Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 10:47

Ο Ουίλιαμ έτεινε «την τελευταία στιγμή» κλάδο ελαίας σε Χάρι και Μέγκαν μετά από τηλεφώνημα του Καρόλου

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Το παρασκήνιο πίσω από την κοινή εμφάνιση του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας με το ζευγος των Σάσεξ έξω από το κάστρο του Ουίνδσορ

Ο Κάρολος Γ' του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε εντολή στους γιους του να βάλουν στην άκρη τη συνεχιζόμενη κόντρα τους ενόψει της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ, παρέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη κοινή εμφάνιση του Ουίλιαμ και του Χάρι μαζί με τις συζύγους τους εδώ και πάνω από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, πηγές από το περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας αποκάλυψαν ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επιχείρησε ένα είδους συμφιλίωσης με τον μικρότερο αδελφό του, τείνοντάς του κλάδο ελαίας την τελευταία στιγμή και ζητώντας του να τον συνοδέψει σε δημόσια εμφάνιση έξω από το κάστρο του Ουίνδσορ, μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Βασιλιά Κάρολο.

BREAKING: Prince William, Princess Kate, Prince Harry and Meghan Markle observe tributes at Windsor Castle for Queen Elizabeth II. https://t.co/4skJzM0sCG pic.twitter.com/i6dQyJRa9V

— ABC News (@ABC) September 10, 2022

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας περπάτησαν συντροφιά με το ζεύγος των Σάσεξ έξω από τις πύλες του κάστρου, επιθεωρώντας τη «θάλασσα» με μπουκέτα λουλουδιών και συγκινητικά μηνύματα που έχουν αφήσει εκεί οι εκατοντάδες πολίτες, θέλοντας να εκφράσουν τη λύπη τους για τον θάνατο της 96χρονης μονάρχη.

Η βόλτα αυτή κράτησε περίπου 40 λεπτά, και περιλάμβανε σύντομες συνομιλίες των ζευγαριών με κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το κάστρο του Ουίνδσορ για να αποτίσει φόρο τιμής στην Ελισάβετ.

Ο Χάρι και η Μέγκαν, που εγκατέλειψαν πριν απο δύο χρόνια τα βασιλικά του καθήκοντα και πλέον ζουν στην Καλιφόρνια, έχοντας διατυπώσει ορισμένους αρνητικούς ισχυρισμούς για το παλάτι, κρατούσαν ο ένας το χέρι του άλλου καθώς περπατούσαν δίπλα στα λουλούδια και τις αφιερώσεις. Οι συγκεντρωμένοι πολίτες τους χαιρετούσαν με ενθουσιασμό καθώς εκείνοι διάβαζαν τα σημειώματα, ενώ ο Χάρι ακούμπησε ορισμένες φορές στοργικά το χέρι του στην πλάτη της Μέγκαν.

Prince Harry and his wife Meghan joined Prince William and Kate to view messages and flowers left by supporters outside Windsor Castle following the death of Queen Elizabeth pic.twitter.com/7mo7y84x1l

— Reuters (@Reuters) September 10, 2022

Κάποια στιγμή, η Κέιτ πλησίασε ένα παιδάκι που έκλαιγε για να το παρηγορήσει. Σύμφωνα με μάρτυρα, η νέα πριγκίπισσα της Ουαλίας δάκρυσε καθώς έλεγε σε ορισμένους παρευρισκόμενους πώς προσπάθησε ο μικρός της γιος Λούις να την παρηγορήσει μετά την απώλεια της πολυαγαπημένης του προγιαγιάς. «Τουλάχιστον τώρα θα είναι συντροφιά με τον προπάππου» είπε το χαριτωμένο αγοράκι στη μαμά του.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, πολλοί πιστεύουν ότι η χθεσινή κοινή εμφάνιση των δύο ζευγαριών θα αποτελέσει σημείο καμπής στη σχέση τους και το εχθρικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσά τους μετά από σειρά συνεντεύξεων του Χάρι και της Μέγκαν.

Πιστεύεται ότι, πριν το θάνατο της Βασίλισσας, το ζεύγος των Σάσεξ δεν σχεδίαζε να συναντήσει τον Ουίλιαμ και την Κέιτ, παρά το γεγονός ότι κατά την επίσκεψή τους στη Βρετανία διέμεναν στην Αγροικία Φρόγκμορ, πολύ κοντά στην κατοικία του πρίγκιπα και της πριγκίπισσα της Ουαλίας. Είναι προφανές ότι ο θάνατος της Ελισάβετ στάθηκε ο καταλύτης για μια προσωρινή έστω συμφιλίωση, σε συμμόρφωση με την επιθυμία του Καρόλου.

William and Catherine, the Prince and Princess of Wales, joined Harry and Meghan, the Duke and Duchess of Sussex, on Saturday outside Windsor Castle to greet crowds mourning Queen Elizabeth II. It was a rare joint appearance by King Charles III's sons. https://t.co/ynwAakZu3T pic.twitter.com/bxoYIvEPB4

— The New York Times (@nytimes) September 10, 2022

Σύμφωνα με τους Times, πάντως, χρειάστηκαν αρκετές... διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές για να συμφωνηθούν οι λεπτομέρειες της κοινής εμφάνισης, γεγονός που δικαιολογεί την καθυστέρηση 45 λεπτών στην άφιξή τους έξω από το κάστρο του Ουίνδσορ.

«Ο πρίγκιπας της Ουαλίας προσκάλεσε τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ να τον συνοδεύσουν. Ο ίδιος θεώρησε ότι ήταν σημαντικό να δείξουν ενωμένοι για τη Βασίλισσα σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την οικογένεια», ανέφερε μια πηγή από το παλάτι.

Ο φίλος των Σάσεξ και δημοσιογράφος Ομίντ Σκόουμπι ισχυρίστηκε αργότερα στο Twitter ότι η πρόσκληση έγινε «την τελευταία στιγμή», αναγνωρίζοντας πάντως ότι πρόκειται για μια σημαντική στιγμή στη σχέση ανάμεσα στα δύο αδέλφια.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 17:41

Σχετικά Άρθρα

  • Τι σημαίνει η επιστροφή του πρίγκιπα Χάρι στο Λονδίνο: Ο λόγος του ταξιδιού
    Τι σημαίνει η επιστροφή του πρίγκιπα Χάρι στο Λονδίνο: Ο λόγος του ταξιδιού

    O πρίγκιπας Χάρι αναμένεται να επιστρέψει στο Λονδίνο συντομότερα απ’ ότι αναμενόταν. Παρά το γεγονός ότι εγκατέλειψε τα πριγκιπικά του καθήκοντα πριν από τέσσερα χρόνια για να εγκατασταθεί μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και διατηρεί τεταμένες σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια, ο δούκας του Σάσεξ επιλέγει να επισκέπτεται την ιδιαίτερη πατρίδα του για συγκεκριμένες, σημαντικές για τον ίδιο, εκδηλώσεις.

    Όπως ανέφερε ο Βρετανός δημοσιογράφος Chris Ship στον λογαριασμό του στο X, ο μικρότερος γιος του βασιλιά Κάρολου και της πριγκίπισας Νταιάνα σκοπεύει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ετήσια τελετή απονομής των βραβείων του φιλανθρωπικού οργανισμού Well Child, που διοργανώνεται στο Λονδίνο στις 30 Σεπτεμβρίου.

    Η εν λόγω φιλανθρωπική οργάνωση βοηθά παιδιά με σοβαρές ασθένειες ή που λαμβάνουν περίπλοκη ιατρική φροντίδα, καθώς και τις οικογένειες και τους φροντιστές τους.

    Δεμένος με τη φιλανθρωπική οργάνωση, ο Χάρι συμμετέχει σ’ αυτόν τον σκοπό, και μετά την παραίτησή του από τα καθήκοντά του. Έχει παραστεί συνολικά σε δώδεκα τελετές απονομής βραβείων και φέτος πρόκειται να παρουσιάσει το βραβείο για το πιο εμπνευσμένο παιδί (ηλικίας 4 έως 6 ετών), καθώς και να εκφωνήσει ομιλία.

    Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πρίγκιπας Χάρι δεν αναμένεται να συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, η οποία σπανίως έρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού λέγεται πως έχει «ορκιστεί να μην ξαναπατήσει το πόδι της». Ωστόσο, το πιο πιθανό είναι ότι θα θελήσει να μείνει με τα παιδιά της για να αποφύγει κάθε περιττή διαμάχη, δεδομένου ότι αναπόφευκτα θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για άλλη μια φορά.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/PO PHOT OWEN COOBAN /BRITISH MINISTRY OF DEFENCE / HANDOUT
  • Βρετανία: «Η Κέιτ πάει καλά» λέει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για τη σύζυγό του
    Βρετανία: «Η Κέιτ πάει καλά» λέει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για τη σύζυγό του

    Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Ουίλιαμ είπε ότι η σύζυγός του, η Κέιτ, «πάει καλά», κάνοντας μια σπάνια δημόσια δήλωση για την υγεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας, η οποία υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία για καρκίνο.

    Η Κέιτ ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι μετά τη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του έτους, διαγνώστηκε με καρκίνο. Τότε είχε δηλώσει ότι είναι καλά, όμως το γραφείο του πριγκιπικού ζεύγους διευκρίνισε ότι δεν θα προβαίνει σε τακτικές ενημερώσεις για την υγεία της και δεν πρόκειται να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της μέχρι να κρίνουν οι γιατροί ότι η κατάστασή της το επιτρέπει.

    Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε πώς είναι η σύζυγός του, σε μια επίσκεψή του στο νοσοκομείο των Νησιών Σίλι, στα ανοιχτά της Κορνουάλης, ο 41χρονος Ουίλιαμ απάντησε: «Πάει καλά, σας ευχαριστώ, ναι».

    Ο Ουίλιαμ, που φέρει και τον τίτλο του Δούκα της Κορνουάλης, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην περιοχή, όπου είδε την τοποθεσία ενός νέου προγράμματος για την καταπολέμηση της έλλειψης στέγης, πέρασε λίγη ώρα στην παραλία με ντόπιους και επισκέφθηκε το κοινοτικό νοσοκομείο.

    Έφτασε σήμερα με πλοίο στο αρχιπέλαγος αυτό και είπε στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην προκυμαία ότι η οικογένειά του έχει στεναχωρηθεί που δεν τον ακολούθησε στο ταξίδι.

    Πηγή: cnn.gr- Φωτογραφία: ΑΠΕ-EPA/ ANDY RAIN

  • Κέιτ Μίντλετον: Γιατί δεν είπαν στον Χάρι και τη Μέγκαν για τον καρκίνο - «Υπάρχει ένα βαθύ ρήγμα»
    Κέιτ Μίντλετον: Γιατί δεν είπαν στον Χάρι και τη Μέγκαν για τον καρκίνο - «Υπάρχει ένα βαθύ ρήγμα»

    Για την ρήξη του πρίγκιπα Χάρι με την οικογένειά του ασχολούνται τα βρετανικά ΜΜΕ καθώς όπως φαίνεται ο ίδιος και η Μέγκαν Μαρκλ ενημερώθηκαν για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον όπως και ο υπόλοιπος πλανήτης, κάτι που δείχνει πως οι σχέσεις τους είναι ανύπαρκτες.

    Ειδικός στα θέματα της βασιλικής οικογένειας δήλωσε στη Sun πως η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν είπαν στον Χάρι και την σύζυγό του για τον καρκίνο επειδή «δεν μπορούν να τους εμπιστευτούν».

    «Δεν είχαν ιδέα και έμαθαν τα νέα την ίδια στιγμή που το έμαθε και ο υπόλοιπος κόσμος», δήλωσε άλλη πηγή στη New York Post.

    Βαθύ ρήγμα

    Ο βασιλικός σχολιαστής Richard Fitzwilliams ανέφερε πως: «Υπάρχει ένα βαθύ ρήγμα μεταξύ των αδελφών. Αυτό το ξέρουμε. Γνωρίζουμε επίσης ότι προφανώς δεν έχουν μιλήσει εδώ και πολλούς μήνες και ο λόγος, φυσικά, είναι ότι εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια έχουν προκαλέσει ατελείωτα προβλήματα στη βασιλική οικογένεια και έτσι δεν μπορούν να τους εμπιστευτούν».

    «Ο Ουίλιαμ δεν εμπιστεύεται τον Χάρι και τη Μέγκαν και έχει βάσιμους λόγους. Γνωρίζουμε τι έγινε με την Oprah, το πρόγραμμα για το Netflix, το Spare και μετά τις συνεντεύξεις γύρω από το βιβλίο του. Δεν υπήρχε λόγος να κερδίζουν χρήματα από τους δεσμούς τους με τη βασιλική οικογένεια», σύμφωνα με τον ίδιο.

    «Στο χειρότερο επίπεδο οι σχέσεις Ουίλιαμ - Χάρι»

    Και ο βασιλικός συγγραφέας Phil Dampier ανέφερε επίσης στη Sun ότι ο Χάρι και η Μέγκαν βρίσκονταν πολύ χαμηλά στις προτεραιότητες του Ουίλιαμ και της Κέιτ.

    «Δεν ενημερώθηκαν για τον καρκίνο, επειδή η σχέση μεταξύ του Ουίλιαμ και του Χάρι είναι στο χειρότερο επίπεδο. Όταν ο Χάρι ήρθε να δει τον πατέρα του αφού διαγνώστηκε ο καρκίνος του, ο Ουίλιαμ θα μπορούσε να είχε χρόνο να τον συναντήσει αν ήθελε να επιχειρήσει μια συμφιλίωση, αλλά δεν το έκανε», σχολιάζει.

    «Ο Χάρι πέρασε λιγότερο από δύο μέρες στη χώρα και δεν ήθελε να περάσει πολύ χρόνο με τον πατέρα του, πόσο μάλλον με τον αδελφό του. Είναι πολύ απλό. Δεν νομίζω ότι με όλα όσα είχαν να αντιμετωπίσουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η ενασχόληση με τον Χάρι και τη Μέγκαν θα ήταν στη λίστα με τις προτεραιότητές τους. Οι προτεραιότητές τους ήταν να φροντίσουν τα παιδιά τους και να αποφασίσουν πώς να αντιμετωπίσουν τις θεωρίες συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αναιρέσουν τη ζημιά που προκάλεσε η φωτογραφία. Δεν νομίζω ότι θα ήταν προτεραιότητα να επικοινωνήσουν με τον Χάρι και την Μέγκαν», επισήμανε ο ίδιος.

    Με τη σειρά της και η Daily Mail αναφέρει ότι ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού τους το «πρόβλημα Χάρι» και φαίνεται ότι δεν έχουν σχέδια για συμφιλίωση κατά την αναμενόμενη επίσκεψη του Δούκα του Σάσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο.

    Ο Χάρι και η Μέγκαν πάντως λέγεται πως επικοινώνησαν με τον Ουίλιαμ και την Κέιτ «ιδιωτικά» το βράδυ της Παρασκευής μετά το βίντεο - αποκάλυψη της πριγκίπισσας πως υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο.

    Πηγή: ethnos.gr- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ADAM VAUGHAN

  • Κέιτ Μίντλετον: Το παρασκήνιο για την αποκάλυψη - βόμβα για τον καρκίνο
    Κέιτ Μίντλετον: Το παρασκήνιο για την αποκάλυψη - βόμβα για τον καρκίνο

    Τι ώθησε την Κέιτ να αποκαλύψει τώρα τα νέα για την υγεία της

    Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας θέλει την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την αποκάλυψη που έκανε η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον για τον καρκίνο

    Μετά από ένα χρόνο και πλέον από τον θάνατο της βασίλισσας, ο βασιλιάς Κάρολος επικεντρώνεται στη δική του μάχη με τον καρκίνο. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ προσπαθεί να ισορροπήσει τα βασιλικά του καθήκοντα με τη φροντίδα της συζύγου του και των τριών παιδιών τους, ενώ δεν υπάρχει κανένα σημάδι για το τέλος της αποξένωσης τους από τον πρίγκιπα Χάρι.

    Η Katie Nicholl, συγγραφέας του βιβλίου The New Royals και βασιλική ανταποκρίτρια του Vanity Fair, δήλωσε ότι ελπίζει ότι τώρα θα δοθεί επιτέλους τέλος «στις άγριες και πρόστυχες και ανεύθυνες θεωρίες συνωμοσίας».

    «Δεν θα έπρεπε να χρειαστεί η πριγκίπισσα της Ουαλίας να εκδώσει ένα πρωτοφανές προσωπικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα για να το κάνει αυτό», λέει. «Αν και δεν είναι αυτός ο λόγος που το έκανε αυτό - το έκανε επειδή ήθελε να απευθυνθεί στο κοινό με τον δικό της τρόπο, με τους δικούς της όρους, σε ένα χρονοδιάγραμμα που λειτουργεί για την ίδια και την οικογένειά της».

    Γιατί αναζωπυρώθηκαν οι θεωρίες συνωμοσίας για την Κέιτ Μίντλετον

    Στις αρχές του έτους, η βασιλική οικογένεια είχε μόλις λίγους μήνες μπροστά της το σχέδιο του βασιλιά να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του και την εκσυγχρονισμένη μοναρχία. Αλλά τα σχέδια αυτά καταρρίφθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου, όταν η Κέιτ εισήχθη κρυφά στην Κλινική του Λονδίνου για εγχείρηση στην κοιλιά, μια εβδομάδα μετά τα 42α γενέθλιά της.

    Την επόμενη ημέρα, στις 17 Ιανουαρίου, το Παλάτι του Κένσινγκτον αποκάλυψε ότι είχε υποβληθεί σε επέμβαση και μόλις μια ώρα αργότερα, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ακολούθησε ανακοινώνοντας ότι και ο Κάρολος θα πήγαινε στην ιδιωτική κλινική για χειρουργική επέμβαση λόγω διόγκωσης του προστάτη. Για κανέναν από τους δύο δεν υπήρχε η υπόνοια για καρκίνο.

    Τα κουτσομπολιά σχετικά με την υγεία του βασιλιά και της μελλοντικής βασίλισσας άρχισαν να διασπείρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η διάγνωση του καρκίνου του Καρόλου, στις 5 Φεβρουαρίου, προκάλεσε αναβρασμό του ενδιαφέροντος για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο, αλλά η απουσία πληροφοριών για την Κέιτ δημιούργησε έδαφος για εικασίες, γράφει η Guardian.

    Ο κόσμος στα social media προσπάθησε να κάνει διάγνωση για την υγεία της, με πολλές θεωρίες να κυκλοφορούν. Ωστόσο η ψηφιακά παραποιημένη φωτογραφία της Γιορτής της Μητέρας εξαπέλυσε έναν χείμαρρο συνωμοσιών.

    Όλα αυτά έλαβαν τέλος το βράδυ της Παρασκευής, όταν το Παλάτι του Κένσινγκτον έδωσε στη δημοσιότητα το βιντεοσκοπημένο μήνυμα, το οποίο είχε καταγραφεί στο κτήμα Frogmore House στο Ουίνδσορ δύο ημέρες νωρίτερα από συνεργείο του BBC. Η Κέιτ καθόταν σε ένα παγκάκι, λάμποντας στον ανοιξιάτικο ήλιο και με φόντο λουλούδια καικ αποκάλυψε στον κόσμο πως είχε καρκίνο.

    «Το πιο σημαντικό είναι ότι μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με τρόπο που να είναι κατάλληλος γι' αυτούς και να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι εντάξει», είπε. «Όπως τους έχω πει- είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ- στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου», συνέχισε η Κέιτ.

    «Περίμεναν για τα παιδιά»

    Ο Σάιμον Λιούις, πρώην γραμματέας επικοινωνίας της βασίλισσας Ελισάβετ, δήλωσε ότι το "πρωτοφανές" αυτό μήνυμα ήταν ισχυρό, γενναίο και αξιοπρεπές. «Ξέρουμε τώρα γιατί ήθελαν να περιμένουν μέχρι τώρα, επειδή τα παιδιά είναι εκτός σχολείου», δήλωσε στην εκπομπή Today του BBC. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι σε δημόσιες θέσεις δεν πρέπει να αναγκάζονται να αποκαλύπτουν λεπτομέρειες της ιδιωτικής τους ζωής, ωστόσο ο Ντέιβιντ Γέλαντ, πρώην συντάκτης της Sun δήλωσε ότι δεν ήταν τόσο απλό για τους βασιλικούς.

    «Πέρασαν μερικοί μήνες κενού και αυτό συμπληρώθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», σχολίασε. «Αν πάμε έξι, εννέα μήνες μπροστά, αυτό το κενό θα ανοίξει και πάλι και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπουν πολύ γρήγορα και πάλι στο προσκήνιο, οπότε θα πρέπει να ενημερωθούμε με κάποιο τρόπο. Το να βρίσκεσαι στις σκέψεις εκατομμυρίων ανθρώπων ήταν δύσκολο», δήλωσε ο Γέλαντ. «Το παλάτι έπρεπε να σκεφτεί πώς θα καλύψει απαλά αυτό το κενό χωρίς να ασκήσει πίεση στην Κέιτ».

    Η ασθένεια και η θεραπεία της σημαίνουν ότι ο κύριος όγκος των βασιλικών καθηκόντων που αφορούν το κοινό θα συνεχίσει να ανατίθεται στη βασίλισσα Καμίλα, τη βασιλική πριγκίπισσα και τον δούκα του Εδιμβούργου. Αντιμετωπίζουν την πρόκληση να αποσπάσουν την προσοχή όσων είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν δράματα στο διαδίκτυο και να εμπνεύσουν μια νέα γενιά βασιλικών οπαδών.

    Ένας 66χρονος συνταξιούχος που βρέθηκε στο παλάτι δήλωσε ότι είναι ντροπή που η Κέιτ ένιωσε την ανάγκη να δημοσιεύσει τη δήλωση. «Είναι δύσκολο γι' αυτούς. Και ο βασιλιάς επίσης, με την τρομάρα του για τον καρκίνο. Αλλά, δυστυχώς, σε αυτό το πλαίσιο βρίσκονται».

    Στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ακόμη μια Βρετανή ανέφερε πως το μήνυμα της Κέιτ ήταν «τρομερό». «Πώς μπορείς να κάθεσαι σε ένα τέτοιο παγκάκι σε αυτή την ηλικία και να μιλάς μόνο για την υγεία σου; Η καρδιά μου είναι μαζί της, η καρδιά μου είναι μαζί με τον Ουίλιαμ. Δεν έχει περάσει αρκετά; Πραγματικά δεν χρειάζονται άλλα».

    Πηγή: ethnos.gr- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ PAUL MCERLANE

  • Κέιτ Μίντλετον: Νέα δημόσια εμφάνιση με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ - «Χαρούμενη, υγιής και χαλαρή»
    Κέιτ Μίντλετον: Νέα δημόσια εμφάνιση με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ - «Χαρούμενη, υγιής και χαλαρή»

    Παρακολούθησαν και τα τρία παιδιά τους, τον 10χρονο Τζορτζ, την 8χρονη Σάρλοτ και τον 5χρονο Λούις, να συμμετέχουν σε αθλήματα

    Την ώρα που η βασιλική οικογένεια προσπαθεί να αφήσει πίσω της το «PhotoGate» της Κέιτ Μίντλετον, η πριγκίπισσα της Ουαλίας εθεάθη- το Σαββατοκύριακο- με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να απολαμβάνουν τη βόλτα τους σε κατάστημα γεωργικών ειδών στο Γουίνδσορ.

    Sun και Daily Mail επισημαίνουν πως αυτό είναι το αγαπημένο της μαγαζί στο Γουίνδσορ και σύμφωνα με μαρτυρίες, έδειχνε «χαρούμενη, χαλαρή και υγιής», σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που την είδαν έξω από τότε που υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιά.

    Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

    Φωτογραφία: PAUL MCERLANE - ΑΠΕ/EPA

  • «Είμαι σε μεγαλύτερο κίνδυνο από την Νταϊάνα» – Η προειδοποίηση του πρίγκιπα Χάρι
    «Είμαι σε μεγαλύτερο κίνδυνο από την Νταϊάνα» – Η προειδοποίηση του πρίγκιπα Χάρι

    Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για τους κινδύνους για την οικογένειά του εξαιτίας του αυξημένου εξτρεμισμού. Η σύγκριση με την αείμνηστη μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα.

    Ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίστηκε πως πιστεύει ότι διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθει κακό από ό,τι η μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα λόγω του ρατσισμού και του εξτρεμισμού, όπως αποκαλύφθηκε από τα έγγραφα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

    Ο δούκας του Σάσεξ, αφότου έχασε τη μακροχρόνια μάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο για την προσωπική του ασφάλεια, υποστήριξε πως η οικογένειά του θα τεθεί σε μια θέση που κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να βάλει τη μητέρα του πριν από 23 χρόνια.

    Ο 39χρονος πρίγκιπας ανέφερε ότι υπήρχαν «πρόσθετα στρώματα ρατσισμού και εξτρεμισμού» και απαίτησε κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για το τι θα μπορούσε να συμβεί στη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά τους Άρτσι και Λίλιμπετ.

    Στην επιστολή του, ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε επίσης ποια πίστευε ότι ήταν η μεγαλύτερη απειλή για την οικογένειά του. Από τα δικαστικά έγγραφα προκύπτει πως η Αλ Κάιντα είχε ζητήσει να σκοτωθεί ο πρίγκιπας Χάρι αφού έγραψε για τη δολοφονία μαχητών Ταλιμπάν.

    Τα έγγραφα δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ανώτατο Δικαστήριο αφού απέρριψαν την αίτησή του κατά του υπουργείου Εσωτερικών για την προσωπική του ασφάλεια που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους όταν επισκέπεται τη Βρετανία.

    Φανερώνουν μάλιστα την οργή του πρίγκιπα Χάρι μόλις πληροφορήθηκε την αρχική απόφαση. Ο πρίγκιπας Χάρι εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με την ασφάλειά του υπό το φως της απόφασης της κυβέρνησης να αφαιρέσει την προστασία ασφαλείας του ίδιου και της οικογένειάς του.

    Η ευθύνη για τον Χάρι και την οικογένειά του

    Υποστήριξε πως ο ρατσισμός και ο εξτρεμισμός τον κάνει να ανησυχεί πολύ για την ασφάλεια της οικογένειάς του. Στη διάρκεια της δίκης αναρωτήθηκε γιατί είχε λιγότερη ασφάλεια, καθώς η μητέρα του δεν είχε το ίδιο πρόβλημα πριν από 23 χρόνια.

    «Και όμως σήμερα, με μεγαλύτερο ρίσκο, όπως προαναφέρθηκε, με τα πρόσθετα στρώματα ρατσισμού και εξτρεμισμού, κάποιος αισθάνεται άνετα να αναλάβει την ευθύνη για ό,τι θα μπορούσε να συμβεί».

    Ο πρίγκιπας Χάρι έχασε τη μάχη εναντίον της κυβέρνησης σχετικά με την ασφάλειά του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Κινήθηκε νομικά κατά του υπουργείου Εσωτερικών αφού αποφασίστηκε ότι δεν πληρούσε πλέον τις προϋποθέσεις για προστασία όταν βρίσκεται στη χώρα. Ο πρίγκιπας Χάρι δεν συμφώνησε με την απόφαση και ο εκπρόσωπός του είπε ότι θα προσπαθήσει να την αλλάξει.

    Ο δούκας του Σάσεξ εξήγησε πως γεννήθηκε σε μια οικογένεια υψηλού προφίλ και η απειλή για την ασφάλειά του «δεν θα μειωθεί ποτέ».

    «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι κεντρικό στην κληρονομιά των παιδιών μου και ένα μέρος όπου θέλω να νιώθουν σαν το σπίτι τους, όσο και το μέρος που ζουν αυτή τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

    Αυτό δεν μπορεί να συμβεί εάν δεν είναι δυνατό να τους κρατήσουμε ασφαλείς όταν βρίσκονται στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν μπορώ να θέσω τη γυναίκα μου σε κίνδυνο και δεδομένων των εμπειριών μου στη ζωή διστάζω να βλάψω άσκοπα και τον εαυτό μου».

    Εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο πρίγκιπας Χάρι θα αμφισβητήσει την απόφαση του δικαστηρίου που ενδέχεται να αλλάξει το πόσο συχνά μπορούν να μεταβαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πρίγκιπας Χάρι επισημαίνει ότι χωρίς καλή προστασία ασφαλείας είναι πολύ επικίνδυνο να επισκέπτεται το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Πηγή: in.gr - Φωτογραφία: AΠΕ/EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

  • Βρετανία: Εντεκάχρονος ρώτησε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ πόσα χρήματα έχει στην τράπεζα - Η αντίδρασή του
    Βρετανία: Εντεκάχρονος ρώτησε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ πόσα χρήματα έχει στην τράπεζα - Η αντίδρασή του

    Η ερώτηση του 11χρονου έπιασε απροετοίμαστον τον διάδοχου του βρετανικού θρόνου καθώς δεν του έδωσε ακριβή απάντηση

    Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ βρέθηκε την Πέμπτη σε έναν χώρο στο Μάντσεστερ όπου υλοποιείται ένα πρόγραμμα που σχετίζεται με τη βία μεταξύ ανηλίκων. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετά παιδιά. Ωστόσο σύμφωνα με την Telegraph ένα 11 χρονο αγόρι, ο Αμίρ Χασάν του έκανε την ερώτηση του... ενός εκατομμυρίου. «Πόσα χρήματα έχετε στον τραπεζικό λογαριασμό σας;» τον ρώτησε σύμφωνα με την Telegraph.

    Σύμφωνα με τον 11χρονο ο Ουίλιαμ αφού γέλασε με την ερώτηση που δέχθηκε στη συνέχεια είπε ότι δεν ξέρει το ακριβές ποσό που έχει στους τραπεζικούς του λογαριασμους. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε το χιούμορ του για να απαντήσει σε παιδιά που τον ρώτησαν εάν ήθελε να συμμετάσχει σε μία χειροτεχνία που έκαναν και αφορούσε τα μαλλιά. «Είμαι κυριολεκτικά ο τελευταίος που πρέπει να ρωτήσετε. Τα μαλλιά μου εξαφανίζονται», τους είπε χαμογελώντας.

    Πηγή: protothema.gr

  • Βασιλιάς Κάρολος: Το βίντεο της οικογένειας του Ουίλιαμ από τη στέψη
    Βασιλιάς Κάρολος: Το βίντεο της οικογένειας του Ουίλιαμ από τη στέψη

    Ένα ιδιαίτερο βίντεο της ημέρας τη στέψης για την οικογένεια του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

    Η ημέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου ήταν ξεχωριστή για όλη την βασιλική οικογένεια. Μεταξύ των πρωταγωνιστών εκείνης της ημέρας ήταν φυσικά και ο διάδοχος του νέου βασιλιά, πρίγκιπας Ουίλιαμ, αλλά και η οικογένεια του.

    «What a day» έγραψε η οικογένεια στο λογαριασμό της στο Instagram, ευχαριστώντας όλους εκείνους που συνέβαλαν στο αποτέλεσμα. Η ανάρτηση συνοδεύεται από ένα βίντεο, με εντυπωσιακές στιγμές της μεγάλης ημέρας και βέβαια, λαμπεροί πρωταγωνιστές είναι τα τρία παιδιά της οικογένειας: Ο 9χρονος George -δεύτερος πλέον στη σειρά διαδοχής, μετά τον πατέρα του- η 8χρονη Charlotte και ο 5χρονος Louis που είναι και ο πιο «σκανδαλιάρης».

    Δείτε το βίντεο

    Το φιλί του Ουίλιαμ στον βασιλιά Κάρολο

    Μια από τις στιγμές που προκάλεσε εντύπωση ήταν όταν ο διάδοχός του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ ορκίστηκε αιώνια πίστη στον νέο βασιλιά και στην συνέχεια τον φίλησε στο μάγουλο. Ο βασιλιάς είδε τον γιο του, να γονατίζει μπροστά του για να ορκιστεί αιώνια πίστη.

    «Εγώ, ο Ουίλιαμ, δηλώνω την αφοσίωσή μου σε εσένα, την πίστη και την αλήθεια θα σου φέρω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου. Αφού σηκώθηκε και ακούμπησε το στέμμα του βασιλιά, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έσκυψε και φίλησε τον πατέρα του στο μάγουλο.

    Εμφανώς συγκινημένος, ο βασιλιάς Κάρολος είπε «αμήν» και «ευχαριστώ Ουίλιαμ».

    Έκλεψε την παράσταση ο πρίγκιπας Λούις

    Αν και το γεγονός της ημέρας ήταν η στέψη του Καρόλου, αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο μικρότερος γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, πρίγκιπας Λούις.

    Αυτή τη φορά ο φωτογραφικός φακός τον έπιασε να χασμουριέται και να συνομιλεί με την αδελφή του, πριγκίπισσα Σαρλότ, στην τελετή της στέψης του παππού τους.

    Κατά τη στέψη, ο 5χρονος πρίγκιπας ήταν ντυμένος με έναν χιτώνα Hainsworth Garter Blue Doeskin Tunic με ειδικά σχεδιασμένη διακόσμηση από δαντέλα στον γιακά και με μανσέτες που έγιναν κατά παραγγελία από τους ράφτες της Savile Row, Dege και Skinner.

    Πηγή: in.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch