Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 20:58

Τι έδειξε η νεκροψία: Συνταρακτικές αποκαλύψεις για 8 διάσημους μετά τον αιφνίδιο θάνατό τους – Από τον Μάικλ Τζάκσον στη Νάταλι Γουντ

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Πέθαναν αιφνιδίως; Τι έδειξε η νεκροψία; Αποκαλύψεις για τον θάνατο 8 διάσημων, από τον Μάικλ Τζάκσον στη Νάταλι Γουντ και τον Έρολ Φλιν

Οι νεκροψίες – νεκροτομές πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια πολλά για να βοηθήσουν τους επιστήμονες, αλλά και τους τεθλιμμένους συγγενείς να κατανοήσουν τα αίτια ενός αδόκητου – ξαφνικού θανάτου. Κάποιες από τις πιο συγκλονιστικές μεταθανάτιες εξετάσεις σε αστέρες του Χόλιγουντ και τραγουδιστές, που πήραν τη θέση τους πλάι στ’ αστέρια - αστέρια κι αυτοί - έχουν αποκαλύψει άγνωστα και μερικές φορές εκπληκτικά γεγονότα για τις αγαπημένες διασημότητες.

Οι σύγχρονες μέθοδοι νεκροψίας μπορούν να μας πουν περισσότερα για την υγεία κάποιου όταν ήταν ακόμα ζωντανός. Οι παρακάτω οκτώ ιατροδικαστικές εκθέσεις διασημοτήτων αποκάλυψαν τις ανησυχητικές και τραγικές τελευταίες στιγμές κάποιων από τα πιο λαμπερά αστέρια της show biz.

Μάϊκλ Τζάκσον: Θρίλερ με τον θάνατό του

Στις 25 Ιουνίου του 2009, ο βασιλιάς της ποπ Μάικλ Τζάκσον βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του σε ηλικία μόλις 50 χρονών. Αποκαλύφθηκε γρήγορα ότι ο Τζάκσον πέθανε από καρδιακή ανακοπή λόγω υπερβολικής δόσης συνταγογραφούμενων φαρμάκων, που του χορηγούσε ο προσωπικός του γιατρός Δρ. Κόνραντ Μάρεϊ. Ο Μάρεϊ είχε δώσει στον Μάικλ μια θανατηφόρα δόση προποφόλης - ένα ισχυρό αναισθητικό - το οποίο συνδυάστηκε με κοκτέιλ άλλων φαρμάκων ενώ στον οργανισμό του Τζάκσον ανιχνεύθηκαν, κι άλλες ουσίες όπως διαζεπάμη, λιδοκαΐνη, μιδαζολάμη και εφεδρίνη. Η νεκροψία αποκάλυψε ότι δεν υπήρχε καρδιακό πρόβλημα στον Τζάκσον και μια δίκη αργότερα καταδίκασε τον γιατρό Μάρεϊ για ακούσια ανθρωποκτονία και για τον ρόλο του στον πρόωρο θάνατο ενός από τα πιο αγαπημένα είδωλα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Φωτογραφία από Tima Miroshnichenko

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 16:44

Σχετικά Άρθρα

  • Νεκροψία και νεκροτομή για τον θάνατο του αγοριού στην Ιερισσό
    Νεκροψία και νεκροτομή για τον θάνατο του αγοριού στην Ιερισσό

    Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Ιερισσού, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, από τον θάνατο 7χρονου αγοριού.

    Το σοκαριστικό περιστατικό έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (17/08/2024) στην Χαλκιδική και συγκεκριμένα στην Ιερισσό, με το παιδί να καταρρέει μπροστά στα μάτια των γονιών του, ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ που έφτασε άμεσα στο σημείο.

    Οι διασώστες του ΕΚΑΒ κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες κάνοντας ΚΑΡΠΑ στο άτυχο παιδάκι, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα.

    Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Ιερισσού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το παιδί είχε αμυγδαλίτιδα και υπάρχουν ενδείξεις πως του γύρισε σε οξεία περικαρδίτιδα

    Πηγή: cnn.gr

  • Σπέτσες: Ανακρίσεις για τον μυστηριώδη θάνατο του ιστιοπλόου από την Αγγλία
    Σπέτσες: Ανακρίσεις για τον μυστηριώδη θάνατο του ιστιοπλόου από την Αγγλία

    Εξελίξεις καταγράφονται γύρο από το μυστηριώδη θάνατο του 44χρονου βρετανού ιστιοπλόου που εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Παρασκευής (28/6) στις Σπέτσες, μέσα σε ιστιοπλοϊκό που συμμετείχε στη Ρεγκάτα.

    Εντολή να παραμείνουν στις Σπέτες στα μέλη του πληρώματος

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, απαντήσεις στα αίτια το θανάτου του θα δώσει η νεκροψία-νεκροτομή στην οποία θα υποβληθεί η σορός του.

    Όμως ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στον λιμενάρχη Σπετσών, να παραμείνουν στο νησί τα μέλη του πληρώματος του ιστιοπλοϊκού και της ομάδας υποστήριξης του σκάφους που συμμετείχε στον αγώνα, έως ότου ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις. Πρόκειται συνολικά για έξι άτομα.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Κάν' το όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ - Οι διάσημοι που ζουν στην ύπαιθρο έχουν φτιάξει λαχανόκηπους και φάρμες
    Κάν' το όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ - Οι διάσημοι που ζουν στην ύπαιθρο έχουν φτιάξει λαχανόκηπους και φάρμες

    Με αφορμή τον νέο τρόπο ζωής του Ντέιβιντ Μπέκαμ, που λατρεύει να περνάει χρόνο στην αγγλική εξοχή, βρήκαμε κι άλλους διάσημους, από την Τζένιφερ Γκάρνερ μέχρι τον Κρις Πρατ και τον Kevin Bacon, που ζουν στην ύπαιθρο απολαμβάνοντας μια πιο ποιοτική ζωή.

    Όταν το 2010 ο Τζόνι Ντεπ μιλούσε για τη ζωή του στη γαλλική εξοχή, όπου ζούσε με την επί πολλά χρόνια σύντροφό του, Βανέσα Παραντί, και τα παιδιά τους, δεν ήταν κάτι συνηθισμένο - ειδικά για τους διάσημους εκπροσώπους της showbiz που προτιμούσαν να ζουν σε πολυτελή διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη και σε επαύλεις στην καρδιά του Χόλιγουντ.

    Ο ηθοποιός λάτρεψε τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Άλλωστε, γι' αυτό εγκατέλειψε τη ζωή του στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες, όπου επέστρεφε μόνο για γυρίσματα ταινιών στις οποίες πρωταγωνιστούσε, και σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις ξυπνούσε ήταν να κοιτάζει τον κήπο του και τα λαχανικά του. Η οικογένεια Ντεπ - Παραντί ζούσε σε ένα αγρόκτημα 30 στρεμμάτων στη Νότια Γαλλία, προτού το ζευγάρι χωρίσει το 2012.

    Την αγάπη του για τη ζωή στην ύπαιθρο είχε μοιραστεί και ο διάσημος ηθοποιός Τομ Σέλεκ σε συνέντευξή του στο περιοδικό People. Ο ηθοποιός, ο οποίος για πάνω από 4 δεκαετίες κρατούσε σημαντικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σειρές, είχε αναφέρει πως κατάφερε να ισορροπήσει την επαγγελματική με την οικογενειακή ζωή χάρη στην απόφαση που είχε πάρει με τη σύζυγό του να ζήσουν σε ένα ράντσο 63 στρεμμάτων στην κομητεία Ventura, στην Καλιφόρνια. Ο ίδιος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Οι σχέσεις μου και το ράντσο μου με κρατούν υγιή».

    Έναν πιο εναλλακτικό τρόπο ζωής είχε επιλέξει να ζει η Όπρα Γουίνφρεϊ, όπου πράγματα από την καθημερινότητά της είχε συμπεριλάβει στο βιβλίο της «Αυτό που ξέρω σίγουρα» - κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, περιέγραφε με ωραίες εικόνες την επαφή της με τη φύση και τον λαχανόκηπο που έχει δημιουργήσει μέσα στο κτήμα της.

    Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια στροφή, και διάσημοι καλλιτέχνες επιλέγουν να αφήσουν τη ζωή στην πόλη και να ζήσουν με τις οικογένειές τους στην ύπαιθρο. Μια εντελώς διαφορετική καθημερινότητα που έχει προτεραιότητα την άμεση επαφή με τη φύση.

    Τα χρόνια του Covid-19, με τον αναγκαστικό εγκλεισμό, αλλά και τη συνεχή πίεση της καθημερινότητας που γεμίζει τις ζωές μας με αρκετό άγχος, πολλοί είναι εκείνοι που επιζητούν τρόπους διαφυγής από τις μεγαλουπόλεις.

    Άλλωστε, η ζωή στην ύπαιθρο έχει λιγότερο στρες, επαφή με τη φύση και τα ζώα κ.ά. Επίσης, αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την ψυχική υγεία και το ιδανικό μέρος για να μεγαλώσουν πιο ευτυχισμένα τα παιδιά.

    Με αφορμή τις αναρτήσεις του Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος, από τότε που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, απολαμβάνει μια διαφορετική καθημερινότητα περνώντας περισσότερο χρόνο στην αγγλική εξοχή, ψάξαμε και βρήκαμε τους διάσημους καλλιτέχνες των οποίων η βάση έχει γίνει η εξοχή, με τους περισσότερους να φροντίζουν λαχανόκηπους και ζωάκια.

    Οι διάσημοι που έχουν επιλέξει να ζουν στην ύπαιθρο

    Jennifer Garner

    Η Jennifer Garner έχει επιλέξει να ζει στη φάρμα της οικογένειάς της, στην Οκλαχόμα, που είναι στην κατοχή τους από το 1936, με την ηθοποιό να συνηθίζει να το αποκαλεί «το αγαπημένο της μέρος». Δεν είναι λίγες οι φορές που η Jennifer Garner δείχνει στους διαδικτυακούς της φίλους πώς περνάει στο κτήμα Locust Grove - οι δημοσιεύσεις επάνω στο τρακτέρ και η συγκομιδή λαχανικών από τον κήπο της έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια likes των θαυμαστών της.

    Ως γνωστόν, η ηθοποιός είναι συνιδιοκτήτρια εταιρείας βιολογικών παιδικών τροφών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, πολλές συνταγές είναι εμπνευσμένες από τα λαχανικά που υπάρχουν στη φάρμα της ηθοποιού.

    Ράσελ Κρόου

    Ο Ράσελ Κρόου είναι από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, με ενδιαφέρουσες ταινίες στο ενεργητικό του, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη σκηνοθεσία. Ο ίδιος λατρεύει τη φύση και προτιμάει να ζει με την οικογένεια του στην ύπαιθρο και όχι σε μεγάλες πόλεις.

    Η βάση του είναι το μέρος όπου διατηρεί τη φάρμα του, στη Νότια Ουαλία της Αυστραλίας. Πριν από περίπου πέντε χρόνια το αγρόκτημά του υπέστη πολλές ζημιές από τις πυρκαγιές, ωστόσο το αναδημιούργησε. Ο ίδιος δεν έχει σκοπό να μετακομίσει σε μεγάλη πόλη, εξακολουθεί να ζει σε μια όμορφη φάρμα απολαμβάνοντας μια διαφορετική ζωή και φεύγει μόνο όταν βρίσκεται σε γυρίσματα για ταινία.

    Τζέιμι Ντόρναν

    Ο ηθοποιός και μοντέλο Τζέιμι Ντόρμαν έγινε ευρέως γνωστός όταν υποδύθηκε τον «Κριστιάν Γκρέι» στην κινηματογραφική ταινία «50 αποχρώσεις του γκρι». Ο ίδιος έχει επιλέξει να ζει σε μια ωραία έπαυλη σε ένα μικρό χωριό στο Chalford.

    Ο Ιρλανδός ηθοποιός, όταν δεν βρίσκεται στα κινηματογραφικά / τηλεοπτικά πλατό, περνάει τον χρόνο του στην εξοχή, κάτι που το απολαμβάνει και τον βοηθάει να έχει μια ισορροπημένη ζωή. Αν και αποφεύγει να εκθέτει την προσωπική του ζωή στα media, τα δημοσιεύματα έχουν γράψει ότι ο ηθοποιός και η σύζυγος του άφησαν την κατοικία τους στο Chalford και μετακόμισαν στην Πορτογαλία - συγκεκριμένα, σε ένα ήσυχο μέρος.

    Gigi και Bella Hadid

    Η οικογένεια Hadid έχει ένα φανταστικό αγροτόσπιτο, 32 στρεμμάτων, στην περιοχή της Πενσιλβάνια, όπου ήταν το καταφύγιο των μελών της τόσο στα χρόνια της πανδημίας, αλλά και τώρα που η Gigi περιμένει το πρώτο της παιδί.

    Η μητέρα των δύο διάσημων κοριτσιών, που έχει γίνει ευρέως γνωστή από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι «Real Housewives», Yolanda Hadid, μοιράζεται συχνά στιγμές από τη ζωή της μέσα στο αγροτόσπιτο - όπως να περνάει χρόνο με τις αγελάδες και τα άλογα.

    Οι δύο διάσημες αδερφές επιλέγουν συχνά να βρεθούν στο πατρικό τους αγρόκτημα, μέσα στη φύση, απολαμβάνοντας μια πιο ήρεμη ζωή, μακριά από την Νέα Υόρκη.

    Amanda Seyfried

    Η Amanda Seyfried έχει επιλέξει εδώ και πολλά χρόνια να ζει σε περιοχή μακριά από το Χόλιγουντ και η συγκεκριμένη επιθυμία της γεννήθηκε όταν ήταν μόλις 22 ετών. Τελικά, απέκτησε μια πολύ όμορφη αγροκατοικία, στα βόρεια της Νέας Υόρκης, όπου ζει τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά της.

    Η απόφαση να φύγει από την «καρδιά» του Χόλιγουντ και να μετακομίσει στην εξοχή δεν ενθουσίασε τον μάνατζερ της ηθοποιού, ωστόσο για την ίδια ήταν η πιο σωστή απόφαση που πήρε, καθώς η επαφή με τη φύση, ζώντας σε φάρμα, στην εξοχή ήταν ιδανική για να απολαμβάνει μια φυσιολογική ζωή όταν δεν γυρίζει ταινίες. Μάλιστα, σε συνέντευξή της είχε αναφέρει πως νιώθει ευτυχισμένη και επιτυχημένη που έχει βρει τη γαλήνη στην ύπαιθρο.

    Chris Pratt

    Όταν ο Chris Pratt δεν γυρίζει κάποια ταινία, απολαμβάνει τη ζωή στο νησί San Juan, στην Ουάσιγκτον, όπου μένει για πολλά χρόνια με τη σύζυγό του, Κάθριν Σβαρτζενέγκερ.

    Σε κάποιες από τις συνεντεύξεις του έχει τονίσει ότι απολαμβάνει να περνάει χρόνο μακριά από την πόλη και να έρχεται σε επαφή με τα ζωάκια και γενικότερα τη ζωή στην επαρχία.

    Kevin Bacon

    Ο Kevin Bacon αγόρασε το αγρόκτημα που έχει μαζί με τη σύζυγό του, στο βορειοδυτικό Κονέκτικατ, το 1983. Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, το ζευγάρι είχε αγοράσει και τα γύρω οικόπεδα προκειμένου να μεγαλώσει τους χώρους του σπιτιού και να δημιουργήσει μια κλασική αγροκατοικία.

    Πριν από κάποια χρόνια έχασαν πολλά χρήματα, ωστόσο η ζωή στην περιφέρεια τους έχει βοηθήσει να βρουν το πραγματικό νόημα της καθημερινότητάς τους. Στην αγροικία του έχουν κατσικούλες, προβατάκια και άλλα ζωάκια και απολαμβάνουν με το παραπάνω όλα τα πλεονέκτημα που έχει το να ζει κάποιος μακριά από τις μεγαλουπόλεις.

    Hilarie Burton Morgan και Jeffrey Dean Morgan

    Από το 2018 η πρωταγωνίστρια του «One Tree Hill» και ο σύζυγός της, ο ηθοποιός του «Walking Dead», Jeffrey Dean Morgan, ζουν σε μια φάρμα 100 στρεμμάτων στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, μαζί με τα δύο τους παιδιά. Στη φάρα τους έχουν γαϊδουράκια, σκύλους, γάτες, κότες, πάπιες και είναι γνωστό ως «Mischief Farm».

    Η ζωή στη φύση με τους διαφορετικούς ρυθμούς ενέπνευσε την ηθοποιό να ασχοληθεί με τη συγγραφή, ξεκινώντας με το μπεστ σέλερ των New York Times του 2021 «The Rural Diaries: Love, Livestock, and Big Life Lessons Down on Mischief Farm», ενώ πρόσφατα βγήκε το νέο της βιβλίο, με τίτλο «Grimoire Girl».

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - Αύριο η κηδεία της
    Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - Αύριο η κηδεία της

    Πλήγματα, στο λαιμό, στον σπλήνα και την καρδιά βρήκε ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης μετά τη σημερινή εξέταση στη σορό της 11χρονης Βασιλικής Νικολοπούλου, που δολοφονήθηκε άγρια από τον 37χρονο θείο της.

    Ο ιατροδικαστής εντόπισε τα χτυπήματα από το κατσαβίδι, χωρίς όμως να είναι ακόμα σαφές ποιο ήταν το σημείο που δέχθηκε το μοιραίο χτύπημα η 11χρονη.

    Από την εξέταση δεν προέκυψαν ευρήματα που να δηλώνουν πως υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γκότσης εντόπισε αμυντικά τραύματα στα χέρια, κάτι που μαρτυρά πως το κορίτσι αντιστάθηκε στο δολοφόνο του χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο 37χρονος σκότωσε το κορίτσι και έσυρε το άψυχο κορμί του στις καλαμιές για να το κρύψει.

    Την Τετάρτη η κηδεία της

    Η 11χρονη Βασιλική Νικολοπούλου, θα κηδευτεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς.

  • Θάνατος παρουσιαστή BBC: Τι έδειξε η νεκροψία
    Θάνατος παρουσιαστή BBC: Τι έδειξε η νεκροψία

    Για απροσδιόριστη αιτία θανάτου του 67χρονου παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλει στη Σύμη κάνει λόγο ο ιατροδικαστής, που διενήργησε την νεκροψία - νεκροτομή, λόγω της προχωρημένης σήψης της σορού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες δεν εντόπισε καμιά κάκωση ούτε σε όργανο ούτε αλλου, αποκλείοντας έτσι οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια.

    Από τον τρόπο που βρέθηκε το πτώμα εκτιμάται ότι ακούμπησε με το ένα του χέρι στο πεζούλι και μετά ξάπλωσε, καθώς πιθανολογείται ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε κάτω.

    Η ώρα θανάτου προσδιορίζεται γύρω στις τέσσερις το απόγευμα του μεσημεριού της Τετάρτης όπου και χάθηκαν τα ίχνη του.

    Ο Βρετανός γιατρός και παρουσιαστής το πρωί της Τετάρτης (5/6) μαζί με την σύζυγο του πήγαν μαζί με ένα φιλικό τους ζευγάρι στην παραλία Άγιος Νικόλαος.

    Γύρω στις 13:30 το μεσημέρι, ο 67χρονος παρουσιαστής είπε πως κουράστηκε εκεί και αποφάσισε να φύγει μόνος του , ξεκινώντας με τα πόδια, προκειμένου αρχικά να βρεθεί στην περιοχή Πέδι μέσω μονοπατιού, απόστασης περίπου ενός χιλιομέτρου, και στη συνέχεια να επέστρεφε σπίτι με λεωφορείο.

    Η υπόλοιπη παρέα έφυγε από την παραλία στις 16:00 το απόγευμα και πήγανε στα σπίτια τους.Εκεί, όμως, διαπίστωσαν πως ο Μάικλ Μόσλεϊ έλειπε και άρχισαν να τον αναζητούν μόνοι τους στο νησί.

    Στις 18:00 η γυναίκα από το φιλικό ζευγάρι, που διατηρεί σπίτι στον Γιαλό Σύμης, όπου και διέμεναν ο Μόσλεϊ και η σύζυγός του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε βοήθεια για να έρθει σε επικοινωνία με το Ιατρείο Σύμης προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο σενάριο να είχε μεταβεί εκεί ο 67χρονος.

    Τελικά ο Μάικλ Μόσλει, εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής σε φράχτη στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, εκεί όπου είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ηλεία: Τι έδειξε η νεκροψία στη σορό που βρέθηκε στον Αλφειό - Οριστικά με DNA η αναγνώριση
    Ηλεία: Τι έδειξε η νεκροψία στη σορό που βρέθηκε στον Αλφειό - Οριστικά με DNA ή αναγνώριση

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Οριστικά μέσω δείγματος γενετικού υλικού θα γίνει η αναγνώριση της σορού άντρα που εντοπίστηκε χθες το πρωί σε μικρή απόσταση από το φράγμα Φλόκα στον ποταμό Αλφειό και εκτιμάται πως ανήκει στον 45χρονο Νίκο Αναστόπουλο, που αγνοείται από τις 15 Ιανουαρίου, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Αχέροντα στο Πλουτοχώρι.

    Σήμερα πραγματοποιήθηκε η νεκροψία - νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών και τον ιατροδικαστή Ανδρέα Γκότση.

    Η σορός ήταν καλοδιατηρημένη λόγω της λάσπης με την οποία είχε καλυφθεί, όμως δεν είναι αναγνωρίσιμη. Έτσι με δείγμα DNA που θα ληφθεί από τους γονείς του 45χρονου, θα φανεί αν επιβεβαιώνεται πως πρόκειται για τον αγνοούμενο.

    Η νεκροψία δείχνει πως ο θάνατος του άντρα υπολογίζεται πως επήλθε πριν από 5-6 εβδομάδες. Στους πνεύμονες εντοπίστηκε ποσότητα νερού και λάσπης που φανερώνει πως ο θάνατος προκλήθηκε από πνιγμό.

  • Σόλωνος: Σήμερα η νεκροψία στο 5 μηνών έμβρυο - Τα σενάρια που εξετάζονται
    Σόλωνος: Σήμερα η νεκροψία στο 5 μηνών έμβρυο - Τα σενάρια που εξετάζονται

    Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση του εμβρύου, που εντοπίστηκε νεκρό σε αποχέτευση στη Σόλωνος, χθες το μεσημέρι σε ένα χώρο σαν ψυγείο, με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν και τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Σήμερα αναμένεται η νεκροψία - νεκροτομή στο έμβρυο ενώ οι Αρχές αναζητούν τη μητέρα του. Η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από με τον κοινωνικό λειτουργό της ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», τον υπεύθυνο των γραφείων αλλά και γυναικολόγο, που εξετάζει εθελοντικά γυναίκες.

    Σε «ψυγείο» το έμβρυο

    Το βρέφος εντόπισε σε αποχέτευση, δίπλα στα γραφεία της ΜΚΟ αλλά και γυναικολογικής κλινικής, υπάλληλος αποφράξεων και παρέδωσε στους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα».

    Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο υπάλληλος αποφράξεων, ενημέρωσε τους υπεύθυνους της ΜΚΟ για το μακάβριο εύρημα και εκείνοι του απάντησαν ότι θα κάνουν άμεσα όσα απαιτούσε η περίσταση.

    Καθυστέρησε η ΜΚΟ να ενημερώσει;

    Το νεκρό βρέφος τοποθετήθηκε σε ένα «ψυγείο» στα γραφεία της ΜΚΟ, αλλά φαίνεται που οι Αρχές δεν ειδοποιήθηκαν άμεσα. Οι υπεύθυνοι της δομής έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για την καθυστέρηση αυτή, η οποία εγείρει σημαντικά ερωτήματα.

    Στις 18:30 ο υπάλληλος της εταιρείας αποφράξεων μετέβη στο ΑΤ των Εξαρχείων και ενημέρωσε για το μακάβριο εύρημα του τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε μαζί του και φωτογραφίες που επιβεβαίωναν τα λεγόμενά του.

    Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr από τους αρμόδιους ερευνάται το ενδεχόμενο κάποια εγκυμονούσα να απέβαλλε το έμβρυο και στη συνέχεια να το πέταξε στο σύστημα αποχέτευσης.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Πάτρα: «Μπλόκο» στις νεκροψίες – Ανεξιχνίαστοι θάνατοι λόγω έλλειψης πόρων
    Πάτρα: «Μπλόκο» στις νεκροψίες – Ανεξιχνίαστοι θάνατοι λόγω έλλειψης πόρων

    Το πρόβλημα προκάλεσε η απόφαση του Πανεπιστημίου Αθηνών για την επ’ αόριστον αναστολή αποστολής υλικού προς εξέταση σε εργαστήριά του – Προβλέψεις ότι θα υπάρξουν «ανοιχτές» ιατροδικαστικές εκθέσεις για διάστημα πάνω από χρόνο έως και για μια δεκαετία

    «Έμφραγμα» στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών έχει προκαλέσει η απόφαση του Πανεπιστημίου Αθηνών για την επ’ αόριστον αναστολή αποστολής υλικού για εξέταση στα εργαστήριά του.

    Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει η «Πελοπόννησος της Δευτέρας», δείγματα οστών και βιολογικού υλικού από νεκροψίες και νεκροτομές που έχουν ήδη διενεργηθεί «στοιβάζονται» στην τοπική ιατροδικαστική υπηρεσία, ενώ άγνωστο παραμένει για πόσο καιρό θα παραμείνουν «ανοιχτές» ιατροδικαστικές εκθέσεις, με τις δυσοίωνες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για δεκαετία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

    Μετά την έναρξη ισχύος της απόφασης του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την 1η Σεπτεμβρίου 2022, σταμάτησαν να αποστέλλονται δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις, ενώ από 18 Οκτωβρίου 2023 «μπλόκο» υπάρχει και για τις τοξικολογικές εξετάσεις.

    Σε εκκρεμότητα τουλάχιστον 55 υποθέσεις

    Λόγω της απόφασης, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, σε εκκρεμότητα βρίσκονται τουλάχιστον 55 υποθέσεις για ιστοπαθολογικές εξετάσεις. Επίσης, στις 50 ανέρχονται από τα τέλη του περασμένου μήνα οι περιπτώσεις που τελούν σε αναμονή για τοξικολογική διερεύνηση, με αριθμό που αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, όπως ανέφεραν ιατροδικαστικές πηγές. Κι αυτό επειδή σχεδόν η πλειοψηφία των νεκροψιών-νεκροτομών συνοδεύονται από αιτήματα διενέργειας τοξικολογικής εξέτασης.

    Τον τελευταίο χρόνο, δείγματα ιστών φυλάσσονται σε φορμόλη στους περιορισμένους χώρους που διαθέτει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών. Ωστόσο, οι αρμόδιοι σήμαναν καμπανάκι για τη συντήρηση του μεγάλου όγκου υλικού που έχει συγκεντρωθεί προς τοξικολογική εξέταση, η φύλαξη του οποίου απαιτεί την ύπαρξη διαθέσιμων ψυκτικών θαλάμων. Ειδικοί θάλαμοι που δεν υπάρχουν στο νεκροτομείο Πατρών, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει, και κατ’ επέκταση δεν είχε προβλεφθεί, η φύλαξη δειγμάτων για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

    Προβληματισμός για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων

    Το θέμα που έχει προκύψει με την Ιατροδικαστική Πατρών και αφορά εν γένει στις αντίστοιχες Υπηρεσίες Πελοποννήσου και Νήσων εγείρει σημαντικά ζητήματα, με πρωταρχικό την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων, καθώς σύμφωνα με πηγές, ο καθένας θα μπορούσε να θέσει αιτιάσεις για τις συνθήκες και τον χρόνο φύλαξης του υλικού αλλά και τα αποτελέσματα.

    Ζήτημα ανακύπτει και στην πορεία της διερεύνησης των υποθέσεων, που βρίσκονται σε προανακριτική διαδικασία αλλά και την απονομή της δικαιοσύνης.

    Από τις αρχές φθινοπώρου του 2022 μέχρι και σήμερα, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών έχει αποστείλει στο υπουργείο Δικαιοσύνης αλλεπάλληλα έγγραφα με κοινοποίηση προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ζητώντας λύση. Ωστόσο, δεν υπάρχει ανταπόκριση.

    Υπερκοστολόγηση και «ψαλίδι»

    Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, κατόπιν ελέγχου, το πρόβλημα έγκειται στα υπέρογκα ποσά που απαιτούνται για τη διενέργεια των εξετάσεων από τα εξειδικευμένα κρατικά εργαστήρια.

    Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, αναφέρεται πως τη διετία 2020 -2021 είχαν καταβληθεί μόνο προς το Πανεπιστήμιο Αθηνών 800.000€. Σε έλεγχο το 2022, διαπιστώθηκαν υπερβολικά ποσά για τις υπηρεσίες που προσφέρθηκαν και ζητήθηκε από το υπουργείο Υγείας η κοστολόγηση των εν λόγω εργασιών, όπου προέκυψε κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης υπερκοστολόγηση στα αντιδραστήρια. Έτσι, στο πλαίσιο του ορθολογισμού για την αντιμετώπιση της μεγάλης δημοσιονομικής δαπάνης, μειώθηκε η χρηματοδότηση.

    Πηγή: Protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο