αμερικανικού ιμπεριαλισμού», όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο της Πιονγκγιάνγκ (KCNA).

Ήταν η πρώτη πλήρης δοκιμή ICBM από τη Βόρεια Κορέα μετά το 2017. Σύμφωνα με τα δεδομένα πτήσης, ο βορειοκορεατικός πύραυλος πέταξε ψηλότερα και μακρύτερα από κάθε προηγούμενη φορά, προτού πέσει στη θάλασσα δυτικά των ακτών της Ιαπωνίας. Καταγραφές αναφέρουν ότι ο διηπειρωτικός πύραυλος της Βόρειας Κορέας διήνυσε απόσταση 1.090 χιλιομέτρων (681 μιλίων), προτού πλήξει στόχο δυτικά της Ιαπωνίας.

NEW: North Korea's state-run television shows the moment the country's military officials count down from 10 before they push what appears to be the launch button for Thursday's ICBM.

Read more about the launch: https://t.co/1pa0Xs9ryd
(Video: KCTV) pic.twitter.com/03mwM0haBS

— NK NEWS (@nknewsorg) March 25, 2022

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε την εντολή και επέβλεψε προσωπικά την πυραυλική δοκιμή, υπογραμμίζει το KCNA. “Η εμφάνιση του νέου στρατηγικού όπλου”, υποστήριξε ο βορειοκορεάτης ηγέτης, “θα κάνει όλον τον κόσμο να συνειδητοποιήσει την ισχύ των ενόπλων δυνάμεών μας, για ακόμη μια φορά”.

Η πυραυλική δοκιμή καταδικάστηκε από τους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το KCNA έδειχναν έναν τεράστιο πύραυλο, μαύρου χρώματος με λευκή κεφαλή, να υψώνεται στον ουρανό αφήνοντας πίσω του μία πύρινη ουρά.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 16:40

Σχετικά Άρθρα

  • Κλιμάκωση στην Ουκρανία φοβούνται ΗΠΑ και ΝΑΤΟ λόγω των Βορειοκορεατών στρατιωτών στη Ρωσία
    Κλιμάκωση στην Ουκρανία φοβούνται ΗΠΑ και ΝΑΤΟ λόγω των Βορειοκορεατών στρατιωτών στη Ρωσία

    Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δήλωσαν σήμερα για πρώτη φορά ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την παρουσία «χιλιάδων» Βορειοκορεατών στρατιωτών στη Ρωσία, μιλώντας για κίνδυνο μιας μεγάλης κλιμάκωσης στον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Εδώ και εβδομάδες αξιωματούχοι και ηγέτες χωρών, με προεξάρχοντα τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την Σεούλ δηλώνουν ότι η Πιονγιάνγκ συνδράμει την Μόσχα με στρατιωτικό προσωπικό στον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Μέχρι σήμερα ωστόσο, και παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ήταν εξαιρετικά επιφυλακτικοί, λέγοντας για ημέρες ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν αυτές τις πληροφορίες.

    Σήμερα όμως ο ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε σε δημοσιογράφους πως «έχουμε αποδείξεις ότι στρατεύματα της Βόρειας Κορέας έχουν πάει στη (...) Ρωσία».

    «Τι ακριβώς κάνουν; Αυτό μένει να φανεί», πρόσθεσε. «Αν θα πολεμήσουν, αν σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε αυτόν τον πόλεμο για λογαριασμό της Ρωσίας, αυτό είναι ένα πολύ, πολύ σοβαρό ζήτημα».

    Ένας Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος τόνισε παράλληλα ότι «χιλιάδες στρατιώτες της Βόρειας Κορέας βρίσκονται στη Ρωσία για εκπαίδευση», προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν γνωρίζουν ποια είναι η αποστολή τους ή αν πήγαν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία».

    «Αν το κάνουν, αυτό θα είναι μια ένδειξη της αυξανόμενης σύγχυσης του προέδρου (Ρώσου Βλαντίμιρ) Πούτιν στον πόλεμό του εναντίον της Ουκρανίας. Η Ρωσία υφίσταται τεράστιες απώλειες κάθε μέρα στο πεδίο της μάχης», είπε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    Στις Βρυξέλλες, ένας εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι οι χώρες της Συμμαχίας «έχουν επιβεβαιώσει στοιχεία για την ανάπτυξη Βορειοκορεατών στρατιωτών στη Ρωσία».

    «Αν αυτά τα στρατεύματα προορίζονται να πολεμήσουν στην Ουκρανία, αυτό θα σήμαινε μια σημαντική κλιμάκωση της υποστήριξης της Βόρειας Κορέας στον παράνομο πόλεμο της Ρωσίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της παραθέτουν δημοσίως στοιχεία για την παρουσία Βορειοκορεατών στρατιωτών στη Ρωσία.

    Ο Ζελένσκι, επικαλούμενος πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών, είχε αναφεθεί για την προετοιμασία δύο μονάδων με πιθανώς έως και 12.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες που θα συμμετείχαν στον πόλεμο μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις.

    Παράλληλα σήμερα Νοτιοκορεάτες βουλευτές - μετά από ενημέρωση που είχαν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NIS) της Νότιας Κορέας - τόνισαν ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει υποσχεθεί να στείλει στη Ρωσία συνολικά περίπου 10.000 στρατιώτες, η ανάπτυξη των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο.

    Την περασμένη εβδομάδα η NIS ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα απέστειλε 1.500 στρατιώτες των ειδικών της δυνάμεων στη ρωσική Άπω Ανατολή για να εκπαιδευθούν και να εγκλιματιστούν σε τοπικές στρατιωτικές βάσεις και πιθανόν θα σταλούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

    Σήμερα, η NIS ανακοίνωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ στέλενει «μεγάλους αριθμούς» στρατιωτών για να υποστηρίξει τη Ρωσία στον πόλεμό της στην Ουκρανία, στο πλαίσιο μιας στρατιωτικής συμμαχίας με τη Μόσχα που θα μπορούσε να διαταράξει την ισορροπία ασφαλείας στην κορεατική χερσόνησο.

    Το Κρεμλίνο έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς αυτούς για ανάπτυξη στρατευμάτων της Βόρειας Κορέας ως «ψευδείς ειδήσεις» ενώ ένας εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη έκανε λόγο για «αβάσιμες φήμες».

    Σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σχολιάζοντας είπε ότι Σεούλ, Κίεβο, Ουάσινγκτον που κατηγορούν την Μόσχα ότι υποδέχεται Βορειοκορεάτες στρατιώτες στο έδαφός της, θα πρέπει να «ρωτήσουν την Πιονγκγιάνγκ» πού βρίσκονται τα στρατεύματά της.

    «Πού βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας; Ρωτήστε την Πιονγκγιάνγκ!», είπε η Ζαχάροβα.

    Ένας Νοτιοκορεάτης βουλευτής είπε ότι οι αρχές της Πιονγκγιάνγκ προσπαθούν να εμποδίσουν τη διάδοση των ειδήσεων για την ανάπτυξη.

    Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, λένε ότι η Ρωσία έχει υποστεί απώλειες πάνω από 600.000 νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες στον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Ο Όστιν δήλωσε ότι η υποτιθέμενη ανάπτυξη Βορειοκορεατών στρατιωτών μπορεί να υποδηλώνει έλλειψη Ρώσων νεοσύλλεκτων.

    Επιπρόσθετα σήμερα, η Γερμανία κάλεσε σήμερα τον επιτετραμμένο της Βόρειας Κορέας στο Βερολίνο λόγω αυξανόμενων ανησυχιών ότι η Πιονγκγιάνγκ αυξάνει την υποστήριξή της στη Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο.

    «Αν αληθεύουν οι αναφορές για Βορειοκορεάτες στρατιώτες στην Ουκρανία και αν η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει τώρα τον ρωσικό επιθετικό πόλεμο στην Ουκρανία με στρατεύματα, αυτό θα είναι κάτι σοβαρό και μια παραβίαση του διεθνούς δίκαιου», ανέφερε το γερμανικού ΥΠΕΞ.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT
  • Δεν επιβεβαιώνει το ΝΑΤΟ εμπλοκή Βορειοκορεατών στρατιωτών υπέρ της Ρωσίας στον πόλεμο στη Ουκρανία
    Δεν επιβεβαιώνει το ΝΑΤΟ εμπλοκή Βορειοκορεατών στρατιωτών υπέρ της Ρωσίας στον πόλεμο στη Ουκρανία

    Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει «σε αυτό το στάδιο» την ανάπτυξη από τη Βόρεια Κορέα στρατιωτών στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Μαρκ Ρούτε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες των νοτιοκορεατικών μυστικών υπηρεσιών.

    «Σε αυτό το στάδιο, η επίσημη θέση μας είναι πως δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι Βορειοκορεάτες έχουν εμπλακεί ενεργά ως στρατιώτες στη (ρωσική) πολεμική προσπάθεια», είπε σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα της Συμμαχίας. «Αλλά, βέβαια, αυτό μπορεί να αλλάξει», πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις σημερινές επιβεβαιώσεις της νοτιοκορεατικής υπηρεσίας πληροφοριών.

    Η Βόρεια Κορέα ανέπτυξε ένα πρώτο απόσπασμα 1.500 στρατιωτών των ειδικών δυνάμεών της στο Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή και θα στείλει και άλλους προσεχώς, δήλωσε σήμερα η νοτιοκορεατική υπηρεσία.

    Η τελευταία δήλωσε, με την υποστήριξη δορυφορικών εικόνων, πως «εντόπισε από τις 8 έως τις 13 (Οκτωβρίου) ότι η Βόρεια Κορέα μετέφερε ειδικές δυνάμεις της στη Ρωσία με πλοίο μεταφοράς του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, επιβεβαιώνοντας την έναρξη της στρατιωτικής συμμετοχής της Βόρειας Κορέας».

    Ο Ρούτε διευκρίνισε πως είναι σε «στενή επαφή» με τους ασιατικούς εταίρους του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων η Νότια Κορέα, που συμμετείχε χθες, Πέμπτη, σε μια συνάντηση της Συμμαχίας σε επίπεδο υπουργών Άμυνας.

    Απαντώντας σε ερώτηση χθες για αυτούς τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες, σχετικά με τους οποίους ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε πως 10.000 από αυτούς ετοιμάζονται να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων, ο νέος γενικός γραμματέας της Συμμαχίας είχε ήδη πει πως δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ STR
  • Βόρεια Κορέα: «Εχθρικό κράτος» η Νότια Κορέα, λέει η Πιονγκγιάνγκ - Γιατί άλλαξε το σύνταγμα της χώρας
    Βόρεια Κορέα: «Εχθρικό κράτος» η Νότια Κορέα, λέει η Πιονγκγιάνγκ - Γιατί άλλαξε το σύνταγμα της χώρας

    Αγεφύρωτο το χάσμα μετά και την εξαγγελία του Κιμ Γιονγκ Ουν ν’ απορρίψει πλέον ως εθνικό στόχο την ενοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου

    Η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε τη Νότια Κορέα «εχθρικό κράτος», μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ της χώρας, επιβεβαιώνοντας ότι η εθνική συνέλευσή της έχει τροποποιήσει το σύνταγμα, ευθυγραμμιζόμενη με την εξαγγελία του ηγέτη της χώρας ν’ απορρίψει πλέον ως εθνικό στόχο την ενοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.
    Το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA μετέδωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ανατίναξαν προχθές, τμήματα του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, στο πλαίσιο ανάληψης νόμιμης δράσης κατά ενός εχθρικού κράτους, όπως ορίζεται από το αναθεωρημένο σύνταγμα.
    Τμήματα των εξήντα μέτρων του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου στην πλευρά της Βόρειας Κορέας έχουν τώρα υποστεί ολική καταστροφή στο πλαίσιο «ενός συνολικού αποκλεισμού της επικράτειας» της Βόρειας Κορέας από το Νότο, μετέδωσε το KCNA.
    Πηγή: Protothema.gr
  • ΗΠΑ: Ανησυχία για Βορειοκορεάτες στρατιώτες που πολεμούν με τους Ρώσους στην Ουκρανία
    ΗΠΑ: Ανησυχία για Βορειοκορεάτες στρατιώτες που πολεμούν με τους Ρώσους στην Ουκρανία

    «Ανησυχία» σχετικά με τις αναφορές για Βορειοκορεάτες στρατιώτες που πολεμούν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία εξέφρασε χθες, Τρίτη 15/10, εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης

    Την Κυριακή, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα ότι ενισχύει με στρατιώτες τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, υποστηρίζοντας ότι οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών τον έχουν ενημερώσει σχετικά με την «εμπλοκή της Βόρειας Κορέας στον πόλεμο» που μαίνεται στην Ουκρανία.

    Το Κρεμλίνο απέρριψε τον ισχυρισμό, κάνοντας λόγο για «ψευδείς ειδήσεις».

    Ο Σον Σαβέτ, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη βορειοκορεατικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, εφόσον αληθεύει, θα αποτελεί ορόσημο στην αμυντική συνεργασία της Βόρειας Κορέας με τη Ρωσία. «Μια τέτοια κίνηση θα υποδήλωνε την απόγνωση στην οποία έχει περιέλθει η Ρωσία, καθώς εξακολουθεί να υφίσταται σημαντικές απώλειες στα πεδία των μαχών αυτού του βάρβαρου πολέμου στην Ουκρανία», δήλωσε.

    Η Ουάσινγκτον ισχυρίζεται ότι η Βόρεια Κορέα έχει προμηθεύσει τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους και πυρομαχικά. Τόσο η Μόσχα όσο και η Πιονγκγιάνγκ έχουν αρνηθεί τους ισχυρισμούς περί μεταφοράς όπλων, αλλά έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν την αμυντική συνεργασία τους, ενδεχομένως και με στρατιωτικές ασκήσεις.

    Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, ο στρατηγός Τσαρλς Φλιν, ανέφερε σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον ότι ενδεχόμενη εμπλοκή βορειοκορεατικών στρατευμάτων στον πόλεμο της Ουκρανίας θα επέτρεπε στην Πιονγκγιάνγκ να συλλέξει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την αποτελεσματικότητα των οπλικών συστημάτων της, κάτι που ήταν αδύνατο μέχρι σήμερα.

    «Η συλλογή από τη Βόρεια Κορέα τέτοιου είδους πληροφοριών από ένα πραγματικό πεδίο μάχης, ώστε να μπορέσει να κάνει προσαρμογές σε όπλα, πυρομαχικά και δυνατότητες (…) κατ’ εμέ, είναι πολύ ανησυχητικό», εξήγησε στην εκδήλωση του κέντρου μελετών «Center for a New American Security».

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν κατά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ τον Ιούνιο. Μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι κάθε πλευρά θα προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στην άλλη σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT

  • Η Βόρεια Κορέα ανατίναξε τμήματα δρόμων - Στα ύψη η ένταση με τον Νότο
    Η Βόρεια Κορέα ανατίναξε τμήματα δρόμων - Στα ύψη η ένταση με τον Νότο

    Στην ανατίναξη διακορεάτικων δρόμων που βρίσκονται στα σύνορα με τον Νότο - αλλά εντός της επικράτειάς της - ανατίναξε η Βόρεια Κορέα, ως μέτρο οχύρωσης, καθώς η ένταση μεταξύ των δύο χωρών μεγαλώνει.

    Σύμφωνα με τον στρατό της Νότιας Κορέας, μερικά τμήματα του οδικού δικτύου βόρεια από τη στρατιωτική γραμμή οριοθέτησης που χωρίζει τις δύο χώρες, ανατινάχτηκαν.

    Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας έχουν προχωρήσει σε ενίσχυση της επιτήρησης και της ετοιμότητας τους, αντιδρώντας στην ενέργεια της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το ίδιο μήνυμα.

    «Σοβαρή πρόκληση του εχθρού»

    Οι εκρήξεις αυτές, όπως σημειώνει το ABC News σημειώθηκαν μια ημέρα αφότου ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν συγκάλεσε συνάντηση με τους ανώτατους στρατιωτικούς και αξιωματούχους ασφαλείας του. Κατά τη συνάντηση αυτή, ο Κιμ επικαλέστηκε πτήσεις drone της Νότιας Κορέας και τις χαρακτήρισε «σοβαρή πρόκληση του εχθρού» και τόνισε πως έχει καθήκον για «άμεση στρατιωτική δράση» και «αποτρεπτικό πόλεμο» για την υπεράσπιση της κυριαρχίας της χώρας, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας.

    Υπενθυμίζεται πως, η Βόρεια Κορέα νωρίτερα έθεσε το πυροβολικό πρώτης γραμμής και άλλες στρατιωτικές μονάδες σε ετοιμότητα για να εξαπολύσουν πλήγματα στη Νότια Κορέα, εάν βρεθούν ξανά drones πάνω από τη Βόρεια Κορέα. Η Νότια Κορέα αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν έστειλε drones, αλλά προειδοποίησε ότι θα τιμωρήσει αυστηρά τη Βόρεια Κορέα εάν απειληθεί η ασφάλεια των πολιτών της.

    Προειδοποιητικές βολές

    O στρατός της Νότιας Κορέας προχώρησε σήμερα σε προειδοποιητικές βολές νοτίως της αποστρατικοποιημένης ζώνης που χωρίζει τη Νότια Κορέα με τη Βόρεια Κορέα, αντιδρώντας στην κίνηση της Βόρειας Κορέας ν’ ανατινάξει τμήματα του οδικού δικτύου της Κορεατικής Χερσονήσου κοντά στη συνοριακή γραμμή, σύμφωνα με το Μεικτό Στρατιωτικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ KCNA

  • Κιμ Γιονγκ Ουν: Διαμηνύει ότι θα επισπεύσει τις διαδικασίες για να καταστήσει πυρηνική υπερδύναμη τη Βόρεια Κορέα
    Κιμ Γιονγκ Ουν: Διαμηνύει ότι θα επισπεύσει τις διαδικασίες για να καταστήσει πυρηνική υπερδύναμη τη Βόρεια Κορέα

    Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης υπογράμμισε την ανάγκη εκτεταμένης ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του

    Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν διεμήνυσε ότι θα επισπεύσει τις διαδικασίες για να καταστήσει τη χώρα του στρατιωτική υπερδύναμη με πυρηνικά όπλα, τη χρήση των οποίων δεν θα απέκλειε σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση, όπως μεταδίδει σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
    Τα συγκεκριμένα σχόλια έγιναν κατά την ομιλία του Κιμ σε πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με το KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είπε ότι δεν προτίθεται να επιτεθεί στη Νότια Κορέα, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «εάν ο εχθρός αποπειραθεί να κάνει χρήση βίας εναντίον της χώρας μας», ο στρατός της Βόρειας Κορέας θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο χωρίς δισταγμό, κάτι που «δεν αποκλείει τη χρήση πυρηνικών όπλων».
    Ο Κιμ υπογράμμισε την ανάγκη εκτεταμένης ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το KCNA.

    Δεν παρέλειψε επίσης να απευθύνει ευχές στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τα 72α γενέθλιά του. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είπε ότι ο Πούτιν είναι «ο πιο κοντινός σύντροφος», σημειώνοντας πως «οι στρατηγικές σχέσεις συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών θα ανέλθουν σε νέο επίπεδο, με στόχο «την υπεράσπιση της περιφερειακής και παγκόσμιας ειρήνης και της διεθνούς δικαιοσύνης».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr
  • «Χωρίς δισταγμό» θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα αν η χώρα δεχτεί επίθεση δηλώνει ο Κιμ Γιόνγκ Ουν
    «Χωρίς δισταγμό» θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα αν η χώρα δεχτεί επίθεση δηλώνει ο Κιμ Γιόνγκ Ουν

    Η Βόρεια Κορέα θα χρησιμοποιήσει «χωρίς δισταγμό» τα πυρηνικά όπλα που διαθέτει αν υποστεί επίθεση από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, δήλωσε ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν αυτή την εβδομάδα, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

    Η Πιονγκγιάνγκ «θα χρησιμοποιήσει χωρίς δισταγμό όλα τα μέσα στη διάθεσή της, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών όπλων», αν «ο εχθρός» της επιτεθεί, τόνισε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας προχθές Τετάρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο, με φόντο τη συνεχιζόμενη ένταση με τη Σεούλ.

    Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Κιμ αναφερόταν στη συμμαχία της Σεούλ και της Ουάσιγκτον. Η Νότια Κορέα δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα και βασίζεται στην αποτρεπτική ισχύ του βασικού συμμάχου της, των ΗΠΑ.

    Οι δηλώσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν έγιναν αφού η Νότια Κορέα γιόρτασε -την Τρίτη- την ημέρα των ενόπλων δυνάμεων.

    Ο πρόεδρος Γιουν Σοκ-Γελ διεμήνυσε σε εορταστική εκδήλωση πως ο κ. Κιμ θα διακινδύνευε το «τέλος του καθεστώτος του» σε περίπτωση χρήσης πυρηνικού όπλου. Απείλησε πως θα υπάρξει «αποφασιστική και συντριπτική αντίδραση» του στρατού του και της συμμαχίας Σεούλ-Ουάσιγκτον.

    Στη Νότια Κορέα σταθμεύουν δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί στρατιωτικοί.

    Αντιδρώντας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε τον Γιουν «μαριονέτα», σύμφωνα με το KCNA.

    Στα μέσα Σεπτεμβρίου, η Βόρεια Κορέα δημοσιοποίησε, για πρώτη φορά, οπτικό υλικό των εγκαταστάσεων εμπλουτισμού ουρανίου της, ενώ ο Κιμ κάλεσε, για ακόμη μια φορά, να αναπτυχθεί περαιτέρω το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του.

    Οι σχέσεις ανάμεσα στις δυο Κορέες διέρχονται μια από τις πιο τεταμένες περιόδους των τελευταίων ετών. Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε στις αρχές Αυγούστου πως αναπτύσσει 250 εκτοξευτήρες πυραύλων στα σύνορα με τη Νότια Κορέα.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ KCNA EDITORIAL USE ONLY

  • Βόρεια Κορέα: Δημοσίευσαν για πρώτη φορά εικόνες από εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου
    Βόρεια Κορέα: Δημοσίευσαν για πρώτη φορά εικόνες από εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου

    Σε αυτές τις εγκαταστάσεις παράγεται χάρη σε συσκευές φυγοκέντρησης μεγάλης ταχύτητας ουράνιο σε υψηλό ποσοστό εμπλουτισμού, απαραίτητο για την κατασκευή πυρηνικών κεφαλών

    Ο αρχές της Βόρειας Κορέας δημοσίευσαν για πρώτη φορά σήμερα εικόνες από εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου με την ευκαιρία επίσκεψης εκεί του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν. Η Πιονγκγιάνγκ, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη πυρηνική δοκιμή της το 2006 ενώ της έχουν επιβληθεί κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το πυρηνικό της πρόγραμμα, δεν είχε παρουσιάσει ποτέ ως τώρα τις εγκαταστάσεις της.
    Σε αυτές τις εγκαταστάσεις παράγεται χάρη σε συσκευές φυγοκέντρησης μεγάλης ταχύτητας ουράνιο σε υψηλό ποσοστό εμπλουτισμού, απαραίτητο για την κατασκευή πυρηνικών κεφαλών. Ο Κιμ επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Πυρηνικών Όπλων και μια βάση παραγωγής πυρηνικών υλικών για τον στρατό, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο KCNA, χωρίς να διευκρινίσει πού βρίσκονται αυτές οι εγκαταστάσεις ούτε πότε πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη.
    Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης «υπογράμμισε την ανάγκη να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των συσκευών φυγοκέντρησης προκειμένου να αυξηθεί εκθετικά ο αριθμός των πυρηνικών όπλων για την αυτοάμυνα», πρόσθεσε το πρακτορείο, το οποίο μετέδωσε εικόνες που δείχνουν τον Κιμ να επιθεωρεί σειρές από συσκευές φυγοκέντρησης.

    Ο ΟΗΕ έχει επιβάλει κυρώσεις στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, όμως η χώρα αγνοεί τις απαγορεύσεις αυτές κυρίως χάρη στη στήριξη των συμμάχων της, της Κίνας και της Ρωσίας. Η Νότια Κορέα από την πλευρά της κατήγγειλε ότι η Πιονγκγιάνγκ «αποκάλυψε την ύπαρξη εγκατάστασης εμπλουτισμού ουρανίου» και ότι αύξησε την παραγωγή υλικών για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.
    «Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση πολλών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης. Η δημοσίευση των εικόνων αυτών έχει στόχο να στείλει «ένα ισχυρό μήνυμα στην επόμενη κυβέρνηση» των ΗΠΑ, ότι «θα είναι αδύνατο να αποπυρηνικοποιηθεί η Βόρεια Κορέα», όπως εξήγησε ο Χονγκ Μιν αναλυτής στο Κορεατικό Ινστιτούτο για την Εθνική Ενοποίηση.

    «Είναι επίσης ένα μήνυμα προς τις άλλες χώρες να αναγνωρίσουν τη Βόρεια Κορέα ως πυρηνικό κράτος», πρόσθεσε. Η εγκατάσταση που παρουσιάστηκε «είναι πολύ πιθανόν αυτή στην Κανγκσόν», ένα απόρρητο πυρηνικό συγκρότημα κοντά στην Πιονγκγιάνγκ, σημείωσε ο Χονγκ.

    Ωστόσο εκτίμησε ότι δεν είναι πολύ πιθανό η Βόρεια Κορέα να προχωρήσει σύντομα σε νέα πυρηνική δοκιμή. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη στο 38 North ένα πρόγραμμα ανάλυσης για τη Βόρεια Κορέα το οποίο διαχειρίζεται το Stimson Center, η κεντρική εγκατάσταση στην οποία η Πιονγκγιάνγκ προχωρά σε πυρηνικές δοκιμές υπέστη ζημιές από τις απανωτές πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα στα τέλη Ιουλίου.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch