Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 14:58

Ιορδανία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τουλάχιστον 10 εγλωβισμένους στα ερείπια τετραώροφου κτιρίου που κατέρρευσε στο Αμάν

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τα σωστικά συνεργεία στην Ιορδανία δίνουν μάχη ενάντια στον χρόνο προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν δέκα ανθρώπους που παραμένουν κάτω από τα ερείπια τετραώροφου κτιρίου στο Αμάν, το οποίο κατέρρευσε χθες Τρίτη.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δέκα άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε, κάποιοι από αυτούς είναι ακόμη ζωντανοί», δήλωσε ο Φαϊσάλ Σμπουλ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιορδανίας μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο al Mamlaka.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας συνεχίζονται, το έδαφος έχει υποστεί ζημιές, τα κτίρια βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο και οι δρόμοι είναι στενοί, γεγονός που καθιστά δύσκολες τις έρευνες», διευκρίνισε ο ίδιος.

Περισσότερα από 300 μέλη της Πολιτικής Προστασίας συμμετέχουν στις έρευνες, δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής της υπηρεσίας Χατέμ Τζαμπέρ.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό που ανακοινώθηκε χθες Τρίτη το βράδυ από τις αρχές, πέντε άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 14 τραυματιστεί από την κατάρρευση της τετραώροφης πολυκατοικίας στο Τζάμπαλ αλ Ουεϊμπντέχ, μια συνοικία του Αμάν.

WATCH: Rescue workers dig people out from under the rubble, including a child and an elderly woman, after a four-story Amman building collapses, killing five people and injuring 14.pic.twitter.com/LF8lRZwvTJ

— BNN Pakistan (@BNNPK) September 13, 2022

Τέτοιου είδους δυστυχήματα είναι πολύ σπάνια στην Ιορδανία.

Η κατάρρευση φαίνεται ότι οφείλεται στο γεγονός ότι η πολυκατοικία ήταν «παλιά και ετοιμόρροπη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός τοπικής Αυτοδιοίκησης Ταουφίκ Κρισάν στο ίδιο δίκτυο, προσθέτοντας ότι οι αρχές «επιθεωρούν την κατάσταση γειτονικών κτιρίων».

Η Τζάμπαλ αλ Ουεϊμπντέχ είναι μια από τις πιο παλιές συνοικίες του Αμάν, δημοφιλής κυρίως μεταξύ των μεταναστών και γνωστή για την πολιτιστική της ζωή.

Το σημείο του δυστυχήματος παραμένει αποκλεισμένο, με αστυνομικούς να απαγορεύουν στους κατοίκους να πλησιάσουν προκειμένου να μην εμποδίσουν τις επιχειρήσεις έρευνας.

Καθώς οι δρόμοι είναι πολύ στενοί, τα βαρέα οχήματα δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν στο σημείο και η απομάκρυνση των ερειπίων γίνεται με τα χέρια.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι διασώστες έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν τουλάχιστον με τρεις από τους εγκλωβισμένους.

Δικαστική πηγή επεσήμανε ότι «η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για την κατάρρευση της πολυκατοικίας».

JUST IN: Rescuers were searching on Wednesday for ten people under the rubble of a dilapidated residential building in #Amman, the Jordanian capital where five people were confirmed dead so far, officials said. pic.twitter.com/Oqrm4YjKPe

— BNN Newsroom (@BNNBreaking) September 14, 2022

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 13:45

Σχετικά Άρθρα

  • Παραλίγο τραγωδία στη Δυτ. Ελλάδα: Αγοράκι έπεσε και εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο! - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
    Παραλίγο τραγωδία στη Δυτ. Ελλάδα: Αγοράκι έπεσε και εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο! - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

    Μεγάλη επιχείρηση Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ και Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης για τον απεγκλωβισμό ανήλικου παιδιού το οποίο έπεσε σε φρεάτιο πολυκατοικίας στην οδό Πόρου, στο Αγρίνιο.

    Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν το παιδί έχοντας τις αισθήσεις του και το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αγρινίου για εξετάσεις.

    Πηγή: Agriniolike.gr - Tempo24.news

  • Λίβανος: Καρέ-καρέ ο απεγκλωβισμός Ελλαδιτών και Κυπρίων - Φωτογραφίες από το C-130
    Λίβανος: Καρέ-καρέ ο απεγκλωβισμός Ελλαδιτών και Κυπρίων - Φωτογραφίες από το C-130

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (3/10) από την Πολεμική Αεροπορία η αποστολή για τον επαναπατρισμό Ελλαδιτών και Κυπρίων από τον Λίβανο που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με το Ισραήλ.

    Συγκεκριμένα, ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, όπου παρέμεινε για περίπου μία ώρα. Από εκεί αναχώρησε με προορισμό αρχικά τη Λάρνακα της Κύπρου και στη συνέχεια την Αθήνα.

    Το στρατιωτικό αεροπλάνο παρέλαβε 38 υπηκόους της Κυπριακής Δημοκρατίας και 22 υπηκόους της Ελληνικής Δημοκρατίας.

    Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

    «Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία επιχείρηση απεγκλωβισμού 60 πολιτών από το αεροδρόμιο της Βηρυτού στον Λίβανο.

    Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε συνεργασία και συντονισμό με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, συνέβαλαν στην προσπάθεια για την ασφαλή επάνοδο 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κύπρο και 22 της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

    Την όλη επιχείρηση παρακολούθησαν σε πραγματικό χρόνο στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή μεταγωγικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με το αντίστοιχο προσωπικό καθώς και προσωπικού της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ)».

    Πηγή: Εthnos.gr
  • Δένδιας: Απομακρύνθηκαν με C-130 από το Λίβανο 22 Έλληνες και 38 Κύπριοι
    Δένδιας: Απομακρύνθηκαν με C-130 από το Λίβανο 22 Έλληνες και 38 Κύπριοι

    Επιτυχής ήταν η έκβαση της επιχείρησης απεγκλωβισμού από τη Βηρυτό – Συγχαρητήρια Δένδια σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση

    Στο FIR Λευκωσίας εισήλθε το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρισκόταν στον Λίβανο για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κυπρίων.
    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε στο Χ ότι ενημερώθηκε σε πραγματικό χρόνο από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ «για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης απεγκλωβισμού από την Βηρυτό 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας και 22 υπηκόων της Ελληνικής Δημοκρατίας & την είσοδο του αεροσκάφους C -130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο FIR Λευκωσίας».

    Ο κ. Δένδιας έδωσε συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση.
    Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Δένδια

    Ενημερώθηκα σε πραγματικό χρόνο στο ΕΘΚΕΠΙΧ από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης απεγκλωβισμού από την Βηρυτό 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας και 22 υπηκόων της Ελληνικής Δημοκρατίας & την είσοδο του αεροσκάφους C -130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο FIR Λευκωσίας. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κατάρρευση κτιρίου στην Ιταλία: Δυο παιδιά και γυναίκα έχασαν τη ζωή τους (video)
    Κατάρρευση κτιρίου στην Ιταλία: Δυο παιδιά και γυναίκα έχασαν τη ζωή τους (video)

    Ο πατέρας και το νήπιο που ανασύρθηκαν στη ζωή νοσηλεύονται σε νοσοκομείο - Η κατάρρευση εκτιμάται πως οφειλόταν σε έκρηξη αερίου

    Δυο μικρά παιδιά, αδελφός και αδελφή, καθώς και γυναίκα έχασαν τη ζωή τους χθες Κυριακή κοντά στη Νάπολη, στη νότια Ιταλία, όταν κατέρρευσε το ακίνητο στο οποίο διέμεναν, ανακοίνωσε το ιταλικό πυροσβεστικό σώμα.
    Ακίνητο δύο ορόφων στην πόλη Σαβιάνο κατέρρευσε χθες το πρωί, εξήγησαν οι αρχές. «Οι πυροσβέστες βρήκαν πατέρα και νεογέννητο στη ζωή και, δυστυχώς, τα άψυχα σώματα άλλων δύο παιδιών», ανέφερε η πυροσβεστική μέσω X.
    Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, το κοριτσάκι ήταν 4 ετών, ο αδελφός του 6.
    Έπειτα από πολύωρες έρευνες, πυροσβέστες, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, βρήκαν στα συντρίμμια το πτώμα τρίτου θύματος, γυναίκας, που επισήμως «δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί», όπως σημείωσε ο Λούκα Κάρι, εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος, στην κάμερα του RaiNews 24.

    Ο εκπρόσωπος επισήμανε πως η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι ιδιαίτερα περίπλοκη.
    Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή ήταν η γιαγιά των νεκρών παιδιών, που διέμενε στον δεύτερο όροφο του ακινήτου.
    Η μητέρα εξακολουθεί να αγνοείται, κατά τις ίδιες πηγές.
    Πάνω από 60 εθελοντές της πολιτικής προστασίας συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην Καμπανία.

    Ο πατέρας και το νήπιο που ανασύρθηκαν στη ζωή από τα συντρίμμια διακομίστηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο. Ο άνδρας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

    Η κατάρρευση εκτιμάται πως οφειλόταν σε έκρηξη αερίου, κατά δημοσιεύματα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr
  • Πάτρα: Γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι της "σήκωσαν" χρηματοκιβώτιο από το σπίτι της με 50.000 ευρώ!
    Πάτρα: Γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι της

    Την καταγγελία γυναίκας σύμφωνα με την οποία άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την οικία της και "σήκωσαν" χρηματοκιβώτιο που περιείχε 50.000 ευρώ, ερευνούν οι Αστυνομικές Αρχές της Πάτρας.

    Σύμφωνα με το tempo24 το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή της Αγυϊάς και οι αστυνομικοί φαίνεται ότι εντόπισαν ίχνη διάρρηξης στην οικίας της καταγγέλλουσας.

    Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από την Αστυνομία για την ταυτοποίηση των δραστών.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Αχαΐα: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό - Κάτοικοι απεγκλώβισαν τους τραυματίες
    Αχαΐα: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό - Κάτοικοι απεγκλώβισαν τους τραυματίες

    Από του χάρου τα δόντια γλίτωσαν οι τρεις επιβάτες ενός αυτοκινήτου (δύο γυναίκες και ένας άνδρας) όταν λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου από την βροχή, η οδηγός του ΙΧ έχασε τον έλεγχο και αυτό βρέθηκε σε γκρεμό.

    Στο σημείο έσπευσαν κάτοικοι της περιοχής Λιβαρτζίου Καλαβρύτων, οι οποίοι απεγκλώβισαν τους τραυματίες επιβάτες.

    Με ασθενοφόρα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Θρίλερ στo Mont Blanc με τους 4 αγνοούμενους ορειβάτες: Αρχίζουν πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό τους
    Θρίλερ στo Mont Blanc με τους 4 αγνοούμενους ορειβάτες: Αρχίζουν πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό τους

    Συνεχίζεται το θρίλερ με τους τέσσερις ορειβάτες που έχουν εγκλωβιστεί κοντά στο Mont Blanc επί τρεις μέρες λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Η επιχείρηση διάσωσής τους είχε σταματήσει, αλλά θα αρχίσει πάλι σήμερα όπου ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται, με τους διασώστες να έχουν ακόμα ελπίδες για την τύχη τους.

    Σύμφωνα με το PGHM, διασώστες σχεδιάζουν να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σήμερα στην περιοχή για να συνεχίσουν τις έρευνες για τους τέσσερις Κορεάτες και Ιταλούς ορειβάτες.

    «Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ένα παράθυρο ήπιων καιρικών συνθηκών αύριο (Τρίτη) και σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε τις έρευνες, χωρίς καμία εγγύηση επιτυχίας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νικολά Ζικλέρ, υποδιοικητής του PGHM.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι απολύτως εφικτό να επιβιώσει κανείς περισσότερες από τρεις ημέρες, αν μπορεί να προστατευτεί από τον άνεμο και το κρύο».

    Ένας αξιωματούχος της διοίκησης του PGHM είπε στην περιφερειακή εφημερίδα Le Dauphine Libere ότι ήταν δυνατό να «εντοπίσει και να μιλήσει για λίγη ώρα στο τηλέφωνο με τους δύο Ιταλούς που βρίσκονταν στη βόρεια όψη του Λευκού Όρους σε υψόμετρο 4.600 μέτρων», πριν η συνομιλία διακοπεί.

    Το χρονικό

    Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τους διασώστες που επιχείρησαν να ανέβουν το πρωί της Κυριακής για να τους βρουν, να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες.

    Τα ίχνη τεσσάρων ορειβατών έχουν εξαφανιστεί από το Σάββατο (7/9)στο Mont Blanc, την υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης. Πρόκειται για δύο άτομα ιταλικής καταγωγής και δύο κορεατικής που χάθηκαν εν μέσω κακοκαιρίας.

    Δύο άλλοι Κορεάτες μπόρεσαν να απομακρυνθούν το πρωί της Κυριακής, με την υποστήριξη σημαντικών μέσων, σε υψόμετρο 4.100 μέτρων, όχι μακριά από το πέρασμα Μπρέβνα.

    Οι Ιταλοί είχαν αποκλειστεί σε υψόμετρο πάνω από 4500 μέτρα κοντά στην κορυφή των δυτικών Άλπεων, ενώ για τους ορειβάτες από την Νότιο Κορέα, δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για το που βρίσκονται.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αχαΐα: Εξαφανίστηκαν 43χρονη και 60χρονος - Αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας
    Αχαΐα: Εξαφανίστηκαν 43χρονη και 60χρονος - Αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας

    Αναζητήσεις από την ΕΛ.ΑΣ

    Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές για την εξαφάνιση μίας 43χρονης κι ενός 60χρονου άνδρα, στην Αχαΐα.

    Η γυναίκα έφυγε χθες πεζή από το σπίτι της στην Κλειτορία και χάθηκαν τα ίχνη της.

    Την εξαφάνιση ανέφερε στην ΕΛ.ΑΣ. συγγενικό της πρόσωπο. Η 43χρονη αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

    Παράλληλα, η αστυνομία αναζητά άνδρα 60 ετών που από χθες το απόγευμα έχει εξαφανιστεί από το σπίτι του στις Κάτω Βελιτσές.

    Όπως έχουν αναφέρει οι οικείοι του, ο 60χρονος έχει φύγει χωρίς τα παπούτσια του.

    Πηγή: Tempo24.news
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch