Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023 14:08

Σεισμός σε Τουρκία και Συρία: Περισσότεροι από 45.000 οι νεκροί - Βρέθηκαν τρεις ζωντανοί στα ερείπια 296 ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον Εγκέλαδο που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία ενώ ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά καθώς 264.000 διαμερίσματα έχουν καταστραφεί στην Τουρκία και πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στην χειρότερη καταστροφή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα μικρές ελπίδες καθώς τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, ανασύρθηκαν σήμερα ζωντανοί από τα ερείπια κτιρίου στην Αντιόχεια, 296 ώρες μετά τον σεισμό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν τους τρεις ανθρώπους να μεταφέρονται σε ασθενοφόρα.

"After 296 #hours in Kanatlı Apartment in #Hatay, 3 people, including a child, were rescued alive..."#TurkeyEarthquake pic.twitter.com/IZf3NfONUW

— Italyan Kürdü (@ItalyanKrd4) February 18, 2023

Έντεκα ημέρες μετά τον φονικό σεισμό, τρεις επιζώντες απεγκλωβίστηκαν και χθες, Παρασκευή, από τα ερείπια κτιρίων στην Τουρκία. Ο απολογισμός των νεκρών στη χώρα παραμένει στους 39.672, ενώ στην γειτονική Συρία έχουν αναφερθεί πάνω από 5.800 θάνατοι. Ο απολογισμός στην Συρία παραμένει ο ίδιος για μέρες.

Την Παρασκευή, σε τζαμιά σε όλον τον κόσμο έγιναν επιμνημόσυνες δεήσεις για τους νεκρούς του σεισμού στις δύο χώρες, για πολλούς από τους οποίους δεν έχει καταστεί δυνατό να ακολουθηθεί το πλήρες τελετουργικό ταφής δεδομένου του τεράστιου μεγέθους της καταστροφής.

Μολονότι πολλές διεθνείς ομάδες διασωστών έχουν φύγει από την εκτεταμένη ζώνη που έπληξε ο σεισμός, εγχώριες ομάδες συνέχιζαν σήμερα να ψάχνουν στα ισοπεδωμένα κτίρια, ελπίζοντας να βρουν κι άλλους ανθρώπους που μπορεί να κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί πέρα από κάθε προσδοκία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περισσότερες διασώσεις γίνονται το 24ωρο που ακολουθεί ενός σεισμού.

Ο Χακάν Γιασινογλού, περίπου 40 ετών, διασώθηκε στην επαρχία Χατάι, στη νότια Τουρκία, 278 ώρες μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών που σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης.

Νωρίτερα ο 14χρονος Οσμάν Χαλεμπιγέ και ο 34χρονος Μουσταφά Αβτσί διασώθηκαν στην Αντιόχεια της Τουρκίας. Κατά την μεταφορά του, ο Αβτσί επικοινώνησε μέσω βιντεοκλήσης με τους γονείς του, οι οποίοι του έδειξαν το νεογέννητο μωρό του.

«Είχα χάσει τελείως κάθε ελπίδα. Είναι πραγματικό θαύμα. Μου έδωσαν πίσω τον γιο μου. Είδα τα συντρίμμια και πίστευα ότι κανένας δεν θα γλίτωνε ζωντανός από εκεί», είπε ο πατέρας του.

Ο Αβτσί, εξαντλημένος, συνάντησε αργότερα την σύζυγό του Μπιλγκέ και την κόρη του Αλμιλέ σε νοσοκομείο της Μερσίνης.

Οργανώσεις αρωγής σημειώνουν ότι οι επιζώντες θα χρειάζονται βοήθεια για μήνες καθώς έχουν καταστραφεί πολλές σημαντικές υποδομές.

Συγκρούσεις στη Συρία

Στη γειτονική Συρία, η οποία ήδη σπαρασσόταν από εμφύλιο πόλεμο που διαρκεί περισσότερο από μια δεκαετία, οι περισσότερες απώλειες εντοπίζονται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, οι οποίοι βρίσκονται σε πόλεμο με τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ. Η σύγκρουση περιέπλεξε τις προσπάθειες παροχής βοήθειας στους πληγέντες από τον σεισμό.

Οι δύο πλευρές συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας για πρώτη φορά μετά την καταστροφή, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν τα περίχωρα της Ατάρεμπ, πόλης που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών και επλήγη άσχημα από τον σεισμό, ανακοίνωσε χθες το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία αυτή.

Χιλιάδες Σύροι που είχαν αναζητήσει καταφύγιο στην Τουρκία για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο στη χώρα τους επέστρεψαν στα σπίτια τους στην πολεμική ζώνη --τουλάχιστον προς το παρόν.

Θυμός

Ούτε η Τουρκία ούτε η Συρία έχουν ανακοινώσει πόσοι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τον σεισμό.

Μεταξύ των οικογενειών που εξακολουθούν να περιμένουν νέα για τους συγγενείς τους στην Τουρκία αυξάνεται ο θύμος για, σύμφωνα με τους ίδιους, διεφθαρμένες οικοδομικές πρακτικές και μια αστική ανάπτυξη με πολλά ψεγάδια που είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις.

Ένα τέτοιο κτίριο ήταν το Ronesans Rezidans, το οποίο κατέρρευσε στην Αντάκια, σκοτώνοντας εκατοντάδες.

«Λεγόταν ότι ήταν ασφαλές για σεισμούς, αλλά μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα», δήλωσε ο 47χρονος Χαμζά Αλπασλάν, ο αδελφός του οποίου ζούσε στην πολυκατοικία. «Είναι σε φρικτή κατάσταση. Δεν υπάρχει ούτε το τσιμέντο ούτε τα κατάλληλα σίδερα μέσα σε αυτό. Είναι πραγματικά μια κόλαση».

Η Τουρκία έχει δεσμευτεί να διεξαχθεί έρευνα σε βάρος οποιουδήποτε υπάρχει υποψία ότι φέρει ευθύνη για την κατάρρευση κτιρίων και έχει δώσει εντολή για την σύλληψη πάνω από 100 υπόπτων, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστών.

Ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση την Πέμπτη για τη συγκέντρωση πάνω από 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε κεφάλαια για την επιχείρηση παροχής βοήθειας στην Τουρκία και 400 εκατομμυρίων δολαρίων για να παρασχεθεί βοήθεια στους Σύρους.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023 12:04

Σχετικά Άρθρα

  • Πυρά Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Χρησιμοποιούν τρομοκράτες στην Τουρκία - Τι είπε για το χτύπημα στην Άγκυρα
    Πυρά Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Χρησιμοποιούν τρομοκράτες στην Τουρκία - Τι είπε για το χτύπημα στην Άγκυρα

    Λάβρος κατά των Ηνωμένων Πολιτειών εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τες ότι χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις στα εδάφη της Τουρκίας για ίδια συμφέροντα. Την ίδια ώρα το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην εταιρεία TUSAS στην Άγκυρα, την Τετάρτη 23/10, που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή για τα συμφέροντά τους και για την ασφάλεια του Ισραήλ.

    «Είναι πλέον γνωστό ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή για τα δικά τους συμφέροντα και για την ασφάλεια του Ισραήλ», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος που επέστρεφε από τη Ρωσία μετά τη σύνοδο κορυφής των BRICS, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

    Είπε ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία υπό τον ΟΗΕ για την επιβολή ολοκληρωμένου εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, καθώς οι εντεινόμενες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και τον Λίβανο συνεχίζουν να στοιχίζουν εκατοντάδες ζωές καθημερινά.

    Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι ο αριθμός των χωρών που υποστηρίζουν την έκκληση της Άγκυρας για εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ αυξάνεται.

    «Ελπίζουμε να πετύχουμε σε αυτό ως Συμμαχία της Ανθρωπότητας και να ανοίξουμε την πόρτα για διαρκή ειρήνη», πρόσθεσε.

    Τι είπε για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

    Σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση του PKK στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TAI) στην πρωτεύουσα Άγκυρα, η οποία σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 22, σημείωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειές της να «ξεριζώσει τελείως την τρομοκρατία στην πηγή της».

    Μετά την επίθεση, ο τουρκικός στρατός και η υπηρεσία πληροφοριών εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις PKK/YPG στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.

    «Οι τρομοκράτες είναι μαριονέτες. Στόχος μας είναι μια Τουρκία χωρίς τρομοκρατία», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «το PYD/YPG, το συριακό παρακλάδι της τρομοκρατικής ομάδας PKK, που προορίζεται να εγκαταλειφθεί, να απομονωθεί».

    Η τρομοκρατική ομάδα που «εκμεταλλεύεται την αστάθεια στη Συρία σπαταλά τις προσπάθειές της για να επιδιώξει την προστασία ορισμένων δυτικών χωρών», πρόσθεσε.

    Στην 40χρονη εκστρατεία τρομοκρατίας του εναντίον της Τουρκίας, το PKK - που καταγράφεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ - είναι υπεύθυνο για το θάνατο περισσότερων από 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και βρεφών.

    To PKK ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα

    Λίγο νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα σε τουρκική αμυντική εταιρεία, την Τετάρτη 23/10, στην Άγκυρα.

    Σύμφωνα με το Reuters, το PKK σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην εταιρεία TUSAS στην Άγκυρα, που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

    Δύο ήταν οι δράστες της επίθεσης - ένας άνδρας και μια γυναίκα -, οι οποίοι εισήλθαν με αυτόματα όπλα και εκρηκτικά στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS) στην Άγκυρα, την Τετάρτη 23/10.

    Αμέσως οι υποψίες και οι έρευνες στράφηκαν στο PKK, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια να δηλώνει αποφασισμένος να εξαλείψει την οργάνωση.

    Τελικά οι δύο δράστες ταυτοποιήθηκαν ως μέλη του PKK. ΣΥγκεκριμένα επρόκειτο για τη Μινέ Σεβτζίν Αλτσιτσέκ (Mine Sevjin Alçiçek) που ανατινάχθηκε με χειροβομβίδα όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να αποφύγει τη σύλληψη και τον Ali Örek, με την κωδική ονομασία «Rojger» που έπεσε νεκρός από πυρά που αντάλλαξε με άνδρες ασφαλείας των εγκαταστάσεων.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ

  • Τo PKK ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα
    Τo PKK ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα

    Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που έλαβε χώρα σε τουρκική αμυντική εταιρεία, την Τετάρτη 23/10, στην Άγκυρα.

    Το PKK σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην εταιρεία TUSAS στην Άγκυρα, που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

    Δύο ήταν οι δράστες της επίθεσης - ένας άνδρας και μια γυναίκα -, οι οποίοι εισήλθαν με αυτόματα όπλα και εκρηκτικά στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS) στην Άγκυρα, την Τετάρτη 23/10.

    Αμέσως οι υποψίες και οι έρευνες στράφηκαν στο PKK, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια να δηλώνει αποφασισμένος να εξαλείψει την οργάνωση.

    Τελικά οι δύο δράστες ταυτοποιήθηκαν ως μέλη του PKK. ΣΥγκεκριμένα επρόκειτο για τη Μινέ Σεβτζίν Αλτσιτσέκ (Mine Sevjin Alçiçek) που ανατινάχθηκε με χειροβομβίδα όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να αποφύγει τη σύλληψη και τον Ali Örek, με την κωδική ονομασία «Rojger» που έπεσε νεκρός από πυρά που αντάλλαξε με άνδρες ασφαλείας των εγκαταστάσεων.

    «O αγώνας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί»

    Σαφές μήνυμα πως η Τουρκία θα συνεχίσει «με αποφασιστικότητα τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας» δόθηκε από το συμβούλιο ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την επομένη της επίθεσης υπό τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά οι τελευταίες εξελίξεις και τα βήματα που έγιναν και πρέπει να γίνουν για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

    Όπως μετέδωσε το CNN Turk αναφέρθηκε ότι «η αυτοθυσία θα συνεχιστεί για μια Τουρκία χωρίς τρομοκρατία και ότι δεν θα επιτραπεί ποτέ η εγκαθίδρυση της «τρομοκρατίας» πέρα ​​από τα σύνορα της χώρας».

    Υπενθυμίζεται ότι, ο Ερντογάν επέστρεψε εκτάκτως στην Κωνσταντινούπολη από το Καζάν, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS.

    Στις πρώτες προτεραιότητες που τέθηκαν ήταν η αύξηση στο επίπεδο «απειλής» σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας σε σχέση με πιθανές επιθέσεις.

    «Θα πληρώσει αυτός που μας επιτέθηκε»

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταξύ άλλων ανέφερε: «Όποιος επιτέθηκε στο έθνος μας θα πληρώσει, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται».

    Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε ως απεχθή την επίθεση: «Μια άθλια επίθεση κατά της ειρήνης του έθνους μας και των αμυντικών μας πρωτοβουλιών».

    Παράλληλα, επαίνεσε τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες «επενέβησαν γρήγορα και εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες».

    «Το έθνος μας πρέπει να γνωρίζει ότι τα βρώμικα χέρια που απλώνουν το χέρι τους στην Τουρκία θα ξεριζωθούν οριστικά. Καμία δομή, καμία τρομοκρατική οργάνωση, κανένας κακός που στοχεύει στην ασφάλειά μας δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους του», πρόσθεσε και κατέληκε: «Ο αγώνας μας ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές απειλές και τους υποστηρικτές τους θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και σε πολλά επίπεδα».

    Γιατί συγκάλεσε Συμβούλιο Ασφαλείας

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτελεί την κορυφαία έκτακτη σύνοδο που καθοριζει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά των εσωτερικών και εξωτερικών απειλών της Τουρκίας. Με βάση το τουρκικό Σύνταγμα, στο Συμβούλιο Ασφαλείας μπορούν να αναθεωρηθούν οι στρατιωτικές και πολιτικές στρατηγικές.

    Συζητούνται θέματα που απειλούν άμεσα την ασφάλεια της χώρας, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η ασφάλεια των συνόρων, οι εξελίξεις στις διεθνείς σχέσεις και οι εκθέσεις πληροφοριών. Οι σύνοδοι αυτές διεξάγονται μόνο σε κρίσιμες περιόδους που έχουν να κάνουν με την επιβίωση της χώρας και οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε εμπιστευτική βάση.

    Αυτοί συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας

    Στα Συμβούλια Ασφαλείας συμμετέχουν ανώτατοι διοικητικοί υπάλληλοι του κράτους και σημαντικοί εκπρόσωποι της ασφάλειας και συγκεκριμένα:

    Πρόεδρος: Ο Πρόεδρος, ο οποίος προεδρεύει της συνόδου κορυφής, είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη συνεδρίαση και είναι η αρχή όπου λαμβάνονται οι τελικές αποφάσεις.

    Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Παρών στη σύνοδο κορυφής για την αξιολόγηση των στρατιωτικών στρατηγικών και των αμυντικών πολιτικών.

    Υπουργός Εσωτερικών: Παρέχει πληροφορίες για θέματα όπως η εσωτερική ασφάλεια, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η ασφάλεια των συνόρων.

    Υπουργός Εξωτερικών: Προβαίνει σε εκτιμήσεις σχετικά με τις διεθνείς σχέσεις και τις εξωτερικές απειλές για την ασφάλεια.

    Αρχηγός Γενικού Επιτελείου και Διοικητές Δυνάμεων: Παρέχουν πληροφορίες για τη στρατιωτική κατάσταση, τις επιχειρήσεις και τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο.

    Επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MİT): Παρέχει αναφορές πληροφοριών και αναλύσεις απειλών.

    Προεδρικός Διευθυντής Επικοινωνίας: Αναπτύσσει μια στρατηγική για την κοινοποίηση των αποφάσεων που λαμβάνονται στο κοινό και την ανακοίνωσή τους στο διεθνές κοινό.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ NECATI SAVAS
  • Φονικό το πέρασμα της καταιγίδας Τράμι από τις Φιλιππίνες – Στους 40 οι νεκροί
    Φονικό το πέρασμα της καταιγίδας Τράμι από τις Φιλιππίνες – Στους 40 οι νεκροί

    Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Τράμι στις Φιλιππίνες, ο οποίος ανήλθε σήμερα σε τουλάχιστον 40, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση επίσημα τοπικά στοιχεία, με τους διασώστες να προσπαθούν ακόμη να προσεγγίσουν κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί στις στέγες των σπιτιών τους.

    Προηγούμενος απολογισμός ανέφερε 20 νεκρούς.

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές. Ορισμένες περιοχές κατέγραψαν μέσα σε διάστημα μόλις δύο ημερών ποσότητες νερού από τις βροχοπτώσεις που καταγράφονται συνήθως μέσα σε δύο μήνες.

    «Πολλοί (κάτοικοι) εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι στις στέγες των σπιτιών τους και ζητούν βοήθεια», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντρέ Ντιζόν, ο αστυνομικός διευθυντής της σφόδρα πληγείσας περιοχής Μπικόλ, 400 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Μανίλα.

    «Ελπίζουμε οι πλημμύρες να υποχωρήσουν σήμερα, αφού η βροχή έχει σταματήσει», είπε.

    Η προσβασιμότητα παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα για τους διασώστες, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Φερντινάντ Μάρκος σε συνέντευξη Τύπου. «Υπήρξαν κατολισθήσεις σε περιοχές όπου δεν υπήρχαν πριν (...) Οπότε υποθέτω ότι το έδαφος είναι τελείως κορεσμένο και το νερό δεν έχει προς τα πού να διαφύγει».

    Οι πόλεις Νάγκα και Λεγκάζπι αναφέρουν «πολλά θύματα, αλλά δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να φθάσουμε εκεί», είπε ο Μάρκος.

    Στην επαρχία Μπατάνγκας, νότια της πρωτεύουσας Μανίλα, ο αρχηγός της αστυνομίας Νέλσον Καμπούζο είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έξι πτώματα βρέθηκαν στο χωριό Σαμπαλόκ.

    «Η περιοχή επλήγη από μια ξαφνική πλημμύρα χθες (Πέμπτη). Οι ομάδες μας βρίσκονται ακόμα στη θέση τους για να ελέγξουν εάν υπάρχουν άλλα θύματα», είπε.

    Άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια ξαφνική πλημμύρα στο παραθαλάσσιο χωριό Σούμπιτς Ιλάγια, σύμφωνα με την αστυνομία, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε εθνικό επίπεδο σε τουλάχιστον 40, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP με βάση στοιχεία της αστυνομίας και των υπεύθυνων διαχείρισης καταστροφών.

    Δεκάδες χιλιάδες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

    Στη Μανίλα, ένα συγκρότημα κατοικιών νότια της πρωτεύουσας βυθίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του.

    Σχολεία και κυβερνητικά γραφεία παρέμειναν κλειστά σήμερα στο μεγαλύτερο νησί της χώρας, το Λουσόν, και οι προειδοποιήσεις για καταιγίδα εξακολουθούν να ισχύουν στη δυτική ακτή, όπου τα κύματα μπορούν να φτάσουν τα δύο μέτρα.

    Σύμφωνα με επίσημη καταμέτρηση της Πέμπτης, 193.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών.

    Οι Φιλιππίνες πλήττονται συχνά από καταιγίδες ή τυφώνες, προκαλώντας ζημιές και δεκάδες θανάτους κάθε χρόνο. Ωστόσο, οι καταιγίδες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού σχηματίζονται πιο κοντά στην ακτή, εντείνονται ταχύτερα και διαρκούν περισσότερο στην ξηρά λόγω της κλιματικής αλλαγής, λένε οι ειδικοί.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ FRANCIS R. MALASIG
  • Περισσότεροι από 700 νεκροί στη Γάζα σε διάστημα τριών εβδομάδων, αναφέρουν οι Παλαιστίνιοι
    Περισσότεροι από 700 νεκροί στη Γάζα σε διάστημα τριών εβδομάδων, αναφέρουν οι Παλαιστίνιοι

    Έπειτα από έναν χρόνο πολέμου, ο ισραηλινός στρατός διεξάγει από την 6η Οκτωβρίου επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

    Ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς έχει στοιχίσει τη ζωή σε 770 ανθρώπους σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας του παλαιστινιακού θύλακα κι ενώ επίκεινται νέες συζητήσεις με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας.
    Το Κατάρ ανακοίνωσε πως μια συνάντηση αναμένεται να διεξαχθεί μεταξύ Αμερικανών και Ισραηλινών διαπραγματευτών στην Ντόχα, την ώρα που μεσολαβητές «ανέκτησαν επαφή» με τη Χαμάς, μετά τον θάνατο του αρχηγού της Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες τη 16η Οκτωβρίου.
    Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, που επισκέπτεται το εμιράτο, είπε ότι αναμένει οι διαπραγματευτές να συναντηθούν εντός των επόμενων ημερών, προσθέτοντας πως οι ΗΠΑ εξετάζουν «διαφορετικές εναλλακτικές» προκειμένου να μπει ένα τέλος στον πόλεμο στη Γάζα.
    Αυτή η εύθραυστη πρόοδος, έπειτα από μήνες προσπαθειών διαμεσολάβησης που δεν καρποφόρησαν, τις οποίες διεξήγαγαν το Κατάρ, οι ΗΠΑ και η Αίγυπτος, καταγράφεται τη στιγμή που το Ισραήλ πολεμάει σε ένα διπλό μέτωπο, εναντίον της Χαμάς στη Γάζα και εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, δύο ισλαμιστικές οργανώσεις τις οποίες στηρίζει το Ιράν.

    Χθες το βράδυ, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των νότιων προαστίων της Βηρυτού - ένα από τα προπύργια της Χεζμπολάχ - από τα μαζικότερα από την αρχή του πολέμου και έκανε γνωστό πως στοχοθέτησε «αποθήκες και εργαστήρια κατασκευής όπλων που ανήκαν στη Χεζμπολάχ».

    Ο Μπλίνκεν προειδοποίησε χθες το Ισραήλ για τον κίνδυνο μιας κλιμάκωσης, τη στιγμή που το Ιράν δηλώνει έτοιμο να απαντήσει στην περίπτωση μιας ισραηλινής επίθεσης, μετά τη ρίψη 200 ιρανικών πυραύλων προς το Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου.

    Έπειτα από έναν χρόνο πολέμου, ο ισραηλινός στρατός διεξάγει από την 6η Οκτωβρίου επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή, σε διάστημα 19 ημερών, σε 770 ανθρώπους, σύμφωνα με την Πολιτική Άμυνα, που εκτιμά πως αυτός ο απολογισμός είναι υποτιμημένος.

    Στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έναν ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον ενός σχολείου που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο για εκτοπισμένους στον καταυλισμό Νουσεϊράτ, ανακοίνωσε σήμερα η Πολιτική Άμυνα.

    Ο Μπλίνκεν, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα μια νέα αμερικανική βοήθεια ύψους 135 εκατομμυρίων δολαρίων για τους Παλαιστίνιους, είπε χθες στο Ισραήλ ότι έχει φθάσει «η στιγμή» για να μπει ένα τέλος στον πόλεμο, τον οποίο πυροδότησε η άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου το 2023.

    Αυτή η επίθεση οδήγησε στον θάνατο 1.206 ανθρώπους, οι περισσότεροι άμαχοι, σύμφωνα με μία καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε ισραηλινά επίσημα δεδομένα, στην οποία περιλαμβάνονται οι όμηροι που σκοτώθηκαν ή πέθαναν ενώ κρατούνταν αιχμάλωτοι.
    Εκ των 251 ανθρώπων που είχαν απαχθεί τότε, 97 παραμένουν όμηροι στη Γάζα, εκ των οποίων 34 δηλώθηκαν νεκροί από τον στρατό.

    Ως αντίποινα, το Ισραήλ υποσχέθηκε να εξουδετερώσει τη Χαμάς και ξεκίνησε στρατιωτικές επιχειρήσεις, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 42.847 Παλαιστινίους, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, τα οποία κρίνονται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ.

    Ο πόλεμος έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό σχεδόν του συνόλου των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων του υπό πολιορκία θύλακα, ο οποίος προετοιμάζεται να ζήσει έναν δεύτερο χειμώνα με ολοένα και σοβαρότερες ελλείψεις.

    Στον Λίβανο, ισραηλινοί βομβαρδισμοί στοχοθέτησαν σήμερα τις περιοχές της Τύρου και της Μπιντ Τζμπέιλ, στο νότιο τμήμα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ani, που έκανε επίσης λόγο για ένα πλήγμα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον ενός οχήματος στον αυτοκινητόδρομο Βηρυτού -Δαμασκού στο ανατολικό τμήμα της λιβανικής πρωτεύουσας, αλλά και για μάχες σε δύο παραμεθόρια χωριά, το Άιτα αλ Σαάμπ και το Ράμια.

    Ο ισραηλινός ανακοίνωσε πως έπληξε από χθες «περισσότερους από 160 στόχους» της Χεζμπολάχ, η οποία, από την πλευρά της, ανέφερε πως αντιμετώπισε τους Ισραηλινούς στρατιώτες στο Άιτα αλ Σαάμπ «με αυτόματα όπλα και πυραύλους».

    Τουλάχιστον 1.552 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο από την 23η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με μία καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημα δεδομένα. Ο ΟΗΕ έχει καταμετρήσει περίπου 800.000 εκτοπισμένους.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MOHAMMED SABER
  • Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί ο Ερντογάν μετά την ένοπλη επίθεση στην τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία
    Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί ο Ερντογάν μετά την ένοπλη επίθεση στην τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία

    Αναχώρησε από το Καζάν της Ρωσίας προτού ολοκληρώσει το πρόγραμμά του στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκαλεί έκτακο συμβούλιο ασφαλείας στο (παλιό) αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, με την άφιξή του από το Καζάν της Ρωσίας, από όπου αναχώρησε προτού ολοκληρώσει το πρόγραμμα του στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS.
    Το έκτακτο συμβούλιο γίνεται μετά την ένοπλη επίθεση χθες στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TUSAŞ), κοντά στην τουρκική πρωτεύουσα που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς.
    «Όποιος επιτέθηκε στο έθνος μας θα πληρώσει, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται»
    Tην απεχθή, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση καταδίκασε ένα 24ωρο νωρίτερα ο Ερντογάν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

    Σε αναλυτική ανακοίνωση που εξέδωσε μιλά για «μια άθλια επίθεση κατά της ειρήνης του έθνους μας και των αμυντικών μας πρωτοβουλιών».

    Επαίνεσε τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες «επενέβησαν γρήγορα και εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες».

    «Το έθνος μας πρέπει να γνωρίζει ότι τα βρώμικα χέρια που απλώνουν το χέρι τους στην Τουρκία θα ξεριζωθούν οριστικά. Καμία δομή, καμία τρομοκρατική οργάνωση, κενάνας κακός που στοχεύει στην ασφάλειά μας δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους του», τόνισε.

    «Ο αγώνας μας ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές απειλές και τους υποστηρικτές τους θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και σε πολλά επίπεδα» πρόσθεσε.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα: Ταυτοποιήθηκε ο ένας δράστης - «Είναι μέλος του PKK», λέει ο Τούρκος ΥΠΕΣ
    Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα: Ταυτοποιήθηκε ο ένας δράστης - «Είναι μέλος του PKK», λέει ο Τούρκος ΥΠΕΣ

    Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, ο άνδρας τρομοκράτης που πραγματοποίησε χθες την επίθεση στην τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία TAI στην Άγκυρα ταυτοποιήθηκε και πρόκειται για τον Αλί Ορέκ, μέλος του PKK. Η ταυτοποίηση της γυναίκας είναι ακόμη σε εξέλιξη.

    Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέκοψε το ταξίδι του στο Καζάν της Τουρκίας, όπου βρέθηκε για τη σύνοδο κορυφής των BRICS μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά της TAI και επιστρέφει στην Άγκυρα. Ο Ερντογάν αναμένεται να παραστεί στις κηδείες των νεκρών της τρομοκρατικής επίθεσης.

    Ερντογάν: «Η τρομοκρατική επίθεση ενισχύει την αποφασιστικότητά μας»

    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους διεθνείς ηγέτες που στάθηκαν στο πλευρό της Τουρκίας μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα.

    «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μας που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για την προδοτική τρομοκρατική πράξη που διαπράχθηκε χθες στην Άγκυρα και για την αλληλεγγύη τους», δήλωσε ο Ερντογάν.

    Αναφερόμενος στην επίθεση που έπληξε την Αεροδιαστημική Βιομηχανία της Τουρκίας (TAI), ο Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ότι τέτοιες επιθέσεις δεν πρόκειται να κάμψουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας. «Αυτή η ειδεχθής επίθεση ενίσχυσε περαιτέρω την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να εξαλείψει την τρομοκρατία».

    Ποια είναι η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία ΤΑΙ;

    Η ΤΑΙ, το σημείο όπου έγινε η επίθεση, είναι το τεχνολογικό κέντρο στους τομείς του σχεδιασμού, της ανάπτυξης, της παραγωγής, της ολοκλήρωσης, της ανανέωσης αεροπορικών πλατφορμών στην Τουρκία. Η εταιρεία παράγει ανταλλακτικά για το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, το Airbus A380 και το στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος, το Airbus A400M. Επίσης, εκεί παράγονται τα πιο εξελιγμένα όπλα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, όπως το πολεμικό αεροπλάνο 5ης γενιάς το ΚAAN, το πρώτο drone της Τουρκίας, το ANKA, το εκπαιδευτικό μαχητικό αεροσκάφος HURJET και τα ελικόπτερα ΑΤΑΚ και GOKBEY.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ NECATI SAVAS
  • Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία: Μέλος του ΡΚΚ ο ένας από τους δράστες - Ποια ήταν τα πέντε θύματα
    Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία: Μέλος του ΡΚΚ ο ένας από τους δράστες - Ποια ήταν τα πέντε θύματα

    Το ζευγάρι των τρομοκρατών είχε κάνει κατόπτευση του χώρου - Μια μηχανολόγος μηχανικός σκοτώθηκε ενώ πήγε να πάρει λουλούδια για την επέτειο γάμου και ένας οδηγός ταξί δολοφονήθηκε 45 λεπτά πριν την επίθεση

    Νέες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν ο άνδρας και η γυναίκα που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (TUSAŞ) φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
    Αν και επίσημα η κυβέρνηση Ερντογάν δεν έχει ονοματίσει το ΡΚΚ ως την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από το χτύπημα, η κουρδική οργάνωση έχει ήδη ονοματιστεί από δύο υπουργούς, με το HaberTurk να μεταδίδει ότι ο άνδρας δράστης, που είχε γεννηθεί το 1992 στην περιοχή Beytüşşebap, ήταν μέλος του ΡΚΚ από το 2016, με το όνομά του, ωστόσο, να παραμένει άγνωστο.

    Όπως μεταδίδει η Hurryiet οι δύο δράστες είχαν πραγματοποιήσει κατόπτευση του χώρου πριν το χτύπημά τους, δημοσιεύοντας, μάλιστα, και μια φωτογραφία στην οποία φέρεται να απεικονίζεται το ζευγάρι να κρατιέται χέρι-χέρι καταγράφοντας δήθεν αμέριμνο τα μέτρα ασφαλείας και τους χώρους της TUSAŞ.
    Κατά την εκδοχή που παρουσιάζουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας έπεσε νεκρός από πυρά που αντάλλαξε με άνδρες ασφαλείας των εγκαταστάσεων, ενώ η γυναίκα ανατινάχθηκε με χειροβομβίδα όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να αποφύγει τη σύλληψη.

    Τα πέντε θύματα

    Τα τουρκικα μέσα ενημέρωσης φέρνουν, επίσης, στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης.

    Πρόκειται για τους:
    • Zahide Güçlü, μηχανολόγος μηχανικός στην TUSAŞ
    • Cengiz Coşkun, υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου στην TUSAŞ
    • Hüseyin Canmaz, εργαζόμενος στην TUSAŞ
    • Atakan Şahin Erdoğan, υπάλληλος ασφαλείας
    • Murat Arslan, ο οδηγός ταξί τον οποίο δολοφόνησαν οι τρομοκράτες προκειμένου να πάρουν το όχημα με το οποίο έφτασαν στην είσοδο της TUSAŞ

    Ειδικά για την Zahide Güçlü, η οποία ήταν μητέρα δύο παιδιών, έγινε γνωστό ότι έπεσε νεκρή τη στιγμή που είχε φτάσει στην πύλη των εγκαταστάσεων TUSAŞ για να πάρει τα λουλούδια που της είχε στείλει ο σύζυγός της καθώς γιόρταζε την επέτειο γάμου τους.

    Η κλοπή του ταξί

    Όσον αφορά την κλοπή του ταξί με το οποίο οι τρομοκράτες έφτασαν στις εγκαταστάσεις της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας, αυτή έγινε περίπου 45 λεπτά πριν την επίθεση.

    Τουρκικά μέσα περιγράφουν ότι μπήκαν στο ταξί του Arslan και του είπαν «θέλουμε να πάμε στο κέντρο της Άγκυρας».

    Κάποια στιγμή του ζήτησαν να σταματήσει προκειμένου ο ένας εκ των δύο δήθεν να κάνει τσιγάρο, και τότε τον πυροβόλησαν. Στη συνέχεια έβαλαν το άψυχο κορμί του οδηγού ταξί στο πορτ μπαγκάζ και κατευθύνθηκαν στις εγκαταστάσεις της TUSAŞ

    «Τον πυροβόλησαν πισώπλατα» δήλωσε ο πατέρας του Arslan, ο οποίος ήταν πατέρας τριών παιδιών.

    Η πρώτη απάντηση της Τουρκίας

    Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μετά τα μεσάνυχτα ότι βομβαρδίστηκαν «τριάντα δύο στόχοι», θέσεις του PKK και συμμάχων του, στο βόρειο Ιράκ και στο έδαφος της Συρίας, μερικές ώρες μετά την επίθεση στην Άγκυρα η οποία στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους κι αποδόθηκε στο κουρδικό αυτονομιστικό ένοπλο κίνημα από τις τουρκικές αρχές. «Όπως επιτρέπει το δικαίωμά μας στη νόμιμη άμυνα που προβλέπεται στο άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, διεξήχθη αεροπορική επιχείρηση εναντίον τρομοκρατικών στόχων στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία (...) και συνολικά 32 στόχοι που ανήκαν στους τρομοκράτες καταστράφηκαν με επιτυχία», ανέφερε το υπουργείο στο δελτίο Τύπου το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα, διευκρινίζοντας πως «οι αεροπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονται».

    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ NECATI SAVAS
  • Ερντογάν: Όποιος επιτέθηκε στο έθνος μας θα πληρώσει, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται
    Ερντογάν: Όποιος επιτέθηκε στο έθνος μας θα πληρώσει, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται

    Επαίνεσε τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες «επενέβησαν γρήγορα και εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες»

    Tην απεχθή, όπως τη χαρακτηρίζει, επίθεση καταδικάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία.
    Σε αναλυτική ανακοίνωση που εξέδωσε μιλά για «μια άθλια επίθεση κατά της ειρήνης του έθνους μας και των αμυντικών μας πρωτοβουλιών».
    Επαίνεσε τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες «επενέβησαν γρήγορα και εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες».
    «Το έθνος μας πρέπει να γνωρίζει ότι τα βρώμικα χέρια που απλώνουν το χέρι τους στην Τουρκία θα ξεριζωθούν οριστικά. Καμία δομή, καμία τρομοκρατική οργάνωση, κενάνας κακός που στοχεύει στην ασφάλειά μας δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους του», τόνισε.

    «Ο αγώνας μας ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές απειλές και τους υποστηρικτές τους θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και σε πολλά επίπεδα» πρόσθεσε.

    Συμπλήρωσε ότι θα προσευχηθεί για τους τέσσερις νεκρούς της επίθεσης και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους 14 τραυματίες.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο