Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 14:10

Βρετανία: Ανετράπη διώροφο λεωφορείο με 70 επιβάτες - Αναφορές για πολλούς τραυματίες

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ένα διώροφο λεωφορείο που μετέφερε τουλάχιστον 70 άτομα ανετράπη στην Βρετανία με αποτέλεσμα πολλά άτομα να έχουν τραυματιστεί, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ.

Η Αστυνομία δήλωσε ότι κλήθηκε γύρω στις 6 το πρωί της Τρίτης στην οδό A39 Quantock Road, κοντά στο Bridgwater, μετά από ένα οδικό συμβάν στο οποίο ενεπλάκησαν ένα διώροφο λεωφορείο και ένας μοτοσικλετιστής.

Η Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Ντέβον και του Σόμερσετ δήλωσε ότι, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου 70 άτομα.

This is the bus that overturned in Somerset this morning. Major incident declared, many injuries, some serious pic.twitter.com/JAtF461imi

— Dan Johnson (@DanJohnsonNews) January 17, 2023

Εικόνες από τη σκηνή που μοιράστηκε το BBC φαίνεται να δείχνουν παγωμένη επιφάνεια στο δρόμο.

Η αστυνομία κάλεσε τους οδηγούς να αποφεύγουν όλες τις μετακινήσεις εκτός από τις απαραίτητες στην περιοχή, καθώς οι χειμωνιάτικες συνθήκες συνεχίζουν να προκαλούν χάος στους δρόμους.

pic.twitter.com/6xxLWCuYcg

— Dan Johnson (@DanJohnsonNews) January 17, 2023

Οι θερμοκρασίες στην περιοχή την ώρα του δυστυχήματος βρίσκονταν υπό το μηδέν. Σε ισχύ βρίσκεται επίσης «κίτρινη» προειδοποίηση για τον καιρό, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για παγωμένα τμήματα σε ορισμένους δρόμους.

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 13:57

Σχετικά Άρθρα

  • Ισραήλ: Φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου κοντά στο Τελ Αβίβ - Αναφορές για δεκάδες τραυματίες
    Ισραήλ: Φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου κοντά στο Τελ Αβίβ - Αναφορές για δεκάδες τραυματίες

    Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν (27/10) όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου σε μεγάλη διασταύρωση στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

    Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η αστυνομία δήλωσε ότι στην περιοχή αναπτύσσονται μεγάλες δυνάμεις.

    Δείτε το βίντεο
    Πηγή: cnn.gr
  • Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο τα ξημερώματα - Τραυματίας βρέθηκε 15 μέτρα μακριά από το ΙΧ του
    Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο τα ξημερώματα - Τραυματίας βρέθηκε 15 μέτρα μακριά από το ΙΧ του

    Σοκαριστικό τροχαίο τα ξημερώματα στην Εθνική οδό Πατρών Αθηνών στο ύψος του καφέ “Χωριάτικο” στις 6 τα ξημερώματα.

    Ένα φορτηγό που μετάφερε τζάμια στις 6 το πρωί, εκινείτο προς Ρίο και στην ίδια κατεύθυνση ήταν ένα ΙΧ με δύο νεαρούς.

    Άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, το ΙΧ έκανε αναστροφή, ο συνοδηγός πετάχτηκε έξω από το όχημα και βρέθηκε τραυματισμένος 15 μέτρα πιο μακριά, ενώ και ο οδηγός τραυματίστηκε.

    Το φορτηγάκι βρέθηκε στο πεζοδρόμιο του “Χωριάτικο” λίγα μέτρα… πριν την τζαμαρία! Το ΕΚΑΒ έφθασε στο σημείο και παρέλαβε τους τραυματίες για το Νοσοκομείο.

    Έρευνες για το ατύχημα διενεργεί η Τροχαία Πατρών.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Χιλή: 30 μαθητές τραυματίστηκαν φτιάχνοντας Μολότοφ στο σχολείο τους
    Χιλή: 30 μαθητές τραυματίστηκαν φτιάχνοντας Μολότοφ στο σχολείο τους

    Από τους τραυματίες, πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

    Περίπου τριάντα μαθητές δημόσιου σχολείου στο Σαντιάγο της Χιλής τραυματίστηκαν χθες Τετάρτη, οι πέντε πολύ σοβαρά, καθώς έφτιαχναν κοκτέιλ Μολότοφ μέσα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ανακοίνωσαν οι αρχές.
    «Τραυματίστηκαν πάνω από 30 μαθητές», συνόψισε ο υπουργός Παιδείας Νικολάς Κατάλδο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το δραματικό συμβάν στο γυμνάσιο/λύκειο Internado Nacional Barros Arana (INBA).
    Από τους τραυματίες, πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε η υπουργός Υγείας Χιμένα Αγκιλέρα κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.

    «Υπό συνθήκες που δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, οι μηχανισμοί αυτοί ανεφλέγησαν, προκαλώντας εγκαύματα σε μεγάλο αριθμό μαθητών που βρίσκονταν στις τουαλέτες» του σχολικού ιδρύματος, εξήγησε αξιωματικός της αστυνομίας, ο Φερνάντο Αλβορνός.
    Σύμφωνα με ΜΜΕ, οι μηχανισμοί ανατινάχθηκαν το μεσημέρι, καθώς μαθητές ετοίμαζαν γιορτή ενόψει του τέλους της σχολικής χρονιάς για συμμαθητές τους που βρίσκονται στην τελευταία τάξη.

    Το INBA είναι από τα αρχαιότερα και γνωστότερα δημόσια γυμνάσια και λύκεια στο Σαντιάγο.
    «Τα κοκτέιλ Μολότοφ είναι όπλα», σχολίασε από την προεδρία η υπουργός Εσωτερικών Καρολίνα Τοά, υπογραμμίζοντας ότι οι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί αυτού του είδους δεν μπορούν να γίνονται «αποδεκτοί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων».

    Τα τελευταία χρόνια, μαθητές του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος έχουν οργανώσει σε αρκετές περιπτώσεις διαδηλώσεις, ορισμένες από τις οποίες σημαδεύτηκαν από συγκρούσεις με την αστυνομία, για να απαιτήσουν περισσότερους πόρους για τη δημόσια παιδεία.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ύπνος: Ειδικοί στη Βρετανία ζητούν την κατάργηση της αλλαγής ώρας δύο φορές τον χρόνο
    Ύπνος: Ειδικοί στη Βρετανία ζητούν την κατάργηση της αλλαγής ώρας δύο φορές τον χρόνο

    Ο κιρκάδιος ρυθμός και ο ύπνος επηρεάζονται αρνητικά από τις αλλαγές, γι' αυτό έχει σημασία να ισχύει καθιερωμένη ώρα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους

    Μια ομάδα ερευνητών ύπνου από τη Βρετανική Εταιρεία Ύπνου καλεί την κυβέρνηση της Βρετανίας να καταργήσει τις αλλαγές της ώρας που πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο, λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που έχουν στον ύπνο και την υγεία του κιρκάδιου ρυθμού.

    Ο ύπνος επηρεάζεται θετικά από το φυσικό φως της ημέρας και αρνητικά από τις αλλαγές

    Αφού εξέτασε τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία ότι η καλή λειτουργία του κιρκάδιου ρυθμού και ο ύπνος επηρεάζονται θετικά από το φυσικό φως της ημέρας και αρνητικά από τις αλλαγές της ώρας δύο φορές τον χρόνο και ιδίως όταν τα ρολόγια μετακινούνται μπροστά την άνοιξη, η Βρετανική Εταιρεία Ύπνου συνιστά την κατάργηση των αλλαγών αυτών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Σε δήλωσή της, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Journal of Sleep Research», η Εταιρεία «συνιστά ανεπιφύλακτα» η κανονική ώρα να ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

    Η λέκτορας Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde, Μέγκαν Κρόφορντ, σημειώνει ότι σε περίπτωση που επικρατήσει η θερινή ώρα όλο τον χρόνο, αυτό θα είναι «μια λανθασμένη ιδέα από την άποψη του ύπνου και της κιρκάδιας υγείας».

    Ο παράγοντας του φυσικού φωτός

    «Τα πρωινά είναι η ώρα που τα ρολόγια του σώματός μας έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για φως για να παραμείνουν σε συγχρονισμό. Στα δικά μας γεωγραφικά πλάτη δεν υπάρχει πλεονάζον φως ημέρας για εξοικονόμηση κατά τους χειμερινούς μήνες και δεδομένης της επιλογής μεταξύ του φυσικού φωτός το πρωί και του φυσικού φωτός το απόγευμα, τα επιστημονικά στοιχεία ευνοούν το φως το πρωί» προσθέτει.

    Ο Μάλκολμ βον Σαντζ, καθηγητής Χρονοβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Northumbria και μέλος του ερευνητικού κέντρου Northumbria Centre for Sleep Research, εξηγεί ότι «ζητώντας να ισχύει η καθιερωμένη ώρα για όλο τον χρόνο, η Εταιρεία τονίζει ότι το φυσικό φως της ημέρας το πρωί είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της βέλτιστης ευθυγράμμισης των ρολογιών του σώματός μας με την ημέρα και τη νύχτα, η οποία είναι απαραίτητη για τον βέλτιστο ύπνο και τη συνολική υγεία».

    Όπως εξηγεί, «η επαναφορά της μόνιμης καθιερωμένης ώρας θα σήμαινε ότι τα ρολόγια μας θα ήταν στενά ευθυγραμμισμένα με την ηλιακή ώρα και ενώ θα σήμαινε νωρίτερα ηλιοβασιλέματα το καλοκαίρι, θα υπήρχαν πρόσθετα οφέλη για την υγεία από τη βελτίωση του ύπνου και της κιρκάδιας ευθυγράμμισης, λόγω της αυξημένης έκθεσης στο πρωινό ηλιακό φως από το φθινόπωρο έως την άνοιξη.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - In.gr

  • ΚΕΟΣΟΕ: Πρόσθετα διοικητικά κόστη για τα κρασιά στην αγγλική αγορά
    ΚΕΟΣΟΕ: Πρόσθετα διοικητικά κόστη για τα κρασιά στην αγγλική αγορά

    Στις 30 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της παρουσίασης του φθινοπωρινού Finance Act, η βρετανική κυβέρνηση ενδέχεται να αποφασίσει να παρατείνει το μορατόριουμ στο φορολογικό σύστημα μετά το Brexit που αποφασίστηκε από τους προκατόχους της. Στο μεταξύ, οι μεγάλοι έμποροι λιανικής προειδοποιούν τους πελάτες τους για τους μεγάλους κινδύνους που ενυπάρχουν σε αυτό το σύστημα, δηλώνει με σημερινή ανακοίνωσή της η ΚΕΟΣΟΕ.

    Τον Αύγουστο του 2023, τέθηκε σε ισχύ μια νέα μέθοδος υπολογισμού του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά, οδηγώντας στη μεγαλύτερη αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη Βρετανία εδώ και 50 χρόνια. Για να εξομαλύνει τον αντίκτυπο αυτού του μέτρου από τις σοβαρές συνέπειες, η κυβέρνηση εκείνη την εποχή έθεσε σε εφαρμογή μια μεταβατική περίοδο, που λήγει την 1η Φεβρουαρίου.

    Από την ημερομηνία αυτή και πέρα, το μεμονωμένο εύρος από 11,5% έως 14,5% αλκοόλ – όπου όλα τα κρασιά φορολογούνται με τον συντελεστή που ισχύει για κρασιά αλκοολικού βαθμού 12,5%, δηλαδή με 2,67 £ ή 3,20 ευρώ ανά φιάλη – θα αντικατασταθεί με αυξήσεις ανά 0,1%/ανά βαθμό αλκοόλ. Εάν τα κρασιά αλκοολικού βαθμού 12% φορολογούνται με 2,56 £ ανά φιάλη, ποσό πιο συμφέρον από ό,τι σήμερα, στα 12,7% vol, ενώ ο φόρος αυξάνεται σε 2,71 £ ή 3,09 £ για ένα κρασί που περιέχει 14,5% vol, σύμφωνα με το Wine & Spirit Trade Association που εκπροσωπεί περισσότερους από 300 παραγωγούς, εισαγωγείς, εμπόρους και μεταφορείς κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών.

    Δημοσιονομική και διοικητική επιβάρυνση

    Αυτή δεν είναι η μόνη συνέπεια αυτού του μέτρου. Όχι μόνο απλούστευση του φορολογικού συστήματος δεν υπάρχει, όπως ισχυρίστηκε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά βρετανικές εταιρείες επισημαίνουν σημαντική διοικητική επιβάρυνση που συνδέεται με τα 30 φορολογικά κλιμάκια που δυνητικά επηρεάζουν τα κρασιά μεταξύ 11,5% και 14,5% αλκοόλ. Σε επιστολή προς τους πελάτες της, η βρετανική εταιρεία λιανικής Majestic (περισσότερα από 200 σημεία πώλησης) εκτιμά ότι «εταιρείες όπως η δική μας θα πρέπει να κάνουν εξαψήφιες επενδύσεις μόνο και μόνο για να αναπτύξουν συστήματα ικανά να διαχειρίζονται αυτή τη νέα προσέγγιση. Συνέπεια: τα ποσά αυτά πρέπει απαραίτητα να επιβαρύνουν τις τιμές των κρασιών στο στάδιο της λιανικής πώλησης. Επιπλέον, οι τιμές θα διαφέρουν ανάλογα με τον τρύγο, διότι οποιαδήποτε αλλαγή στον αλκοολικό τίτλο ενός κρασιού – που προκαλείται για παράδειγμα από τις κλιματικές συνθήκες της χρονιάς – θα συνοδεύεται από αύξηση ή μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης». Τέλος, η Majestic αναμένει μια αποδέσμευση ορισμένων παραγωγών από τη βρετανική αγορά λόγω της δυσκινησίας του νέου συστήματος: «Τα μικρά κτήματα που παράγουν υπέροχα κρασιά αναμφίβολα δεν θα τροποποιήσουν τα συστήματα που υπάρχουν για γενιές, ώστε να προσαρμοστούν μόνο στη βρετανική αγορά».

    Μεγάλη πτώση των φορολογικών εσόδων

    Μαζί με τη Majestic συντάσσονται κορυφαίοι εισαγωγείς και έμποροι όπως οι Laithwaites, The Wine Society και Cambridge Wine Merchants. Ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ξεκινήσουν μια εκστρατεία ενημέρωσης στις αρχές Οκτωβρίου με σκοπό να προειδοποιήσουν τους πελάτες τους για μελλοντικές εξελίξεις και να τους παροτρύνουν να επικοινωνήσουν με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους, ώστε η κυβέρνηση να αλλάξει πορεία και, τουλάχιστον, να διατηρήσει το μορατόριουμ.

    Οι βρετανοί επαγγελματίες προβάλλουν ένα ισχυρό επιχείρημα: «Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2023 και Αυγούστου 2024, τα στοιχεία της Φορολογικής και Τελωνειακής Υπηρεσίας δείχνουν ότι τα έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο αλκοόλ μειώθηκαν συνολικά κατά 1,3 δισεκατομμύρια λίρες (1,55 δισεκατομμύρια ευρώ) από το ένα έτος στο άλλο. Η πτώση μόνο για τα κρασιά ανέρχεται σε 238 εκατομμύρια £ (284 εκατομμύρια ευρώ). Αυτό συνέβη, μετά από «αύξηση άνω του 10% στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα οινοπνευματώδη και τις μπύρες και τουλάχιστον 20% για τα περισσότερα κρασιά», σημειώνει η WSTA. Και σημειώνει ότι «προς το παρόν, η νέα κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία ένδειξη για την πρόθεσή της να διατηρήσει οριστικά τη μείωση».

    Πηγή: Etheas.gr

  • Καλάβρυτα: Δρόμος-καρμανιόλα το σημείο του ατυχήματος - «Ήταν αναμενόμενο, έχουμε προειδοποιήσει»
    Καλάβρυτα: Δρόμος-καρμανιόλα το σημείο του ατυχήματος - «Ήταν αναμενόμενο, έχουμε προειδοποιήσει»

    Ο πρόεδρος της Βλασίας, Παναγιώτης Λιβάνης, μιλώντας στο Newsbomb.gr για την κατάσταση των δρόμων στα Καλάβρυτα και συγκεκριμένα στο σημείο του ατυχήματος, τόνισε ότι το σημείο είναι επικίνδυνο και ότι έχουν καταγραφεί πολλά ατυχήματα στο παρελθόν

    Το πρωί της Παρασκευής, 18 Οκτωβρίου, 15 άτομα βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον τρόμο στα Καλάβρυτα, όταν ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας μαζί με πέντε μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς, βγήκε εκτός δρόμου και έπεσε σε βάθος 7 μέτρων. Το περιστατικό συνέβη στη διαδρομή Πάτρα-Καλάβρυτα, λίγο μετά τη Βλασία, κοντά στο χωριό Μάνεσι.

    Ο οδηγός του λεωφορείου, σε κατάσταση σοκ, εξήγησε στο Newsbomb.gr ότι ενώ οδηγούσε, ένα αυτοκίνητο που ερχόταν κατά πάνω του τον ανάγκασε να κάνει έναν ελιγμό προς τα δεξιά. «Ερχόταν ένα αυτοκίνητο και έκανα λίγο δεξιά για να το αποφύγω. Εκείνη τη στιγμή, άκουγα ουρλιαχτά από τα παιδιά μέσα. Ευτυχώς, δεν έπαθαν ούτε γρατζουνιά», περιέγραψε χαρακτηριστικά.

    Ο δρόμος όπου συνέβη το ατύχημα δεν είναι άγνωστος για την περιοχή. Ο Πρόεδρος της Βλασίας, Παναγιώτης Λιβάνης, μιλώντας στο Newsbomb.gr για την κατάσταση των δρόμων στην περιοχή, τόνισε ότι το σημείο είναι επικίνδυνο και ότι έχουν καταγραφεί πολλά ατυχήματα στο παρελθόν. «O συγκεκριμένος δρόμος είναι καρμανιόλα», είπε, αναφερόμενος στο σημείο του δυστυχήματος. Θυμήθηκε ότι παλαιότερα, μια νταλίκα είχε πέσει σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο, ενώ και ο ίδιος, όταν ήταν μαθητής, είχε γίνει μάρτυρας άλλου τροχαίου με λεωφορείο στην ίδια περιοχή. «Όταν έγινε αυτό το τροχαίο, το λεωφορείο είχε τρακάρει και τρία παιδιά είχαν τραυματιστεί», ανέφερε, εξηγώντας ότι το συγκεκριμένο σημείο παραμένει επικίνδυνο εδώ και δεκαετίες.

    Παρά τις επανειλημμένες αναφορές και τις επισκέψεις των αρμόδιων Αρχών στην περιοχή, τίποτα δεν έχει γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση του δρόμου. «Έρχονται συνεχώς βουλευτές, το βλέπουν, υπόσχονται, και στο τέλος δεν γίνεται τίποτα», είπε απογοητευμένος ο Παναγιώτης Λιβάνης. Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι τοπικές Αρχές έχουν υποβάλλει αιτήματα για τη βελτίωση της σήμανσης και των γραμμών στους δρόμους, καθώς και για τη διόρθωση των γουβών, αλλά οι υποσχέσεις δεν έχουν μετατραπεί σε δράση. «Κάθε μέρα η κατάσταση χειροτερεύει και κάθε μήνα μένουμε στο ίδιο σημείο», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ληφθούν μέτρα άμεσα.

    Ο οδηγός του λεωφορείου που ενεπλάκη στο ατύχημα ανέφερε στο Newsbomb.gr επίσης ότι η κατάσταση των δρόμων είναι δύσκολη. «Ο δρόμος είναι στενός, μόνο 6 μέτρα πλάτος, και το λεωφορείο δεν χωράει καλά», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το ατύχημα προκλήθηκε όταν το άλλο όχημα ήρθε κατά πάνω τους με μεγάλη ταχύτητα. Παρά το σοκ του, ο οδηγός διατήρησε την ψυχραιμία του και κάλεσε αμέσως τις αρχές, οι οποίες έφτασαν γρήγορα στο σημείο. «Πήρα αμέσως την αστυνομία, την πυροσβεστική και το ασθενοφόρο. Ήρθαν γρήγορα, σε 10-15 λεπτά», είπε.

    Η ψυχολογική πίεση, ωστόσο, παραμένει έντονη. «Δεν μπορώ να κάνω σύντομα αυτή τη διαδρομή. Δεν είμαι σε ψυχολογική κατάσταση να οδηγήσω», δήλωσε ο οδηγός, φανερώνοντας την επιβάρυνση που του άφησε το περιστατικό. Ο Λιβάνης συμφώνησε ότι το ατύχημα αποτελεί μια ευκαιρία για να προωθηθούν άμεσα λύσεις. «Τώρα που έγινε το ατύχημα, είναι ευκαιρία να το τρέξουμε κι εμείς από την Περιφέρεια, γιατί αυτός ο δρόμος είναι περιφερειακός, όχι δημοτικός», τόνισε, εξηγώντας ότι οι αρμοδιότητες είναι μπερδεμένες και συχνά αυτό οδηγεί σε αδράνεια.

    Πηγή: Newsbomb.gr

  • Καλάβρυτα: "Έσπασα με το πόδι μου το παρμπρίζ για να βγουν οι μαθητές" - Τι λέει ο οδηγός του λεωφορείου που ανατράπηκε στο Μάνεσι 
    Καλάβρυτα:

    Σε δηλώσεις του στο tempo24.news ο οδηγός του λεωφορείου που εξετράπη και ανατράπηκε πέφτοντας από ύψος έξι μέτρων περίπου στο δρόμο Πατρών Καλαβρύτων λίγο μετά τη Βλασία, λέει πως έγινε το τροχαίο.

    Υποστηρίζει πως η εκτροπή από την πορεία του οχήματος έγινε όταν ο ίδιος προσπάθησε να αποφύγει άλλο όχημα που είδε να έρχεται και για να μη γίνει μετωπική σύγκρουση έκανε ελιγμό ο οποίος οδήγησε στην εκτροπή και την ανατροπή του λεωφορείου.

    Μόλις το όχημα ακινητοποιήθηκε, ο ίδιος έσπασε με το πόδι του το παρμπρίζ προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι πέντε μαθητές και οι δύο εκπαιδευτικοί.

    Όπως έγραψε από το πρωί το tempo24.news aπό θαύμα γλύτωσαν μαθητές και επιβάτες όταν το λεωφορείο που τους μετάφερε έπεσε σε χαράδρα, στην περιοχή των Καλαβρύτων.

    Tο υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βλασία Καλάβρυτα , κοντά στο χωριό Μάνεσι εξετράπη της πορείας του, για άγνωστο λόγο και έπεσε σε χαράδρα, μικρού βάθους.

    Μέσα στο λεωφορείο επέβαιναν 5 μαθητές , δύο εκπαιδευτικοί και ταξιδιώτες που πήγαιναν στα Καλάβρυτα.

    Από τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχει τραυματίας, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες βοηθώντας ο ένας τον άλλον κατάφεραν να απεγκλωβιστούν, ενώ στο σημείο έσπευσαν Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ

    Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήδη επικοινώνησαν με τους οικείους τους λέγοντάς τους πως "είναι καλα", βέβαια οι περισσότεροι είχαν υποστεί σοκ από το ατύχημα.

    Παράλληλα άλλο λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ μετάφερε μαθητές και επιβάτες στα Καλάβρυτα και μεταβαίνουν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

    Kalavrita Leoforeio 2

    Kalavrita Leoforeio 3

    Kalavrita Leoforeio 4

    Πηγή: Tempo24.news
  • Σοκ στο Αγρίνιο: Συνελήφθη 26χρονος που παρενοχλούσε 14χρονη μέσα σε λεωφορείο
    Σοκ στο Αγρίνιο: Συνελήφθη 26χρονος που παρενοχλούσε 14χρονη μέσα σε λεωφορείο

    Ενα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στο Αγρίνιο με μια 14χρονη να πέφτει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, όλα ξεκίνησαν όταν ένας 26χρονος μπήκε σε αστικό λεωφορείο στο οποίο βρίσκονταν μέσα μαθητές. Τότε άρχισε να παρενοχλεί μια 14χρονη, ενώ στην συνέχεια έφτασε στο σημείο να αφαιρέσει τα ρούχα του

    Συνελήφθη ο 26χρονος στο Αγρίνιο

    Όταν τελικά το λεωφορείο έφτασε κοντά στο σχολείο και οι μαθητές κατέβηκαν, ο 26χρονος δράστης τους ακολούθησε, και τελικά χρειάστηκε να επέμβει η διευθύντρια καλώντας την αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο δράστης. Τέλος, ο 26χρονος θα εξεταστεί και από ψυχίατρο, ενώ θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο