Ξεπερνούν τους 90.000 οι άνθρωποι που έλαβαν θεραπεία για ασθένειες, οι οποίες έχουν ξεκινήσει να εξαπλώνονται μετά τις φονικές πλημμύρες στο Πακιστάν.
Περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι έλαβαν θεραπεία για μολυσματικές και υδατογενείς νόσους μέσα σε μια ημέρα στις περιοχές του νότιου Πακιστάν που επλήγησαν από τις πλημμύρες, όπως έγινε σήμερα γνωστό από κυβερνητικά στοιχεία, την ώρα που ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες ξεπέρασε τους 1.500.
Στις πλημμυρισμένες περιοχές έχουν εμφανιστεί νόσοι περιλαμβανομένης της ελονοσίας, του Δάγκειου πυρετού, διάρροιας και δερματολογικών παθήσεων, σύμφωνα με μια έκθεση της επαρχιακής κυβέρνησης του Σινδ στο νότιο Πακιστάν, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα ελονοσίας, διάρροιας, δερματολογικών παθήσεων
Η έκθεση επιβεβαιώνει 588 κρούσματα ελονοσίας με άλλα 10.604 ύποπτα πέραν των 17.977 κρουσμάτων διάρροιας και των 20.064 κρουσμάτων δερματολογικών παθήσεων που ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη.
Συνολικά 2,3 εκατομμύρια ασθενείς έχουν λάβει θεραπεία από την 1η Ιουλίου σε κινητά νοσοκομεία και νοσοκομεία εκστρατείας που στήθηκαν στην πλημμυρισμένη περιοχή.
Ζημιές πάνω από 30 δις δολάρια, το Πακιστάν «μετρά τους νεκρούς του»
Βροχές μουσώνων-ρεκόρ που σημειώθηκαν στο νότιο και στο νοτιοδυτικό Πακιστάν και το λιώσιμο των παγετώνων στα βόρεια τμήματα της χώρας προκάλεσαν τις πλημμύρες από τις οποίες επηρεάστηκαν σχεδόν 33 εκατομμύρια άνθρωποι από τους 220 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας αυτής της Νότιας Ασίας, παρασύροντας σπίτια, καταστρέφοντας σοδειές, γέφυρες, δρόμους και κτηνοτροφικές μονάδες με ζημίες που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών ανακοίνωσε 1.508 νεκρούς, ανάμεσά τους 536 παιδιά και 308 γυναίκες.
Εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι έχουν τεράστιες ανάγκες βοήθειας σε τρόφιμα, κατάλυμα, πόσιμο νερό, τουαλέτες και φάρμακα.
Πολλοί κοιμούνται στο ύπαιθρο δίπλα σε υπερυψωμένους αυτοκινητοδρόμους.
Οι μουσώνες με τις καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες κάλυψαν με νερό τεράστιες εκτάσεις του Πακιστάν, σημειώνονται μια φορά στα 100 χρόνια και πιθανόν το φαινόμενο να ήταν εντονότερο αυτή τη φορά λόγω της κλιματικής αλλαγής, όπως ανακοίνωσαν χθες, Πέμπτη, επιστήμονες.
Πηγή: Ιefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA