Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 19:15

Σαν Φρανσίσκο: Τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο εκκενώθηκε - Αφού ελέγχθηκε, η λειτουργία του σταθμού αποκαταστάθηκε

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Οι αρχές του Σαν Φραντσίσκο προχώρησαν σε εκκένωση τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο της πόλης ύστερα από προειδοποίηση για βόμβα.

Ο τερματικός σταθμός διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο εκκενώθηκε αργά χθες (τοπική ώρα) καθώς η αστυνομία εντόπισε ύποπτο αντικείμενο στο αεροδρόμιο έπειτα από προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας, ανέφερε η αστυνομία μέσω Twitter.

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο ανέφερε ότι έλαβε προειδοποίηση για βόμβα στο αεροδρόμιο και εντόπισε ύποπτο πακέτο ύστερα από έρευνα.

«Λόγω των ενεργειών της αστυνομίας που είναι σε εξέλιξη, ο Διεθνής Τερματικός Σταθμός εκκενώνεται», ανέφερε η εταιρία διαχείρισης του αεροδρομίου επίσης μέσω Twitter λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα). Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μετά την απειλή ανεστάλησαν τα δρομολόγια τρένων που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο.

Το Associated Press μετέδωσε ότι η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση άνδρα. Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο δεν απάντησε άμεσα όταν το Reuters της ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αποκαταστάθηκε μερικές ώρες αργότερα

Η εταιρία διαχείρισης ανακοίνωσε ότι αποκαταστάθηκε η λειτουργία του, μετά την εκκένωση του τερματικού σταθμού διεθνών πτήσεων αργά χθες (τοπική ώρα) ύστερα από την προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας.

«Η αστυνομία έδωσε την άδεια για την επαναλειτουργία του διεθνούς τερματικού σταθμού», ανέφερε η εταιρία διαχείρισης του αεροδρομίου, σε ανάρτηση στο Twitter, προσθέτοντας ότι αποκαθίσταται η λειτουργία του.

Πηγή: Νews247.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 13:50

Σχετικά Άρθρα

  • Καλαματιανός: Σύνδεση του "Πάτρα-Πύργος" με το αεροδρόμιο του Αράξου
    Καλαματιανός: Σύνδεση του

    Την ανάγκη σύγχρονης οδικής σύνδεσης της Ηλείας με το αεροδρόμιο του Αράξου, αναδεικνύει ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός. Όπως επισημαίνεται σε ερώτηση που συνυποβάλλει με Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, η οδική σύνδεση του αεροδρομίου του Αράξου με την Ηλεία, θα συμβάλλει καθοριστικά στην τουριστική και εν γένει οικονομική πρόοδο της περιοχής μας. Είναι βέβαιο ότι θα προσδώσει περαιτέρω αναπτυξιακή δυναμική στον νομό, αυξάνοντας και διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο την επισκεψιμότητα, σε συνδυασμό με τα λιμάνια του Κατακόλου και της Κυλλήνης.

    Σε δήλωσή του, ο Διονύσης Καλαματιανός αναφέρει τα εξής:

    «Οι παλινωδίες της κυβέρνησης μετέθεσαν τα χρονοδιαγράμματα κατασκευής του "Πάτρα-Πύργος" αρκετά προς τα πίσω. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το έργο απεντάχθηκε το 2013 από την κατασκευή του συνολικού αυτοκινητόδρομου "Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα", με απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

    Το 2018, ύστερα από μεγάλες προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το έργο εγκρίθηκε και έλαβε χρηματοδότηση από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το 2019 ξεκίνησε να κατασκευάζεται και σύμφωνα με τις υπογεγραμμένες συμβάσεις που εκτελούνταν πριν τις ακυρώσει η κυβέρνηση της ΝΔ, θα ολοκληρωνόταν το 2023, δίχως διόδια. Δυστυχώς, οι επιλογές αυτής της κυβέρνησης φόρτωσαν το έργο με επιπλέον χρόνια καθυστέρησης και κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Χρήματα, δηλαδή, που θα χρεωθούν οι πολίτες για πληρωμή διοδίων και αποζημιώσεις σε εργολάβους.

    Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το "Πύργος-Τσακώνα", το οποίο παραμένει στον αέρα, δίχως να υπάρχει καμία πρόοδος και κανένα χρονοδιάγραμμα.

    Ελπίζουμε, λοιπόν, η κυβέρνηση να επιδείξει επιτέλους συνέπεια και πραγματικό ενδιαφέρον για τους πολίτες της Ηλείας, που εδώ και 5 χρόνια βλέπουν κρίσιμα έργα υποδομών όπως τα προαναφερόμενα "Πάτρα-Πύργος" και "Πύργος-Τσακώνα", η υπογειοποίηση του ΤΟΕΒ Γαστούνης και συνολικά του αρδευτικού δικτύου του νομού, η αναβάθμιση των φραγμάτων Πηνειού και Αλφειού, να βαλτώνουν και να καθυστερούν. Για το "Πάτρα-Πύργος", θα περιμένουμε τις ακριβείς ημερομηνίες παράδοσης του έργου. Παράλληλα, εκτιμούμε ότι θα πρέπει να προβλεφθεί και η άμεση σύνδεσή του με το αεροδρόμιο του Αράξου, γεγονός που θα προσφέρει στους επιβάτες γρήγορη, άνετη και ασφαλή πρόσβαση σε τουριστικούς προορισμούς της Ηλείας. Αυτό ζητάμε και με κατάθεση σχετικής ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, καλώντας τον να απαντήσει αν προτίθεται να χρηματοδοτήσει -και με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης- αυτή την κρίσιμη αναπτυξιακή παρέμβαση προς όφελος του νομού μας.»

    (Δελτίο Τύπου)

  • Λίβανος: Δεν έχουμε λάβει καμία εγγύηση ότι το Ισραήλ δεν θα βομβαρδίσει το αεροδρόμιο της Βηρυτού
    Λίβανος: Δεν έχουμε λάβει καμία εγγύηση ότι το Ισραήλ δεν θα βομβαρδίσει το αεροδρόμιο της Βηρυτού

    Τη Δευτέρα, η Ουάσιγκτον προειδοποίησε ενάντια σε οποιαδήποτε επίθεση στο αεροδρόμιο ή σε δρόμους που οδηγούν σε αυτό

    Ο υπουργός Μεταφορών του Λιβάνου Άλι Χαμίε δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχει λάβει μόνο «δεσμεύσεις» αλλά καμία σαφή «εγγύηση» ότι το Ισραήλ δεν θα βομβαρδίσει το αεροδρόμιο της Βηρυτού, που βρίσκεται κοντά στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας, προπύργιο της Χεζμπολάχ.
    Οι Αρχές «θέλουν να διατηρήσουν σε λειτουργία τους τερματικούς σταθμούς σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, πρώτα και κύρια το διεθνές αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Ο εχθρός δεν νοιάζεται ούτε για ζωές αμάχων ούτε για πολυκατοικίες (...) πώς θα έδινε εγγυήσεις;»
    Έπειτα από «διεθνείς επαφές», η Βηρυτός πήρε «δεσμεύσεις», είπε, σημειώνοντας ωστόσο: «Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ σαφών εγγυήσεων και δεσμεύσεων».
    Χθες, Δευτέρα, η Ουάσιγκτον προειδοποίησε ενάντια σε οποιαδήποτε επίθεση στο αεροδρόμιο ή σε δρόμους που οδηγούν σε αυτό, κυρίως για να επιτραπεί σε όσους επιθυμούν να φύγουν από τον Λίβανο. Καθημερινά, παρά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν στόχο περιοχές κοντά στο αεροδρόμιο, ο κρατικός αερομεταφορέας του Λιβάνου εξακολουθεί να πραγματοποιεί πτήσεις.

    Ο Χαμίε απέρριψε τις ισραηλινές κατηγορίες ότι αποστέλλονται όπλα στη Χεζμπολάχ μέσω του λιβανικού αεροδρομίου και συνοριακών περασμάτων.

    «Το αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι είναι υπό τη νομική δικαιοδοσία του Λιβάνου, τα τελωνεία, η γενική ασφάλεια, οι δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας και ο στρατός συνεργάζονται εκεί», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Οποιοδήποτε στρατιωτικό αεροσκάφος ή αεροπλάνο που μεταφέρει όπλα πρέπει να λάβει πρωτύτερη άδεια από τον στρατό».

    Ένα ισραηλινό πλήγμα την Παρασκευή κοντά στο πέρασμα Μάσναα, στα σύνορα μεταξύ του Λιβάνου και της Συρίας, απέκλεισε τον δρόμο που χρησιμοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν να διαφύγουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών του Λιβάνου

    Ο Χαμίε διευκρίνισε ότι το πλήγμα είχε στόχο περιοχή μέσα στο λιβανέζικο έδαφος, κοντά στο συνοριακό πέρασμα, και προκάλεσε κρατήρα τεσσάρων μέτρων.

    Εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ ότι χρησιμοποιεί το πέρασμα για να μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Συρία στον Λίβανο.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ STR
  • Χανιά: Ανήλικος πίσω από το τηλεφώνημα για βόμβα σε Γυμνάσιο - Δικογραφία και στον κηδεμόνα του
    Χανιά: Ανήλικος πίσω από το τηλεφώνημα για βόμβα σε Γυμνάσιο - Δικογραφία και στον κηδεμόνα του

    Ένας ανήλικος φέρεται να βρίσκεται πίσω από το τηλεφώνημα για βόμβα σε Γυμνάσιο των Χανίων το πρωί της Πέμπτης (12/09) με τις αρχές να σχηματίζουν δικογραφία τόσο στον φαρσέρ όσο και στον κηδεμόνα του.

    Σύμφωνα με το flashnews.gr ήδη σηματίστηκε δικογραφία για ψευδή καταγγελία σε βάρος ενός ανηλίκου για το τηλεφώνημα για βόμβα στο 6ο γυμνάσιο Αμπεριάς Χανίων, ο οποίος φέρεται να είναι το πρόσωπο που τηλεφώνησε χθες στις αστυνομικές αρχές προειδοποιώντας για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο 6ο γυμνάσιο της Αμπεριάς.

    Δικογραφία σχηματίστηκε επίσης και σε βάρος κηδεμόνα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωί ένα άγνωστο άτομο πραγματοποίησε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο 6ο γυμνάσιο της Αμπεριάς.

    Άμεσα από αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων διεξήχθησαν οι κατάλληλες ενέργειες για την ασφαλή εκκένωση του χώρου, όπου διενεργήθηκε έλεγχος με αρνητικό αποτέλεσμα.

    Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Αναγκαστική προσγείωση για αεροπλάνο στην Τουρκία μετά από απειλή για βόμβα
    Αναγκαστική προσγείωση για αεροπλάνο στην Τουρκία μετά από απειλή για βόμβα

    Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ερζερούμ πραγματοποίησε αεροπλάνο που ταξίδευε από την Ινδία προς τη Γερμανία λόγω απειλής για βόμβα.

    Στο αεροσκάφος χωρητικότητας 600 ατόμων επιβαίνουν 247 επιβάτες. Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος σύμφωνα με το αίτημα του πιλότου.

    Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής Μουσταφά Τσιφτσί πυροτεχνουργοί εισήλθαν στο αεροσκάφος και το αεροσκάφος ερευνήθηκε.

    «Όταν έγινε απειλή για βόμβα στον αέρα, το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Vistara ήθελε πρώτα να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ορντού. Επειδή όμως εκεί γίνονταν εργασίες ανακαίνισης, το κατεύθυναν στην Τραπεζούντα. Δεδομένου ότι και εκεί η εναέρια κυκλοφορία είναι μεγάλη, προσγειώνονται στο Ερζερούμ».

    Πηγή: Cnn.gr

  • «Γηρασμένο» το αεροδρόμιο Αράξου: Προβλήματα σε πάρκινγκ, γεννήτριες, πόρτες
    «Γηρασμένο» το αεροδρόμιο Αράξου: Προβλήματα σε πάρκινγκ, γεννήτριες, πόρτες
    Πολλές φορές έχει καταγραφεί η ανοδική κίνηση στο Αεροδρομίου Αράξου, το οποίο φέτος το καλοκαίρι – στο γενικότερο ανοδικό ρεύμα του Ελληνικού Τουρισμού – αναμένεται να ξεπεράσει τα περυσινά δεδομένα, σε ποσοστό άνω του 13%.
    Από την άλλη, πολλοί αναρωτούνται για το ποιες θα ήταν οι επιδόσεις του μοναδικού Διενθούς Αερολιμένα της Αχαΐας αν δεν είχε προβλήματα υποδομών, που θα τον καθιστούσαν σύγχρονο και όχι μια «γερασμένη» εγκατάσταση η οποία περιμένει να ιδιωτικοποιηθεί μήπως και κοιτάξει ψηλότερα!

    Ποια είναι, όμως, τα προβλήματα υποδομών;

    Το ρεπορτάζ της «Πελοποννήσου» αναφέρει ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα σε υποδομές. με βασικότερα τα εξής:

    – Πρόβλημα με τις αυτόματες πόρτες (access control), οι οποίες κανονικά θα πρέπει να δουλεύουν ηλεκτρονικά, αλλά λόγω βλάβης είναι εκτός λειτουργίας.

    – Δεν λειτουργούν, λόγω βλάβης οι γεννήτριες που είναι απαραίτητές σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος. Σε ένα τέτοιο σενάριο, το αεροδρόμιο θα βγει off.

    Τα φώτα στον περιβάλλοντα χώρο είναι εκτός λειτουργίας και κατά τις βραδινές ώρες, ένας επισκέπτης δεν μπορεί να δει ούτε στα δύο μέτρα.

    – Πρόβλημα καθίζησης στο πάρκινγκ του αεροδρομίου με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να μην μπορούν να παρκάρουν. Εχει βγει διαγωνισμός από την ΥΠΑ μαζί με άλλα περιφερειακά αεροδρόμια, αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί ανάδοχος και κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνουν εργασίες.

    – Ελλειψη προσωπικού. Από τους 12 υπάλληλους που διαθέτει το αεροδρόμιο, βάσει οργανογράμματος, δουλεύουν μόνο τα εφτά, καθώς τα πέντε έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα οι βάρδιες του σαββατοκύριακου να βγαίνουν με μεγάλη δυσκολία.

    – Πρόβλημα σε ένα κομμάτι ψευδοροφής στην κεντρική αίθουσα που πέρα από την έλλειψη καλαισθησίας, δημιουργεί κινδύνους για εργαζόμενους και τουρίστες.

    Στις αρχές Ιουνίου η Πολιτεία έδωσε, μεν, χρήματα και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στους 3 από τους 4 Πυλώνες Φωτισμού , με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον επαρκής φωτισμός για να υποδέχεται τις βραδινές πτήσεις του αεροδρομίου.

    Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, τα προβλήματα είναι αρκετά και χρειάζεται κρατική παρέμβαση για να αναβαθμιστεί το Αεροδρόμιο και να αποκτήσει αξιόλογες υποδομές ώστε να μπορέσει να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο από την «πίτα» των πτήσεων, κυρίως από το εξωτερικό.

    Πηγή: Pelop.gr

  • Νέα Ερυθραία: Λευκά κράνη φορούσαν οι δράστες που έβαλαν βόμβα σε μάντρα αυτοκινήτων
    Νέα Ερυθραία: Λευκά κράνη φορούσαν οι δράστες που έβαλαν βόμβα σε μάντρα αυτοκινήτων

    Η έκρηξη στην επιχείρηση, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θησέως και Τερψιχόρης, έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής

    Βίντεο από κάμερες ασφαλείας εξετάζουν οι αστυνομικοί για να φτάσουν στους δράστες που τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο μάντρας αυτοκινήτων στη Νέα Ερυθραία.

    Η έκρηξη στην επιχείρηση, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θησέως και Τερψιχόρης, έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

    Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, σε βίντεο έχουν καταγραφεί δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να προσεγγίζουν τη μάντρα και να αφήνουν μία τσάντα στην είσοδο. Στη συνέχεια, ακούγεται ένας εκκωφαντικός θόρυβος.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο αναβάτες της μηχανής φορούσαν λευκά κράνη για να προσομοιάζουν με αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.

    Από την έκρηξη σημειώθηκαν εκτεταμένες φθορές στην είσοδο της επιχείρησης, όπου έσπασε η τζαμαρία, αλλά και σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Μάλιστα, είναι ενδεικτικό της σφοδρότητας της έκρηξης ότι στο σημείο άνοιξε κρατήρας διαστάσεων 12 x 30 εκατοστών.

    Στο σημείο βρέθηκαν στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για να συλλέξουν στοιχεία. Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, την έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης ανέλαβε το τμήμα εκβιασμών της Ασφάλειας, ενώ οι αστυνομικοί πήραν κατάθεση από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

    Πηγή: newsbomb.gr

  • Άραξος: Προς ρεκόρ διεθνών αφίξεων - Τα δεδομένα προ πανδημίας αναμένεται να ξεπεράσουν πολλά περιφερειακά αεροδρόμια
    Άραξος: Προς ρεκόρ διεθνών αφίξεων - Τα δεδομένα προ πανδημίας αναμένεται να ξεπεράσουν πολλά περιφερειακά αεροδρόμια

    Σε μια δύσκολη περίοδο για τον εσωτερικό τουρισμό λόγω της ακρίβειας, του κόστους των μετακινήσεων και την εκτόξευση των τιμών στα καταλύματα περιζήτητων τουριστικών προορισμών όπως οι Κυκλάδες, οι διεθνείς αφίξεις και τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, τονώνουν μέρα με τη μέρα πλέον την τουριστική κίνηση στη Δυτική Ελλάδα.

    Τα στοιχεία από το αεροδρόμιο του Αράξου επιβεβαιώνουν ότι φέτος θα πλησιάσουμε τις 165.000 αφίξεις, στοιχείο που παραπέμπει σε αύξηση ρεκόρ 20% σε σχέση με το 2023 και στοιχεία που παραπέμπουν στα προ της κρίσης της πανδημίας δεδομένα. Όπως ήδη έχει γραφεί από τη «Γ» το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου τον Μάιο στον Άραξο έγινε με 54 πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό, ενώ ο Ιούνιος έκλεισε με 92.

    Ήδη οι πτήσεις του Ιουλίου έχουν ξεπεράσει τις αντίστοιχες του Αύγουστο του 2023, που είχε 100, καθώς το αεροδρόμιο εξυπηρέτησε μέχρι τώρα 114 αεροπλάνα. Για τον Αύγουστο αναμένονται περισσότερες από 120 πτήσεις, ενώ ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και οι ιδιωτικές πτήσεις.

    Το καλοκαίρι του 2023 το αεροδρόμιο του Αράξου είχε εξυπηρετήσει περίπου 142.000 τουρίστες, ενώ φέτος, αναμένεται ο αριθμός αυτός να ξεπεράσει τις 163.000. Αυτός μάλιστα, θα είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός επιβατών που έχουν καταγραφεί από το 2020 μέχρι σήμερα.

    Στο μεταξύ και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece σημείωσαν αξιοσημείωτη αύξηση 5,9% στην επιβατική κίνηση, τον Ιούνιο, φτάνοντας τα 5,27 εκατομμύρια ταξιδιώτες, εκ των οποίων 4,5 εκατ. είναι από διεθνείς πτήσεις. Οι πτήσεις εσωτερικού συνέβαλαν επίσης σημαντικά, με αύξηση της κίνησης κατά 6%.

    Η Ρόδος και τα Χανιά της Κρήτης παρουσίασαν τις πιο δυνατές επιδόσεις, με τη Ρόδο να έχει 93.252 περισσότερους επιβάτες σε σύγκριση με το 2023 και τα Χανιά να έχουν 59.134 επιβάτες. Διψήφια αύξηση παρουσίασαν και τα αεροδρόμια της Μυτιλήνης και της Σάμου στα αντίστοιχα νησιά του Αιγαίου, με τη Μυτιλήνη να σημειώνει άνοδο 23,4% και τη Σάμο κατά 11,5%, που μεταφράζεται σε 13.492 και 8.052 επιπλέον τουρίστες, αντίστοιχα.

    Σημαντική αύξηση επιβατικής κίνησης σημειώθηκε στη Σκιάθο (7,8%), στο Άκτιο (7,4%) και στην Κω (7,3%). Η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά (Κεφαλονιά), η Θεσσαλονίκη και η Σαντορίνη σημείωσαν επίσης μικρότερα αλλά αξιοσημείωτα κέρδη.

    Αντίθετα, η Καβάλα και η Μύκονος ήταν οι μόνοι προορισμοί που παρουσίασαν μείωση στον αριθμό των επιβατών. Η Μύκονος είχε 2.160 λιγότερους επισκέπτες τον Ιούνιο, ενώ η Καβάλα σημείωσε μείωση 3.957 επιβατών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

    Συνολικά, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, τα αεροδρόμια της Fraport Greece σημείωσαν αξιοσημείωτα αποτελέσματα, διακινώντας περισσότερους από 12,7 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 7,8% σε σύγκριση με το 2023.

    Η κίνηση εσωτερικού ήταν εξαιρετικά καλή, σημειώνοντας άνοδο 7,9% σε σύγκριση με το 2023, ενώ οι διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν κατά 7,8%. Η τρέχουσα τάση στην Ελλάδα δείχνει ότι φέτος θα ξεπεράσει το 2023.

    Πηγή: Gnomip.gr
  • Ινδία: Κατέρρευσε οροφή στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί - Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες
    Ινδία: Κατέρρευσε οροφή στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί - Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες

    Ένας νεκρός ήταν ο τραγικός απολογισμός από την κατάρρευση οροφής στο διεθνές αεροδρόμιο του Νέου Δελχί, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NDTV.

    Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι άνεμοι προκάλεσαν σήμερα την κατάρρευση μιας οροφής στο κεντρικό αεροδρόμιο της ινδικής πρωτεύουσας, Νέο Δελχί, τραυματίζοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, με τις αρχές να ακυρώνουν πτήσεις από έναν τερματικό σταθμό, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων, αλλά κι αναφορές των ΜΜΕ.

    Ένα τμήμα του θόλου κατέρρευσε στο τμήμα των αναχωρήσεων στο τερματικό 1 του αεροδρομίου στο Νέο Δελχί στις πέντε το πρωί (τοπική ώρα), όπως ανέφερε μία ανακοίνωση του αεροδρομίου που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ.

    «Έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Προσωπικό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης εργάζεται για την παροχή όλης της απαραίτητης βοήθειας, αλλά και ιατρικής συνδρομής σε αυτούς που την έχουν ανάγκη», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο