Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 13:19

La Libre: Γιατί η Εύα Καϊλή έχει δει μόνο δύο φορές το παιδί της

Γράφτηκε από την
Ad Slot

«Qatargate: Γιατί η Εύα Καϊλή έχει δει μόνο δύο φορές το παιδί της από τη σύλληψή της» είναι ο τίτλος της βελγικής εφημερίδας «La Libre», η οποία σημειώνει ότι εφόσον η Ελληνίδα ευρωβουλευτής βρίσκεται σε προσωρινή κράτηση, θα μπορούσε να δέχεται επισκέψεις καθημερινά συμπεριλαμβανομένου του παιδιού της.

Ωστόσο, προσθέτει το άρθρο, αυτό δεν ισχύει.

«Στις 19 Ιανουαρίου, η αίθουσα του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών παρέτεινε την προσωρινή κράτηση της Εύας Καϊλή» αναφέρει το δημοσίευμα.

Συμπληρώνει ότι από τις 9 Δεκεμβρίου βρίσκεται στη φυλακή του Χάαρεν, το οποίο είναι «ένα νέο σωφρονιστικό κατάστημα».

«Όμως οι δικηγόροι της, Αντρέ Ριζόπουλος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, καταγγέλλουν τις ''μεσαιωνικές'' συνθήκες κράτησης. Προσθέτουν ότι στην Εύα Καϊλή έχει επιτραπεί μόνο δύο φορές να δει την σχεδόν δύο ετών κόρη της από όταν συνελήφθη» υπογραμμίζει η «Libre».

Όπως εξηγεί η εφημερίδα, «οι επισκέψεις στις φυλακές διέπονται από μια σειρά πολύ συγκεκριμένων κανόνων. Έτσι, οι κατηγορούμενοι (δηλαδή άτομα που δεν έχουν ακόμη κριθεί) μπορούν να δέχονται επισκέπτες καθημερινά. Οι κατάδικοι (δηλαδή άτομα των οποίων η δίκη έχει ήδη πραγματοποιηθεί) μπορούν να δέχονται επισκέπτες τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτές οι επισκέψεις οργανώνονται πάντα σε τρεις διαφορετικές ημέρες, συμπεριλαμβανομένης τουλάχιστον μιας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και ενός απογεύματος Τετάρτης, γεγονός που διευκολύνει την επίσκεψη των παιδιών».

Προσθέτει ότι εφόσον η Εύα Καϊλή βρίσκεται σε προσωρινή κράτηση, θα πρέπει να επωφελείται από τις καθημερινές επισκέψεις. Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της, κ. Ριζόπουλος, «αποφασίστηκε να δοθεί στην πελάτισσά μου καθεστώς σαν να είναι σε κατάσταση που εκτίει ποινή». Προσθέτει ότι η πελάτισσά του δικαιούται δύο επισκέψεις το μήνα στο πλαίσιο των «οικογενειακών επισκέψεων» (ιδιωτική επίσκεψη που επιτρέπει να δει τον/τη σύζυγό ή το παιδί σε πιο οικείο περιβάλλον).

«Η πελάτισσά μου δεν είδε το παιδί της τον Δεκέμβριο, την είδε δύο φορές το ίδιο Σαββατοκύριακο τον Ιανουάριο και δεν θα υπάρξει νέα επίσκεψη μέχρι τον Φεβρουάριο» προσθέτει ο Αντρέ Ριζόπουλος σύμφωνα με την εφημερίδα «La Libre» κάνοντας λόγο για κάτι «ακατανόητο».

«Ποιος αποφάσισε αυτή το ειδικό καθεστώς; Δεν ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δόθηκε ένα χαρτί στη φυλακή που έλεγε ότι μια επίσκεψη, αυτό το Σαββατοκύριακο, υπό συνθήκες οικογενειακής επίσκεψης, είναι όχι. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Φεβρουάριο», αναφέρει.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι σε επαφή που είχε με τη διοίκηση της φυλακής επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει εξουσιοδότηση να συζητηθεί η συγκεκριμένη περίπτωση κρατουμένης, αλλά εξηγεί ότι οι γενικοί κανόνες στο Χάαρεν είναι οι εξής: «Κάθε κρατούμενος έχει το δικαίωμα να έχει μια επίσκεψη (κλασική επίσκεψη) και υπάρχει και το δικαίωμα οικογενειακής επίσκεψης δύο φορές το μήνα. Στο Χάαρεν, οι οικογενειακές επισκέψεις διαρκούν τρεις ώρες κάθε φορά».

«Η Εύα Καϊλή έχει λοιπόν την ευκαιρία να βλέπει καθημερινά την κόρη της, αλλά στο πλαίσιο μιας κλασικής επίσκεψης» σημειώνει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι «φαίνεται όμως ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θέλει πραγματικά να βλέπει το παιδί της σε ένα πιο οικείο περιβάλλον κάθε μέρα, κάτι που δεν επιτρέπεται».

Η εφημερίδα απευθύνθηκε στον Μαρκ Πρεμόν καθηγητή ποινικής δικονομίας στο ULB ζητώντας απάντηση σχετικά με το αν υπάρχει προσβολή των δικαιωμάτων του παιδιού, ο οποίος αναφέρει ότι «όλα εξαρτώνται από το τι εννοείται με τον όρο προσβολή. Όταν ένα παιδί χωρίζεται προσωρινά από τους γονείς του, πρέπει πάντα να λαμβάνεται μέριμνα ώστε να διατηρείται η επαφή με τους γονείς. Αλλά αυτή η επαφή μπορεί να μην είναι καθημερινή».

Ο καθηγητής διευκρινίζει ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου, για παράδειγμα, ο ανακριτής παρεμβαίνει για να απαγορεύσει ορισμένες επισκέψεις. «Αυτό συμβαίνει για παράδειγμα εάν ο ανακριτής έχει υποψίες ότι ένας φίλος που επιθυμεί να επισκεφθεί (κάποιον στη φυλακή) θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι συνεργός. Αλλά είναι προφανές ότι τα παιδιά δεν θα είναι ύποπτα για τίποτα» συμπληρώνει.

Όσο για το ενδεχόμενο η Εύα Καϊλή να έχει μαζί το παιδί της κατά τη διάρκεια της κράτησής της, ο Μαρκ Πρεμόν αναφέρει ότι αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο: «Υπάρχουν γυναίκες που γεννούν στη φυλακή και το βρέφος μένει με τη μητέρα του, αλλά υπάρχει ένα όριο ηλικίας για να μην μένουν τα παιδιά εκεί επ' αόριστον».

Tην ίδια ώρα, η φλαμανδόφωνη εφημερίδα «Het Nieuwsblad» σε άρθρο με τίτλο «ο πολυτελής χώρος για ξένους πελάτες των φυλακών» αναφέρει ότι η φυλακή του Χάαρεν, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο, είχε ως στόχο να ξεχαστούν «οι μεσαιωνικές Φορέ και Σεν-Ζιλ».

Σημειώνει ότι το νέο σωφρονιστικό συγκρότημα είναι το μεγαλύτερο της χώρας και είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές. Εξηγεί ότι υπάρχει ένας χώρος κράτησης για άνδρες υπόπτους, μια φυλακή για άνδρες, ένα κλειστό ίδρυμα για γυναίκες, ένα ανοιχτό ίδρυμα για γυναίκες, μια μονάδα παρατήρησης, μια ψυχιατρική πτέρυγα και ένα ιατρικό κέντρο.

«Και όμως η φυλακή Χάαρεν αποδεικνύει την πλήρη χρεοκοπία του βελγικού σωφρονιστικού συστήματος. Έξι μήνες μετά το άνοιγμα του συγκροτήματος, το Χάαρεν έχει κυρίως Ολλανδούς εγκληματίες και διεφθαρμένους ευρωβουλευτές όπως η Εύα Καϊλή. Τα ολλανδικά δικαστήρια αρνούνται συστηματικά να παραδώσουν υπηκόους στη χώρα μας, επειδή οι συνθήκες διαβίωσης στις βελγικές φυλακές παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Λόγω του συνωστισμού σε φυλακές όπως η Μπεγινεστράατ (Αμβέρσα), τα κελιά είναι γεμάτα με κρατούμενους που πρέπει να κοιμούνται στο πάτωμα, οι οποίοι πρέπει να φάνε ενώ ο συγκρατούμενός τους κάνει την ανάγκη του ή αυνανίζεται λίγα μέτρα μακριά» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση μιας πολιτισμένης χώρας θα είχε κάνει κάτι για αυτές τις εξευτελιστικές συνθήκες εδώ και πολύ καιρό, αλλά οι Βέλγοι πολιτικοί αφήνουν αυτά τα προβλήματα να σαπίσουν εδώ και δεκαετίες. Ακόμη και τώρα που οι Ολλανδοί απειλούν να σταματήσουν να στέλνουν υπηκόους στο Βέλγιο, η κυβέρνηση δεν λαμβάνει διαρθρωτικά μέτρα. Όχι, η κυβέρνησή μας παρέχει στους Ολλανδούς εγκληματίες προνομιακή μεταχείριση. Οι Ολλανδοί έχουν την εγγύηση ότι θα μπουν σε ένα φρέσκο κελί, με ένα καθαρό κρεβάτι και μια κλειστή τουαλέτα. Έτσι (οδηγούνται) στο Χάαρεν».

Tέλος, η εφημερίδα αναφέρει, ότι «αυτοί που παίρνουν επίσης μια θέση στη νέα πολυτελή φυλακή για ξένους πελάτες φυλακών είναι οι διεφθαρμένοι ευρωβουλευτές που θεώρησαν ότι οι μισθοί πείνας των 10.000 ευρώ το μήνα θα έπρεπε να συμπληρώνονται με δωροδοκίες από το Κατάρ. Φανταστείτε να έρθουν οι Ιταλοί ή οι Έλληνες να δουν πώς πάνε τα πράγματα στις φυλακές μας;».

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 13:54

Σχετικά Άρθρα

  • Παραμονή πρωτοχρονιάς στην Αθήνα η Εύα Καϊλή – Τι αναφέρει Βελγικό δημοσίευμα
    Παραμονή πρωτοχρονιάς στην Αθήνα η Εύα Καϊλή – Τι αναφέρει Βελγικό δημοσίευμα

    Στην Ελλάδα φτάνει το βράδυ της Κυριακής της 31ης Δεκεμβρίου, η Εύα Καϊλή, προκειμένου να περάσει τις γιορτινές ημέρες της Πρωτοχρονιάς μαζί με την οικογένεια της.

    Σχεδόν έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου του Qatargate και με την έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη, από το Ευρωκοινοβούλιο, η Εύα Καιλή, μαζί με την κόρη της, αύριο παραμονή πρωτοχρονιάς πατάει το πόδι της σε ελληνικό έδαφος, αναφέρει βελγικό δημοσίευμα.

    Η αλλαγή του χρόνου θα βρει τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι χωριστά από την πρώην σύντροφό του, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sudinfo.

    «Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, οι οποίοι κατηγορούνται και οι δύο σε σχέση με την υπόθεση Qatargate, θα έχουν καλύτερες διακοπές από πέρυσι, όταν βρίσκονταν... στη φυλακή» γράφει η εφημερίδα Sudinfo.

    Η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει άδεια από τον ανακριτή να ταξιδέψει εντός ζώνης Σένγκεν. Έτσι, το βράδυ της Κυριακής θα εορτάσει με το παιδί της και τα υπόλοιπα αγαπημένα της πρόσωπα στην Αθήνα.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι θα περάσει τις γιορτές με τους γονείς και τον αδερφό του.

    Υπενθυμίζουμε ότι ακριβώς πριν έναν χρόνο η Εύα Καιλή βρισκόταν κρατούμενη στη φυλακή.

    Πηγή: cnn.gr

  • Qatar Gate: Εμπιστευτικά έγγραφα «καίνε» την Εύα Καϊλή και τον Φραντσέσκο Τζόρτζι
    Qatar Gate: Εμπιστευτικά έγγραφα «καίνε» την Εύα Καϊλή και τον Φραντσέσκο Τζόρτζι

    Στο «μικροσκόπιο» δημοσιεύματος του διαδικτυακού μέσου Mediapart μπήκε η αγορά ενός διαμερίσματος από την Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, λίγο πριν το ξέσπασμα της πολύκροτης υπόθεσης του Qatar Gate.

    Ειδικότερα, σε ρεπορτάζ του μέσου με τίτλο «Έχω πολλά χρήματα, αλλά δεν ξέρω τι να τα κάνω»: Ένα διαμέρισμα που αγοράστηκε με μετρητά στην καρδιά του Qatargate» γίνεται εκτενής αναφορά στο διαμέρισμα που αγόρασαν και διαθέτουν από κοινού έναντι 650.000 ευρώ τον Οκτώβριου 2022.

    Η αγορά αυτή πραγματοποιήθηκε ενάμιση μήνα σχεδόν πριν την γίνει γνωστό το σκάνδαλο, εγείροντας ερωτήματα σε σχέση με τα χρήματα που δαπανήθηκαν.

    Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, οι Βέλγοι αστυνομικοί από το Κεντρικό Γραφείο για την Καταστολή της Διαφθοράς υποπτεύονται ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι είχε εκμεταλλευτεί την αγορά του διώροφου διαμερίσματος για να «ξεπλύνει μέρος» των μετρητών που έλαβε από το Κατάρ, το Μαρόκο και τη Μαυριτανία, με αντάλλαγμα επιχειρήσεις επιρροής και διαφθοράς εντός των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

    Το δημοσίευμα εξιστορεί τη διαδικασία αγοραπωλησίας και καταλήγοντας σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η ευρωβουλευτής και ο σύντροφός της δεν έχουν ανακριθεί ακόμη για αυτή την ενέργεια από αστυνομικούς του Κεντρικού Γραφείου για την Καταστολή της Διαφθοράς .

    «Δεν υποβλήθηκα σε ακρόαση για αυτό το θέμα, οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω» δήλωσε η Εύα Καϊλή. Σε ερώτηση του EIC, ο δικηγόρος του Φραντσέσκο Τζόρτζι επίσης δεν απάντησε. Ερωτηθείσα πολλές φορές από το EIC, η κυρία που πούλησε το εν λόγω διαμέρισμα αρνήθηκε να απαντήσει.

    Πηγή: cnn.gr

  • Qatar Gate: Στην αντεπίθεση η Καϊλή – Προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για αμφισβήτηση της διαδικασίας
    Qatar Gate: Στην αντεπίθεση η Καϊλή – Προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για αμφισβήτηση της διαδικασίας

    Στην «αντεπίθεση» περνά η Εύα Καιλή για το πολύκροτο σκάνδαλο Qatargate, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, με στόχο να ανατρέψει ολόκληρη την έρευνα, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία και οι υπηρεσίες κατασκοπείας ενήργησαν παράνομα όταν την συνέλαβαν.

    Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Politico, οι δικηγόροι της Καϊλή Σβεν Μαρί και Κριστόφ Μάρτσαντ, υπέβαλαν αίτημα στην ομοσπονδιακή εισαγγελία των Βρυξελλών για «νομικό έλεγχο της διαδικασίας» που ακολουθήθηκε στην περίπτωσή της. Το αίτημα αυτό ενεργοποιεί την εξέταση αυτών των ισχυρισμών από τρεις ανεξάρτητους δικαστές.

    Στη συνοπτική έκθεση, η Καϊλή επιδιώκει να υποχρεώσει το δικαστήριο «να καλέσει όλα τα μέρη να σχολιάσουν αυτό το θέμα, και να ορίσει ημερομηνία για τη συνέχιση της διαδικασίας». Υποστηρίζει ότι «η βουλευτική ασυλία που απολαμβάνει έχει παραβιαστεί και ότι η ποινική δίωξη εναντίον της πρέπει επομένως να κηρυχθεί απαράδεκτη».

    Σύμφωνα με το Politico, η Καϊλή μπορεί ήδη να υπολογίζει στον Αντρέα Κοτσολίνο, ένα άλλο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που κατηγορείται για την υπόθεση, ότι θα συνταχθεί στην προσπάθειά της.

    Η αιφνιδιαστική παραίτηση τον Ιούνιο του επικεφαλής ανακριτή που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση, Μισέλ Κλεζ, ο οποίος αντιμετώπισε κατηγορίες για σύγκρουση συμφερόντων, είχε ήδη πλήξει την έρευνα.

    Καθώς η έρευνα καθυστερεί, η κίνηση της Καϊλή εντείνει την αίσθηση ότι οι κατηγορούμενοι - ακόμα και αν αποδειχθούν ένοχοι - θα μπορούσαν να αφεθούν ελεύθεροι.

    Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι της Καϊλή

    Οι δικηγόροι της Καϊλή υποστηρίζουν ότι πριν από την έναρξη οποιασδήποτε νομικής διαδικασίας, οι ερευνητές του Qatargate θα έπρεπε να έχουν υποβάλει επίσημο αίτημα στο Κοινοβούλιο για άρση της ασυλίας της, κάτι που δεν έγινε.

    Αντίθετα, η βουλευτική ασυλία της αφαιρέθηκε τον Δεκέμβριο, όταν η Καϊλή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να διαπράττει ένα αδίκημα. Η βελγική αστυνομία εισέβαλε στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες, τη συνέλαβε και κατέσχεσε τσάντες που περιείχαν περίπου 150.000 ευρώ σε μετρητά. Άλλα άτομα έγιναν επίσης στόχοι και κατασχέθηκαν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ευρώ συνολικά.

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης θα κινηθούν με βάση τον ισχυρισμό πώς τα στοιχεία που αποκτήθηκαν παράνομα, μειώνουν τις πιθανότητες μιας δίκαιης δίκης.

    «Εάν αποφανθούν ότι τα αποδεικτικά στοιχεία συλλέχθηκαν παράνομα, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο», δήλωσε ο δικηγόρος του Κοτσολίνο, Ντομένικο Βιντσένσο Φεράρο. Είπε ότι τον προσέγγισαν, μαζί με τον δικηγόρο του τρίτου ευρωβουλευτή που κατηγορείται για την υπόθεση, Μαρκ Ταμπέλα, για να ενισχύσει την υπεράσπιση της Καϊλή. Ο Φεράρο επιβεβαίωσε ότι ο Κοτσολίνο θα ανταποκριθεί στο αίτημα.

    Σε αυτούς που έχουν κληθεί ενώπιον του εισαγγελέα περιλαμβάνονται 13 νυν ή πρώην ύποπτοι για το λεγόμενο σκάνδαλο Qatargate, από ευρωβουλευτές μέχρι διπλωμάτες του Κατάρ και του Μαρόκου που αναμειγνύονται στην υπόθεση.

    Ανάμεσά τους, ο φερόμενος ως αρχηγός και πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, και δύο πρόσωπα που είναι ύποπτα για διαφθορά, ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ Αλί Μπιν Σαμίχ Αλ Μαρί και ο Μαροκινός διπλωμάτης Αμπντεραχίμ Ατμούν, καθώς και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του Παντσέρι και σύντροφος της Καϊλή.

    Πηγή: Cnn.gr

  • «Μού λείπει πολύ η πατρίδα μου, θέλω να αθωωθώ για να έρθω» - Η Εύα Καϊλή για την επιστροφή της στην Ελλάδα
    «Μού λείπει πολύ η πατρίδα μου, θέλω να αθωωθώ για να έρθω» - Η Εύα Καϊλή για την επιστροφή της στην Ελλάδα

    Μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η Εύα Καϊλή, σε νέα της δήλωση, επαναλαμβάνει την επιθυμία της να έρθει στην Ελλάδα.

    «Μου λείπει πάρα πολύ η πατρίδα μου, θέλω να έρθω όσο πιο γρήγορα γίνεται αλλά θέλω πρώτα να έχω αποτινάξει το στίγμα της κατηγορίας που αντιμετωπίζω, είτε με αθωωτική απόφαση της δικαιοσύνης, είτε αν αυτή αργεί, με τη δημόσια ανάδειξη των στοιχείων που γκρεμίζουν το κατηγορητήριο», αναφέρει η ευρωβουλευτής που κατηγορείται για το σκάνδαλο διαφθοράς με ανώτερους αξιωματούχους του Κατάρ στις Βρυξέλλες.

    Η δήλωση αυτή της Καϊλή έγινε μετά την απόφαση από το Εφετείο των Βρυξελλών που ενημέρωσε την Τρίτη ότι, η ευρωβουλευτής, θα μπορεί να κινείται όπου θέλει εντός ζώνης Σένγκεν χωρίς την άδεια των βελγικών αρχών, όπως ανακοίνωσαν οι δικηγόροι της, Σβεν Μαρί, Κριστόφ Μαρσάν και Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Αυτό σημαίνει ότι είναι ελεύθερη και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

    «Θέλει να επιστρέψει με καθαρό πρόσωπο»

    Πριν από δύο εβδομάδες, ο δικηγόρος της ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι, η ίδια, «θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά με καθαρό πρόσωπο. Μόνο αν αθωωθεί». Υπενθυμίζεται ότι, στις 25 Μαΐου, οι βελγικές Αρχές είχαν αποφασίσει ότι η Εύα Καΐλή μπορεί να βγάλει και το ηλεκτρονικό βραχιολάκι επιτήρησης, αλλά με περιοριστικούς όρους.

    Η ευρωβουλευτής εκλήθη να επιστρέψει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική επιτήρηση και να επιτρέψει την πρόσβαση στο σπίτι της σε μέλος του εθνικού κέντρου ηλεκτρονικής επιτήρησης για να απομακρύνει τον εν λόγω εξοπλισμό. Καλούνταν, επίσης, να διαμένει στην κατοικία της και να μην αλλάζει χώρο διαμονής χωρίς προηγουμένως να ειδοποιεί τον ανακριτή καθώς και να μην εγκαταλείπει τη βελγική χωρίς προηγούμενη γραπτή άδειά του. Τη Δευτέρα (26/06), πάντως, δημοσίευμα της La Repubblica ανέφερε ότι, η Καϊλή εμφανίστηκε στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου με τη δύο ετών κόρη της.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Qatar Gate: Τι συμβαίνει με τους 11 πρωταγωνιστές του σκανδάλου που συντάραξε τα θεμέλια της ΕΕ - Ανάλυση POLITICO
    Qatar Gate: Τι συμβαίνει με τους 11 πρωταγωνιστές του σκανδάλου που συντάραξε τα θεμέλια της ΕΕ - Ανάλυση POLITICO

    Τον περασμένο Δεκεμβρίου, η βελγική αστυνομία έβαλε στο στόχαστρο κορυφαία πολιτικά πρόσωπα ξεδιπλώνοντας ένα σκάνδαλο στον πυρήνα της Ευρώπης. Έξι μήνες περίπου μετά και ενώ οι έρευνες είναι σε εξέλιξη το Politico χαρτογραφεί τους 11 φερόμενους πρωταγωνιστές του Qatar Gate.

    Όπως γράφει το Politico,το σκάνδαλο έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας αστυνομικής περιπέτειας του Χόλιγουντ. Υπήρχαν κατάσκοποι, μυστικές συναντήσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία, ένα λαμπερό πολιτικό ζευγάρι που έχασε πολλά αλλά κυρίως οι ισχυρισμοί ότι το Κατάρ, το Μαρόκο και η Μαυριτανία είχαν εισχωρήσει βαθιά στις δημοκρατικές διαδικασίες της ΕΕ, διαφθείροντας Ευρωπαίους βουλευτές με μετρητά αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

    Έξι μήνες μετά από το πρώτο χτύπημα των βελγικών Αρχών στις 9 Δεκεμβρίου, αρκετοί νυν και πρώην ευρωβουλευτές έχουν περάσει χρόνο πίσω από τα κάγκελα με προκαταρκτικές κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματικό δίκτυο. Υπάρχουν ενδείξεις πως μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες.

    Όπως αναφέρουν Βέλγοι εισαγγελείς, στη εφημερίδα Le Soir, η έρευνα θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι το τέλος του έτους. Αλλά κάθε μήνας που περνάει, τα ερωτήματα είναι πολύ περισσότερα από τις απαντήσεις - μεταξύ άλλων και για το τι πραγματικά πήραν ως αντάλλαγμα οι άνθρωποι που φέρονται να μοίρασαν τέτοια υπέρογκα ποσά.

    Αντόνιο Παντσέρι – Ο επικεφαλής

    Ο Αντόνιο Παντσέρι βρέθηκε στη φυλακή από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο. Ο ίδιος παραδέχτηκε την ενοχή του και συμφώνησε να κατονομάσει ονόματα σε μια συμφωνία ομολογίας που συνήψε με τους εισαγγελείς με αντάλλαγμα μια ήπια ποινή. Η σύζυγος και η κόρη του, που είχαν συλληφθεί στην Ιταλία, αφέθηκαν επίσης ελεύθερες.

    Στις καταθέσεις του «καρφώνει» άλλους ευρωβουλευτές και μιλάει για λήψη δώρων από τις τρεις χώρες που αναφέρονται παραπάνω. Η αστυνομία κατέσχεσε 600.000 ευρώ σε μετρητά στο σπίτι του στις Βρυξέλλες στις 9 Δεκεμβρίου.

    Συνδικαλιστής με ενδιαφέρον για τον Κόλπο, κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις στα 15 χρόνια της κοινοβουλευτικής του θητείας, ωστόσο παρέμεινε διακριτικός και χαμηλών τόνων. Το 2018, υπέγραψε μια μυστική συμφωνία για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το Κατάρ, όπως αποκάλυψε το Politico.

    Μετά την αποχώρησή του από το Κοινοβούλιο το 2019, διατήρησε την πρόσβασή του στο κτίριο χάρη στη μη κυβερνητική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Fight Impunity που εδρεύει στις Βρυξέλλες, πείθοντας με αξιοσέβαστα ονόματα να ενταχθούν στο επίτιμο διοικητικό της συμβούλιο.

    Ο Παντσέρι βρίσκεται σήμερα σε κατ' οίκον περιορισμό στις Βρυξέλλες.

    Εύα Καϊλή – Η έκπτωτη αστέρας

    Για την Ελληνίδα Εύα Καϊλή, την οποία παρομοιάζει με ένα έκπτωτο αστέρι, το Politico γράφει:

    Η γοητευτική τηλεπαρουσιάστρια που έγινε πολιτικός είχε μια ανοδική πορεία, έχοντας περάσει ένα χρόνο ως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

    Εκείνη τη μοιραία ημέρα του Δεκεμβρίου, παρέδωσε στον πατέρα της μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά και τον έβγαλε από το διαμέρισμά της, προτού τους πιάσουν επ' αυτοφώρω με τα προφανώς παράνομα έσοδα. Οδηγήθηκε στη φυλακή και μέσα σε λίγες ημέρες έχασε όλες τις κοινοβουλευτικές της θέσεις.

    Η Καϊλή είχε εκφωνήσει ομιλίες υπέρ του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, είχε πιέσει άλλους ευρωβουλευτές να υιοθετήσουν μια πιο ήπια γραμμή όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα της χώρας του Κόλπου και είχε εμφανιστεί σε μια ψηφοφορία για την απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για το Κατάρ, στην οποία δεν είχε λόγο να δώσει το παρών.

    Όμως, από την αρχή υποστήριξε την αθωότητά της, αρνούμενη να υποχωρήσει παρά το γεγονός ότι πέρασε περισσότερο χρόνο στη φυλακή από οποιονδήποτε άλλο ύποπτο, κατά τη διάρκεια του οποίου ισχυρίστηκε πως είχε κακή μεταχείριση και υποστήριξε ότι οι Αρχές παραβίασαν τα δικαιώματά της ως μητέρα.

    Πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερη υπό τον όρο του κατ' οίκον περιορισμού και σχεδιάζει μια απίθανη πολιτική επιστροφή στο Ευρωκοινοβούλιο με την ομάδα των ακριβοπληρωμένων δικηγόρων της.

    Αλλά χωρίς να έχει επιστρέψει σε κανένα πολιτικό κόμμα ή ομάδα της ΕΕ, με τη δίκη του Qatar Gate να εκκρεμεί ενώ είναι σε εξέλιξη και μια ξεχωριστή ποινική έρευνα για κατάχρηση κονδυλίων της ΕΕ, η προσπάθειά της να αλλάξει την αφήγηση της και από κακοποιός να εμφανιστεί ως θύμα, μοιάζει με αδύνατη αποστολή.

    Φραντσέσκο Τζιόρτζι - Ο έμπιστος βοηθός

    Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ο οποίος είναι σύντροφος της Εύας Καϊλή και πατέρας της κόρης τους, είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή και τον Αντόνιο Παντσέρι.

    Οι δύο Ιταλοί γνωρίζονται από παλιά, με τον Τζιόρτζι να λειτουργεί για χρόνια ως διερμηνέας και μεταφορέας της τσάντας του Παντσέρι.

    Ο Τζιόρτζι συνελήφθη λίγα λεπτά πριν από την Εύα Καϊλή τον Δεκέμβριο, παραδέχτηκε γρήγορα τον ρόλο του στο κύκλωμα του Qatar Gate αλλά πλέον είναι εκτός φυλακής και ζει κάτω από την ίδια στέγη με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή.

    Μαρκ Ταραμπέλα - Ο τοπικός αντιήρωας

    Το τέταρτο πρόσωπο που εμπλέκεται είναι ο Βέλγος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα κατηγορείται ότι δέχθηκε δώρα. Ο Παντσέρι ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε από αυτόν έως και 140.000 ευρώ για να επηρεάσει τις διεργασίες για το Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Ο Ταραμπέλα τα διαψεύδει όλα και υποστηρίζει την αθωότητά του από την στιγμή της εφόδου στο σπίτι του παρουσία της προέδρου του ΕΚ, Ρομπέρτα Μετσόλα, μέχρι τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τον Μάιο.

    Συνελήφθη τον Φεβρουάριο και αφέθηκε ελεύθερος τον Απρίλιο και τώρα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «έχει επιστρέψει να κάνει αυτό που κάνουν καλύτερα οι ευρωβουλευτές: να εκφωνεί ομιλίες σε μια άδεια Ολομέλεια».

    Αντρέα Κοτζολίνο

    Από τους τρεις εν ενεργεία ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών που κατηγορούνται για διαφθορά, η περίπτωση του Αντρέα Κοτζολίνο είναι η πιο περίεργη. Και αυτό γιατί δεν έχει πατήσει το πόδι του στο Βέλγιο εδώ και μήνες.

    Από τότε που συνελήφθη σε νοσοκομείο της Νάπολης τον Φεβρουάριο, αγωνίζεται για την έκδοσή του στο Βέλγιο, ενώ παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό. Οι Βέλγοι θέλουν να τον ανακρίνουν για τους ισχυρισμούς ότι μπλόκαρε ψηφίσματα σε χώρες όπως το Μαρόκο με αντάλλαγμα χρήματα. Το 2019, ανέλαβε από τον Παντσέρι τη θέση του επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Μαγκρέμπ, προσλαμβάνοντας τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

    Μετά από έναν «πόλεμο» γραφειοκρατίας ανάμεσα σε Βέλγιο και Ιταλία, αποφασίστηκε η έκδοσή του στο Βέλγιο αν και ο Κοτζολίνο έχει ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας - αν χάσει, όμως, τότε θα μπορούσε να μεταφερθεί πίσω στο Βέλγιο για να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

    Αμπντεραχίμ Ατμούν

    Ως πρεσβευτής του Μαρόκου στην Πολωνία, ο Ατμούν ήταν ένας από τους πιο καλά δικτυωμένους διπλωμάτες στην Ευρώπη πριν γίνει ένα από τα πρώτα δημόσια πρόσωπα του κυκλώματος διαφθοράς που ερευνούν οι βελγικές αρχές.

    Σύμφωνα με δύο εντάλματα σύλληψης που είδε το Politico, ο Μαροκινός πολιτικός εμφανίζεται ως μία από τις τακτικές επαφές του Παντσέρι.

    Ο Ατμούν έχει επιστρέψει στο Μαρόκο από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου και έκτοτε είναι πολύ διακριτικός για την υπόθεση.

    Αλί Μπιν Σαμίχ αλ Μάρι - Ο «ελεγκτής» του Κατάρ

    Ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ εξελέγη τη Δευτέρα πρόεδρος της ετήσιας διάσκεψης του Οργανισμού Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών - παρά την φερόμενη εμπλοκή του στο Qatar Gate και την κριτική που έχει δεχθεί η χώρα του για τη μεταχείριση των μεταναστών εργατών κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2022.

    Ο «ντόκτορ Άλι» δεν έχει κατηγορηθεί επίσημα για κάποιο αδίκημα αλλά το όνομά του εμφανίζεται στην έρευνα της βελγικής αστυνομίας ως «ελεγκτής» των δραστηριοτήτων του Παντσέρι.

    Ο Αλ Μάρι ήταν το πρόσωπο της εκστρατείας του Κατάρ να κερδίσει φίλους ενώ ήταν αρκετές οι φορές που βρέθηκε ως καλεσμένο στην υποεπιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου συναντούσε τακτικά μερικούς από τους κύριους υπόπτους το σκανδάλου.

    Νικολό Ταλαμάνκα - Ο επικεφαλής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

    Ο Νικολό Ταλαμάνκα ο οποίος ήταν επικεφαλής της ΜΚΟ No Peace Without Justice, συνελήφθη, κατηγορήθηκε για διαφθορά και φυλακίστηκε από τους πρώτους. Τον Φεβρουάριο, όμως, αφέθηκε ελεύθερος, όταν οι εισαγγελείς φάνηκε να υποβαθμίζουν τον ρόλο του μετά την ομολογία Παντσέρι.

    Η ΜΚΟ του είχε νοικιάσει χώρο γραφείων στη ΜΚΟ του Παντσέρι και εμφανιζόταν να έχουν ίδιο χορηγό την Human Rights Foundation. Η οργάνωσή του αρνήθηκε οποιαδήποτε γνώση ή ρόλο στο σκάνδαλο.

    Μόνικα Μπελίνι - Η λογίστρια

    Η εισαγγελία του Βελγίου έβαλε στο στόχαστρο και την λογίστρια του Παντσέρι που φέρεται πως τον βοήθησε να διακινήσει παράνομο χρήμα. Αυτό το έκανε με τον βοηθήσει στη δημιουργία μιας εταιρείας-βιτρίνα με την ονομασία Equality Consultancy, η οποία μάλιστα είχε παρουσία στις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει αρνηθεί ότι έχει διαπράξει αδίκημα ενώ την κατάσταση έχει περιπλέξει η εν εξελίξει ξεχωριστή έρευνα από τις ιταλικές αρχές και για άλλα πρόσωπα γύρω από την Μπελίνι και την εταιρεία της.

    Λούκα Βισεντίνι - Ο συνδικαλιστής

    Ο Βισεντίνι ήταν από τους πρώτους που συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

    Κατά τη διάρκεια της καμπάνιας για την εκλογή του ως επικεφαλής της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), ο Βισεντίνι παραδέχθηκε ότι έλαβε περίπου 50.000 ευρώ ως δωρεά από τη ΜΚΟ Fight Impunity του Παντσέρι -χρήματα που του δόθηκαν ως μετρητά σε φακέλους του Άγιου Βασίλη.

    Ο Βισεντίνι έχει υποστηρίξει ότι είναι αθώος, λέγοντας ότι τα χρήματα δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στη θετική του δήλωση για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις του Κατάρ κατά την θητεία του ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

    Μαρία Αρενά - Η «επαγγελματική φίλη» του Παντσέρι

    Τέλος, η Μαρία Αρενά ήταν γνωστή ως στενή συνεργάτης του Παντσέρι με την ίδια να κάνει λόγο για «επαγγελματική φιλία».

    Η ευρωβουλευτής από το Βέλγιο ούτε ανακρίθηκε ούτε απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος της με την ίδια να δηλώνει ότι είναι αθώα, ότι δεν έχει καμία σχέση με το Qatar Gate και ότι συνεχίζει το έργο της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Η Αρενά ήταν από τους πρώτους στους οποίους τηλεφώνησε η Εύα Καϊλή μετά τη σύλληψη του συντρόφου της στις 9 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για την ευρωβουλευτή που αντικατέστησε τον Παντσέρι ως επικεφαλής της υποεπιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΕΚ το 2019.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Καϊλή: «Δεν έχω καμία σχέση με τα χρήματα στο διαμέρισμά μου»
    Καϊλή: «Δεν έχω καμία σχέση με τα χρήματα στο διαμέρισμά μου»
    «Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έπρεπε να έχω εμπλακεί με επιτροπές για παράνομες συσκευές υποκλοπής» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η Εύα Καϊλή.

    Η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, δήλωσε το Σάββατο (10/06) πως «δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα στο διαμέρισμά της» όσον αφορά στο σκάνδαλο Qatargate και μίλησε για τις συνθήκες κράτησής της.

    Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή της στη βελγική εφημερίδα «De Standaard», η Εύα Καϊλή ανέφερε: «Δεν ήξερα καν ότι ήταν εκεί. Εκείνο το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου, ο σύντροφός μου και εγώ είχαμε κατέβει στο γκαράζ μας. Αλλά η αστυνομία ήταν εκεί και συνέλαβε τον άντρα μου. Το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε. Σ' εμένα είπαν "δεν είναι για εσένα, έχεις βουλευτική ασυλία". Δεν είπαν γιατί έπρεπε να έχουν τον Φραντσέσκο. Σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει να κάνει με ένα τροχαίο ατύχημα. Σοκαρίστηκα. Έστειλα πρώτα τον πατέρα μου έξω από το διαμέρισμα και του είπα να πάει την κόρη μου μια βόλτα μέχρι να καταλάβω τι συμβαίνει».

    Ακόμα, η ίδια συμπλήρωσε: «Κάλεσα τους λίγους Βέλγους που ήξερα», τους ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλλα και την Μαρί Αρένα. […] Ώσπου ξαφνικά φίλοι μου έστειλαν ένα άρθρο από τη "Soir" στο τηλέφωνό μου που έγραφε ότι ο σύζυγός μου και ο Παντσέρι είχαν συλληφθεί. Είδα ότι αναφέρθηκαν χρηματικά ποσά. Τότε πανικοβλήθηκα».

    Η Εύα Καϊλή θέλησε να απαντήσει σε όσο το δυνατόν λιγότερες ερωτήσεις για τον ρόλο που έπαιξε ο σύντροφός της στην υπόθεση. Προτίμησε, επίσης, να μην απαντήσει στο ερώτημα αν είναι ακόμα με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, τον πατέρα του παιδιού της.

    Όσον αφορά στις συνθήκες κράτησής της, η Εύα Καϊλή τόνισε: «Αρχικά δεν μου επιτρεπόταν να επικοινωνήσω με δικηγόρο. Με κράτησαν μακριά από την κόρη μου για ένα μήνα, που μέχρι τότε δεν ήταν ποτέ μακριά μας. Ποτέ δεν πίστευα ότι κάτι τέτοιο ήταν δυνατό στην καρδιά της Ευρώπης. Τελείωσε και είμαι πιο δυνατή, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω. Δεν μπορώ να δεχτώ αυτού του είδους τις διακρίσεις κατά των γυναικών».

    Σχετικά με την ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Κατάρ, η Εύα Καϊλή δήλωσε: «Το Κατάρ είχε βοηθήσει την Ευρώπη με πετρέλαιο και φυσικό αέριο κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία. Η πρόεδρος του κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, μου είχε ζητήσει να είμαι υπεύθυνη στο κοινοβούλιο για τις σχέσεις με τα κράτη του Κόλπου. Αυτή η ομιλία στην οποία αναφέρεστε, ήταν η μόνη φορά που έπαιξα πραγματικά πολιτικό ρόλο στο Κοινοβούλιο. Είπα στο κοινοβούλιο – μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο – ότι στο Κατάρ ήταν πρωτοπόροι όσον αφορά στη θέσπιση κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους. Με αυτή την ομιλία ήμουν ακριβώς στην ίδια γραμμή με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ). Ήταν και η θέση του Κοινοβουλίου».

    Τέλος, η ίδια είπε: «Αυτό που λέω δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Μόνο αν το βγάλεις εκτός πλαισίου. Και η επίσκεψη στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν μια προσωπική πρόσκληση. […] Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έπρεπε να έχω εμπλακεί με επιτροπές για παράνομες συσκευές υποκλοπής, όπως η επιτροπή Pegasus. Αυτό έχει εξοργίσει τις μυστικές υπηρεσίες».

    Πηγή: ieidiseis.gr

  • Εύα Καϊλή: «Αν είχα αναφερθεί σε σημαντικά ονόματα θα είχα επιστρέψει στην κόρη μου, αλλά θα ψευδόμουν»
    Εύα Καϊλή: «Αν είχα αναφερθεί σε σημαντικά ονόματα θα είχα επιστρέψει στην κόρη μου, αλλά θα ψευδόμουν»

    «Ήξερα ότι ο Παντσέρι λάμβανε δωρεές» και ότι «υπάρχουν μαρτυρίες σχετικά με την δράση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τα άτομα που σχετίζονταν με αυτές», αλλά «η ίδια δεν συγκαταλέγομαι σε αυτά», ανέφερε η Εύα Καϊλή.

    Συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera παραχώρησε η Εύα Καϊλή, μετά το δικαστικό θρίλερ και τις κατηγορίες για την εμπλοκή της στην υπόθεση Qatargate.

    Η Εύα Καϊλή μίλησε για την υπόθεση που την αφορά και τις κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί, λέγοντας μάλιστα πως «αν είχα αναφερθεί σε σημαντικά ονόματα θα είχα επιστρέψει στην κόρη μου, αλλά θα ψευδόμουν», δήλωσε η πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    «Αισθάνομαι πιο δυνατή»

    Παράλληλα, η κ. Καϊλή υπογράμμισε: «Αισθάνομαι πιο δυνατή, εκτιμώ κάθε στιγμή με την κόρη μου, δεν καταφέρνω να σταματήσω να την κοιτάω». Σε σχέση με την παραμονή της στην φυλακή, αμέσως μετά την σύλληψη, είπε: «υπέφερα φοβερά από το κρύο, διότι μου πήραν το παλτό» και «ανησυχούσα για την κόρη μου, διότι δεν μου επετράπη να καλέσω δικηγόρο και ούτε να μιλήσω με την οικογένειά μου».

    «Όταν συνέλαβαν τον Φραντσέσκο και του κατάσχεσαν το αυτοκίνητο, σκέφθηκα ότι θα ήταν τροχαίο. Μετά μου έστειλαν την είδηση ότι και ο Παντρσέρι είχε συλληφθεί, έπαθα πανικό. Ήξερα ότι στο γραφείο του, που ήταν δωμάτιο στον δεύτερο όροφο του σπιτιού, όπου δεν πάω ποτέ, υπήρχε μια βαλίτσα του Παντσέρι και βρήκα ένα σωρό χρήματα. Δεν καταλάβαινα τι είχε συμβεί, αλλά ήθελα να απομακρύνω από το σπίτι τα χρήματα αυτά, για να τα ξαναδώσω στον Παντσέρι, που νόμιζα ότι ήταν και ο ιδιοκτήτης τους. Δεν σκέφθηκα καθόλου να χρησιμοποιήσω την βουλευτική μου ασυλία, και αυτό αποδεικνύει ότι δεν ήξερα τι αντιπροσώπευαν, στην πραγματικότητα, τα χρήματα αυτά», δηλώνει ο Εύα Καϊλή.

    «Ήξερα ότι ο Παντσέρι λάμβανε δωρεές»

    Προσθέτει, δε, ότι «ήξερα ότι ο Παντσέρι λάμβανε δωρεές» και ότι «υπάρχουν μαρτυρίες σχετικά με την δράση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τα άτομα που σχετίζονταν με αυτές», αλλά «η ίδια δεν συγκαταλέγομαι σε αυτά».

    «Μετά από πάνω από ένα χρόνο ερευνών, οι δραστηριότητες μου και οι λογαριασμοί μου ελέγχθηκαν και είναι κρυστάλλινοι. Στα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν δεν υπάρχουν δακτυλικά μου αποτυπώματα. Με τους δικηγόρους μου θα αποδείξω την αθωότητά μου», λέει στην Corriere η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

    Απαντά, δε, ότι «τώρα μπορεί να μοιάζουν όλα ύποπτα, αλλά πριν δεν ήταν έτσι», διότι «ο Παντσέρι ήταν ο εργοδότης του Τζόρτζι και τον προσέλαβε όταν ήταν φοιτητής μόλις είκοσι ετών» και «εργάσθηκε για τον Παντσέρι ως προσωπικός μεταφραστής και βοηθός και συνέχισε να τον βοηθά και μετά την λήξη της θητείας του ως ευρωβουλευτή. Ο Φρανσέσκο ένιωθε βαθιά ευγνωμοσύνη και ηθική υποχρέωση προς τον Παντσέρι».

    Πηγή: in.gr

  • Η επανεμφάνιση της Εύας Καϊλή στα social media: Τι ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό
    Η επανεμφάνιση της Εύας Καϊλή στα social media: Τι ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό

    Τα επόμενα βήματα της σχεδιάζει πλέον η Εύα Καϊλή, λίγες ημέρες μετά την υπό όρων αποφυλάκισή της, ενώ επέστρεψε και στον λογαριασμό της στο twitter ποστάροντας δύο άρθρα του ξένου Τύπου.

    Η πολιτικός που συγκλόνισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - και όχι μόνο- με το σκάνδαλο Qatargate σχεδιάζει να επανέλθει στα καθήκοντά της, ενώ οι συνήγοροί της Μιχ. Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί ανακοίνωσαν ότι «έχει κινηθεί η νομική διαδικασία για να καταργηθούν οι περιοριστικοί όροι, ιδιαίτερα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, γιατί επιθυμεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο».

    Οι αναρτήσεις της στα Social media

    Όσον αφορά τα κοινωνικά δίκτυα, παρότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά, εκτιμάται ότι ισχύει ότι αναφέρεται για τις σχέσεις της με τον Τύπο, όπου καθίσταται σαφές «να μην έρθει σε επαφή με κανένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στον φάκελο υπό έρευνα, μεταξύ άλλων μέσω του Τύπου».

    Η Καϊλή πάντως επέστρεψε στους λογαριασμούς της στα social media, κάνοντας στις 31 Μαϊου κοινοποίηση βίντεο με ρεπορτάζ του Γάλλου ανταποκριτή της γαλλικής εφημερίδας Libération, Ζαν Κατρεμέρ.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch