Κυριακή, 24 Απριλίου 2022 19:11

Ινδονησία: Το ηφαίστειο Ανάκ Κρακατόα εξερράγη, προκαλώντας σύννεφο τέφρας ύψους 3 χιλιομέτρων

Γράφτηκε από τον

Οι αρχές διέταξαν τους κατοίκους να αποφύγουν μια ζώνη αποκλεισμού δύο χιλιομέτρων περιμετρικά του ηφαιστείου, η δραστηριότητα του οποίου έχει καταταχθεί στο επίπεδο 2 του συναγερμού σε μια κλίμακα 4 επιπέδων - Συνέστησαν, επίσης, στους ντόπιους να φορούν μάσκα για να προστατευτούν από τις στάχτες

Το ηφαίστειο της Ινδονησίας Ανάκ Κρακατόα εξερράγη σήμερα, προκαλώντας ένα τεράστιο σύννεφο τέφρας ύψους 3000 μέτρων, μεταξύ των νήσων Ιάβα και Σουμάτρα.

«Καταγράφουμε σήμερα συνεχείς εκρήξεις με πυκνά σύννεφα που υψώνονται μεταξύ 500 και 3000 μέτρων πάνω από την κορυφή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντενί Μαρντιόνο της Γεωλογικής Υπηρεσίας της Ινδονησίας.

Το Ανάκ Κρακατόα, ή «παιδί του Κρακατόα», ένα ηφαιστειακό νησί που προήλθε από το ηφαίστειο Κρακατόα έχει εκραγεί τουλάχιστον 21 φορές τις τελευταίες εβδομάδες, όμως η σημερινή έκρηξη είναι η ισχυρότερη, σημείωσε ο Μαρντιόνο.

Οι αρχές διέταξαν τους κατοίκους να αποφύγουν μια ζώνη αποκλεισμού δύο χιλιομέτρων περιμετρικά του ηφαιστείου, η δραστηριότητα του οποίου έχει καταταχθεί στο επίπεδο 2 του συναγερμού σε μια κλίμακα 4 επιπέδων. Συνέστησαν, επίσης, στους ντόπιους να φορούν μάσκα για να προστατευτούν από τις στάχτες.

«Ο κόσμος, περιλαμβανομένων των τουριστών, θα πρέπει να ακολουθήσει τις συστάσεις της Γεωλογικής Υπηρεσίας, που απαγορεύει να βρίσκεται κανείς σε μια ακτίνα δύο χιλιομέτρων από τον κρατήρα», υπογράμμισε ο υπεύθυνος.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Απριλίου 2022 23:20

Σχετικά Άρθρα

  • Εξερράγη το ηφαίστειο Τάαλ στις Φιλιππίνες (photos & video)
    Εξερράγη το ηφαίστειο Τάαλ στις Φιλιππίνες (photos & video)

    Το ηφαίστειο βρίσκεται μέσα σε μια μεγάλη λίμνη κοντά στην πόλη Ταγκαϊτάι - Χαμηλό παραμένει το επίπεδο συναγερμού

    Το ηφαίστειο Τάαλ των Φιλιππίνων, νοτίως της πρωτεύουσας Μανίλα, εξερράγη, εκλύοντας ατμό σε ύψος άνω των 2 χλμ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η σεισμολογική υπηρεσία της χώρας.

    Το Τάαλ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 70 χλμ νοτίως της Μανίλα, είναι ένα από τα μικρότερα ενεργά ηφαίστεια του κόσμου και κάποιες από τις προηγούμενες εκρήξεις του έχουν επηρεάσει την πρωτεύουσα και τις αερομεταφορές.
    Ο επικεφαλής της σεισμολογικής υπηρεσίας Τερεσίτο Μπακολκόλ περιέγραψε την έκρηξη ως φρεατομαγματική, όπου το μάγμα συναντά θύλακα νερού, παράγοντας ατμό.
    Το ηφαίστειο βρίσκεται μέσα σε μια μεγάλη λίμνη κοντά στην πόλη Ταγκαϊτάι, στην επαρχία Καβίτε.

    «Αυτή η φρεατομαγματική έκρηξη περιορίστηκε στο νησί του ηφαιστείου. Εξετάζουμε εάν πέφτει στάχτη στην ανατολική πλευρά, ωστόσο δεν γίνεται ακόμα εκκένωση», δήλωσε ο Μπακολκόλ τηλεφωνικά. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το επίπεδο συναγερμού παραμένει στην κατώτερη βαθμίδα και ότι δεν υπάρχουν άμεσα αναφορές για τραυματισμούς.

    Παρόλο που το ύψος του ηφαιστείου φθάνει μόλις τα 311 μέτρα, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο. Η έκρηξή του το 1911 στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 1.300 ανθρώπους.

    Τον Ιανουάριο του 2021, χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αφού τα αέρια που εκλύθηκαν και η στάχτη που εκτοξεύθηκε έφθασαν σε ύψος 1 χλμ.

    Ένα χρόνο νωρίτερα, η στάχτη και ο καπνός από το Τάαλ έφθασαν σε ύψος 15 χλμ, με αποτέλεσμα πάνω από 100.000 άνθρωποι να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να δημιουργηθούν εκτεταμένα προβλήματα στην πρωτεύουσα.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Οδηγός ταξί στο Μπαλί αναγνώρισε τον Εμμανουήλ Καραλή και τρελάθηκε - «Fly Manolo Fly» - Επικό βίντεο
    Οδηγός ταξί στο Μπαλί αναγνώρισε τον Εμμανουήλ Καραλή και τρελάθηκε - «Fly Manolo Fly» - Επικό βίντεο

    Διακοπές στο μαγευτικό Μπαλί στην Ινδονησία κάνει τις τελευταίες ημέρες ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, Εμμανουήλ Καραλής.

    Η σχέση του Καραλή με τα social media είναι γνωστή, με τον ίδιο κατά διαστήματα να δημοσιεύει πιο χαλαρές και χιουμοριστικές στιγμές από την προσωπική του ζωή . Ωστόσο το τελευταίο Instragam story που ανέβασε στον λογαριασμό του είναι πραγματικά επικό, αφού και ο ίδιος ακούγεται ιδιαίτερα ενθουσιασμένος όταν ένας οδηγός ταξί κατάβαλε ότι η κούρσα του ήταν ο Έλληνας αθλητής.

    «Το ότι υπάρχουν άνθρωποι στο Μπαλί που με αναγνωρίζουν, με τρελαίνει» έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του σχετικού βίντεο ο Μανόλο. Μάλιστα όταν ο οδηγός του φώναζε «Fly, Manolo, Fly», ο Καραλής ξέσπασε σε γέλια και απαθανάτισε τη σχετική στιγμή με το κινητό του τηλέφωνο.

    Δείτε το επικό βίντεο που ανήρτησε ο Εμμανουήλ Καραλής:

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Βρυχάται πάλι το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη - Ένα από τα πιο ενεργά στον πλανήτη
    Βρυχάται πάλι το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη - Ένα από τα πιο ενεργά στον πλανήτη

    Σε κατάσταση συνεγερμού έχουν τεθεί οι Αρχές στη Χαβάη καθώς άρχισε να βρυχάται πάλι το ηφαίστειο Κιλαουέα, ένα από τα πλέον ενεργά στον πλανήτη.

    Παράλληλα καταγράφηκαν περίπου 17 σεισμοί εντοπίστηκαν σε μικρό εστιακό βάθος

    Οι εκρήξεις στο Κιλαουέα υπήρξαν καταστροφικές στο παρελθόν. Το 2018, περισσότερες από 600 ιδιοκτησίες καταστράφηκαν από την ισχυρή ροή λάβας που εκτεινόταν από την κορυφή της Κιλαουέα μέχρι τον ωκεανό.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ισημερινός: Ηφαίστειο βρυχάται, νέφος τέφρας πλήττει κοινότητες (video)
    Ισημερινός: Ηφαίστειο βρυχάται, νέφος τέφρας πλήττει κοινότητες (video)

    Ακούστηκαν ισχυρές ηφαιστειακές εκρήξεις σε πέντε επαρχίες γύρω από το Σανγκάι, ως ακόμη και στην πρωτεύουσα Κίτο

    Νέφος ηφαιστειακής τέφρας που σχηματίστηκε εξαιτίας της έντονης δραστηριότητας στο Σανγκάι, ηφαίστειο στον κεντρικό Ισημερινό, έπληξε χθες Τετάρτη τέσσερις κοινότητες της χώρας, ανακοίνωσε επίσημη πηγή.
    «Ελαφριές πτώσεις τέφρας αναφέρθηκαν στην επαρχία Τσιμποράσο, στα καντόνια Γουαμότε και Κουμαντά», ανέφερε μέσω X η Εθνική Γραμματεία Διαχείρισης Κινδύνων (SNGR).
    «Πτώσεις τέφρας» αναφέρθηκαν σε άλλες δυο κοινότητες, στην επαρχία Γουάγιας, στη Ναρανχίτο και στη Μιλάγκρο, κατά μήκος των ακτών του Ισημερινού στον Ειρηνικό Ωκεανό, κάπου διακόσια χιλιόμετρα από τον κώνο του ηφαιστείου, πρόσθεσε αργότερα χθες η SNGR.

    Σε αυτές τις τέσσερις κοινότητες ζουν κάπου 400.000 κάτοικοι.

    Ακούστηκαν ισχυρές ηφαιστειακές εκρήξεις σε πέντε επαρχίες γύρω από το Σανγκάι, ως ακόμη και στην πρωτεύουσα Κίτο, ανέφεραν ΜΜΕ, κάνοντας λόγο περί «ασυνήθιστης» δραστηριότητας στο ηφαίστειο, με ως και 15 εκρήξεις το λεπτό για περίπου 19 ώρες.

    Οπτικό υλικό που μεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης εικονίζει αυτοκίνητα καλυμμένα από ηφαιστειακή τέφρα και αγρότες που καθαρίζουν τις καλλιέργειές τους.
    Το Σανγκάι, που υψώνεται ως τα 5.230 μέτρα, βρίσκεται σε μόνιμη εκρηκτική δραστηριότητα από το 1628, σύμφωνα με τα δεδομένα του εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής (IG). Το νέφος τέφρας, που έφθασε σε υψόμετρο τριών χιλιομέτρων, μετακινείται προς «επαρχίες δυτικά του ηφαιστείου», προς τον δυτικό Ισημερινό, πρόσθεσε το IG.

    Όπως και τα Σιέρα Νέγρα και Τσίλες-Σέρο Νέγρο, άλλα δυο ηφαίστεια, το Σανγκάι παρέμενε πάντως καταταγμένο σε κατάσταση κίτρινου συναγερμού, παρά την αύξηση της δραστηριότητας, ενώ το γειτονικό Ρεβενταδόρ βρισκόταν σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού.

    Προχθές Τρίτη, το Ινστιτούτο Γεωφυσικής ανέφερε πως κάτοικοι γειτονικών περιοχών άκουσαν «βρυχηθμούς» και «κρότους» εξαιτίας της δραστηριότητας του στρωσιγενούς ηφαιστείου, στην επαρχία Μορόνα Σαντιάγο, στον Αμαζόνιο, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πρωτεύουσα Κίτο.

    Το φαινόμενο, που έχει καταγραφεί και στο παρελθόν, οφείλεται σε ιδιαίτερες ατμοσφαιρικές συνθήκες που επιτρέπουν την μετάδοση των ήχων αυτών σε απομακρυσμένες περιοχές.

    Η δραστηριότητα του Σανγκάι, που βρίσκεται σε εθνικό πάρκο, δεν προσελκύει γενικά προσοχή, διότι σπανίως επηρεάζει κατοικημένες περιοχές, αντίθετα με άλλο ηφαίστειο, το Τουνγκουράουα, στις πλαγιές του οποίου βρίσκονται κοινότητες.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr
  • Ινδονησία: Κατολίσθηση έθαψε χωριό και χρυσωρυχείο - Τουλάχιστον 10 νεκροί και 40 αγνοούμενοι
    Ινδονησία: Κατολίσθηση έθαψε χωριό και χρυσωρυχείο - Τουλάχιστον 10 νεκροί και 40 αγνοούμενοι

    Τον Μάιο, από πλημμύρες και κατολισθήσεις σκοτώθηκαν πάνω από 50 άνθρωποι στη Δυτική Σουμάτρα

    Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 αγνοούνται αφού οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν κατολίσθηση σε ένα χρυσωρυχείο, στο νησί Κελέβη της Ινδονησίας και η συνεχιζόμενη κακοκαιρία δυσχεραίνει τις προσπάθειες διάσωσης, σύμφωνα με τις αρχές.
    Από την κατολίσθηση, το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Σουβάνα της επαρχίας Γκοροντάλο, σκοτώθηκαν εργαζόμενοι στο παράνομο ορυχείο και κάτοικοι του γειτονικού χωριού, ανέφερε ο Χεριγάντο, ο επικεφαλής της υπηρεσίας διάσωσης Μπασάρνας. «Έχουμε αναπτύξει 164 διασώστες, αστυνομικούς και στρατιώτες, αναζητώντας τους αγνοούμενους», σημείωσε.
    Νωρίτερα, η υπηρεσία του ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 αγνοούνταν, όμως στη συνέχεια αναθεώρησε αυτούς τους αριθμούς.

    Το απόγευμα, αφού έπεσε το σκοτάδι, οι διασώστες διέκοψαν το έργο τους επειδή η σφοδρή βροχόπτωση συνεχιζόταν. Οι διασώστες χρειάστηκε να περπατήσουν περίπου 20 χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σημείο της κατολίσθησης, καθώς ο δρόμος είχε καλυφθεί με ένα παχύ στρώμα λάσπης. «Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε εκσκαφέα, αν είναι εφικτό», πρόσθεσε ο Χεριγιάντο.
    Φωτογραφίες του χωριού, που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία δείχνουν ισοπεδωμένα σπίτια. Από την κατολίσθηση καταστράφηκε επίσης μια γέφυρα. Οι αρχές προειδοποίησαν ότι η βροχή θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο στην επαρχία Γκοροντάλο και ζήτησαν από τους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση.
    Τον Μάιο, από πλημμύρες και κατολισθήσεις σκοτώθηκαν πάνω από 50 άνθρωποι στη Δυτική Σουμάτρα.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πώς η ανακάλυψη της αρχαιότερης σπηλαιογραφίας αλλάζει όσα ξέραμε για τη γέννηση της τέχνης
    Πώς η ανακάλυψη της αρχαιότερης σπηλαιογραφίας αλλάζει όσα ξέραμε για τη γέννηση της τέχνης

    Τρεις άνθρωποι γύρω από έναν αγριόχοιρο. Αυτό απεικονίζει η επιβεβαιωμένη ως παλαιότερη σπηλαιογραφία στον κόσμο, που δημιουργήθηκε πριν από τουλάχιστον 51.200 χρόνια και βρέθηκε στην οροφή ενός ασβεστολιθικού σπηλαίου στο νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας.

    Η ανακάλυψη επιβεβαιώνει ότι η Ευρώπη δεν ήταν η γενέτειρα της τέχνης των σπηλαίων, όπως επί μακρόν είχε θεωρηθεί, σημειώνει ο Independent.

    Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια νέα επιστημονική προσέγγιση για να προσδιορίσουν την ελάχιστη ηλικία της πρόσφατα αποκαλυφθείσας παράστασης στο εσωτερικό του σπηλαίου Leang Karampuang, χρησιμοποιώντας λέιζερ για να χρονολογήσουν ένα είδος κρυστάλλου που ονομάζεται ανθρακικό ασβέστιο και σχηματίστηκε φυσικά στην επιφάνειά της.

    Η παράσταση, στην οποία κυριαρχεί η απεικόνιση ενός αγριόχοιρου διαστάσεων 92 επί 38 εκατοστών, που στέκεται όρθιος μαζί με τρεις μικρότερες ανθρωπόμορφες μορφές, είναι ζωγραφισμένη σε μία μόνο απόχρωση σκούρου κόκκινου χρώματος. Υπάρχουν και άλλες εικόνες χοίρων στο σπήλαιο.

    Η αρχαιότερη αφήγηση

    Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Γκρίφιθ της Αυστραλίας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό Nature, ερμήνευσαν την παράσταση ως μια αφηγηματική σκηνή, γεγονός που, όπως είπαν, θα την καθιστούσε την αρχαιότερη γνωστή απόδειξη αφήγησης ιστοριών στην τέχνη.

    «Το πως οι μορφές των ανθρώπων και του χοίρου είναι τοποθετημένες η μία σε σχέση με την άλλη και ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν ήταν σαφώς σκόπιμο, και μεταδίδει μια αίσθηση δράσης. Κάτι συμβαίνει ανάμεσα σε αυτές τις φιγούρες. Λέγεται μια ιστορία», δήλωσε ο αρχαιολόγος Adam Brumm του Πανεπιστημίου Griffith, συν-συγγραφέας της μελέτης.

    Μέχρι τώρα, η παλαιότερη γνωστή σπηλαιογραφία ήταν αυτή στο σπήλαιο Leang Tedongnge, επίσης στο Σουλαουέζι, πριν από τουλάχιστον 45.500 χρόνια.

    Παλαιότερη από τις ευρωπαϊκές

    Η παράσταση του σπηλαίου Leang Karampuang, τόνισαν οι ερευνητές, προηγείται των σπηλαιογραφιών της Ευρώπης, η παλαιότερη από τις οποίες βρίσκεται στο El Castillo στην Ισπανία και χρονολογείται πριν από περίπου 40.800 χρόνια.

    «Αυτή η ανακάλυψη της πολύ παλιάς τέχνης των σπηλαίων στην Ινδονησία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Ευρώπη δεν ήταν η γενέτειρα της τέχνης των σπηλαίων, όπως είχε θεωρηθεί επί μακρόν», σχολίασε ο Brumm.

    «Υποδηλώνει επίσης ότι η αφήγηση ιστοριών ήταν ένα πολύ παλαιότερο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας, και ειδικότερα της ιστορίας της τέχνης, από ό,τι είχε αναγνωριστεί προηγουμένως», πρόσθεσε.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ιταλία: «Βρυχάται» και πάλι το ηφαίστειο Στρόμπολι στη Σικελία - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
    Ιταλία: «Βρυχάται» και πάλι το ηφαίστειο Στρόμπολι στη Σικελία - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία

    Από στόμιο που δημιουργήθηκε σε ύψος επτακοσίων μέτρων, συνεχίζεται η εκτόξευση πυρακτωμένων πετρωμάτων, όπως και λάβας ενώ παράλληλα έχει δημιουργηθεί μεγάλο «σύννεφο στάχτης»

    Η δραστηριότητα του ηφαιστείου που βρίσκεται στο νησί Στρόμπολι, κοντά στη Σικελία, ανησυχεί την Ιταλική Πολιτική Προστασία. Το ηφαίστειο εκρήγνυται σχεδόν αδιάλειπτα αλλά τις τελευταίες ημέρες το φαινόμενο έχει σαφώς ενταθεί.
    Λάβα και πετρώματα έφτασαν μέχρι τη θάλασσα, στο μικρό αυτό νησί του αρχιπελάγους των Εόλιε, των Αιολίδων Νήσων. Η Ιταλική Πολιτική Προστασία όπως έγινε γνωστό, βρίσκεται σε φάση «προληπτικού συναγερμού» αν και μέχρι τώρα δεν απειλούνται τα σπίτια των λιγοστών κατοίκων.
    Από στόμιο που δημιουργήθηκε σε ύψος επτακοσίων μέτρων, συνεχίζεται η εκτόξευση πυρακτωμένων πετρωμάτων, όπως και λάβας ενώ παράλληλα έχει δημιουργηθεί μεγάλο «σύννεφο στάχτης».

    Σε ανακοίνωσή της, η Πολιτική Προστασία ζήτησε από τους κατοίκους και τους τουρίστες να πληροφορούνται συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης, ερχόμενοι σε επαφή και με τους εκπροσώπους της στο νησί. Tο νησί Στρόμπολι δεν ξεπερνά σε έκταση τα 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα και οι μόνιμοι κάτοικοί του, τον χειμώνα, είναι μόλις 497.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ORIETTA SCARDINO
  • Ινδονησία: 36χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα στο στομάχι πύθωνα – Πώς τη βρήκαν
    Ινδονησία: 36χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα στο στομάχι πύθωνα – Πώς τη βρήκαν

    Νέο περιστατικό στην Ινδονησία με πύθωνα να καταπίνει άνθρωπο.

    Νεκρή μέσα στην κοιλιά ενός πύθωνα που την είχε καταπιεί ολόκληρη, βρέθηκε μία 36χρονη στην Ινδονησία και συγκεκριμένα στην επαρχία του Νότιου Σουλαουέζι.

    Ειδικότερα, η νεαρή γυναίκα εξαφανίστηκε αφού έφυγε από το σπίτι της το πρωί της Τρίτης (2/7) για να αγοράσει φάρμακα για το άρρωστο παιδί της, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι συγγενείς της, ανήσυχοι, πήγαν να την αναζητήσουν.

    Ο σύζυγός της ανακάλυψε τα παπούτσια και το παντελόνι της πεσμένα στο έδαφος περίπου 500 μέτρα από το σπίτι τους στο χωριό Σιτέμπα.

    «Λίγο μετά, εντόπισε ένα ερπετό, περίπου δέκα μέτρα από το μονοπάτι. Το ερπετό ήταν ακόμα ζωντανό», δήλωσε στο AFP ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, ο Ιντούλ, ο οποίος, όπως συνηθίζεται στη χώρα, χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα.

    Ο σύζυγος υποψιάστηκε τι είχε συμβεί αφού παρατήρησε την «πολύ μεγάλη» κοιλιά του πύθωνα, πρόσθεσε ο Ιγιάνγκ, ένας αξιωματούχος του χωριού. Στη συνέχεια κάλεσε τους κατοίκους του χωριού να τον βοηθήσουν να ανοίξει το στομάχι του ερπετού και τότε εμφανίστηκε το σώμα της γυναίκας του.

    Τέτοια περιστατικά είναι εξαιρετικά σπάνια, αλλά αρκετοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ινδονησία τα τελευταία χρόνια από πύθωνες που τους κατάπιαν.

    Στις αρχές Ιουνίου, μια 45χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο στομάχι ενός δικτυωτού πύθωνα (Σ.τ.Σ: ο δικτυωτός πύθωνας είναι ένα είδος πύθωνα ιθαγενές στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία, το μακρύτερο φίδι στον κόσμο και το τρίτο βαρύτερο), μήκους περίπου πέντε μέτρων. Το περιστατικό εκείνο σημειώθηκε στην ίδια επαρχία του Νότιου Σουλαουέζι, που ονομάζεται επίσης Κελέβη, αλλά σε άλλο χωριό.

    Τον περασμένο χρόνο, κάτοικοι της περιοχής Τινάνγκεα, στα νοτιοανατολικά του νησιού Σουλαουέζι, σκότωσαν έναν πύθωνα οκτώ μέτρων, όταν διαπίστωσαν ότι προσπαθούσε να στραγγαλίσει και να καταπιεί έναν αγρότη.

    Το 2018, μια 54χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα σε έναν πύθωνα επτά μέτρων στην κοινότητα Μούνα, στα νοτιοανατολικά της ίδιας περιοχής. Τον προηγούμενο χρόνο, πύθωνας 4 μέτρων έφαγε έναν αγρότη στο δυτικό Σουλαουέζι σε μια φυτεία φοινικέλαιου.

    Πηγή: iEidiseis.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ