Κόσμος

Ερντογάν: «Θα κερδίσουμε σίγουρα τις εκλογές» - Εισηγήθηκε... βίζα για την Κωνσταντινούπολη

Ερντογάν: «Θα κερδίσουμε σίγουρα τις εκλογές» - Εισηγήθηκε... βίζα για την Κωνσταντινούπολη

Σπίτια, αύξηση συντάξεων και... βίζα για είσοδο στην Κωνσταντινούπολη υποσχέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε διακαναλική συνέντευξη στο NTV και STAR.

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα κερδίσει στις εκλογές της 14ης Μαΐου, ενώ κατηγόρησε ευθέως την αντιπολίτευση για συνεργασία με τρομοκράτες και κάλεσε το έθνος να αναλογιστεί που θα ρίξει την ψήφο του, μετά την εκλογική συμπόρευση των Κούρδων του HDP με την αντιπολίτευση.

NTV - Star TV Ortak Canlı Yayını https://t.co/Lz2iDgPtJ6

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) March 22, 2023

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Λαϊκή Συμμαχία θα νικήσει στις εκλογές της 14ης Μαΐου», δήλωσε, ενώ στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη κατά των αντιπάλων του στην Εθνική Συμμαχία.

«Το παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης μέσα στο κοινοβούλιο κάθισε και στο τραπέζι (των 6) και βαδίζουν μαζί.

Το HDP ήταν ήδη ο έβδομος εταίρος στο τραπέζι. Το είχαμε πει ότι υπάρχει ένας μυστικός εταίρος. Τώρα αυτός από κάτω από το τραπέζι έχει περάσει στην κορυφή.

HDP σημαίνει PKK, HDP σημαίνει YPG/PYD. Ας σκεφτεί το έθνος μου πού βρίσκεται το CHP σε αυτή την εξίσωση», υποστήριξε.

«Δεν είμαστε τσιράκια...»

Ο Ταγίπ Ερντογάν μπροστά στη διαφαινόμενη ενίσχυση της αντιπολίτευσης με την ψήφο των Κούρδων προέβη σε νέες εντυπωσιακές προεκλογικές παροχές.

Ανακοίνωσε αύξηση της κατώτατης σύνταξης στις 7.500 λίρες (375 ευρώ), δηλ. 100 ευρώ παραπάνω, ενώ προανήγγειλε μείωση της τιμής του κρέατος, η τιμή του οποίου έχει εκτοξευτεί στα ύψη, και οι πολίτες σχηματίζουν καθημερινά ουρές για να αγοράσουν από τα φτηνά σουπερμάρκετ των συνεταιρισμών.

Παράλληλα, ο Ερντογάν εξήγγειλε ότι αύριο (23 Μαρτίου) θα πέσουν τα πρώτα θεμέλια των σπιτιών των σεισμόπληκτων που υποσχέθηκε.

«Αύριο αρχίζουμε να βάζουμε τα θεμέλια, όπως υποσχεθήκαμε. Να δώσει ο Αλλάχ να ολοκληρώσουμε τις κατοικίες μέσα σε 1 χρόνο», εναποθέτοντας την εκπλήρωση της υπόσχεσής του στο Θεό.

Ο Τούρκος πρόεδρος προσπάθησε να εμφανίσει τον εαυτό του ως τον μόνο ικανό να διαχειριστεί κρίσεις και καταστροφές, όπως οι σεισμοί.

«Δεν είμαστε τσιράκια σε αυτή τη δουλειά, είμαστε μάστορες (στο πως να αντιμετωπίσουμε έναν σεισμό). Έχουμε την εμπειρία από το Βαν, όπου το διαχειριστήκαμε με τον ίδιο τρόπο», είπε.

Δεν καταλαβαίνουν τί εστί Κόκκινο Μήλο και Αγία Σοφία

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την υπερηφάνεια του για άλλη μια φορά για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, υποστηρίζοντας ότι ο συμβολισμός των κινήσεών του δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός από την αντιπολίτευση.

«Όταν λέω ‘πού ήμασταν και πού φτάσαμε’ είναι αδύνατο να γίνει αντιληπτό ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο λέξεων. Κάποιοι καταλαβαίνουν Αγία Σοφία, κάποιοι καταλαβαίνουν Καραμπάχ. Όταν λέμε Αγία Σοφία και Καραμπάχ, περπατάμε μαζί με αυτούς που καταλαβαίνουν.Υπάρχουν αυτοί που καταλαβαίνουν και αυτοί που δεν καταλαβαίνουν. Κάποιοι καταλαβαίνουν από πού ήρθαμε όταν λέω ότι ανακαλύψαμε φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα. Όταν λέω σε κάποιους για UAV, Ακιντζί, ο κόσμος το καταλαβαίνει αυτό, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν. Όταν λες "Κόκκινο Μήλο", ο άνθρωπος (σ.σ. Κιλιτσντάρογλου) δεν καταλαβαίνει. Το Κόκκινο Μήλο είναι ένας ορίζοντας. Δεν μπορούν όλοι να πιάσουν αυτόν τον ορίζοντα», δήλωσε με νόημα, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι "η Τουρκία δεν θα γίνει εύκολα πεδίο κανενός πολέμου, θα είναι πάντα υπέρ της ειρήνης και θα είναι ο υπερασπιστής της ειρήνης. Λαμβάνει μέτρα για το πώς μπορεί να συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι που κάναμε στη Ρωσία και την Ουκρανία».

Ο Ερντογάν θέλει βίζα για την Κωνσταντινούπολη

Ο Τούρκος πρόεδρος προέβη και σε μία... περίεργη πρόταση όσον αφορά την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να επιτευχθεί η αποκέντρωση στη σκιά των συζητήσεων για μεγάλο σεισμό στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας.

"Όταν ήμουν δήμαρχος, είχα κάνει μία έρευνα ώστε να υπάρχει βίζα για είσοδο στην Κωνσταντινούπολη. Δεν μπορεί κάθε επισκέπτης να εισέρχεται έτσι εύκολα στην Κωνσταντινούπολη. Πρέπει να υπάρχει ένα τίμημα για την είσοδο στην Κωνσταντινούπολη. Όπως δεν μπορείς να μπεις στο Λονδίνο, γιατί υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες.

Ποιος είναι ο λόγος γι' αυτό; Η κίνηση. Ο πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης ήταν 8 εκατομμύρια. Τώρα έχει ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια. Δυστυχώς, η Κωνσταντινούπολη δεν σχεδιάστηκε και δεν χτίστηκε, όπως είχε σχεδιαστεί", είπε.

Πηγή: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup