Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 13:58

Άνδρας κατάφερε να επιβιώσει για 16 ώρες παγιδευμένος μέσα στο βυθισμένο σκάφος του - Δείτε βίντεο από τη διάσωσή του

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Δραματικές ώρες βίωσε 62χρονος Γάλλος ο οποίος επί 16 ώρες βρισκόταν στη θάλασσα και πιο συγκεκριμένα μέσα στο βυθισμένο σκάφος του, το οποίο είχε αναποδογυρίσει. Για να κρατηθεί στη ζωή χρησιμοποιώντας μια φυσαλίδα αέρα για να παίρνει οξυγόνο. Το σκάφος Γάλλου άνδρα που έπλεε στον Ατλαντικό Ωκεανό και είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Λισαβόνας στην Πορτογαλία, φαίνεται πως αναποδογύρισε και βυθίστηκε κοντά νησιά Σισάργκας, βορειοδυτικά της Γαλικίας.

Η ισπανική ακτοφυλακή που έλαβε σήμα κινδύνου βρήκε αναποδογυρισμένο το σκάφος. Ένας δύτης σύρθηκε στο κύτος του πλοίου για να αναζητήσει σημεία ζωής και ο άνδρας απάντησε χτυπώντας από μέσα. Η θάλασσα ωστόσο ήταν ταραγμένη και ο ήλιος είχε δύσει, έτσι η ομάδα διάσωσης προσάρτησε πλευστικά μπαλόνια στο σκάφος για να το εμποδίσει να βυθιστεί και περίμενε μέχρι το πρωί.

«Ήταν αδύνατη η επιβίωσή του» σύμφωνα με την ακτοφυλακή, αλλά ο ναυαγός την επόμενη ημέρα έδωσε σήματα ζωής στους δύτες που ξαναγύρισαν στο σημείο, καθώς κατάφερε να επιζήσει 16 ώρες παγιδευμένος κάτω από νερό. Τον βρήκαν να φοράει στολή επιβίωσης neoprene και βυθισμένο στο νερό μέχρι τα γόνατά του. Κατάφερε να βρει κενό αέρος μέσα στο βυθισμένο σκάφος και έτσι επιβίωσε.

Στη συνέχεια, ο άνδρας πήδηξε στο παγωμένο νερό και κολύμπησε κάτω από τη βάρκα προς την επιφάνεια της θάλασσας.

Σε ένα tweet, η Ισπανική Εταιρεία Ναυτικής Ασφάλειας και Διάσωσης ανέφερε: «Κάθε ζωή που σώζουμε είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας».

Ο Vicente Cobelo, μέλος της ομάδας ειδικών επιχειρήσεων της ακτοφυλακής, είπε ότι ο 62χρονος μπήκε στο νερό «με δική του πρωτοβουλία» όμως, πρόσθεσε δύτες τον βοήθησαν να βγει έξω καθώς του ήταν δύσκολο να βγει από τη στολή του. Τελικά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ελέγχους.

“Cada vida salvada es nuestra mayor recompensa”

Así fue el rescate realizado ayer por Salvamento Marítimo al tripulante del velero francés JEANNE SOLO SAILOR que estaba quilla al sol a 14 millas NNW de Islas Sisargas. pic.twitter.com/gqobWTSoWc

— SALVAMENTO MARÍTIMO (@salvamentogob) August 3, 2022

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 13:08

Σχετικά Άρθρα

  • Ρώσος διασώθηκε μετά από 67 ημέρες περιπλάνησης στον Ειρηνικό
    Ρώσος διασώθηκε μετά από 67 ημέρες περιπλάνησης στον Ειρηνικό

    Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν την διάσωση ενός άνδρα, ο οποίος περιπλανιόταν επί 67 ημέρες στα παγωμένα νερά του βορειοδυτικού Ειρηνικού.

    Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει έναν αδύνατο, γενειοφόρο άνδρα που φορούσε μπουφάν με κουκούλα και πορτοκαλί γιλέκο έκτακτης ανάγκης σε ένα ιστιοφόρο που έμοιαζε με καταμαράν και ύψωνε μια κόκκινη σημαία από ένα μικρό κοντάρι.

    «Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας επέζησε»

    «Στις 14 Οκτωβρίου, ένα σκάφος ανακαλύφθηκε στα ύδατα της Θάλασσας του Οχότσκ», ανέφεραν οι νομικές αρχές της Άπω Ανατολής της Ρωσίας στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, αναφερόμενες στα ύδατα που εκτείνονται σε 1,58 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα (610.000 τετραγωνικά μίλια).

    «Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας επέζησε», πρόσθεσε η περιφερειακή εισαγγελία που είναι επιφορτισμένη με τον χειρισμό θεμάτων μεταφορών. «Λαμβάνει ιατρική βοήθεια».

    Πού βρέθηκε το σκάφος

    Το σκάφος με τον άνδρα και τα πτώματα στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε τελικά από ψαράδες κοντά στο χωριό Ουστ-Χαϊρούζοβο, στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου Καμτσάτκα, πρόσθεσε το πόστο.

    Το ρωσικό κανάλι SHOT Telegram ανέφερε ότι το σκάφος βρέθηκε περίπου 1.000 χιλιόμετρα (621 μίλια) από τον αρχικό του προορισμό.

    «Η επαφή μαζί τους χάθηκε»

    Οι αρχές δήλωσαν ότι δύο άνδρες, συνοδευόμενοι από τον 15χρονο γιο του ενός, απέπλευσαν στις 9 Αυγούστου από ένα ακρωτήριο στο Κράι Χαμπάροφσκ της περιοχής, με προορισμό την πόλη Όκα στη νήσο Σαχαλίνη. «Μετά από λίγο, η επαφή μαζί τους χάθηκε, η θέση τους παρέμεινε άγνωστη», πρόσθεσαν.

    Το κανάλι Baza Telegram που πρόσκειται στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας ανέφερε ότι ο επιζών, ηλικίας 46 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, αφού ο 49χρονος αδελφός του και ο έφηβος πέθαναν ενώ παρασύρονταν.

    Οι πολύμηνες έρευνες μετά το ναυάγιο του σκάφους αποδείχθηκαν άκαρπες, προστίθεται.

    Δείτε το βίντεο της διάσωσης

    Πηγή: Cnn.gr

  • «Βουτιά» οχήματος στη θάλασσα της Αίγινας - Στο νοσοκομείο 46χρονη που την παρέσυρε το ΙΧ
    «Βουτιά» οχήματος στη θάλασσα της Αίγινας - Στο νοσοκομείο 46χρονη που την παρέσυρε το ΙΧ

    Παράσυρση μιας 46χρονης πεζής από αυτοκίνητο που τελικά κατέληξε στη θάλασσα σημειώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου (5/10) στην Αίγινα, θέτοντας σε ετοιμότητα τις λιμενικής Αρχές.

    Την 46χρονη βοήθησαν να βγει από τη θάλασσα διερχόμενοι πολίτες και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Το αυτοκίνητο έβγαλε στη στεριά γερανοφόρο όχημα.

    Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη η 50χρονη οδηγός του Ι.Χ.Ε. οχήματος για παράβαση των άρθρων 290 (επικίνδυνες παρεμβάσεις στις συγκοινωνίες) και 314 (σωματική βλάβη από αμέλεια) παρ. 1 και 2 του Π.Κ.

    Πηγή: cnn.gr

  • Λέρος: Η στιγμή της διάσωσης οκτώ ναυαγών από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας
    Λέρος: Η στιγμή της διάσωσης οκτώ ναυαγών από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας

    Στη δημοσιότητα έδωσε η Πολεμική Αεροπορία την επιχείρηση διάσωσης οχτώ ναυαγών στη Λέρο το μεσημέρι της Δευτέρας.

    Τους οχτώ Πολωνούς, οι οποίοι είχαν προλάβει να επιβιβαστούν σε βοηθητικό σκάφος του ιστιοφόρου που είχε βυθιστεί, διέσωσε ελικόπτερο Super Puma.

    To ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Γαλλίας βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία στη θαλάσσια περιοχή 3,4 ναυτικά μίλια της νησίδας «Λέβιθα».

    Οι διασωθέντες που μεταφέρθηκαν στην Κω, είχαν ενημερώσει τις αρχές με τηλεφώνημα στο 112.

    Σημειώνεται ότι στη θαλάσσια περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ.

    Στο σημείο του συμβάντος είχαν σπεύσει για βοήθεια Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρου που κινδυνεύει στον Όλυμπο - Κινητοποίηση και της Πυροσβεστικής
    Επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρου που κινδυνεύει στον Όλυμπο - Κινητοποίηση και της Πυροσβεστικής

    Μεγάλη κινητοποίηση την Κυριακή (29/9) για τη διάσωση πεζοπόρου σε κίνδυνο στον Όλυμπο.

    Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έλαβε κλήση ανάγκης μέσω ασυρμάτου για πεζοπόρο που αντιμετωπίζει κίνδυνο κοντά στη θέση Καστάνα.

    Εθελοντές της Ομάδας που βρίσκονταν σε επιφυλακή στον Όλυμπο κατευθύνονται στην περιοχή.

    Ταυτόχρονα, κινητοποιήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου.

    Πηγή: cnn.gr

  • Πάτρα: Οικογενειακή τραγωδία πίσω από τη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στον Μόλο - Είχε χάσει δύο παιδιά σε τροχαίο
    Πάτρα: Οικογενειακή τραγωδία πίσω από τη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στον Μόλο - Είχε χάσει δύο παιδιά σε τροχαίο

    Ένα οικογενειακό δράμα φέρεται να κρύβεται πίσω από την τραγωδία με θύμα μια 67χρονη γυναίκα που σημειώθηκε, χθες το μεσημέρι, στον μόλο της Αγίου Νικολάου.

    Η άτυχη γυναίκα με καταγωγή από την περιοχή της Αργολίδας που είχε έρθει στην Πάτρα σε συγγενικό της πρόσωπο ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την θάλασσα, όταν πολίτες την εντόπισαν να επιπλέει στο νερό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για μια χαροκαμένη μάνα, η οποία είχε χάσει δύο παιδιά σε τροχαίο δυστύχημα πριν από λίγα χρόνια και κουβαλούσε μέσα της ένα μεγάλο φορτίο, καθώς η η ίδια δεν μπόρεσε ποτέ να διαχειριστεί τη μεγάλη αυτή απώλεια.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Τραγωδία στον Βόλο: Βρέθηκε νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του (upd)
    Τραγωδία στον Βόλο: Βρέθηκε νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του (upd)

    Το πτώμα του βρέθηκε στη θάλασσα στην περιοχή Πευκάκια - Ως πιθανότερο ενδεχόμενο εξετάζεται η αυτοκτονία - Πληροφορίες ότι κοντά στο σημείο που βρέθηκε η σορός εντοπίστηκε το μηχανάκι με το οποίο είχε διαφύγει μετά την επίθεση

    ραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση τοπυ 40χρονου, ο οποίος την Τρίτη είχε επιτεθεί με ψαροντούφεκο στον 69χρονο πατέρα του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει βαριά, καθώς η σορός του βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στην θαλάσσια περιοχή των Πευκακίων.
    Ως πιθανότερο σενάριο εξετάζεται το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας αλλά περισσότερες απαντήσεις θα δοθούν μετά την εξέταση της σορού από ιατροδικαστή.
    Σύμφωνα με το gegonota.news κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα βρέθηκε το μηχανάκι του 40χρονου, με το οποίο είχε εξαφανιστεί

    To χρονικό

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., αφορμή για την επίθεση του 40χρονου στον 69χρονο πατέρα του στάθηκαν οικογενειακές διαφορές χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει περισσότερα γνωστά. Με βάση δε τα στοιχεία που συνέλεξαν οι ερευνητές, ο καβγάς ξέσπασε ενώ οι δύο άνδρες βρίσκονταν μέσα στο σπίτι τους.

    Τότε ο 40χρονος, για ασήμαντη αιτία, επιτέθηκε στον πατέρα του αρχικά με μαχαίρι χωρίς όμως να τον τραυματίσει. Στη συνέχεια άρπαξε ένα ψαροντούφεκο που υπήρχε μέσα στο σπίτι και του έριξε τραυματίζοντάς τον στη θωρακική́ χώρα.
    Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., του επιτέθηκε εκ νέου με άλλο ψαροντούφεκο χτυπώντας τον στο κεφάλι, με αποτέλεσμα η μεταλλική́ βέργα να διαπεράσει το κρανίο του 69χρονου από́ την αριστερή́ πλευρά́ (κροταφική́ χώρα) και να εξέλθει από τη δεξιά́.

    Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του ο πατέρας του 40χρονου μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης της μεταλλικής βέργας από τους νευροχειρουργούς του νοσοκομείου καθώς το καμάκι διαπέρασε το κρανείο του.

    Μετά το χειρουργείο ο 69χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένος και σε καταστολή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Σκάφος βυθιζόταν δίπλα σε λουόμενους στη Βουλιαγμένη
    Σκάφος βυθιζόταν δίπλα σε λουόμενους στη Βουλιαγμένη

    Το Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης ενημερώθηκε το πρωί του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 το πρωί για την ύπαρξη ημιβυθισμένου σκάφους δίπλα σε λουόμενους.

    Το σκάφος βρισκόταν περίπου 300 μέτρα από την ακτή και είχε πάρει κλίση, όπως ανέφερε ναυαγοσώστης της παραλίας στο Λιμενικό.

    Άμεσα οι λιμενικοί, ειδοποίησαν καταδυτικό συνεργείο το οποίο αφού απάντησε τα νερά, συνόδευσε ρυμουλκούμενο δια θαλάσσης το σκάφος στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης, προκειμένου να γίνει η ανέλκυση του σκάφους με γερανό και να μεταφερθεί προς επισκευή.

    Πηγή: cnn.gr

  • Απολογούνται οι 4 νεαροί που ξυλοκόπησαν Γάλλο τουρίστα στο Ρέθυμνο - Βίντεο σοκ από το αιματηρό επεισόδιο
    Απολογούνται οι 4 νεαροί που ξυλοκόπησαν Γάλλο τουρίστα στο Ρέθυμνο - Βίντεο σοκ από το αιματηρό επεισόδιο

    Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Τετάρτης (4/9) οι τέσσερις νεαροί οι οποίοι ξυλοκόπησαν 36χρονο Γάλλο τουρίστα έξω από μπαρ στο Ρέθυμνο στην Κρήτη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία τους αναμένεται να υποστηρίξουν ότι δεν ήθελαν να του κάνουν κακό, αλλά πάνω στην ένταση η κατάσταση ξέφυγε.

    Η συμπλοκή

    Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (1/9) όταν ο δεύτερος σκούντηξε ένα άτομο, μέσα σε ένα μπαρ στο Ρέθυμνο. Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός και ο ξυλοδαρμός του 36χρονου. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι ηλικίας 20 έως 24 ετών και στο αυτοκίνητό τους βρέθηκε ένα μαχαίρι και μια γκλίτσα. Ο άνδρας είχε υποστεί σοβαρά τραύματα από τα χτυπήματα που του κατάφεραν οι τέσσερις νεαροί, οι οποίοι συνελήφθησαν για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, καθώς και για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

    Το σοκαριστικό βίντεο - ντοκουμέντο

    Ο 36χρονος Γάλλος με την παρέα του έφυγαν από το μαγαζί όπου διασκέδαζαν, κρατώντας στα χέρια τους ένα μπουκάλι κρασί, που δεν είχαν καταναλώσει και το οποίο αποφάσισαν να πάρουν μαζί τους. Οι τέσσερις νεαροί μετά από έναν έντονο διάλογο που είχε ένας από αυτούς με τον Γάλλο τουρίστα, του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι και στο σώμα.

    Μάλιστα, ένας από τους νεαρούς φέρεται να του άρπαξε το μπουκάλι, να το έσπασε και να χτύπησε με αυτό στο κεφάλι τον 36χρονο Γάλλο.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο