Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2022 15:53

Τραγωδία στον Ισημερινό: Τουριστικό σκάφος ανετράπη σε λίμνη – Σκοτώθηκαν ένα βρέφος, ένα παιδί και μια γυναίκα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, την Κυριακή, μετά την ανατροπή τουριστικού σκάφους στη λίμνη της Κόλτα, στον κεντρικό Ισημερινό.

Τα θύματα είναι ένα μωρό πέντε μηνών, ένα παιδί τριών ετών και μια 53χρονη γυναίκα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, στην οποία γίνεται λόγος για περίπου 40 διασωθέντες.

Τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Στην ίδια λίμνη, η οποία απέχει 208 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Κίτο, είχε σημειωθεί ανάλογο δυστύχημα το 2013.

Συγκεκριμένα, πέντε άνθρωποι (ένας ενήλικος και τέσσερα παιδιά) είχαν βρει τον θάνατο εξαιτίας ανατροπής τουριστικού σκάφους, το οποίο ήταν υπερφορτωμένο.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2022 12:25

Σχετικά Άρθρα

  • Νάουσα: Από εισρόφηση γαστρικών υγρών ο θάνατος του βρέφους 9 ημερών
    Νάουσα: Από εισρόφηση γαστρικών υγρών ο θάνατος του βρέφους 9 ημερών

    Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Νάουσας. Τι έδειξε η νεκροψία.

    Από εισρόφηση γαστρικών υγρών προήλθε ο θάνατος του βρέφους μόλις 9 ημερών στη Νάουσα, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

    Το νεογέννητο κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο νοσοκομείο, την Τετάρτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το βρέφος δεν είχε τις αισθήσεις του και οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.



    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Νάουσα: Τραγωδία με βρέφος εννέα ημερών
    Νάουσα: Τραγωδία με βρέφος εννέα ημερών

    Οι γονείς μετέφεραν το βρέφος στο νοσοκομείο της πόλης αλλά είχε ήδη χάσει την ζωή του.

    Ένα βρέφος μόλις εννέα ημερών, μεταφέρθηκε - όπως αποκαλύπτει το newsima - νεκρό στο νοσοκομείο της Νάουσας.

    Όπως σημειώνεται τόσο οι γονείς όσο και η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από το περιστατικό, ενώ αναμένεται τα αποτελέσματα των απαραίτητων εξετάσεων που θα προσδιορίσουν την αιτία θανάτου του.

    Πηγή: NewsBomb.gr

  • Καταιγίδες χτύπησαν και τη Σαχάρα: Γέμισε νερό λίμνη που ήταν ξερή για 50 χρόνια (video)
    Καταιγίδες χτύπησαν και τη Σαχάρα: Γέμισε νερό λίμνη που ήταν ξερή για 50 χρόνια (video)

    Σε ορισμένες περιοχές του Μαρόκο σε δύο ημέρες έπεσε τόσο νερό όσο όλο τον χρόνο

    Μοναδικές εικόνε καταγράφηκαν στη Σαχάρα καθώς οι καταιγίδες που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα γέμισαν μέχρι και λίμνες που ήταν ξερές για 50 χρόνια.
    Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Μαρόκο, στις δύο ημέρες με καταιγίδες τον Σεπτέμβριο έπεσε τόσο νερό σε ορισμένες περιοχές όσο θα έπεφτε ολόκληρο τον χρόνο.

    Ενδεικτική η κατάσταση στο χωριό Ταγκουνίτ, 450 χλμ. νότια της πρωτεύουσας του Μαρόκο, Ραμπάτ, όπου σε 24 ώρες έπεσαν 100 χιλιοστά νερού.

    Στις εικόνες που καταγράφηκαν φαίνεται η λίμνη Ιρίκι που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Τάτα και Ζαγκόρα, να είναι γεμάτη νερό μετά από 50 χρόνια.
    «Έχουν περάσει 30 με 50 χρόνια από τότε που είχαμε τέτοιας έντασης βροχές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» δήλωσε ο διευθυντής της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Μαρόκο.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ο απίστευτος λόγος που οι τυφώνες δεν πλησιάζουν ποτέ τον ισημερινό
    Ο απίστευτος λόγος που οι τυφώνες δεν πλησιάζουν ποτέ τον ισημερινό

    Τώρα ξέρετε πως εάν θέλετε να αποφύγετε τους τυφώνες πρέπει να τρέξετε προς τον ισημερινό της Γης.

    Οι τυφώνες είναι ένα τρομακτικό φαινόμενο, αλλά σπάνια πλησιάζουν τον ισημερινό και υπάρχει ένας περίεργος λόγος γι’ αυτό.

    Ας διευκρινίσουμε αρχικά πως: οι κυκλώνες, οι τυφώνες και οι καταιγίδες είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα – τροπικές καταιγίδες.

    Ωστόσο, τα ονόματά τους διαφέρουν ανάλογα με το πού θα εμφανιστούν: οι καταιγίδες ονομάζονται «κυκλώνες» στον Βόρειο Ατλαντικό και τον Βορειοανατολικό Ειρηνικό, «τυφώνες» στον Δυτικό Ειρηνικό και «κυκλώνες» στον Ινδικό Ωκεανό.

    Γιατί λοιπόν, αυτές οι τροπικές καταιγίδες δεν πλησιάζουν τον ισημερινό της Γης;

    Να σημειώσουμε εδώ ότι οι τυφώνες είναι μία τεράστια περιστρεφόμενη τουρμπίνα που τροφοδοτείται από ζεστό, υγρό αέρα και τείνουν να σχηματίζονται πάνω από ζεστά νερά.

    Είναι θεωρητικά δυνατό μια καταιγίδα να περάσει μέσω του ισημερινού και να συνεχίσει να περιστρέφεται με τον ίδιο τρόπο αν ήταν αρκετά ισχυρή

    Ο αέρας πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας θερμαίνεται από τα ζεστά νερά, προκαλώντας την άνοδο και τη ψύξη του, σχηματίζοντας σύννεφα και καταιγίδες. Η άνοδος του αέρα δημιουργεί επίσης ένα ρεύμα χαμηλής πίεσης από κάτω, η οποία προκαλεί την είσοδο αέρα.

    Το φαινόμενο Coriolis

    Με τη βοήθεια των ανέμων, αυτό προκαλεί την περιστροφή της καταιγίδας και τα σύννεφα ρίχνουν βροχή και απελευθερώνουν θερμότητα στην επιφάνεια.

    Τώρα, το ενδιαφέρον είναι ότι η κατεύθυνση του ανέμου προκαλείται από τη δύναμη Coriolis – την αδρανειακή περιστροφή ενός αντικειμένου που προκαλείται από την περιστροφή της Γης.

    Στο Βόρειο Ημισφαίριο, η περιστροφή της Γης κάνει αυτές τις καταιγίδες να περιστρέφονται αντίθετα από τις δείκτες του ρολογιού, ενώ στο Νότιο Ημισφαίριο να περιστρέφονται σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού.

    Έτσι, οι τροπικές καταιγίδες δεν σχηματίζονται κοντά στον ισημερινό επειδή δεν υπάρχει το φαινόμενο Coriolis εκεί.

    Τι γίνεται όμως με τη διασταύρωση του ισημερινού; Στην ουσία, αυτό θα σήμαινε ότι μια τροπική καταιγίδα θα περιστρεφόταν προς μία κατεύθυνση, θα περνούσε τον ισημερινό και θα έπρεπε να σταματήσει και να περιστραφεί προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

    Ο Γκάρι Μπάρνες, καθηγητής μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης, έχει δηλώσει ότι είναι θεωρητικά δυνατό μια καταιγίδα να περάσει μέσω του ισημερινού και να συνεχίσει να περιστρέφεται με τον ίδιο τρόπο αν ήταν αρκετά ισχυρή, αλλά δεν έχει υπάρξει ποτέ παράδειγμα αυτού στην πραγματικότητα.

    Πηγή: In.gr
  • Σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» το Κίτο - Το έχουν ζώσει 27 πυρκαγιές
    Σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» το Κίτο - Το έχουν ζώσει 27 πυρκαγιές

    Σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» τέθηκε η πρωτεύουσα του Ισημερινού, Κίτο, καθώς είναι αντιμέτωπη με 27 δασικές πυρκαγιές, που μαίνονται σε βουνά που την περιβάλλουν, με τις αρχές να κάνουν λόγο για έξι τραυματίες, εν μέσω της χειρότερης ξηρασίας στο κράτος της Λατινικής Αμερικής τα τελευταία 61 χρόνια.

    Οι αρχές έκαναν λόγο προχθές Τρίτη το βράδυ για πέντε πυρκαγιές στην πόλη, που μετρά σχεδόν 3 εκατομμύρια κατοίκους.

    Η εθνική επιτροπή επιχειρήσεων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (COE) «κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, ανέφερε ο δήμαρχος του Κίτο, Πάβελ Μουνιός, ο οποίος ηγείται αυτού του οργάνου.

    Το μέτρο αυτό θα επιτρέψει μεταξύ άλλων να ζητηθούν από τράπεζες δάνεια ως και 500.000 δολαρίων για την ανοικοδόμηση αγαθών που καταστράφηκαν και την ανοικοδόμηση της χλωρίδας που απανθρακώθηκε από τις 27 πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν προχθές, πρόσθεσε.

    Το Κίτο «δέχεται επίθεση», είπε νωρίτερα στον Τύπο η Καρολίνα Ανδράδε, υπεύθυνη για θέματα ασφάλειας στον δήμο, κάνοντας λόγο για τέσσερις τραυματίες, δυο ενήλικους και δυο ανήλικους.

    Ο δήμαρχος Μουνιός πρόσθεσε πως δυο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ενώ βοηθήσαν κατοίκους να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους. Προχθές το βράδυ, ο αιρετός χαρακτήριζε «κρίσιμη» την κατάσταση.

    Οι πυρκαγιές αυτές μαίνονται καθώς η χώρα αντιμετωπίζει τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 61 ετών, με διακοπές της παροχής πόσιμου νερού και ηλεκτρικού ρεύματος για 12 συνεχόμενες ημέρες.

    Αντιμέτωπες με την ξηρασία

    Η ξηρασία, την οποία επιστήμονες συνδέουν με την κλιματική αλλαγή, πλήττει όλη την περιοχή — την Κολομβία, το Περού, τη Βολιβία, την Αργεντινή, την Παραγουάη και τη Βραζιλία. Πολλές από τις χώρες αυτές πλήττονται επίσης από καταστροφικές πυρκαγιές.

    Το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Κοπέρνικος ανέφερε τη Δευτέρα πως η περιοχή που διαρρέει ο Αμαζόνιος και ο υγροβιότοπος Παντανάλ βίωσαν τους τελευταίους μήνες τις «χειρότερες πυρκαγιές των τελευταίων δύο δεκαετιών».

    Ωστόσο, σύμφωνα με τις αρχές του Ισημερινού, και οι 27 πυρκαγιές στο Κίτο οφείλονται σε εμπρησμούς και η ξηρασία συνέβαλε στην εξάπλωσή τους. Ανακοίνωσαν τη σύλληψη 19χρονου, που είχε στην κατοχή του δοχείο με καύσιμο.

    Σχεδόν 2.000 πυροσβέστες, στρατιωτικοί και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης. Κάπου 107 οικογένειες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα —προληπτικά— από τα σπίτια τους. Επτά σπίτια υπέστησαν ζημιές.

    Ο πρόεδρος Ντανιέλ Νομπόα ακύρωσε την ομιλία που επρόκειτο να εκφωνήσει προχθές Τρίτη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και επέστρεψε αυθημερόν.

    Από τις 24 επαρχίες της χώρας, οι 20 έχουν τεθεί σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού εξαιτίας της υδρολογικής κρίσης, που θέτει σε κίνδυνο καλλιέργειες 200.000 στρεμμάτων.

    Το τελευταίο δωδεκάμηνο έχουν καταγραφτεί 3.302 δασικές πυρκαγιές, που απανθράκωσαν 378.080 στρέμματα βλάστησης. Δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι πυροπαθείς έφθασαν τους 797, ενώ 44.742 εκτρεφόμενα ζώα χάθηκαν, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα προχθές Τρίτη η επιτροπή διαχείρισης κινδύνων.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Santiago Fernández

  • Ισημερινός: «Κρίσιμη» κατάσταση στο Κίτο, που πνίγεται από τους καπνούς 5 ταυτόχρονων πυρκαγιών
    Ισημερινός: «Κρίσιμη» κατάσταση στο Κίτο, που πνίγεται από τους καπνούς 5 ταυτόχρονων πυρκαγιών

    Ογκώδη νέφη καπνού υψώνονταν στον ουρανό στην ανατολική περιφέρεια της πρωτεύουσας, όπου εντοπίζονται οι δύο από τις πυρκαγιές

    Το Κίτο, που είχαν τυλίξει χθες Τρίτη το βράδυ σύννεφα στάχτης και καπνού πέντε πυρκαγιών που μαίνονται ταυτόχρονα, είναι αντιμέτωπο με «κρίσιμη» κατάσταση, υπογράμμισε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του Ισημερινού.
    «Έχουμε τουλάχιστον πέντε εστίες φωτιάς», ανέφερε ο Πάβελ Μουνιός μέσω X, χαρακτηρίζοντας «κρίσιμη» την κατάσταση. Ο αιρετός εκτίμησε πως η μάχη με τις φλόγες «δεν θα τερματιστεί τις αμέσως προσεχείς ώρες, είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί όλη νύχτα».
    Ως τώρα, ζητήθηκε προληπτικά να απομακρυνθούν εσπευσμένα οι κάτοικοι 14 σπιτιών, ανακοίνωσε ο δήμος.
    Το υπουργείο Παιδείας εξάλλου έδωσε εντολή να ανασταλούν όλες οι παραδόσεις μαθημάτων διά ζώσης σήμερα στο διαμέρισμα του Κίτο εξαιτίας της «κακής ποιότητας του αέρα».
    ,Ογκώδη νέφη καπνού υψώνονταν στον ουρανό στην ανατολική περιφέρεια της πρωτεύουσας, όπου εντοπίζονται οι δύο από τις πυρκαγιές, και αρκετοί δρόμοι κόπηκαν στη μέση, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Στο προάστιο Μπεγιαβίστα, βορειοανατολικά του Κίτο, κάτοικοι σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες προκειμένου, όπως εξήγησαν, να «ρίξουν νερό στον δρόμο για να μην εξαπλωθεί» η φωτιά. Ηλικιωμένοι έφευγαν από τα σπίτια τους με τη βοήθεια αστυνομικών και στρατιωτών.

    Ο πρόεδρος Ντανιέλ Νομπόα κινητοποίησε τις ένοπλες δυνάμεις. Πυροσβεστικά ελικόπτερα θα σπεύσουν να υποστηρίξουν τις προσπάθειες κατάσβεσης αμέσως μόλις «οι χειριστές μπορούν να εκτελέσουν την αποστολή τους με απόλυτη ασφάλεια», ανέφερε ο αρχηγός του κράτους μέσω X.
    «Αυτή τη στιγμή, το σύνολο των ομάδων μας έχει αναπτυχθεί σε τρεις πυρκαγιές», ανέφερε νωρίτερα το πυροσβεστικό σώμα. Εξαιτίας της μιας από αυτές, καπνός και στάχτες έχουν φθάσει «σε κάποιους τομείς της μητροπολιτικής περιφέρειας του Κίτο», πρόσθεσε.

    Πτώσεις στάχτης αναφέρθηκαν στο βόρειο τμήμα της πόλης και στο ιστορικό κέντρο του Κίτο, ανακηρυγμένο τμήμα της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

    Πριν από τρεις εβδομάδες, τέσσερις δασικές πυρκαγιές έπνιγαν για μέρες καλύπτοντας με στάχτη και καπνό τομείς της πρωτεύουσας και περίχωρά της, χωρίς πάντως συνέπειες για την αεροπορική κίνηση.

    Ο Ισημερινός έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 61 ετών, που ευνοεί το ξέσπασμα πυρκαγιών και οδήγησε τις αρχές να προχωρήσουν στην επιβολή δελτίου στο ρεύμα, καθώς σχεδόν όλη η παραγωγή ηλεκτρισμού στη χώρα γίνεται χάρη σε υδροηλεκτρικά φράγματα.

    Η επιβολή δελτίου στο ρεύμα που προβλεπόταν για χθες ανεστάλη. «Αν δεν υπάρξει άλλη εξέλιξη (...) το Κίτο θα τροφοδοτείται με ηλεκτρικό ρεύμα όλη νύχτα», ανέφερε ο δήμαρχος.
    Τον τελευταίο χρόνο, καταγράφτηκαν 3.302 δασικές πυρκαγιές, που απανθράκωσαν 378.080 στρέμματα βλάστησης. Δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι πυροπαθείς έφθασαν τους 797, ενώ 44.742 εκτρεφόμενα ζώα χάθηκαν, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Τρίτη η γραμματεία διαχείρισης κινδύνων.

    Από τις 24 επαρχίες της χώρας, οι 20 βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού εξαιτίας της υδρολογικής κρίσης, που θέτει σε κίνδυνο καλλιέργειες 200.000 στρεμμάτων.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Santiago Fernández
  • Η ξηρασία αποκάλυψε βυθισμένο οικισμό στην τεχνητή λίμνη του Πουρναρίου στην Άρτα
    Η ξηρασία αποκάλυψε βυθισμένο οικισμό στην τεχνητή λίμνη του Πουρναρίου στην Άρτα

    Στην εθνική οδό Άρτας-Τρικάλων, τον δρόμο που διασχίζει τα κεντρικά Τζουμέρκα, μετά το χωριό Μελάτες, αποκαλύπτεται ο τόπος, που «κατάπιαν» τα νερά του φράγματος Πουρναρίου πριν από 43 χρόνια. Είναι ο οικισμός Φάγκος του χωριού Κάτω Καλεντίνη.

    Καθώς πλησιάζουμε στην όχθη, το τοπίο καθηλώνει τον επισκέπτη. Με το μάτι αντιλαμβανόμαστε, πως η στάθμη των υδάτων, έχει υποχωρήσει κατά πολλά μέτρα. Απόλυτη ησυχία. Ερείπια πέτρινων σπιτιών και του σχολείου βουτηγμένα στη λάσπη. Κορμοί και ρίζες δένδρων που άντεξαν στο χρόνο και το νερό, μοιάζουν με απολιθώματα. Ο βυθός σε πολλά σημεία, έχει τελείως στεγνώσει.

    Η στάθμη της τεχνητής λίμνης Πουρναρίου, λόγω ης ανομβρίας, έχει πέσει τουλάχιστον 10 μέτρα, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάτοικοι στο καφενείο της περιοχής. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο, λένε και επισημαίνουν πως έχει να βρέξει πολλούς μήνες, από τον περασμένα Απρίλιο. Μάλιστα ο κ. Θωμάς μας εξηγεί, πως τα νερά κάλυπταν το διθέσιο σχολείο, το οποίο τώρα, εμφανίστηκε και πάλι, για να τους θυμίζει νοσταλγικά τα παιδικά χρόνια, τότε που τις αίθουσες του πλημμύριζαν 120 μαθητές.

    Οι μεγαλύτεροι αγναντεύουν τα γκρεμισμένα σπίτια τους μέσα στα λασπόνερα και οι αναμνήσεις ζωντανεύουν.

    Η κ. Αθηνά ζει πάνω ακριβώς από τον δρόμο και κάθε μέρα, αγναντεύει από ψηλά τη γειτονιά της, τον τόπο που μεγάλωσε Όπως αναφέρει στον οικισμό λειτουργούσαν επτά μαγαζιά, υπήρχε ζωή, ζούσαν πολλές οικογένειες. Θυμάται τις μέρες που άφησαν τα σπίτια τους στις αρχές της δεκαετίας του 1980, για να ξαναρχίσουν την ζωή τους σε ψηλότερα σημεία. Τα νερά του φράγματος αφάνισαν τότε, τον τόπο τους.

    Η λίμνη Πουρναρίου, καλύπτει μια επιφάνεια 18,3 τετραγωνικών χιλιομέτρων και είναι αποτέλεσμα της κατασκευής του ομώνυμου υδροηλεκτρικού φράγματος στνο Άραχθο ποταμό, κοντά στο Πέτα.

    Η λίμνη δημιούργησε ένα υπέροχο τεχνητό οικοσύστημα στην περιοχή, με σπουδαία ιχθυοπανίδα και ορνιθοπανίδα. Στα νερά της λίμνης συναντάμε μεταξύ άλλων, κυπρίνους, στρωσίδια, άγριες πέστροφες, χέλια. Η περιοχή είναι καταφύγιο για πλήθος πτηνών, όπως νυχτοκόρακες, πρασινοκέφαλες πάπιες, αλκυόνες, φαλαρίδες, καστανοκέφαλοι γλάροι και ποταμοσφυριχτές .Η περιήγηση στην περιοχή εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, όλες τις εποχές. Η Κάτω Καλεντίνη, είναι ένα γραφικό παραλίμνιο χωριό βυθισμένο στο πράσινο της φύσης, μέσα σε πλατάνια και κουτσουπιές.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Σκάφος βυθιζόταν δίπλα σε λουόμενους στη Βουλιαγμένη
    Σκάφος βυθιζόταν δίπλα σε λουόμενους στη Βουλιαγμένη

    Το Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης ενημερώθηκε το πρωί του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 το πρωί για την ύπαρξη ημιβυθισμένου σκάφους δίπλα σε λουόμενους.

    Το σκάφος βρισκόταν περίπου 300 μέτρα από την ακτή και είχε πάρει κλίση, όπως ανέφερε ναυαγοσώστης της παραλίας στο Λιμενικό.

    Άμεσα οι λιμενικοί, ειδοποίησαν καταδυτικό συνεργείο το οποίο αφού απάντησε τα νερά, συνόδευσε ρυμουλκούμενο δια θαλάσσης το σκάφος στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης, προκειμένου να γίνει η ανέλκυση του σκάφους με γερανό και να μεταφερθεί προς επισκευή.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch