Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 20:45

Πρίγκιπας Χάρι: «Στο Αφγανιστάν σκότωσα 25 Ταλιμπάν» - Οι αποκαλύψεις στο νέο βιβλίο του

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο πρίγκιπας Χάρι προχώρησε στην αποκάλυψη ότι σκότωσε 25 Ταλιμπάν, κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του στο Αφγανιστάν. Στο νέο του βιβλίο, «Spare», ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου της Βρετανίας, αναφέρεται στην περίοδο κατά την οποία βρισκόταν στο Αφγανιστάν. Όπως σημειώνει, «δεν θεωρούσε ανθρώπους» του Ταλιμπάν, αλλά «πιόνια σκακιού που κατάφερνε να εξολοθρεύσει από τη σκακιέρα». Στο βιβλίο, ο δούκας του Σάσεξ επισημαίνει ότι, «δεν ήταν ένας αριθμός που με γεμίζει με ικανοποίηση, αλλά ούτε και με ντροπιάζει», σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Χάρι αναφέρεται ανοιχτά για τον κόσμο που σκότωσε όσο υπηρετούσε στην εμπόλεμη ζώνη του Αφγανιστάν.

Σε εξέλιξη η διαμάχη των Σάσεξ με το βρετανικό υπουργείο εσωτερικών

Την ίδια στιγμή, η νομική του διαμάχη με το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς από πλευράς βρετανικής κυβέρνησης αποφασίστηκε ο γαλαζοαίματος, που παραιτήθηκε των καθηκόντων του, να μην έχει την παροχή αστυνομικής προστασίας κάθε φορά που επισκέπτεται με την οικογένειά του τη χώρα του.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, ο Χάρι «δεν αισθάνεται ασφαλής» κατά τις επισκέψεις του στη Βρετανία. Ο ίδιος στο παρελθόν έχει θεωρηθεί στόχος τρομοκρατών, τόσο για τη θητεία του στο Αφγανιστάν, όσο και γιατί αποτελούσε υψηλόβαθμο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Η αυτοβιογραφία του Χάρι, με τον τίτλο «Spare» θα κυκλοφορούσε στις 10 Ιανουαρίου, ωστόσο, στην Ισπανία έχει ήδη κυκλοφορήσει και καθημερινά έρχονται στο φως κομμάτια της.

Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ PO PHOT ΟWEN COOBAN/ BRITISH MINISTRY OF DEFENCE/ HANDOUT

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 20:21

Σχετικά Άρθρα

  • Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Όλες οι γυναίκες από το Αφγανιστάν μπορούν να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη
    Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Όλες οι γυναίκες από το Αφγανιστάν μπορούν να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη

    Η απόφαση έρχεται μετά την άρνηση παροχής ασύλου του δικαστηρίου της Αυστρίας σε δύο Αφγανές το 2015 και το 2020.

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το φύλο και η ιθαγένεια από μόνα τους είναι επαρκείς λόγοι για να χορηγήσει μια χώρα άσυλο σε γυναίκες από το Αφγανιστάν, όπου οι Ταλιμπάν έχουν περιορίσει δραστικά τα δικαιώματα τους.

    Οι αρχές της Αυστρίας αρνήθηκαν το καθεστώς του πρόσφυγα σε δύο γυναίκες από το Αφγανιστάν αφού ζήτησαν άσυλο το 2015 και το 2020. Οι γυναίκες αμφισβήτησαν την άρνηση ενώπιον του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της Αυστρίας, το οποίο με τη σειρά του ζήτησε απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    «Είναι περιττό να αποδειχθεί ότι υπάρχει κίνδυνος η αιτούσα να υποστεί πράγματι και συγκεκριμένα πράξεις δίωξης εάν επιστρέψει στη χώρα καταγωγής της», ανέφερε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην απόφασή του. «Αρκεί να ληφθούν υπόψη μόνο η εθνικότητα και το φύλο της», επισημαίνει.

    Οι Ταλιμπάν

    Από τότε που οι Ταλιμπάν επέστρεψαν στην εξουσία στο Αφγανιστάν το 2021 έχουν περιορίσει τα δικαιώματα των γυναικών, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών στη σχολική εκπαίδευση, την εργασία και τη γενική ανεξαρτησία στην καθημερινή ζωή.

    Τον Αύγουστο οι Ταλιμπάν κωδικοποίησαν ένα σύνολο κανόνων που διέπουν την ηθική σύμφωνα με το νόμο της σαρία. Οι κανόνες εφαρμόζονται από το υπουργείο ηθικής, το οποίο λέει ότι έχει συλλάβει χιλιάδες ανθρώπους για παραβιάσεις.

    «Είναι περιττό να αποδειχθεί ότι υπάρχει κίνδυνος η αιτούσα να υποστεί πράγματι και συγκεκριμένα πράξεις δίωξης εάν επιστρέψει στη χώρα καταγωγής της»

    Ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα κάλεσε τους Ταλιμπάν να καταργήσουν μια σειρά από «εξωφρενικούς» νόμους που, όπως είπε, επιχειρούν να μετατρέψουν τις γυναίκες σε σκιές.

    Μια γυναίκα, που ονομάζεται ΑΗ στα δικαστικά έγγραφα, έφυγε από το Αφγανιστάν για το Ιράν με τη μητέρα και τις αδελφές της όταν ήταν περίπου 13-14 ετών, αφού ο πατέρας της, ο οποίος ήταν ναρκομανής, προσπάθησε να την πουλήσει για να χρηματοδοτήσει τον εθισμό του, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο.

    Η άλλη γυναίκα, που προσδιορίζεται ως FN, η οποία γεννήθηκε το 2007, δεν έχει ζήσει ποτέ στο Αφγανιστάν. Η ίδια και η οικογένειά της ζούσαν στο γειτονικό Ιράν χωρίς άδεια παραμονής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είχαν δικαίωμα να εργαστούν και η ίδια δεν μπορούσε να λάβει εκπαίδευση. Έφυγε από το Ιράν και υπέβαλε αίτηση ασύλου στην Αυστρία.

    «Η ίδια (η FN) δήλωσε ότι αν επέστρεφε στο Αφγανιστάν, ως γυναίκα θα κινδύνευε να απαχθεί, δεν θα μπορούσε να παρακολουθήσει το σχολείο και ίσως να μην ήταν σε θέση να συντηρήσει τον εαυτό της χωρίς την οικογένειά της εκεί», αναφέρεται σε έγγραφο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την υπόθεση.

    Πηγή: In.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ - EPA/GHULAMULLAH HABIBI
  • Τι σημαίνει η επιστροφή του πρίγκιπα Χάρι στο Λονδίνο: Ο λόγος του ταξιδιού
    Τι σημαίνει η επιστροφή του πρίγκιπα Χάρι στο Λονδίνο: Ο λόγος του ταξιδιού

    O πρίγκιπας Χάρι αναμένεται να επιστρέψει στο Λονδίνο συντομότερα απ’ ότι αναμενόταν. Παρά το γεγονός ότι εγκατέλειψε τα πριγκιπικά του καθήκοντα πριν από τέσσερα χρόνια για να εγκατασταθεί μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και διατηρεί τεταμένες σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια, ο δούκας του Σάσεξ επιλέγει να επισκέπτεται την ιδιαίτερη πατρίδα του για συγκεκριμένες, σημαντικές για τον ίδιο, εκδηλώσεις.

    Όπως ανέφερε ο Βρετανός δημοσιογράφος Chris Ship στον λογαριασμό του στο X, ο μικρότερος γιος του βασιλιά Κάρολου και της πριγκίπισας Νταιάνα σκοπεύει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ετήσια τελετή απονομής των βραβείων του φιλανθρωπικού οργανισμού Well Child, που διοργανώνεται στο Λονδίνο στις 30 Σεπτεμβρίου.

    Η εν λόγω φιλανθρωπική οργάνωση βοηθά παιδιά με σοβαρές ασθένειες ή που λαμβάνουν περίπλοκη ιατρική φροντίδα, καθώς και τις οικογένειες και τους φροντιστές τους.

    Δεμένος με τη φιλανθρωπική οργάνωση, ο Χάρι συμμετέχει σ’ αυτόν τον σκοπό, και μετά την παραίτησή του από τα καθήκοντά του. Έχει παραστεί συνολικά σε δώδεκα τελετές απονομής βραβείων και φέτος πρόκειται να παρουσιάσει το βραβείο για το πιο εμπνευσμένο παιδί (ηλικίας 4 έως 6 ετών), καθώς και να εκφωνήσει ομιλία.

    Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πρίγκιπας Χάρι δεν αναμένεται να συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, η οποία σπανίως έρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού λέγεται πως έχει «ορκιστεί να μην ξαναπατήσει το πόδι της». Ωστόσο, το πιο πιθανό είναι ότι θα θελήσει να μείνει με τα παιδιά της για να αποφύγει κάθε περιττή διαμάχη, δεδομένου ότι αναπόφευκτα θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για άλλη μια φορά.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/PO PHOT OWEN COOBAN /BRITISH MINISTRY OF DEFENCE / HANDOUT
  • Επίθεση Τραμπ σε Χάρις για την «καταστροφική» αποχώρηση των Αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων από το Αφγανιστάν
    Επίθεση Τραμπ σε Χάρις για την «καταστροφική» αποχώρηση των Αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων από το Αφγανιστάν

    Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από την Καμπούλ το 2021 ως «ταπείνωση» για τις ΗΠΑ, δείχνοντας τη Κάμαλα Χάρις και τον Τζο Μπάιντεν.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε στο «στόχαστρό» του την Κάμαλα Χάρις, την οποία κατηγόρησε για την «καταστροφική», όπως είπε, αποχώρηση των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων από το Αφγανιστάν. Η σχετική δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια τελετής για την απότιση φόρου τιμής σε δεκατρείς στρατιωτικούς πεσόντες στην Καμπούλ, τρία χρόνια μετά τον θάνατό τους.

    Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, υποψήφιος για την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, έχει καταφερθεί επανειλημμένα εναντίον του διαδόχου του Τζο Μπάιντεν για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από την Καμπούλ το 2021 και πλέον στρέφει τα «πυρά» του στην Κάμαλα Χάρις.

    Μπροστά στην εθνική ένωση των μελών της Εθνοφρουράς στο Ντιτρόιτ, ο 78χρονος πρώην πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων χαρακτήρισε το επεισόδιο αυτό ως «ταπείνωση» για τις ΗΠΑ, που «προκάλεσαν η Κάμαλα Χάρις (και) ο Τζο Μπάιντεν».

    Οι Ταλιμπάν, στην εξουσία έκτοτε στο Αφγανιστάν, κυρίευσαν την Καμπούλ, την πρωτεύουσα, τη 15η Αυγούστου 2021, καθώς κατέρρεε η κυβέρνηση που υποστήριζαν οι ΗΠΑ.

    Μερικές ημέρες αργότερα, την 26η Αυγούστου, εν μέσω χάους, επίθεση βομβιστή-καμικάζι στοίχισε τη ζωή σε 13 αμερικανούς στρατιωτικούς και 170 Αφγανούς στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, που ήταν γεμάτο κόσμο και πολιορκημένο από χιλιάδες πολίτες που ήθελαν απεγνωσμένα να φύγουν από τη χώρα.

    Ο Ρεπουμπλικάνος βρήκε στο ζήτημα αυτό ευκαιρία να επιτεθεί στην αντίπαλό του: «Καθ’ ομολογία της, η Κάμαλα Χάρις διαδραμάτισε ρόλο κλειδί στην καταστροφική αποχώρηση (των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων) από το Αφγανιστάν», τόνισε η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του υποψηφίου ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου σε ανακοίνωσή της.

    Ο τελευταίος την κατηγόρησε πως «γέλασε όταν δημοσιογράφος τη ρώτησε για τους αμερικανούς πολίτες που παραμένουν παγιδευμένοι στο Αφγανιστάν».

    Τον Απρίλιο του 2023, ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση για την απόσυρση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, αναγνωρίζοντας την αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών, αλλά προσάπτοντας στον κ. Τραμπ πως δημιούργησε τις συνθήκες που οδήγησαν στην άτακτη υποχώρηση.

    Η κυβέρνηση Μπάιντεν επιχειρηματολόγησε πως συμφωνία που σύναψαν τον Φεβρουάριο του 2020 η κυβέρνηση του τότε προέδρου Τραμπ και οι Ταλιμπάν έφερε τη νέα κυβέρνηση Μπάιντεν προ αδιεξόδου, αναγκάζοντάς τη να ορίσει ημερομηνία αποχώρησης αλλά χωρίς να έχει καταρτιστεί ολοκληρωμένο σχέδιο για την εκτέλεσή της.

    Η Κάμαλα Χάρις έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την οποία απέτισε φόρο τιμής στους «13 αφοσιωμένους πατριώτες» προσθέτοντας ότι «προσεύχεται» για τις οικογένειές τους. «Η καρδιά μου ραγίζει για την οδύνη και την απώλειά τους», πρόσθεσε.

    Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος έχει επικριθεί επανειλημμένα για εμπρηστικά σχόλια και πράγματα που φέρεται να έχει πει κατ’ ιδίαν για βετεράνους του αμερικανικού στρατού. Στις αρχές του μήνα, έκρινε πως η κορυφαία τιμητική διάκριση για τους πολίτες στη χώρα είναι «πολύ καλύτερη» από τα παράσημα που δίνονται σε στρατιωτικούς, διότι αυτοί οι τελευταίοι είναι «σε πολύ άσχημη κατάσταση» ή «νεκροί» όταν τους απονέμονται.

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Michael Reynolds
  • Αφγανιστάν: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα της χώρας
    Αφγανιστάν: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα της χώρας

    Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ξαφνικών πλημμυρών που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές στο δυτικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

    "Πενήντα κάτοικοι της επαρχίας Γορ έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν χθες, Παρασκευή, και αγνοείται η τύχη αριθμού άλλων", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Αμπντούλ Ραχμάν Μπάντρι.

    Οι πλημμύρες κατέστρεψαν περίπου 2.000 κατοικίες και προκάλεσαν ζημιές σε χιλιάδες άλλες, πρόσθεσε.

    "Οι τρομερές πλημμύρες σκότωσαν επίσης πολλά ζώα εκτροφής, (...) κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα γεωργικών εκτάσεων, εκατοντάδες γέφυρες και χιλιάδες δέντρα", πρόσθεσε επίσης, σημειώνοντας ότι οι δρόμοι έχουν "αποκλειστεί τελείως".

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας ενημέρωσης της κεντρικής επαρχίας Γορ, τον Μαουλάουι Αμπντούλ Χάι Ζαΐμ, προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πόσοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που άρχισαν χθες, εξαιτίας των οποίων δεν υπάρχει πρόσβαση σε πολλές κεντρικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στην περιοχή.

    Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι 2.000 σπίτια καταστράφηκαν τελείως και 4.000 υπέστησαν εν μέρει ζημιές, σημειώνοντας ότι πάνω από 2.000 καταστήματα στην πρωτεύουσα της επαρχίας, την Φέροζ-Κοχ, έχουν βυθιστεί στο νερό.

    Κι άλλες επαρχίες στο βόρειο Αφγανιστάν επλήγησαν από ξαφνικές πλημμύρες στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ενώ αναμένονται και νέες βροχοπτώσεις, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

    Τουλάχιστον 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες αυτές, κυρίως στην επαρχία Μπαγλάν, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ και αξιωματούχους των Ταλιμπάν.

    Οι καταρρακτώδεις βροχές ήρθαν έπειτα από έναν ασυνήθιστα ξηρό χειμώνα και χρόνια ξηρασίας στη χώρα αυτή που θεωρείται από τους ειδικούς ότι βρίσκεται μεταξύ των πιο ευάλωτων στην κλιματική αλλαγή.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ SAMIULLAH POPAL

  • Κέιτ Μίντλετον: Γιατί δεν είπαν στον Χάρι και τη Μέγκαν για τον καρκίνο - «Υπάρχει ένα βαθύ ρήγμα»
    Κέιτ Μίντλετον: Γιατί δεν είπαν στον Χάρι και τη Μέγκαν για τον καρκίνο - «Υπάρχει ένα βαθύ ρήγμα»

    Για την ρήξη του πρίγκιπα Χάρι με την οικογένειά του ασχολούνται τα βρετανικά ΜΜΕ καθώς όπως φαίνεται ο ίδιος και η Μέγκαν Μαρκλ ενημερώθηκαν για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον όπως και ο υπόλοιπος πλανήτης, κάτι που δείχνει πως οι σχέσεις τους είναι ανύπαρκτες.

    Ειδικός στα θέματα της βασιλικής οικογένειας δήλωσε στη Sun πως η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν είπαν στον Χάρι και την σύζυγό του για τον καρκίνο επειδή «δεν μπορούν να τους εμπιστευτούν».

    «Δεν είχαν ιδέα και έμαθαν τα νέα την ίδια στιγμή που το έμαθε και ο υπόλοιπος κόσμος», δήλωσε άλλη πηγή στη New York Post.

    Βαθύ ρήγμα

    Ο βασιλικός σχολιαστής Richard Fitzwilliams ανέφερε πως: «Υπάρχει ένα βαθύ ρήγμα μεταξύ των αδελφών. Αυτό το ξέρουμε. Γνωρίζουμε επίσης ότι προφανώς δεν έχουν μιλήσει εδώ και πολλούς μήνες και ο λόγος, φυσικά, είναι ότι εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια έχουν προκαλέσει ατελείωτα προβλήματα στη βασιλική οικογένεια και έτσι δεν μπορούν να τους εμπιστευτούν».

    «Ο Ουίλιαμ δεν εμπιστεύεται τον Χάρι και τη Μέγκαν και έχει βάσιμους λόγους. Γνωρίζουμε τι έγινε με την Oprah, το πρόγραμμα για το Netflix, το Spare και μετά τις συνεντεύξεις γύρω από το βιβλίο του. Δεν υπήρχε λόγος να κερδίζουν χρήματα από τους δεσμούς τους με τη βασιλική οικογένεια», σύμφωνα με τον ίδιο.

    «Στο χειρότερο επίπεδο οι σχέσεις Ουίλιαμ - Χάρι»

    Και ο βασιλικός συγγραφέας Phil Dampier ανέφερε επίσης στη Sun ότι ο Χάρι και η Μέγκαν βρίσκονταν πολύ χαμηλά στις προτεραιότητες του Ουίλιαμ και της Κέιτ.

    «Δεν ενημερώθηκαν για τον καρκίνο, επειδή η σχέση μεταξύ του Ουίλιαμ και του Χάρι είναι στο χειρότερο επίπεδο. Όταν ο Χάρι ήρθε να δει τον πατέρα του αφού διαγνώστηκε ο καρκίνος του, ο Ουίλιαμ θα μπορούσε να είχε χρόνο να τον συναντήσει αν ήθελε να επιχειρήσει μια συμφιλίωση, αλλά δεν το έκανε», σχολιάζει.

    «Ο Χάρι πέρασε λιγότερο από δύο μέρες στη χώρα και δεν ήθελε να περάσει πολύ χρόνο με τον πατέρα του, πόσο μάλλον με τον αδελφό του. Είναι πολύ απλό. Δεν νομίζω ότι με όλα όσα είχαν να αντιμετωπίσουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η ενασχόληση με τον Χάρι και τη Μέγκαν θα ήταν στη λίστα με τις προτεραιότητές τους. Οι προτεραιότητές τους ήταν να φροντίσουν τα παιδιά τους και να αποφασίσουν πώς να αντιμετωπίσουν τις θεωρίες συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αναιρέσουν τη ζημιά που προκάλεσε η φωτογραφία. Δεν νομίζω ότι θα ήταν προτεραιότητα να επικοινωνήσουν με τον Χάρι και την Μέγκαν», επισήμανε ο ίδιος.

    Με τη σειρά της και η Daily Mail αναφέρει ότι ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού τους το «πρόβλημα Χάρι» και φαίνεται ότι δεν έχουν σχέδια για συμφιλίωση κατά την αναμενόμενη επίσκεψη του Δούκα του Σάσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο.

    Ο Χάρι και η Μέγκαν πάντως λέγεται πως επικοινώνησαν με τον Ουίλιαμ και την Κέιτ «ιδιωτικά» το βράδυ της Παρασκευής μετά το βίντεο - αποκάλυψη της πριγκίπισσας πως υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο.

    Πηγή: ethnos.gr- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ADAM VAUGHAN

  • «Είμαι σε μεγαλύτερο κίνδυνο από την Νταϊάνα» – Η προειδοποίηση του πρίγκιπα Χάρι
    «Είμαι σε μεγαλύτερο κίνδυνο από την Νταϊάνα» – Η προειδοποίηση του πρίγκιπα Χάρι

    Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για τους κινδύνους για την οικογένειά του εξαιτίας του αυξημένου εξτρεμισμού. Η σύγκριση με την αείμνηστη μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα.

    Ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίστηκε πως πιστεύει ότι διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθει κακό από ό,τι η μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα λόγω του ρατσισμού και του εξτρεμισμού, όπως αποκαλύφθηκε από τα έγγραφα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

    Ο δούκας του Σάσεξ, αφότου έχασε τη μακροχρόνια μάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο για την προσωπική του ασφάλεια, υποστήριξε πως η οικογένειά του θα τεθεί σε μια θέση που κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να βάλει τη μητέρα του πριν από 23 χρόνια.

    Ο 39χρονος πρίγκιπας ανέφερε ότι υπήρχαν «πρόσθετα στρώματα ρατσισμού και εξτρεμισμού» και απαίτησε κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για το τι θα μπορούσε να συμβεί στη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά τους Άρτσι και Λίλιμπετ.

    Στην επιστολή του, ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε επίσης ποια πίστευε ότι ήταν η μεγαλύτερη απειλή για την οικογένειά του. Από τα δικαστικά έγγραφα προκύπτει πως η Αλ Κάιντα είχε ζητήσει να σκοτωθεί ο πρίγκιπας Χάρι αφού έγραψε για τη δολοφονία μαχητών Ταλιμπάν.

    Τα έγγραφα δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ανώτατο Δικαστήριο αφού απέρριψαν την αίτησή του κατά του υπουργείου Εσωτερικών για την προσωπική του ασφάλεια που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους όταν επισκέπεται τη Βρετανία.

    Φανερώνουν μάλιστα την οργή του πρίγκιπα Χάρι μόλις πληροφορήθηκε την αρχική απόφαση. Ο πρίγκιπας Χάρι εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με την ασφάλειά του υπό το φως της απόφασης της κυβέρνησης να αφαιρέσει την προστασία ασφαλείας του ίδιου και της οικογένειάς του.

    Η ευθύνη για τον Χάρι και την οικογένειά του

    Υποστήριξε πως ο ρατσισμός και ο εξτρεμισμός τον κάνει να ανησυχεί πολύ για την ασφάλεια της οικογένειάς του. Στη διάρκεια της δίκης αναρωτήθηκε γιατί είχε λιγότερη ασφάλεια, καθώς η μητέρα του δεν είχε το ίδιο πρόβλημα πριν από 23 χρόνια.

    «Και όμως σήμερα, με μεγαλύτερο ρίσκο, όπως προαναφέρθηκε, με τα πρόσθετα στρώματα ρατσισμού και εξτρεμισμού, κάποιος αισθάνεται άνετα να αναλάβει την ευθύνη για ό,τι θα μπορούσε να συμβεί».

    Ο πρίγκιπας Χάρι έχασε τη μάχη εναντίον της κυβέρνησης σχετικά με την ασφάλειά του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Κινήθηκε νομικά κατά του υπουργείου Εσωτερικών αφού αποφασίστηκε ότι δεν πληρούσε πλέον τις προϋποθέσεις για προστασία όταν βρίσκεται στη χώρα. Ο πρίγκιπας Χάρι δεν συμφώνησε με την απόφαση και ο εκπρόσωπός του είπε ότι θα προσπαθήσει να την αλλάξει.

    Ο δούκας του Σάσεξ εξήγησε πως γεννήθηκε σε μια οικογένεια υψηλού προφίλ και η απειλή για την ασφάλειά του «δεν θα μειωθεί ποτέ».

    «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι κεντρικό στην κληρονομιά των παιδιών μου και ένα μέρος όπου θέλω να νιώθουν σαν το σπίτι τους, όσο και το μέρος που ζουν αυτή τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

    Αυτό δεν μπορεί να συμβεί εάν δεν είναι δυνατό να τους κρατήσουμε ασφαλείς όταν βρίσκονται στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν μπορώ να θέσω τη γυναίκα μου σε κίνδυνο και δεδομένων των εμπειριών μου στη ζωή διστάζω να βλάψω άσκοπα και τον εαυτό μου».

    Εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο πρίγκιπας Χάρι θα αμφισβητήσει την απόφαση του δικαστηρίου που ενδέχεται να αλλάξει το πόσο συχνά μπορούν να μεταβαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πρίγκιπας Χάρι επισημαίνει ότι χωρίς καλή προστασία ασφαλείας είναι πολύ επικίνδυνο να επισκέπτεται το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Πηγή: in.gr - Φωτογραφία: AΠΕ/EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

  • Συνετρίβη επιβατικό αεροσκάφος στο Αφγανιστάν - Φόβοι για θύματα
    Συνετρίβη επιβατικό αεροσκάφος στο Αφγανιστάν - Φόβοι για θύματα

    Έχει σταλεί ομάδα στο σημείο της συντριβής

    Αεροσκάφος συνετρίβη σε ορεινή περιοχή του βορειοανατολικού Αφγανιστάν.

    Από τη συντριβή του ινδικού επιβατικού αεροσκάφους στο βόρειο Αφγανιστάν την Κυριακή, υπάρχουν φόβοι για θύματα, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο τοπικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας Tolo News μετέδωσε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στη βόρεια επαρχία Badakhshan.

    Ο Ζαμπιχουλάχ Αμίρι, αξιωματούχος του επαρχιακού Τμήματος Ενημέρωσης και Πολιτισμού, δήλωσε ότι έχει σταλεί ομάδα στο σημείο της συντριβής στην περιοχή Τοπχάνα της περιφέρειας Κουράν-ουα-Μουντζάν, γράφει το Anadolu.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Μεγάλος σεισμός 6,3 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν: Οι πρώτες πληροφορίες
    Μεγάλος σεισμός 6,3 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν: Οι πρώτες πληροφορίες

    Μεγάλος σεισμός σημειώθηκε στο Αφγανιστάν, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης.

    Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο, το μέγεθος του σεισμού ανέρχεται σε 6,3 Ρίχτερ, και το επίκεντρο εντοπίζεται 69 χιλιόμετρα νοτίως της πόλης Φαϊζαμπάντ.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο